Γιώργος Αγγελόπουλος και Δήμητρα Βαμβακούση παντρεύτηκαν σήμερα το απόγευμα στον Λυκαβηττό έχοντας στο πλευρό τους συγγενείς και αγαπημένους φίλους.

Πρώτος έφθασε φυσικά ο γαμπρός παρέα με τους φίλους του και λίγο αργότερα η εντυπωσιακή νύφη Δήμητρα Βαμβακούση. Το νυφικό της λιτό αλλά και περίπλοκο ταυτόχρονα, με όμορφες και ιδιαίτερες λεπτομέρειες και κεντήματα, η ίδια όμορφη όπως πάντα, την συνόδευσαν οι δικοί της άνθρωποι για να την παραδώσουν στον γαμπρό.

Στον ΙΝ των Αγίων Ισιδώρων είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς φίλοι του ζευγαριού, τόσο από το Survivor όσο και εκτός

Μελιτζάνες παπουτσάκια, από τις ωραιότερες & πιο παραδοσιακές σπιτικές συνταγές.

Υλικά 

 Για τις μελιτζάνες

4 μελιτζάνες φλάσκες μέτριες

Λίγο ελαιόλαδο

Λίγο θυμάρι

Αλάτι

Πιπέρι

Για τη σάλτσα κιμά

1/2 kg κιμά μοσχαρίσιο

4 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκόρδο τριμμένο

1 καρότο τριμμένο

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

1 πρέζα/ες ζάχαρη

1/4 φλ. κονιάκ

2 τριμμένες φρέσκες ντομάτες

1 δαφνόφυλλο

1/2 ξυλάκι κανέλας

Αλάτι

Πιπέρι

Για τη μπεσαμέλ

2 κ.σ. αλεύρι

2 κ.σ. βούτυρο

1/2 lt γάλα φρέσκο

1 αυγό

Αλάτι

Πιπέρι

2 πρέζα/ες μοσχοκάρυδο

1 φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Για τις μελιτζάνες

Πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση κατά μήκος.

Με μαχαίρι χαράζουμε σταυρωτά τη σάρκα και τις αραδιάζουμε σε λαμαρίνα.

Με πινέλο τις αλείφουμε με ελαιόλαδο και τις πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και λίγο θυμάρι.

Τις ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για τις μελιτζάνες παπουτσάκια στους 200ºC για περίπου 30 λεπτά να μαλακώσουν.

Για τη σάλτσα κιμά

Zεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τον κιμά σε δυνατή φωτιά να ψηθεί καλά.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι να μαραθεί.

Προσθέτουμε το σκόρδο και το καρότο.

Ρίχνουμε τον πελτέ και τη ζάχαρη και τρίβουμε τη βάση.

Σβήνουμε με το κονιάκ.

Αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως.

Ρίχνουμε τις ντομάτες, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 15-20 λεπτά μέχρι ο κιμάς να πιει τα υγρά του.

Προς το τέλος του μαγειρέματος, αρωματίζουμε με τη δάφνη και την κανέλα για λίγα λεπτά.

Τα αφαιρούμε.

 Για τη μπεσαμέλ

Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα και προσθέτουμε το αλεύρι.

Ανακατεύουμε με σύρμα για 2′ και προσθέτουμε λίγο-λίγο το γάλα.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Τρίβουμε το μοσχοκάρυδο, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει μια πηχτή λεία κρέμα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Προσθέτουμε το αβγό και το μισό τυρί.

Ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις.

Γεμίζουμε τις ψητές μελιτζάνες με την πυκνή σάλτσα του κιμά.

Καλύπτουμε κάθε μελιτζάνα με μια γεμάτη κουταλιά μπεσαμέλ και την απλώνουμε.

Πασπαλίζουμε τα παπουτσάκια με το υπόλοιπο τυρί.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 ºC για 35 – 40 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. argiro.gr

Ο Σάκης Κατσούλης αναδείχθηκε μεγάλος νικητής του φετινού Survivor All Star στον Τελικό που πραγματοποιήθηκε LIVE στο Γαλάτσι.

Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τρίτης (11/07) ο μεγάλος Τελικός του Survivor All Star, ο οποίος πραγματοποιήθηκε LIVE στο Ανοιχτό Θέατρο του Άλσους Γαλατσίου στο Γαλάτσι και μεταδόθηκε μέσα από τη συχνότητα του ΣΚΑΙ.

