Υλικά 

4-5 φρέσκιες σουπιές γύρω στο 1 κιλό

1/3 φλ. ελαιόλαδο

2 κρεμμύδια ξερά (κομμένα σε φέτες)

3-4 μικρά κρεμμυδάκια (ολόκληρα)

2 σκελ. σκόρδο (σπασμένες)

1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

2 μέτριες ντομάτες (ψιλοκομμένες)

2 δαφνόφυλλα-4-5 κόκκους μπαχάρι

Αλάτι-Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Καθαρίζουμε τις σουπιές, βγάζουμε το κόκκαλο.Χωρίζουμε το κεφάλι με τα πλοκάμια.

Πλένουμε τις σουπιές και τις στεγνώνουμε.Με ένα μαχαίρι κόβουμε το σώμα σε μεγάλα κομμάτια.

Κρατάμε το μελάνι τους σε ένα μπολ σκεπασμένο με μεμβράνη.

Βάζουμε τις σουπιές σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά χωρίς λάδι και τις αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους και να αλλάξουν χρώμα για λίγα λεπτά.

Όταν πιούν όλα τα υγρά τους προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κομμένο κρεμμύδι και τα ολόκληρα μικρά κρεμμυδάκια.

Αφήνουμε τα κρεμμύδια να γίνουν διάφανα για 4-5΄ και προσθέτουμε το σκόρδο.Σοτάρουμε για 1 λεπτό.

Προσθέτουμε τον πελτέ και τον τρίβουμε με κουτάλα στη βάση της κατσαρόλας για 1΄να βγάλει τα αρώματα του.

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί στο μισό του όγκου του.Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και ζεστό νερό ίσα που να μισοσκεπαστούν οι σουπιές.

Προσθέτουμε τη δάφνη και το μπαχάρι.Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 40΄ μέχρι να μαλακώσει η σουπιά, να μελώσει η σάλτσα και να δέσει.

προετοιμασία 10 λεπτά-μαγείρεμα 45 λεπτά-μερίδες 5-6

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε δεν μπορούν να διαμαρτύρονται για τις αυξήσεις στα καύσιμα όσοι παίρνουν 500 ευρώ γιατί αυτοί δεν θά έπρεπε να είχαν ούτε αμάξι

Μπορεί να μην το ξέρατε, όμως στην Ελλάδα, δεν είναι μόνο η απόκτηση αμαξιού απαγορευτική για την μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού αλλά και η διαμαρτυρία για τις τιμές των καυσίμων, ειδικά αν είσαι φτωχός. Τουλάχιστον αυτό, διατείνεται ο  Άρης Πορτοσάλτε, που τοποθετήθηκε στον αέρα του Σκάι, για την ακρίβεια στα καύσιμα.

Ο δημοσιογράφος που πολλές φορές έχει προκαλέσει με τις ακραίες απόψεις του και… «αναλύσεις»,  είπε ούτε λίγο, ούτε πολύ, πως βενζίνη δεν βάζουν και άρα δεν χρειάζονται χαμηλές τιμές οι άνθρωποι των 500 ευρώ, γιατί βενζίνη βάζουν οι παραγωγικές μονάδες της κοινωνίας.

 Με τη δήλωσή του αυτή, που προκάλεσε αντιδράσεις ουσιαστικά συντάχθηκε με την προ ημερών δήλωση του Θεόδωρου Σκυλακάκη πως δεν θα γίνει μείωση στον φόρο καυσίμων γιατί θα ευνοηθούν οι πλούσιοι.

  Δείτε το βίντεο με τις προκλητικές δηλώσεις του δημοσιογράφου:

Λίγο πριν τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερο δώρο από ένα ρομαντικό ταξίδι για δύο, μακριά από την πόλη, στον καθαρό αέρα και με φόντο μερικές από τις πλέον ειδυλλιακές εικόνες της χώρας μας.

Μπορεί σε τέτοιες περιστάσεις ο λογισμός μας να τρέχει σε δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς του εξωτερικού, όσοι έχουν γυρίσει την Ελλάδα, όμως, γνωρίζουν καλά και επιμένουν πως η μέρα των ερωτευμένων αποτελεί ιδανική περίσταση για απόδραση σε μερικά από τα ομορφότερα χωριά της τόσο ιδιαίτερης Θεσσαλίας μας.

