Αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν την δημιουργία αιολικού πάρκου και την τοποθέτηση ανεμογενητριών στις απάτητες κορυφές των Αγράφων στην νότια Πίνδο είναι κάτοικοι και φορείς της περιοχής. Για το σκοπό αυτό διοργανώνουν ενημερώσεις και διαμαρτυρίες, ενώ είναι εν αναμονή των αποφάσεων της προσφυγής στο ΣτΕ κατά της σχετικής υπουργικής απόφασης.

 Οι ΒΑΠΕ και τα υδροηλεκτρικά δεν είναι ανάπτυξη-Καταστρέφουν τα βουνά και τα ποτάμια στην Ευρυτανία

Ο Σύλλογος Απανταχού Βραγγιανιτών «Ο Αι Γιάννης ο Θεολόγος»,ο Πολιτιστικός Σύλλογος Επινιανών, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κουστέσας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τροβάτου, ο Σύλλογος Απεραντίων «Οι Άγιοι Ανάργυροι»,  ο Σύλλογος Απανταχού Κρικελλιωτών « Ο Άγιος Νικόλαος»,  ο Πεζοπορικός Σύλλογος Καρπενησίου, ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγράφων  και Η ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ για την Προστασία του Ευρυτανικού περιβάλλοντος, διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: 

 « Αιολικά και υδροηλεκτρικά δεν είναι ανάπτυξη. Υπάρχει  επιλογή,Η Αειφόρος ανάπτυξη για τον τόπο μας»

Καλούμε κάθε Ευρυτάνα και κάθε συλλογικότητα του νομού μας, να συμμετέχει για να ενημερωθεί και να συστρατευτεί μαζί μας στον αγώνα που κάνουμε να υπερασπιστούμε από την καταστροφή και την υποβάθμιση του ευρυτανικό τοπίου, σημαντικού μοχλού ανάπτυξης του τόπου μας.  

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ Δασοπονίας Καρπενησίου, στις 15 Δεκεμβρίου 2018, στις 12 το μεσημέρι.

Πρόγραμμα εκδήλωσης

Καρπενήσι, Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018

Καλωσόρισμα –έναρξη

 Λεωνή Θανασούλα, ιστορικός, πρόεδρος του Ελλ. Σχολείου Προυσού «Αιολικές βιομηχανικές εγκαταστάσεις-Υδροηλεκτρικά στην Ευρυτανία: προκλήσεις και επιλογές» 

 Σταύρος Αλεξανδρής, αναπληρωτής καθηγητής  τομέας Υδάτινων Πόρων, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών  άνθρωπος αλλάζει το κλίμα; Ένα αφήγημα καταστροφολογίας»

Δημήτρης Παυλάκης χημικός μηχανικός, Σύμβουλος  Επενδυτικής Τραπεζικής  «Αιολικά και άλλες λεγόμενες ΑΠΕ. Θολά σημεία και σκοπιμότητες»

Μανώλης Κοπανάκης, μηχανολόγος μηχανικός , Υπεύθυνος Κ.Π.Ε Καρπενησίου «Αιολική ισχύς και περιβαλλοντικές  επιπτώσεις»

Γιώργος Καραβίδας, νομικός Α.Π.Θ, Υποστράτηγος Ε.Α Νομικού Σώματος Εν. Δυν. «Μικρά υδροηλεκτρικά : Αξίζει το καταστροφικό εγχείρημα;»

Βασιλική Λάππα, δασκάλα, φοιτήτρια ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας«Η κοινωνία των πολιτών και ο ρόλος της στην τοπική  ανάπτυξη»

 Αντρέας Παπαδόπουλος, καθηγητής Τμήματος Δασοπονίας και Δ.Φ.Π ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας «Το Ευρυτανικό Περιβάλλον και η ανάγκη για οικοανάπτυξη και διαχείριση με όρους προστασίας της φύσης και του τοπίου»

Ερωτήσεις-απαντήσεις, τοποθετήσεις -Την εκδήλωση συντονίζει ο Θωμάς Κώτσιας

Πάρτυ οικονομικής ενίσχυσης από τα Άγραφα..για τα Άγραφα

 Τα Άγραφα, μια από τις πιο παρθένες και άγρια όμορφες περιοχές της χώρας μας, κινδυνεύουν να κατακρεουργηθούν από την εγκατάσταση 650 ανεμογεννητριών. 

Στην προσπάθειά μας να αποτρέψουμε την εγκατάσταση των πρώτων δυο αιολικών συστοιχιών (από είκοσι ανεμογεννήτριες η κάθε μία), έχουμε ήδη προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας.Τα δικαστικά έξοδα είναι δυσβάσταχτα (αυτήν τη στιγμή επείγει να συγκεντρώσουμε 5500Ε μέσα στον επόμενο μήνα).Επιστρέφουμε λοιπόν στο ηρωικό αμφιθέατρο ΝΑΒΟ της Ιατρικής*, για ένα πάρτι..από τα Άγραφα (για τα Άγραφα).