Μετά από τον Ημιτελικό, οι δύο παίκτες που κατάφεραν να περάσουν στην τελευταία φάση ήταν ο Σάκης Κατσούλης και ο Νίκος Μπάρτζης, οι οποίοι ψηφίστηκαν θετικά από το κοινό, ενώ στον Τελικό τέθηκαν ξανά στην κρίση των τηλεθεατών, διεκδικώντας τον μεγάλο τίτλο και το "χρυσό" έπαθλο των 100.000 ευρώ.

Το κοινό, λοιπόν, ψήφισε και αποφάσισε πως νικητής του φετινού Survivor All Star είναι ο Σάκης Κατσούλης!Υπενθυμίζεται πως είναι η δεύτερη φορά που κερδίζει ο Σάκης Κατσούλης, αφού το "πήρε" και το 2021.

Η ανακοίνωση ήρθε στο τέλος της βραδιάς από τον παρουσιαστή Γιώργο Λιανό, με τους θεατές που βρίσκονταν στον χώρο να ξεσπούν σε θερμά χειροκροτήματα, τη στιγμή που ακούστηκε το όνομα του νικητή. Την ίδια στιγμή, χιλιάδες κομφετί γέμισαν τον χώρο, ενώ ο Σάκης Κατσούλης σήκωσε (ξανά) με τεράστιο ενθουσιασμό το έπαθλο στον αέρα. Η Μαριαλένα Ρουμελιώτη αμέσως έτρεξε να τον αγκαλιάσει.

Όπως σημείωσε ο παρουσιαστής, η διαφορά ανάμεσα στους δύο παίκτες ήταν οριακή.

 Αυτό είναι το συνολικό ποσό που κέρδισε φέτος ο Σάκης Κατσούλης στο Survivor All Star.

 Ο Σάκης Κατσούλης νίκησε τον Νίκο Μπάρτζη με οριακή διαφορά και για δεύτερη φορά έφτασε στην κατάκτηση της νίκης στο ριάλιτι επιβίωσης.

 Με πόσα χρήματα, όμως, ολοκλήρωσε ο Σάκης Κατσούλης τις “υποχρεώσεις” του στο Survivor;

Σύμφωνα με την εκπομπή «Καλοκαίρι Yes», ο Σάκης Κατσούλης έφυγε από το Survivor με 235.000 ευρώ! Πιο συγκεκριμένα, έλαβε 100.000 ευρώ που ήταν το έπαθλο του νικητή, αλλά και 135.000 ευρώ που ήταν τα… βδομαδιάτικά του

 

Δεν είναι μυστικό ότι οι περισσότεροι σκύλοι υιοθετούνται μετά από παρακλήσεις παιδιών.

Η λίστα με τα οφέλη του να μεγαλώνει ένα παιδί παρέα με ένα σκύλο είναι πραγματικά ατελείωτη. Τα παιδιά μπορούν να πάρουν σημαντικά εφόδια από τη συμβίωση με ένα κατοικίδιο, ευεργετικά για το χαρακτήρα και την ψυχο-συναισθηματική τους ανάπτυξη. Ακόμα κι αν μέχρι τώρα είχατε αντιρρήσεις, είναι πολύ φυσιολογικό η ανάγκη των παιδιών σας για ένα χνουδωτό φίλο να σας ωθεί να ξανασκεφτείτε την πιθανότητα να πάρετε σκύλο. Ποιες είναι, λοιπόν, οι ιδανικότερες φυλές σκύλων για να μεγαλώσουν παρέα με τα παιδιά σας;

Στην πραγματικότητα, όλες οι φυλές σκύλων μπορούν, με την κατάλληλη εκπαίδευση, να συμβιώσουν επιτυχώς με μικρά παιδιά. Τα ημίαιμα σκυλάκια έχουν εξαιρετικούς χαρακτήρες, είναι ιδιαίτερα φιλικά, και μπορούν να δώσουν αμέριστη αγάπη στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς τους. Ας δούμε, όμως, κάποιες φυλές οι οποίες φημίζονται για την καλή τους σχέση με τα παιδιά μας, για την περίπτωση που επιθυμείτε να είστε σίγουροι για την επιλογή σας.