Η Λίμνη Πλαστήρα, η τεχνητή λίμνη των Αγράφων ή αλλιώς «λίμνη των τεσσάρων εποχών», θα σου χαρίσει αυτό ακριβώς που χρειάζεσαι! Η πανέμορφη Λίμνη Πλαστήρα απέχει από την Αθήνα τέσσερις ώρες με το αυτοκίνητο και περιτριγυρίζεται από 18 στο σύνολο γραφικά χωριά. Η έκταση της αγγίζει τα 55 χιλιόμετρα, τα οποία θα έπρεπε να περπατήσεις βήμα – βήμα για να ανακαλύψεις τις κρυμμένες ομορφιές της. Αυτή την εποχή το τοπίο γύρω από τη λίμνη είναι χιονισμένο, χρειάζεται να πούμε κάτι περισσότερο;

 

Αγαπημένο χειμωνιάτικο φαγητό-Άκρως μαμαδίστικο που αγαπάνε μικροί και μεγάλοι

Υλικά Συνταγής

Για τα γιουβαρλάκια

500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο

1 αυγό

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι τριμμένο ή πολύ ψιλοκομμένο

1 καρότο ψιλοτριμμένο

1/4 φλ. ελαιόλαδο

1/4 φλ. ρύζι Καρολίνα ή γλασέ

2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο

2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σούπα

4 κ.σ. ελαιόλαδο

1 καρότο σε μικρά καρέ

1 μικρή σελινόριζα σε μικρά καρέ (300 γρ.)

1 πατάτα σε μικρά καρέ

1 πράσο ψιλοκομμένο

1½ λίτρο νερό ζεστό

2 αυγά

2 μέτρια λεμόνια

1 κ.σ. κορν φλάουρ

λίγο ψιλοκομμένο άνηθο

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Για τα αφράτα γιουβαρλάκια αυγολέμονο, προετοιμάζουμε το ρύζι βάζοντάς το σε ένα μπολ και καλύπτοντας το με μπόλικο νερό. Το αφήνουμε να μουλιάσει μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά, και πριν το χρησιμοποιήσουμε το ξεπλένουμε καλά και το στραγγίζουμε.

Σε μπολ, βάζουμε τον κιμά, το αυγό, το προετοιμασμένο ρύζι, το κρεμμύδι, το καρότο, το ελαιόλαδο, τα μυρωδικά, το αλάτι και το πιπέρι.

Ζυμώνουμε πολύ καλά τα υλικά μέχρι ο κιμάς να αλλάξει χρώμα και να ασπρίσει.

Πλάθουμε μικρές μπαλίτσες σε μέγεθος καρυδιού και τις αραδιάζουμε σε δίσκο.

Καθαρίζουμε και κόβουμε με μαχαίρι όλα τα λαχανικά σε ισομεγέθη μικρά καρέ.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε τα λαχανικά για 2-3 λεπτά.

Προσθέτουμε το νερό και αφήνουμε να πάρει βράση.

Ρίχνουμε μέσα όλα τα γιουβαρλάκια, αλατίζουμε και σκεπάζουμε το φαγητό.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 25-30 λεπτά.

Ελέγχουμε το αλάτι και το πιπέρι στο τέλος του βρασμού.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 1 και περιμένουμε να καταλαγιάσει ο βρασμός.

Για το αυγολέμονο

Σε μπολ διαλύουμε το χυμό λεμόνι με το κορν φλάουρ.

Σε άλλο μπολ χτυπάμε με σύρμα τα ασπράδια σε ελαφριά μαρέγκα, ίσα που να σχηματίζονται απαλές κορυφές.

Προσθέτουμε τους κρόκους και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Αν πρόκειται να ξαναζεστάνετε το φαγητό (πάντα σε πολύ χαμηλή φωτιά) είναι απαραίτητο το κορν φλάουρ, για να μην κόψει το αυγολέμονο. Αλλιώς κάνετε απλό αυγολέμονο.

Αραιώνουμε το μίγμα λεμόνι-κορν φλάουρ με ζεστό ζωμό (1 ½ φλ.) του φαγητού.