Να είμαστε όλοι εκεί! 

* N.A.B.O.: "Νέο" Αμφιθέατρο Β' Ορόφου. Όπως θα μπείτε από την κεντρική είσοδο της Ιατρικής Σχολής (Μικράς Ασίας 75, Γουδή), περπατήστε όλο ευθεία και μόλις προσπεράσετε το άγαλμα του Ιπποκράτη, κάντε δεξιά και...ακολουθήστε τη μουσική! '

Η εικόνα ίσως περιέχει: βουνό, φύση και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο

Με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων το ΚΤΕΛ Ευρυτανίας πραγματοποίησε αλλαγές δρομολογίων.

Συγκεκριμένα θα γίνουν αλλαγές και ακυρώσεις στα δρομολόγια προς  Αθήνα και Λαμία.Το ΚΤΕΛ την Τρίτη ανήμερα των Χριστουγέννων θα παραμείνει κλειστό

Ενημερωθείτε παρακάτω για τα δρομολόγια και τις αλλαγές που γίνονταιΔεν διατίθεται αυτόματο εναλλακτικό κείμενο.

Από νωρίς τα ξημερώματα ξεκίνησε να χιονίζει στην Ευρυτανία όπου στα λευκά έχουν ντυθεί το σύνολο του νομού ενώ ισχυρές χιονοπτώσεις υπάρχουν αυτή την στιγμή σε περιοχές με πιο υψηλά υψόμετρα.

Οι προβλέψεις των μετεωρολόγων που έδιναν χιονόπτωση και σε χαμηλότερα υψόμετρα επιβεβαιώθηκαν. Τα ξημερώματα σε πολλά χωριά των Αγράφων και του Καρπενησίου το έχει στρώσει για τα καλά  θέτοντας σε συναγερμό τις υπηρεσίες.

Προβλήματα ωστόσο δεν έχουν καταγραφεί.Τα σχολεία του δήμου Καρπενησίου άνοιξαν απο τις 9 το πρωί λόγω του χιονιά

Δείτε live εικόνα απο την Γρανίτσα Αγράφων και απο Καρπενήσι που έχουν καλυφθεί απο χιόνι αλλα και το βίντεο του Παναγιώτη Καραγιάννη με το "Συμβαίνει τώρα"

Την ένταξη 13 μεγάλων έργων στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και την εξασφάλιση της χρηματοδότησής τους, ανακοίνωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για παρεμβάσεις προϋπολογισμού 17,6 εκατ. ευρώ που θα πραγματοποιηθούν στην Εύβοια, τη Φθιώτιδα, τη Φωκίδα και τη Βοιωτία.

Τα συγκεκριμένα έργα εντάσσονται στο Πρόγραμμα, έπειτα από τις προτάσεις που κατέθεσε η Περιφέρεια σε συνεργασία με τους δήμους και όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, με σκοπό να καλύψουν βασικές ανάγκες, αλλά και να αναβαθμίσουν την ποιότητα της καθημερινότητας των πολιτών.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Μπακογιάννης, πρόκειται για ένα πλέγμα που περιλαμβάνει πολλά σημαντικά έργα, όπως την ολοκλήρωση του μεγάλου έργου Άρδευσης της Πεδιάδας του Μόρνου, προϋπολογισμού 5 εκατ. ευρώ, τα αναπτυξιακά έργα, όπως η Αποκατάσταση της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας, προϋπολογισμού 3 εκατ. ευρώ αλλά και η Συντήρηση του Λιμένα Ιτέας, προϋπολογισμού 471.000 ευρώ. Έργα οδικής ασφάλειας, όπως η Βελτίωση της πρόσβασης στο Κάστρο Υπάτης, προϋπολογισμού 2,4 εκ ευρώ και η Κατασκευή της περιφερειακής οδού στο Τρίκορφο Φωκίδας προϋπολογισμού 1,486 εκατ. ευρώ. Έργα πολιτισμού, όπως οι εργασίες στον Περιβάλλοντα Χώρο του Αρχαιολογικού Πάρκου Ορχομενού, προϋπολογισμού 1,625 εκατ. ευρώ. Έργα αναπλάσεων, όπως ο Περιβάλλων χώρος του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Δομοκού, προϋπολογισμού 1,2 εκατ. ευρώ. Έργα περιβαλλοντικής προστασίας, όπως η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός του ΒΙΟΚΑ Αιδηψού, προϋπολογισμού 992 χιλ ευρώ και η αντικατάσταση του αγωγού ακαθάρτων στα Καμένα Βούρλα, προϋπολογισμού 320 χιλ ευρώ.