Golden Retriever

Το Golden Retriever είναι από τις πιο ανθρωποκεντρικές, φιλικές και ήρεμες σκυλίσιες φυλές! Λατρεύουν να νιώθουν μέλη μιας οικογένειας, είναι υπομονετικά και παιχνιδιάρικα, συνδυασμός που τα καθιστά ιδανικά για παρέα με παιδιά.

Περισσότερα ΕΔΩ

 Μοσχάρι γιουβέτσι με κριθαράκι στο φούρνο

Υλικά

•   1.200 γραμ. (περίπου) μοσχάρι κομμένο σε μερίδες

•   500 γραμ. κριθαράκι μέτριο ή χοντρό

•   ½ φλυτζ. ελαιόλαδο

•   1 κρεμμύδι ολόκληρο

•   3 σκελίδες σκόρδο

•   1 καρότο ολόκληρο

•   2 κλωνάρια σέλινο ή μαϊντανό

•   2 κουτ. σούπας γεμάτες ντοματοπελτέ

•   ½ κρασοπότηρο ξηρό κρασί, κόκκινο ή λευκό

•   1 πρέζα ζάχαρη

•   1 ξύλο κανέλλας

•   3 - 4 κόκκους μπαχάρι (προαιρετικά)

•   αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε το μοσχάρι, το κόβουμε σε μερίδες (αν δεν το έχει κόψει ο κρεοπώλης μας) και το στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί.

Σε μια βαθιά κατσαρόλα (ή καλύτερα σε χύτρα ταχύτητας) ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε (σωτάρουμε) γύρω γύρω το κρέας να πάρει χρώμα και να θωρακιστεί.

Έπειτα προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα σκόρδα, το καρότο και με μια ξύλινη κουτάλα, τ΄ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσουν.

Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί προσθέτουμε τη ζάχαρη, τον πελτέ, το σέλινο ή μαϊντανό, το ξύλο κανέλλας, το μπαχάρι και τόσο ζεστό νερό, που να το σκεπάζει και να είναι δυο δάχτυλα πάνω από το κρέας.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει το κρέας μέχρι να μαλακώσει, για 1½ ώρα περίπου, ή για τρία τέταρτα της ώρας, αν το βράσουμε σε χύτρα. Ο χρόνος βρασίματος είναι ενδεικτικός και εξαρτάται από το σκεύος που θα χρησιμοποιήσουμε, τη δύναμη της εστίας και το κομμάτι του κρέατος που μαγειρεύουμε.

 

Αν δεν θέλουμε το κριθαράκι χυλωμένο και το προτιμούμε σπυρωτό, ζεσταίνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι ή μια πλασωτέ κατσαρόλα, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κριθαράκι ανακατεύοντάς το να λαδωθεί καλά. Έπειτα το αδειάζουμε σε ένα ταψί.Διαφορετικά, ρίχνουμε το κριθαράκι κατευθείαν στο ταψί και το περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι.

Στη συνέχεια αφαιρούμε από την κατσαρόλα τα λαχανικά και περιχύνουμε με τη σάλτσα από το κρέας το κριθαράκι, μέχρι να το καλύψει το υγρό και ένα δάχτυλο παραπάνω.Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε καλά από πάνω βάζουμε τα κομμάτια απ' το μοσχάρι μας.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στις αντιστάσεις, στην κάτω κάτω σχάρα, για 30' - 35' λεπτά ή  στον αέρα, στη μεσαία σχάρα στους 160°C για 20' - 25' λεπτά.

Ενδιάμεσα ανακατεύουμε μια φορά και αν χρειαστεί κι άλλο νερό προσθέτουμε.Όταν το βγάλουμε από το φούρνο, το αφήνουμε 5' να τραβήξει  τα υγρά του και το σερβίρουμε αμέσως.

 

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων - Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Παρεμβάσεων Αγροτικής Ανάπτυξης ανακοίνωσε ότι υπογράφηκε η απόφαση ένταξης του σχεδίου δράσης “ΔΙΚΤΥΟ ΛΙΜΝΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ” στο υπομέτρο 19.3 του ΠΑΑ 2014-2020.

Κατά τη διάρκεια της περιόδου 2014-2020, το ΕΓΤΑΑ υποστηρίζει διακρατικά και διατοπικά έργα συνεργασίας που εκτελούνται από Ομάδες Τοπικής Δράσης (ΟΤΔ) στο πλαίσιο της υλοποίησης των Στρατηγικών Τοπικής Ανάπτυξης (ΣΤΑ).