Όλο μαζί το ρίχνουμε στα χτυπημένα αυγά και ανακατεύουμε.

Περιχύνουμε το φαγητό με το αυγολέμονο ανακινώντας την κατσαρόλα από τα χερούλια για να αναμειχθεί σωστά.

Τέλος προσθέτουμε λίγο άνηθο, πολύ λεπτά ψιλοκομμένο.

Προετοιμασία: 0:20' Μαγείρεμα: 0:30 Μερίδες: 6

Στις πλαγιές του όρους Κόζιακα, λίγα μόλις χιλιόμετρα μακριά από τη γραφική πόλη των Τρικάλων, βρίσκονται δύο πανέμορφα και αγαπημένα χωριά, που κάθε χειμώνα ντύνονται στα λευκά και πλημμυρίζουν από περιπετειώδεις παραθεριστές που καταφτάνουν όχι μόνο τα Σαββατοκύριακα, μα και τις καθημερινές.

Ανάμεσα σε πυκνά δάση, τρεχούμενα νερά ποταμών και καταρρακτών και γεφύρια που «χάνονται» μέσα στο κατάλευκο χιόνι που καλύπτει τα πάντα, στέκουν η κοσμοπολίτικη Ελάτη και το παραδοσιακό Περτούλι Τρικάλων.

Πρόκειται για δυο ονόματα που έρχονται απευθείας στο μυαλό όσων αγαπούν τις χειμερινές αποδράσεις στα χιόνια και σίγουρα μπαίνουν πολύ ψηλά στη λίστα των πιο αγαπημένων προορισμών για σκι, με τον χιονοπόλεμο και τις ρομαντικές βραδιές πλάι στο τζάκι των σαλέ να γλυκαίνουν αυτήν την πιο άγρια πλευρά του χειμώνα.

Τα δύο αυτά χωριουδάκια, αν και μικρά σε μέγεθος, απολαμβάνουν τεράστιο μερίδιο του χειμερινού τουρισμού και αυτό μεταφράζεται στα πολλά καταλύματα και τα ταβερνάκια για κάθε γούστο που υπάρχουν εκεί και μας περιμένουν να τους δώσουμε μια ευκαιρία.

Ξενώνες παραδοσιακοί, πετρόχτιστοι ή ξύλινοι, πολυτελείς ή πιο απλοί, είναι η top επιλογή για διαμονή. Ειδικά από τον Φεβρουάριο και μετά, οι τιμές είναι εξαιρετικές - πόσο μάλλον αν καταφέρεις να πραγματοποιήσεις το ταξίδι σου μεσοβδόμαδα και όχι το Σαββατοκύριακο.

Το χιονοδρομικό κέντρο Περτουλίου αποτελεί το μεγαλύτερο «χαρτί» της περιοχής, με τη νεολαία να συρρέει καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα για σκι, από την Αθήνα και τις γύρω περιοχές.

Η «κούκλα» Ελάτη

Ελάτη Τρικάλων: Γνωρίστε τη βασίλισσα του χιονιού της Θεσσαλίας –  i-diakopes.gr

Η Ελάτη βρίσκεται στα 950 μ. του Κόζιακα και απέχει μόλις 30 χιλιόμετρα από την πόλη των Τρικάλων. Πρόκειται για ένα χωριό – κόσμημα, πνιγμένο μέσα στα έλατα, που είναι πάλλευκο σχεδόν ολόκληρο το χειμώνα. Εξαιρετικά γραφική, αλλά προσαρμοσμένη πλήρως στις ανάγκες που μπορεί να έχουν οι επισκέπτες της, πολιορκεί το στέμμα του πιο όμορφου ορεινού χωριού της χώρας μας.

Το γραφικό Περτούλι

Σε ύψος 1.150 μέτρων και περίπου 15 χιλιόμετρα μακριά από την Ελάτη, βρίσκεται το πανέμορφο Περτούλι.

Βρίσκεται μέσα στο δάσος και αφήνει τη «γεύση» της παράδοσης και τη θύμηση του χωριού που πάντοτε ήθελες να έχεις. Διατηρεί πιο έντονο το γραφικό στοιχείο, σε σχέση με την Ελάτη, με τα ψηλά, παραδοσιακά αρχοντικά να είναι το σήμα κατατεθέν του. Δεν θα δυσκολευτείς να βρεις κατάλυμα σε έναν από τους πέτρινους, πανέμορφους ξενώνες του που θα σου παρέχουν όλα όσα χρειάζεσαι και φυσικά τζάκι, ξύλα και πολλή ζέστη.