«Αυτά τα έργα είναι το αποτέλεσμα σοβαρής καταγραφής των αναγκών και των προβλημάτων σε ολόκληρη τη Στερεά και σχεδιασμού υπεύθυνης πρότασης για την επίλυσή τους. Ας κρατήσουμε όμως το πιο σημαντικό. Ότι είναι έργα που προτάθηκαν προς υλοποίηση, έπειτα από συνεργασία και συνεννόηση της Περιφέρειας με τους δήμους, τους φορείς και όλες τις υπηρεσίες. Γιατί μόνο με αυτόν τον τρόπο γίνονται παρεμβάσεις ζωτικής σημασίας στις τοπικές κοινωνίες. Γιατί η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να κάνει έργα που αλλάζουν στην ουσία την ποιότητα της ζωής» τόνισε ο κ. Μπακογιάννης.

Αναλυτικά τα 13 έργα και οι προϋπολογισμοί τους:

 1 ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ Τ.Κ. ΔΙΧΩΡΙΟΥ Δ.Ε. ΒΑΡΔΟΥΣΙΩΝ 134,320.29 €

2 ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ Β΄ΦΑΣΗ: ΠΕΡΙΒΑΛΛΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΧΩΡΟΣ 1,625,000.00 €

3 ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΓΩΓΩΝ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ 320,000.00 €

4 ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΣΤΟΝ ΤΑΞΙΑΡΧΗ ΩΡΕΩΝ Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ 260,000.00 €

5 ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΒΙΟ.ΚΑ ΑΙΔΗΨΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ  992,000.00 €

6 ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΟΜΒΟΥ ΕΙΣΟΔΟΥ ΤΚ ΑΥΛΑΚΙΟΥ 385,000.00 €

 7 ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΥΠΑΤΗΣ 2,400,000.00 €

8 ΔΙΑΠΛΑΤΥΝΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ ΠΡΟΣ ΠΑΛΑΜΑ 330,000.00 €

9 ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ ΠΡΩΗΝ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟΥ ΧΡΟΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΔΟΜΟΚΟΥ 1,200,000.00 €

10 ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΖΩΝΗΣ ΛΙΜΕΝΑ ΙΤΕΑΣ 471,000.00 €

11 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΔΡΌΜΟΣ ΤΡΙΚΟΡΦΟΥ (Α’ Φάση) 1,486,000.00 €

12 ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΠΕΔΙΑΔΑΣ ΜΟΡΝΟΥ 5,000,000.00 €

13 ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΑΝΑΔΕΙΞΗ, ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ 3,000,000.00 €

ΣΥΝΟΛΟ 17,603,320.29 €

Την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος για το αξίωμα του Δημάρχου Ξηρομέρου στις προσεχείς αυτοδιοικητικές  εκλογές του 2019 ανακοίνωσε ο γιατρός  Γιάννης Τριανταφυλλάκης .

Ειδικότερα στην ανακοίνωσή της υποψηφιότητας του αναφέρει: 

"Αγαπητές συμπολίτισσες, αγαπητοί συμπολίτες του Δήμου Ξηρομέρου.

Σε μια κρίσιμη συγκυρία για το τόπο μας, με μοναδικό κίνητρο το αίσθημα ευθύνης και προσφοράς στον τόπο που αγαπώ και αγωνίζομαι, κοιτάζοντάς σας στα μάτια, δηλώνω την υποψηφιότητά μου για το αξίωμα του Δημάρχου.

Διανύοντας την αυτοδιοικητική εποχή του “Κλεισθένη Ι” και την συνταγματική αναθεώρηση και συντονισμένος στις σύγχρονες απαιτήσεις, η απόφαση αυτή πάρθηκε μέσα από συλλογικές διαδικασίες, σηματοδοτώντας την πρόθεση μου για ουσιαστική συνεργασία σε όλο το εύρος των πολιτικών χώρων, αφήνοντας πίσω εγωιστικά κατάλοιπα άλλων εποχών, κομματικές σφραγίδες και προσδιορίζοντας την τοπική αυτοδιοίκηση σαν την μετάβαση από το ατομικό “εγώ”, στο κοινωνικό “εμείς”.

Με αυτό τον τρόπο, μέσα από κλίμα συνεργασίας, ισονομίας και ισότητας, διεκδικώ να μετατρέψω την κραυγαλέα διαχειριστική ανεπάρκεια, την απουσία οργανωμένης δημοτικής δράσης, την αδιαφάνεια και όλα αυτά που οδηγούν την κοινωνία μας προς τα πίσω, απογοητεύουν και απομακρύνουν τους Δημότες και ειδικότερα τους ικανούς και τους νέους από την πολιτική και την ενασχόλησή τους με τα κοινά, σε ένα Δήμο με σεβασμό στο πολίτη, σύνεση, ωριμότητα και αποτελεσματικότητα.