Το Σχέδιο Συνεργασίας «ΔΙΚΤΥΟ ΛΙΜΝΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» στοχεύει στην ανάπτυξη της συνεργασίας των περιοχών Αιτωλίας, Ακαρνανίας, Φθιώτιδας και Ν. Ηπείρου – Αμβρακικού.

Η στρατηγική του σχεδίου συνεργασίας βασίζεται στην προστασία και ανάδειξη των φυσικών και τεχνητών λιμνών (Ευήνου, Κρεμαστών, Τριχωνίδας και Ζηρού) και των παραλίμνιων περιοχών σε τουριστικό και περιβαλλοντικό επίπεδο. Η ανάδειξη των περιοχών αυτών προβλέπεται να οδηγήσει στην αντιμετώπιση του κοινωνικού και γεωγραφικού αποκλεισμού που παρατηρείται στις περισσότερες από αυτές.

Κύριος στόχος του σχεδίου συνεργασίας είναι η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση της τοπικής και μαθητικής κοινότητας σχετικά με τις παρεμβάσεις του ανθρώπου στις προαναφερόμενες λίμνες, έχοντας ως αποτέλεσμα την οικολογική υποβάθμισή τους καθώς και η τουριστική αξιοποίηση αυτών και των παραλίμνιων περιοχών.

Με την υλοποίηση του σχεδίου ικανοποιείται ένας από τους στόχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ελληνικής Πολιτείας που αφορά στην προώθηση της δικτύωσης μεταξύ φορέων, περιοχών και επιχειρήσεων αλλά και επιμέρους στόχοι όπως:

§ η ανάδειξη των λιμνών και των παραλίμνιων περιοχών

§ η άτυπη δικτύωση των συμμετεχόντων

§ η εισαγωγή πρακτικών και ανταλλαγή ιδεών με ήδη αναπτυγμένες λίμνες για την αειφόρο ανάπτυξη των παραλίμνιων περιοχών

§ η καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης στην εκπαιδευτική κοινότητα

§ η ενίσχυση της τουριστικής ταυτότητας των παραλίμνιων περιοχών

Το σχέδιο δράσης έχει προϋπολογισμό 260.000,00 € και έχει σχεδιαστεί να υλοποιηθεί από την Αιτωλική Αναπτυξιακή Α.Α.Ε. ως συντονίστρια και μέλη την Αναπτυξιακή Φθιώτιδας Α.Ε. Ο.Τ.Α., την Τριχωνίδα Αναπτυξιακή Α.Ε. Ο.Τ.Α. και την Αναπτυξιακή Νοτίου Ηπείρου – Αμβρακικού Α.Ε. Αναπτυξιακός Ο.Τ.Α. (ΕΤΑΝΑΜ Α.Ε. Ο.Τ.Α.).

Τα έργα συνεργασίας μπορούν να τονώσουν τον καινοτόμο χαρακτήρα των δράσεων τοπικής ανάπτυξης και να συμβάλουν στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας της περιοχής μέσω της δημιουργίας ικανοτήτων και προσέλκυσης νέων επιχειρηματικών εταίρων, καθώς και της διάχυσης καινοτομίας, τεχνογνωσίας και νέων δεξιοτήτων.

Αυτή η εύκολη συνταγή δεν γίνεται με παστό μπακαλιάρο, αλλά με κατεψυγμένο φιλέτο μπακαλιάρου, που είναι ελαφρώς αλατισμένο και δεν χρειάζεται ξαλμύρισμα. Ούτε κουρκούτι έχει.

 Απλώς αλευρώνουμε τον μπακαλιάρο και τον τηγανίζουμε.

Υλικά

Μερίδες: 4

 1,5 κιλό μπακαλιάρος φιλέτο, κατεψυγμένος (ελαφρώς αλατισμένος), ξεπαγωμένος, καθαρισμένος και κομμένος σε κομμάτια 15 εκ.

 λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις

 2 λεμόνια, κομμένα στη μέση

 λάδι για τηγάνισμα

Για τη σκορδαλιά

 1 κιλό ψωμί καλής ποιότητας, ιδανικά λευκό προζυμένιο

 1 σκελίδα σκόρδο, καθαρισμένη

 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι

 1/3 κουτ. γλυκού πιπέρι φρεσκοτριμμένο

 60 ml ξίδι λευκό

 120 ml ηλιέλαιο

 350 ml ελαιόλαδο

Διαδικασία

Για τον μπακαλιάρο σκορδαλιά, ξεκινάμε και πλένουμε καλά τον μπακαλιάρο, τον βάζουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίσουν τα νερά καλά, τον αλευρώνουμε και βάζουμε ένα τηγάνι με αρκετό ηλιέλαιο στη φωτιά να κάψει (το λάδι θα πρέπει να είναι τόσο ώστε ο μπακαλιάρος να κολυμπάει μέσα).