Ελάτη – Περτούλι: Με χιόνι είναι αλλιώς | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Το χιονοδρομικό κέντρο Περτουλίου

Το χιονοδρομικό κέντρο του Περτουλίου απέχει μόλις 5 χιλιόμετρα από το χωριό και περίπου 40 χιλιόμετρα από τα Τρίκαλα.

Πρόκειται για ένα μικρό, αλλά πλήρως εξοπλισμένο χιονοδρομικό που βρίσκεται ανάμεσα στα έλατα. Μία πίστα μήκους 1.500 μέτρων, μία 400 μέτρων και μία 80 μέτρων, σε περιμένουν να τις κατακτήσεις, σε όποιο επίπεδο και αν βρίσκονται οι ικανότητές σου.

Από την άλλη, αν δεν θέλεις να κάνεις σκι, μπορείς να επιλέξεις το σκαφάκι, κάτι εξίσου διασκεδαστικό μα πολύ πιο εύκολο, ή απλά να πιείς το ζεστό καφεδάκι σου με φόντο τις χιονισμένες βουνοκορφές.

Μην ξεχνάς πως αυτή η περίοδος είναι ιδανική για απόδραση στα συγκεκριμένα χωριά, μιας και βρισκόμαστε μία ανάσα μακριά από την έλευση πολικού ψύχους.

Χιονοδρομικό Κέντρο Περτουλίου - Περτούλι Τρικάλων - Madeintrikala

Αν όχι τώρα, τότε πότε;  ethnos.gr

 Ανήμερα της γιορτής του ο έμπειρος Έλληνας ορειβάτης Αντώνης Σύκαρης μαζί με τον Ευρυτάνα Θωμά Νταβαρινο του Ορειβατικού συλλόγου Αγράφων  κατάφεραν το ακατόρθωτο.

Πραγματοποίησαν την 1η Ελληνική Χειμερινή ανάβαση στο Καύκασο στο El brus (5.642m)την ψηλότερη κορυφή της Ευρώπης όπου μέχρι σήμερα, κανείς Έλληνας ορειβάτης δεν έχει φθάσει στην κορφή κατά τη χειμερινή περίοδο, καθώς οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν ανεβάζουν σημαντικά τον βαθμό δυσκολίας(εως -65c).

 Δείτε τι έγραψε στα κοινωνικά δίκτυα ο Σύκαρης για την αποστολή:

"Φίλες και φίλοι η χρονιά ξεκινά με αρκετό κρύο και αέρα, είναι χειμώνας άλλωστε, και εμείς βρισκόμαστε στο Mineralnyye vody  και οδεύουμε για το Terscol της Ρωσίας.Στόχος μας είναι να φθάσουμε στην ψηλότερη κορυφή της Ευρώπης, κάτι που αρκετοί Έλληνες ορειβάτες έχουν καταφέρει την καλοκαιρινή περίοδο, τον χειμώνα όμως κανείς …

Στο παρελθόν έγιναν  δυο ελληνικές προσπάθειες. Η πρώτη το 2018, τότε μαζί μου ήταν ο Paul Ευμορφίδης και η Σοφία Δαμιανάκη και το 2019 που είμασταν μαζί με τον Πάρι Κολιγίωτη. Και στις δυο αυτές αποστολές, η προσπάθειά μας σταμάτησε στο διάσελο των δυο κορυφών στα 5.350m.Αν και το βουνό, όπως είναι γνωστό, δεν παρουσιάζει τεχνικές δυσκολίες, εν τούτοις το μικροκλίμα της περιοχής συχνά δημιουργεί τον χειμώνα, καιρικές συνθήκες που συγκρίνονται ακόμα και με το K2. 