Σε μια προσπάθεια που ξεκίνησε πριν λίγο καιρό και παίρνοντας ιδιαίτερη δυναμική από τις πρώτες κιόλας επαφές, δημιουργείται βαρύ χρέος απέναντι σε όλους τους πολίτες, σε όλους εσάς που αγωνιάτε για την επόμενη μέρα, να αγωνισθούμε μαζί για ανανέωση και την χάραξη μιας προοπτικής διαφορετικής από τη σημερινή, με έμπνευση και σχεδιασμό στην αντιμετώπιση των πολλών, σύνθετων και κυρίως των χρονιζόντων προβλημάτων. Σε αυτή τη προσπάθεια δεν περισσεύει κανένας. Ήδη, άνθρωποι με διαφορετική πολιτική ταυτότητα και διαφορετικές ιδεολογίες, με κοινά όμως την έντονη ανησυχία για τον τόπο που ζούμε και τον προβληματισμό για την νοσηρή κατάσταση που βιώνουμε, μέσα από ζυμώσεις, κριτική και διάλογο συσπειρώνουμε τις δυνάμεις μας, δημιουργώντας προοπτικές νίκης. Η νίκη αυτή όμως, αποκτάει ουσία μέσα από το όραμά μας για τον τόπο μας, από την στοχοθεσία, τις ρεαλιστικές λύσεις, την διαφάνεια, την βαθιά γνώση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής μας και την εξωστρέφεια. Αυτή η νίκη αποκτάει νόημα μέσα από την βελτίωση του επιπέδου και της ποιότητας ζωής των πολιτών. Στρατηγικός σχεδιασμός με άξονες την καθημερινότητα, την οικονομική διαχείριση, την οργάνωση υπηρεσιών του Δήμου, τον τουρισμό, τον πρωτογενή - αγροκτηνοτροφικό τομέα, την στήριξη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, την προάσπιση της δημόσιας υγείας, την παιδεία, την τρίτη ηλικία, τον πολιτισμό, τις επενδύσεις, τις νέες τεχνολογίες και την δημιουργία υποδομών για την ανάδειξη και αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής μας.

Η δέσμευση απέναντι σε όλους εσάς είναι ότι θα αγωνιστώ με ήθος, συνέπεια ανιδιοτέλεια, ώστε να αντεπεξέλθω στις μεγάλες προκλήσεις που έρχονται, για ένα Δήμο πρωτοπόρο, αναπτυξιακά δυναμικό, λειτουργικό και σύγχρονο.

Ελάτε να πάρουμε την ζωή του τόπου μας στα χέρια μας, να κερδίσουμε πάλι το χαμόγελο και την αισιοδοξία, να βγούμε από το φαύλο κύκλο της μιζέριας και της μικροπρέπειας, να αναγεννηθούμε σαν κοινωνία.

Πολύ σύντομα, μέσα από συλλογικές διαδικασίες πάντα, θα ανακοινωθούν το πλαίσιο αρχών που μας ενώνει, το όνομα και το έμβλημα της παράταξης, καθώς και το λεπτομερές πρόγραμμα μας, που για εμάς δεν θα είναι απλώς ένα χαρτί, αλλά ο οδικός μας χάρτης, που απαρέγκλιτα θα ακολουθήσουμε, που θα αναφέρουμε ακριβώς τι θα κάνουμε, όπως επίσης τι δεν θα κάνουμε και με αυτό θα δεσμευτούμε έναντι όλων των πολιτών, όλων των δημοτικών κοινοτήτων.

Στην φθηνή προπαγάνδα, το σκοταδισμό, τις απειλές και την σαθρότητα, απαντάμε με φως, ελπίδα, προοπτική και όραμα. Σας καλώ ΟΛΟΥΣ να συμμετέχετε στην κοινή προσπάθεια.

Το μέγεθος της νίκης μας θα εξαρτηθεί άμεσα από την κοινή μας προσπάθεια.

ΝΕΑ ΑΡΧΗ - ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ - ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ - ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ - ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ - ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ.

Με εκτίμηση

Τριανταφυλλάκης Λ. Ιωάννης 

Υποψήφιος Δήμαρχος Ξηρομέρου

Βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή που κρατούμενοι των φυλακών Αυλώνα επιτίθενται και ξυλοκοπούν τον 19χρονο Αλβανό, που φέρεται να είναι ο ένας εκ των δύο δραστών της δολοφονίας της 21χρονης Ελένης Τοπαλούδη, μεταδόθηκε το πρωί της Τρίτης στο Open.