Ρίχνουμε λίγα λίγα τα κομμάτια του μπακαλιάρου στο καυτό λάδι και τα τηγανίζουμε μέχρι να χρυσίσουν για περίπου 3-4 λεπτά, ανάλογα με το πάχος και το πόσο ξεροψημένα τα θέλουμε.

Σερβίρουμε τον μπακαλιάρο με κομμένο λεμόνι και σκορδαλιά.

Σκορδαλιά

Πολτοποιούμε το σκόρδο μαζί με το ελαιόλαδο στον πολυκόφτη, χτυπώντας τα καλά μέχρι να ασπρίσουν.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε άλλο σκεύος και καθαρίζουμε τον πολυκόφτη.

Μουλιάζουμε το ψωμί σε νερό, το στύβουμε καλά και το θρυμματίζουμε στον πολυκόφτη μέχρι να γίνει ψιλά ψίχουλα.

Προσθέτουμε το αλατοπίπερο, το ξίδι και το ηλιέλαιο και τα δουλεύουμε καλά μέχρι να γίνουν μια ομοιογενής κρέμα.

Προσθέτουμε το μείγμα του σκόρδου και τα χτυπάμε ξανά όλα μαζί μέχρι να γίνει ένα κρεμώδες μείγμα.

Ελέγχουμε τη γεύση και διορθώνουμε, αν χρειάζεται, προσθέτοντας επιπλέον λάδι, σκόρδο, ξίδι ή αλάτι.

Σπαραγμός επικράτησε μεταξύ των οπαδών του Σασμού που σχολίαζαν στο Twitter τα όσα είδαν στο επεισόδιο που προβλήθηκε το βράδυ της Δευτέρας (13/3).

Η τηλεοπτική σειρά του Alpha είχε να προσφέρει για ακόμη μια φορά συναρπαστικό περιεχόμενο στους τηλεθεατές, οι οποίοι για ακόμη μια φορά καθηλώθηκαν στις οθόνες τους. Στο επίκεντρο των όσων έγιναν στον Σασμό, βρέθηκε -τι άλλο- ο ματωμένος γάμος του Αντώνη με την Μαρίνα.

Το ζευγάρι, που η αγάπη τους άντεξε στο πέρασμα του χρόνου και στις πολλές κακοτοπιές, ανέβηκε τελικά τα σκαλιά της εκκλησίας, έχοντας στο πλευρό του αγαπημένα πρόσωπα.

Η Αργυρώ, η γιαγιά Ρηνιώ, η Ασπα και η Κατερίνα έντυσαν τη νύφη με παραδοσιακά κρητικά τραγούδια και χορούς. Και ο Αντώνης, όμως, ετοιμάστηκε έχοντας στο πλευρό τους επιστήθιους φίλους και συνεργάτες.

Ωστόσο, η χαρά δεν θα κρατούσε για πολ, καθώς ο γάμος τους βάφτηκε με αίμα. Ο Φαρμάκης που αποφυλακίστηκε, με εντολή της Αιμιλίας την ίδια ημέρα του γάμου, έστησε καρτέρι με σκοπό να πυροβολήσει την Μαρίνα για να πάρει εκδίκηση για τον θάνατο της δικής του γυναίκας.

Ο Αντώνης τον είδε τη στιγμή που εκείνος ήταν έτοιμος να πατήσει τη σκανδάλη και μπήκε μπροστά για να σώσει την αγαπημένη του. Μετά τη σφαίρα που δέχθηκε, ο γαμπρός έπεσε στην αγκαλιά της νύφης, της οποίας το νυφικό γέμισε με αίματα.

Θλίψη στο πανελλήνιο σκόρπισε η είδηση του θανάτου του Νίκου Ξανθόπουλου. Ο ηθοποιός έφυγε από τη ζωή στον ύπνο του, τα ξημερώματα της Κυριακής 22/01.

 Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Espresso, ο Νίκος Ξανθόπουλος είχε δώσει εντολή στα παιδιά του να ταφεί στο παρεκκλήσι της Αγίας Παρασκευής που έχει ο ίδιος χτίσει στο κτήμα του στην Παιανία.

Κάτι τέτοιο, ωστόσο, δεν φαίνεται να είναι εύκολο να γίνει, καθώς ο νόμος δεν το επιτρέπει και χρειάζονται ειδικές άδειες από την οικεία μητρόπολη και τον δήμο. Από την άλλη, η υγεία της πολυαγαπημένης του συζύγου δεν αφήνει πολλά περιθώρια για κωλυσιεργία στα διαδικαστικά θέματα της ταφής, ούτε για δεύτερες σκέψεις.

 Έτσι, η οικογένεια προσανατολίζεται και στο ενδεχόμενο της αποτέφρωσης, κάτι που θα γίνει γνωστό την ίδια μέρα της πολιτικής κηδείας, που θα γίνει την Τρίτη στο Α’ Νεκροταφείο. Η κλονισμένη υγεία της Εριφύλης είναι, άλλωστε, και ο λόγος που ο μεγάλος ηθοποιός και τραγουδιστής δεν θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

 

 

Μικρό αποδείχθηκε το ΣΕΦ

Ασφυκτικά γεμάτο το φαληρικό γήπεδο από χιλιάδες κόσμου στη συναυλία της ΚΕ του ΚΚΕ για τον Σταύρο Ξαρχάκο. Χιλιάδες άνθρωποι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια μοναδική βραδιά ενώ από τις πρώτες νότες του μεγάλου Έλληνα συνθέτη τα χειροκροτήματα και τα ρυθμικά παλαμάκια δεν σταμάτησαν.

Τις φωνές τους ένωσαν οι Δήμητρα Γαλάνη, Νατάσσα Μποφίλιου, Ηρώ Σαΐα, Μανώλης Μητσιάς, Γιώργος Νταλάρας και Μίλτος Πασχαλίδης ερμηνεύοντας μεγάλα τραγούδια που σημάδευσαν την ελληνική μουσική. Τραγούδια όπως τα «Μάνα μου Ελλάς», «Ήτανε μια φορά», «Αυτόν τον κόσμο τον καλό», «Σαββατόβραδο στην Καισαριανή», «Καίγομαι - καίγομαι», «Χοντρομπαλού», «Προσκύνημα» και «Εμείς που μείναμε».O συνθέτης χαρακτήρισε τη βραδιά «ιστορική» γιατί «ποτέ στα πολιτισμικά δρώμενα αυτής της χώρας δεν συνέβη αυτό το γεγονός που συμβαίνει απόψε εδώ».

Και συνέχισε λέγοντας «ακόμα και το ΚΚΕ ξεπέρασε τον χαρακτηρισμό της προόδου και μπήκε στη σφαίρα της υπέρβασης. Μια υπέρβαση που χρειάζεται κότσια για να την κάνεις. Και το μόνο κόμμα που έχει κότσια όχι μόνο να την κάνει, αλλά και να την υλοποιήσει είναι το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας».Πάντα επίκαιρος, στην έναρξη της συναυλίας του, ο Ξαρχάκος άφησε και μια καθαρή πολιτική αιχμή: «Γεια σας, είμαι ένας απόφοιτος λυκείου. Και στην πορεία της βραδιάς θα σας παρουσιάσω κι άλλους απόφοιτους Λυκείου» δείχνοντας τους μουσικούς του.

«Η τέχνη σου, που ημερεύει την ψυχή και εξυψώνει τον άνθρωπο, συναντιέται με τον δικό μας αγώνα για έναν ανώτερο πολιτισμό, όπου "ο άνθρωπος θα πάψει για τον άνθρωπο να είναι λύκος"», τόνισε μεταξύ άλλων ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, απευθυνόμενος στον Σταύρο Ξαρχάκο.Στο τέλος της συναυλίας ανέβηκε ξανά στη σκηνή και πρόσφερε στον Σταύρο Ξαρχάκο έναν πίνακα του κομμουνιστή εικαστικού Γιώργη Βαρλάμου από τα περίφημα «Αγριολούλουδά» του.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο vimapoliti@gmail.com ή απευθείας στην φόρμα επικοινωνίας

Please, enter your name
Please, enter your e-mail address Mail address is not not valid
Please, enter your message