Θερμοκρασίες που αγγίζουν τους -40-45c και το chill factor, με τους θυελλώδεις ανέμους που επικρατούν, να φθάνει ακόμα και τους -65c. Επίσης, πολλά τμήματα της διαδρομής καλύπτονται από γυμνό και πολύ σκληρό πάγο, κάτι σαν καραμέλα.Αυτήν την τρίτη φορά, βρίσκομαι εδώ με τον Θωμά Νταβαρίνο και θέλουμε πολύ να τα καταφέρουμε. Ασφαλώς η προσπάθεια μας θα είναι αυτόνομη και χωρίς καμμία εξωτερική βοήθεια, πιθανόν φέτος να μην υπάρχουν και άλλοι ξένοι  ορειβάτες .

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, η χρονιά εξελίσσεται με δυσκολότερες καιρικές συνθήκες από τις δυο προηγούμενες χρονιές.Εμείς όμως...φέτος θέλουμε πολύ να τα καταφέρουμε. Μείνετε κοντά μας, όπως ήσασταν κάθε φορά, γιατί είναι κάτι που το νιώθουμε, που μας συντροφεύει. Οι θερμές ευχές σας μπορούν, όπως έχει ξαναγίνει, να μας φθάσουν στην πρώτη χειμερινή ελληνική ανάβαση στο El brus 5.642m. 

Μαζί σας!Θέλουμε πολύ να τα καταφέρουμε !

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και εξωτερικοί χώροι

Κόβουν την ανάσα οι εξελίξεις στη συνέχεια της αγαπημένης σειράς ΣΑΣΜΟΣ

Απανωτά χτυπήματα θα δεχτεί ο Αστέρης στη σειρά Σασμός, έπειτα από το ατυχές συμβάν που έφερε απώλειες. Θέλοντας να κάνει ένα γερό ξεκαθάρισμα με τον Πετρή, ο Αστέρης σηκώνει το όπλο του για να τον τρομάξει, με αποτέλεσμα μία σφαίρα να βρίσκει θανάσιμα τον Πέτρο Βρουλάκη στην καρδιά.

Όλοι είναι συντετριμμένοι. Ο Αστέρης δε μπορεί να συνειδητοποιήσει τί έκανε. Άλλωστε, δεν ήταν σκοπός του να τον πυροβολήσει, αντίθετα το μόνο που ήθελε ήταν να αμυνθεί και να τον τρομάξει.

Η Καλλιόπη βρίσκεται σε τεράστιο πανικό, ενώ ο Μαθιός τρέχει να προλάβει τα χειρότερα. Ο Αστέρης τραυλίζει πως σκότωσε τον Πέτρο Βρουλάκη και ο τρόμος σκορπίζεται, στη σειρά Σασμός.

Ο Αστέρης κρύβεται σε σπηλιά

Ο Μαθιός και η Καλλιόπη προσπαθούν να τον συνεφέρουν, μεταφέροντάς τον σε ένα μέρος μακριά από την Κρήτη. Σύμφωνα με το MYtv, ο Αστέρης φυγαδεύεται, με σκοπό να σωθεί, να σκεφτεί, να καταφέρει να συνειδητοποιήσει αυτό που μόλις έκανε.

Οι Βρουλάκηδες ετοιμάζονται για την ημέρα της κηδείας και όλοι διψούν για εκδίκηση. Μόνο έτσι θα καταφέρουν να πάρουν το αίμα τους πίσω, οφθαλμός αντί οφθαλμού. Η Καλλιόπη τρέμει πως θα τον βρουν και θα τον σκοτώσουν. Ο Μαθιός τον ικετεύει να παραμείνει κρυμμένος στην σπηλιά, μέχρι να τον οδηγήσουν στο εξωτερικό.

Φυσικά, ο Αστέρης δεν αντέχει και φανερώνεται. Ο πόλεμος ξεκινάει και η βεντέτα συνεχίζεται.. Θα καταφέρει να επιβιώσει; Και μόνο που η Αργυρώ τον κοιτάζει με απέχθεια, μέσα του αισθάνεται ήδη νεκρός.youfly.com

Μπορεί ο νέος κύκλος του Survivor να μετράει μόλις μια βδομάδα ζωής, όμως όπως όλα δείχνουν η πρώτη οικειοθελής αποχώρηση είναι γεγονός και μάλιστα από ένα πρόσωπο που έχει συζητηθεί ήδη από το πρώτο επεισόδιο.