 Όπως βλέπουμε στο σοκαριστικό απόσπασμα, οι συγκρατούμενοι του νεαρού αρχικά του επιτίθενται λεκτικά και στη συνέχεια τον χτυπούν.

Την ίδια στιγμή και ενώ τον ρωτούν γιατί σκότωσε την 21χρονη φοιτήτρια, εκείνος απαντά «δεν το έκανα εγώ, ο άλλος το έκανε».

Μηνιαία δραστηριότητα Αστυνομικών Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας

Κατά τη διάρκεια του μηνός Νοεμβρίου του έτους 2018, από τις Αστυνομικές Υπηρεσίες των Νομών Βοιωτίας, Ευβοίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας, της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας:  

α. Συνελήφθησαν συνολικά εξακόσια δέκα (612) άτομα και ειδικότερα:

• Δύο (2) άτομα, για απόπειρα ληστείας.

• Δεκαοκτώ (18) άτομα, για διάπραξη κλοπών, κλοπών – διαρρήξεων.

• Εκατό (100) άτομα, για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.

• Εκατόν πενήντα έξι (156) αλλοδαποί, για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα (παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών).

• Τριάντα οκτώ (38) άτομα, για καταδιωκτικά έγγραφα (εντάλματα σύλληψης, αποφάσεις δικαστηρίων κ.λ.π.).

• Εκατόν εξήντα πέντε (165) άτομα, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.).

• Δεκαεννέα (19) άτομα, για παραβάσεις του νόμου περί όπλων.

• Δώδεκα (12) άτομα, για παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.

• Επτά (7) άτομα, για απόπειρες κλοπών.

• Έντεκα (11) άτομα, για πρόκληση σωματικών βλαβών.

• Έντεκα (11) άτομα, για παραεμπόριο.

• Επτά (7) άτομα, για ενδοοικογενειακή βία.

• Ένα (1) άτομο, για πλαστογραφία.

• Ένα (1) άτομο, για εμπρησμό.

• Ένα (1) άτομο, για φθορά ξένης ιδιοκτησίας. 

• Ένα (1) άτομο, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

• Είκοσι τρία (23) άτομα, για λοιπά αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα (Υγειονομικές παραβάσεις, παραβάσεις του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού (ΓΟΚ), κ.λ.π.).

• Δέκα (10) άτομα, για απειλή - εξύβριση.

• Ένα (1) άτομο, για αντίσταση.

• Ένα (1) άτομο, για φθορά ξένης ιδιοκτησίας και διατάραξη οικιακής ειρήνης.

• Ένα (1) άτομο, για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου.

• Πέντε (5) άτομα, για αρπαγή ανηλίκου.

• Δύο (2) άτομα, για υπεξαίρεση.

• Δύο (2) άτομα, για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών.

• Έξι (6) άτομα, για ψευδή ανωμοτί κατάθεση.

• Τρία (3) άτομα, για παραβίαση υποχρέωσης για διατροφή.

• Επτά (7) άτομα, για παραβίαση δικαστικής απόφασης.

• Ένα (1) άτομο, για παράβαση νομοθεσίας περί προστασίας του περιβάλλοντος. 

β. Εξιχνιάσθηκαν ενδεικτικά:

• Μία (1) απόπειρα ληστείας.

• Σαράντα εννέα (49) κλοπές, κλοπές – διαρρήξεις.

• Εβδομήντα οκτώ (78) υποθέσεις ναρκωτικών.

• Τριάντα εννέα (39) υποθέσεις του νόμου περί όπλων.

• Έξι (6) απόπειρες κλοπών.

• Μία (1) υπόθεση απάτης.

• Δύο (2) υποθέσεις πλαστογραφίας.

• Μία (1) διακεκριμένη περίπτωση φθοράς.

• Δέκα (10) υποθέσεις για παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.

γ. Σημαντικότερες υποθέσεις:

• Εξιχνιάσθηκαν συνολικά (12) κλοπές – διαρρήξεις σε οικίες, διαφόρων περιοχών του Δήμου Καμένων Βούρλων Φθιώτιδας (σχετικό το από 01-11-2018 Δελτίο Τύπου).

• Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας ενέχονται στη διάπραξη σωρείας κλοπών από καταστήματα, σε διάφορες περιοχές της Εύβοιας. Συνελήφθησαν (3) μέλη της σπείρας και εξιχνιάσθηκαν συνολικά (13) κλοπές και (1) απόπειρα κλοπής (σχετικό το από 14-11-2018 Δελτίο Τύπου).

• Εξιχνιάσθηκαν επιπλέον (71) κλοπές μετασχηματιστών του δικτύου της ΔΕΗ από μέλη οργανωμένης εγκληματικής ομάδας, η οποία δρούσε σε διάφορες περιοχές της Βοιωτίας, Ευβοίας και Ερυθρών Αττικής και είχε εξαρθρωθεί τον Μάρτιο του 2018 (σχετικό το από 19-11-2018 Δελτίο Τύπου).