 Πρόκειται για παίκτη από την ομάδα των Διάσημων, που έχει αναδειχθεί υποψήφιος προς αποχώρηση και που οι δηλώσεις του έχουν προκαλέσει διάφορες εντάσεις στην παραλία.

 Ο λόγος για τον Βαλάντη

Ο 46χρονος τραγουδιστής έχει βρεθεί αρκετές φορές στο στόχαστρο, λόγω του έντονου χαρακτήρα του και των αντιπαραθέσεων στις οποίες έχει εμπλακεί.

 Τις τελευταίες μέρες δημοσιεύματα τον θέλουν να αποχωρεί οικειοθελώς από το «Survivor 5» εξαιτίας της υγείας του, καθώς το τελευταίο διάστημα αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα.

 Είναι φανερό πως δυσκολεύεται στον στίβο μάχης, ενώ οι πληροφορίες λένε ότι πρόσφατα είχε κάνει και ένα χειρουργείο.

 Σύμφωνα με την εκπομπή «Ποιος είναι πρωινιάτικα», ο Βαλάντης έχει ήδη φύγει από το ριάλιτι επιβίωσης.

 Το αν ισχύουν ή όχι τα spoilers μένει να φανεί στα επόμενα επεισόδια.

Ο Ιωάννης, ο νοσηλευτής από τη Μεσσηνία, έκανε το παιχνίδι της ζωής του στο Deal και κατάφερε αυτό που έμοιαζε ακατόρθωτο!

Ο παίκτης έφτασε μία ανάσα πριν το τέλος έχοντας κρατήσει τα μεγαλύτερα ποσά μέσα στο παιχνίδι και ήταν έτοιμος να κάνει το πιο ριψοκίνδυνο deal.

Όμως είχε μεγάλο πλεονέκτημα έναντι του τραπεζίτη και οι προσφορές του δεν κατάφεραν να τον «λυγίσουν», αφού τα ποσά που είχε αφήσει μέσα στο παιχνίδι, ήταν άκρως δελεαστικά.

Τίναξε την μπάνκα στον αέρα!

Ο Ιωάννης δεν φοβήθηκε να συνεχίσει στο παιχνίδι, μιας και τα μικρότερα ποσά έφευγαν το ένα μετά το άλλο και η αγωνία χτύπησε κόκκινο. Η τελική επιλογή έγινε ανάμεσα στις 40.000 ευρώ και στις 60.000 ευρώ και τελικά κατάφερε να κάνει την σωστή.

Ο Ιωάννης, που δήλωσε ότι έχει περάσει αρκετές δυσκολίες, κατάφερε να φύγει από Deal με 60.000 ευρώ. Μάλιστα δεν άντεξε και ξέσπασε σε κλάματα που τα κατάφερε.

Το Deal έδωσε για τρίτη φορά το συγκεκριμένο ποσό!

Δείτε το βίντεο

To  "Βήμα Πολίτη"  αυτές τις γιορτές στηρίζει την Κιβωτό του Κόσμου και στέκεται δίπλα στα παιδιά και στις οικογένειες που βρίσκονται σε κίνδυνο και ανάγκη.

 Αυτές τις γιορτές γινόμαστε όλοι μια «ανοιχτή αγκαλιά» και στηρίζουμε τα Σπίτια Φιλοξενίας των παιδιών της Κιβωτού σε ολόκληρη την Ελλάδα. Στεκόμαστε  δίπλα στα παιδιά της Κιβωτού στέλνοντας ένα μήνυμα αγάπης.

Οι ανάγκες της Κιβωτού του Κόσμου είναι πολύ μεγάλες και όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε για να καταφέρουν τα παιδιά και οι οικογένειές τους να ζήσουν ανθρώπινα, με ασφάλεια και αξιοπρέπεια.

Αυτές τις γιορτές στηρίζουμε την Κιβωτό του Κόσμου και το έργο του Πατέρα Αντώνιου και μας καλεί να προσφέρουμε με τους παρακάτω τρόπους.