• Εξιχνιάσθηκαν συνολικά (9) κλοπές και (1) απόπειρα κλοπής από οχήματα, στην Άμφισσα Φωκίδας (σχετικό το από 23-11-2018 Δελτίο Τύπου).

• Εξιχνιάσθηκε ο εμπρησμός περιπολικού οχήματος στη Θήβα Βοιωτίας και συνελήφθη άμεσα ο υπαίτιος αυτού σχετικό το από 30-11-2018 Δελτίο Τύπου).  

δ. Κατασχέθηκαν ενδεικτικά:

• Κάνναβη: (25) κιλά & (986,50) γραμμάρια

• Ηρωίνη: (51,02) γραμμάρια

• Ναρκωτικά δισκία: 112

• Ζυγαριές ακριβείας: 2

• Τρίφτες κάνναβης: 1

• Κυνηγετικά όπλα: 14

• Πιστόλια κρότου: 1

• Φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων: 41

• Μαχαίρια: 4

• Μεταλλικές και ξύλινες ράβδοι: 3

• Αδασμολόγητος καπνός: (7) κιλά & (768) γραμμάρια

• Λαθραία πακέτα τσιγάρων: 2.669

• Χρήματα: 705€

• Πλαστά χαρτονομίσματα: 795€

• Κινητά τηλέφωνα: 12

• Οχήματα: 6

• Προϊόντα απομίμησης: 403 είδη 

• Διάφορα είδη παραεμπορίου

Επιπλέον στην Περιφέρεια των προαναφερόμενων Αστυνομικών Υπηρεσιών, βρέθηκαν συνολικά δεκατέσσερα (14) κλεμμένα οχήματα.

 

"Θερμό" αναμένεται το κλίμα στην διπλή συνεδρίαση των συλλογικών οργάνων του δήμου Αργιθέας αύριο Παρασκευή.

Στις 2 το μεσημέρι ,στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος στο Ανθηρό,θα γίνει συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση του προϋπολογισμού και του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης ( Ο.Π.Δ.) του Δήμου  για το οικον. έτος 2019.

Μία ώρα μετά σε ειδική συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο θα λάβει αποφάσεις σε δεκάδες θέματα όπως η έγκριση ή όχι εγκαταστάσεων Ανεμογεννητριών στη θέση Χονδροσπάνι Κοινότητας Πετροχωρίου Ανατολικής Αργιθέας καθώς  και έγκριση ή συναίνεση για αυθαίρετες εγκαταστάσεις ανεμολογικών ιστών  σε δημοτικούς χώρους χωρίς καν ενημέρωση του δήμου.

 Συγκεκριμένα τα θέματα για τα αιολικά είναι:

–  Συζήτηση και λήψη απόφασης σε αίτηση της εταιρείας Nostira/Renex με αριθ. πρωτ. 2317/23.4.2018 για έγκριση ή όχι εγκαταστάσεων Ανεμογεννητριών στη θέση Χονδροσπάνι Κοινότητας Πετροχωρίου Ανατολικής Αργιθέας.Εισηγητής: Πρόεδρος Δ.Σ. κ. Δημήτρης Παπακώστας

-Συζήτηση και λήψη απόφασης για Σύνταξη πρωτοκόλλου διοικητικής αποβολής της εταιρείας με την επωνυμία “CL AM ΑΡΓΙΘΕΑ WIND ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και διακριτικό τίτλο «CL-AM ΑΡΓΙΘΕΑ Α.Ε.Ε.» από τις θέσεις: «Παλιομάνδρι» και «Ζυγουρολίβαδο» του Δημοτικού Δάσους Πετρίλου, του δήμου Αργιθέας, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 4 του άρθρου 178 του Ν. 3463/2006, και τα ειδικότερα διαλαμβανόμενα στο άρθρο 2 του Α.Ν. 263/1968.Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Καραγεώργος Αθανάσιος

-Συζήτηση και λήψη απόφασης για Σύνταξη πρωτοκόλλου διοικητικής αποβολής της εταιρείας με την επωνυμία“NOSTIRA LTD ΑΙΟΛΙΚΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΡΓΙΘΕΑΣ ΕΤΕΡΟΡΡΥΘΜΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και διακριτικό τίτλο «NOSTIRA ΑΙΟΛΙΚΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΡΓΙΘΕΑΣ Ε.Ε.», πρώην «RENΕX ΑΙΟΛΙΚΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΡΓΙΘΕΑΣ Ε.Ε.». από τη θέση ‘’Χονδροσπάνι ̈, στα όρια των Δασών Δροσάτου – Πετροχωρίου, στην Δ.Ε. Ανατολικής Αργιθέας, του Δήμου Αργιθέας, Π.Ε. Καρδίτσας, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 4 του άρθρου 178 του Ν. 3463/2006, και τα ειδικότερα διαλαμβανόμενα στο άρθρο 2 του Α.Ν. 263/1968.Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Καραγεώργος Αθανάσιος

-Συζήτηση και λήψη απόφασης για Έκδοση πρωτοκόλλου αποζημίωσης αυθαίρετης χρήσης για τμήματα του Δημοτικού δάσους Πετρίλου, του Δήμου Αργιθέας, Π.Ε. Καρδίτσας στις θέσεις «Παλιομάνδρι» με συντεταγμένες θέσης ΕΓΣΑ ’87 : Χ=295046 και Ψ=4353017, και «Ζυγουρολίβαδο» με συντεταγμένες θέσης ΕΓΣΑ ’87 : Χ=295602 και Ψ=4354679σε βάρος της εταιρείας με την επωνυμία “CL AM ΑΡΓΙΘΕΑ WIND ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και διακριτικό τίτλο «CL-AM ΑΡΓΙΘΕΑ Α.Ε.Ε.» από τις 29- 10-2018 που διαπιστώθηκε από την υπηρεσία η κατάληψη της προαναφερόμενης έκτασης, έως την ημερομηνία εκμίσθωσής της ή έως την ημερομηνία υλοποίησης του πρωτοκόλλου διοικητικής αποβολής.Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Καραγεώργος Αθανάσιος

-Συζήτηση και λήψη απόφασης για Έκδοση πρωτοκόλλου αποζημίωσης αυθαίρετης χρήσης στη θέση ̈Χονδροσπάνι ̈ με συντεταγμένες ΕΓΣΑ ’87: Χ=288298 και Ψ=4353530., στα όρια των Δασών Δροσάτου – Πετροχωρίου, στην Δ.Ε. Ανατολικής Αργιθέας, του Δήμου Αργιθέας, Π.Ε. Καρδίτσας, σε βάρος της εταιρείας με την επωνυμία “NOSTIRA LTD ΑΙΟΛΙΚΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΡΓΙΘΕΑΣ ΕΤΕΡΟΡΡΥΘΜΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και διακριτικό τίτλο «NOSTIRA ΑΙΟΛΙΚΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΡΓΙΘΕΑΣ Ε.Ε.», πρώην «RENΕX ΑΙΟΛΙΚΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΡΓΙΘΕΑΣ Ε.Ε.». από 15-10-2018 που διαπιστώθηκε από την υπηρεσία η κατάληψη της προαναφερόμενης έκτασης, έως την ημερομηνία εκμίσθωσής της ή έως την ημερομηνία υλοποίησης του πρωτοκόλλου διοικητικής αποβολής.

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Καραγεώργος Αθανάσιος

Δείτε ΕΔΩ όλη την ατζέντα του ΔΣ

Σταθερά θα παραμείνουν και το 2019 τα δημοτικά τέλη του δήμου Αγράφων-Τετραπλασιάστηκαν τα έξοδα ύδρευσης απο το 2017!

Παρ όλες τις συνεχής κραυγές των δημοτών για μειώσεις,τις οικονομικές δυσκολίες τους αλλα και τα αυξημένα έσοδα στα ταμεία του δήμου απο εισπράξεις παρελθόντων ετών ,κατά την συνεδρίαση του τελευταίου δημοτικού συμβουλίου αποφασίστηκε να παραμείνουν ως έχουν τα δημοτικά τέλη.

Ως αιτία της μη μείωσης και των αυξημένων εξόδων της υπηρεσίας ύδρευσης ,κατά τον Αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ.Κώστα Τάκη,είναι οι έκτακτες καταστροφές του δικτύου ύδρευσης σε αρκετές τοπικές κοινότητες καθώς και οι δαπάνες συντήρησης και ρεύματος των αντλιοστασίων.Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η αναφορά του Αντιδημάρχου ως αιτία μη μείωσης των τελών οι  ..συνεχιζόμενες δυσμενείς οικονομικές συνθήκες της χώρας.Άραγε αυτές οι συνθήκες δεν είχαν και έχουν αντίκτυπο στις τσέπες των Αγραφιωτών;Με αυτές τις συνθήκες δεν επιβάλλονταν να γίνουν μειώσεις;Eρωτήματα που ζητούν απαντήσεις..

Ωστόσο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι πίνακες που παρουσίασε ο Αντιδήμαρχος όπου βλέπουμε τα έξοδα της υπηρεσίας ύδρευσης να εκτοξεύονται τα τελευταία χρόνια σχεδόν σε τετραπλάσια  ποσά αφού το 2017 ήταν 298.902,94€ ,το 2018 460.000,00€ και για το 2019 θα ανέλθουν σε 1.070.500,00€.