 Καλούμε στο 19828 ή στέλνουμε μήνυμα γράφοντας την λέξη ΚΙΒΩΤΟΣ

Σταθερό: 2,60€/κλήση με ΦΠΑ & τέλος σταθερής τηλεφωνίας-Κινητό: 2,48€/κλήση ή sms με ΦΠΑ από όλα τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας.Εφαρμόζεται επιπλέον τέλος κινητής τηλεφωνίας 12% ή 15% ή 18% ή 20% ανάλογα το ύψος του μηνιαίου λογαριασμού.

Μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά. Ακόμα και η πιο μικρή προσφορά έχει τεράστια αξία για τα παιδιά.Ας είναι αυτά τα Χριστούγεννα ένα μαγικό ταξίδι με προορισμό… την αγάπη!

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Η ιστορία της Κιβωτού

Η ιστορία της Κιβωτού ξεκινάει αρκετά χρόνια πριν. O Πάτερ Αντώνιος , η ψυχή της Κιβωτού, ξεκίνησε την ιερατική του δράση το 1998, 26 ετών τότε, σε μια από τις πιο υποβαθμισμένες τότε περιοχές, στον Κολωνό στην Αθήνα. Παρατηρούσε καθημερινά παιδιά, που ενώ θα έπρεπε να ήταν στο σχολείο σύχναζαν σε πλατείες ή παιδιά που αποτελούσαν μέλη ομάδων υψηλού κινδύνου.

Τα πλησίασε σιγά, σιγά, πολύ ανθρώπινα, παίζοντας αρχικά μπάσκετ μαζί τους, προσπαθώντας να τους μιλήσει ως ίσος προς ίσο, να τα παρακινήσει να μοιραστούν την καθημερινότητα και τους προβληματισμούς τους χωρίς να τους κρίνει και χωρίς να τους νουθετεί. Σκοπός του ήταν να βρει τον τρόπο να σταθεί στο πλάι τους και να τα βοηθήσει στις ανάγκες τους. Με τον καιρό κέρδισε την αποδοχή τους και σταδιακά και την εμπιστοσύνη τους.

Το OPEN στηρίζει το έργο της Κιβωτού του κόσμου

 Η προσφορά του απλού κόσμου ξεκίνησε μετά από καιρό, εφόσον γνώρισαν το νεαρό ιερέα και συνειδητοποίησαν τις προθέσεις του. Έτσι, με τη βοήθεια εθελοντών, δημιουργήθηκε η Κιβωτός του Κόσμου, μια Οργάνωση με στόχο να βγάλει όσα περισσότερα παιδιά μπορούσε από τη φτώχεια και την εγκατάλειψη και να τους προσφέρει τη δυνατότητα «να σταθούν στα πόδια τους». Η αγκαλιά της «Κιβωτού» δέχεται όλους όσους έχουν την ανάγκη της ανεξάρτητα από εθνικότητα και θρησκεία.

Το έργο της σήμερα

Σήμερα τα σπίτια φιλοξενίας της Κιβωτού (σε Αθήνα, Πειραιά, Βόλο, Χίο, Πωγωνιανή και Κόνιτσα) είναι σε θέση να προσφέρουν έμπρακτα προστασία σε παιδιά τα οποία ήταν παραμελημένα ή εγκαταλελειμμένα, είτε γιατί δεν υπήρχαν γονείς είτε γιατί κρίθηκαν ακατάλληλοι για την φροντίδα αυτών.

Το OPEN στηρίζει το έργο της Κιβωτού του κόσμου

 Παιδιά που είχαν υποστεί κακοποίηση κάθε μορφής από τους γονείς τους ή συγγενικά τους πρόσωπα, παιδιά χωρίς όρια, βρήκαν στην Κιβωτό το κατάλληλο περιβάλλον, όπου εκτός της διαμονής και της ασφάλειας, συμμετέχουν σε πλήθος προγραμμάτων, τα οποία προσεκτικά έχουν σχεδιαστεί για εκείνα. Στόχος είναι κάθε παιδί να μπορέσει να αναπτύξει μια συναισθηματικά και πνευματικά υγιή προσωπικότητα, να αναπτύσσει κοινωνικές δραστηριότητες και να λαμβάνει εκπαιδευτικά και παιδαγωγικά ερεθίσματα.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο vimapoliti@gmail.com ή απευθείας στην φόρμα επικοινωνίας

Please, enter your name
Please, enter your e-mail address Mail address is not not valid
Please, enter your message