 Δείτε παρακάτω αναλυτικά τα νέα τέλη για το 2019..

Τέλη Υδευσης

✓ Οικίες : 35,40€, ετησίως

✓ Καφενεία, Σούπερ Μάρκετ : 50,00€, ετησίως

✓ Ψησταριές, Εστιατόρια : 65,00€, ετησίως

✓ Ενοικιαζόμενα Δωμάτια : 110,00€, ετησίως

✓ Ξενοδοχεία : 265,48€, ετησίως

✓ Βιοτεχνίες – Εργοστάσια : 265,48€, ετησίως

✓ Λοιπά καταστήματα : 50,00€, ετησίως

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΜΕ ΔΙΚΤΥΑ (ΕΦΑΠΑΞ)

✓ Δικαίωμα σύνδεσης στο δίκτυο ύδρευσης 150,00€/ανά παροχή για απόσταση έως 10m από το δίκτυο. Άνω των 10m η χρέωση θα γίνεται απολογιστικά.

 ✓ Τέλος επανασύνδεσης μετά από προσωρινή διακοπή (μέχρι 2 έτη) : 30,00€.

✓ Τέλος επανασύνδεσης μετά από διακοπή (μετά τα 2 έτη) : 60,00€.

ΤΕΛΗ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

✓ Τα τέλη αποχέτευσης θα ανέρχονται στο 30% του παγίου κατανάλωσης νερού.

✓ Δικαίωμα σύνδεσης στο δίκτυο αποχέτευσης 80,00 €/ανά σύνδεση.

Τέλη καθαριότητας και φωτισμού

1. Για τους στεγασμένους χώρους που χρησιμοποιούνται ως κατοικία σε 1,30 ευρώ /τ.μ.ηλεκτροδοτούμενης επιφάνειας.

2. Για τους στεγασμένους χώρους που χρησιμοποιούνται για επαγγελματική χρήση σε 1,65 ευρώ /τ.μ. ηλεκτροδοτούμενης επιφάνειας.

Επίσης το τέλος της παρούσας απόφασης επιβάλλεται και στα ακίνητα των περιοχών που βρίσκονται εκτός σχεδίου πόλης δεδομένου ότι στις περιοχές αυτές ο Δήμος παρέχει υπηρεσίες καθαριότητας.

Σε περιοχές που παρέχεται μόνο καθαριότητα ποσοστό 70% του τέλους ανά τ.μ.ηλεκτροδοτούμενης επιφάνειας.

Σε περιοχές που παρέχεται μόνο ηλεκτροφωτισμός (επέκταση δικτύου ΔΕΗ) ποσοστό 30%του τέλους ανά τ.μ. ηλεκτροδοτούμενης επιφάνειας.

Β. Καθορίζει ενιαίο συντελεστή δημοτικού φόρου για το έτος 2019 για όλες τις Τοπικές Κοινότητες στο ποσό των 0,070 € ανά τ.μ. ηλεκτροδοτούμενης επιφάνειας ετησίως.

Τέλη κοιμητηρίων

❖ Το δικαίωμα ενταφιασμού : 50,00€ .

❖ Διατήρηση τάφου έως 5 ετών : 0,00€.

❖ Ετήσιο τέλος διατήρησης τάφου άνω των 5 ετών : 10,00€ ανά τάφο.

Τέλος Διαφήμισης

✓ Διαφημίσεις κατηγορίας Α (άρθρο 15 του από 24.9/20-10-58 Β.Δ/τος όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 8 του Ν.1144 που τροποποιήθηκε με το άρθρο 5 του Ν.1900/1990),σε 0,37 ευρώ εβδομαδιαίως ανά τ.μ.

✓ Διαφημίσεις κατηγορίας Β :

παρ. α : σε 60,00 ευρώ ετησίως ανά τ.μ.

παρ. β : σε 25,00 ευρώ ετησίως ανά τ.μ.

παρ. γ : σε 15,00 ευρώ ετησίως ανά τ.μ.

✓ Διαφημίσεις κατηγορίας Γ σε 1,00 €

✓ Διαφημίσεις κατηγορίας Δ (άρθρο 18 παρ.5 του Ν.2130/1993) και N.2880/2001), σε 2% επί της δαπάνης της διαφήμισης.

2. ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΑΝΤ, το τέλος διαφήμισης ορίζεται στις 50,00 ευρώ ετησίως ανά θέση.

Τέλος ακίνητης περιουσίας ΤΑΠ

➢ Ενιαίο συντελεστή τέλους ακίνητης περιουσίας ΤΑΠ, για όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Αγράφων, στο μηδέν εικοσιπέντε τοις χιλίοις ( 0,25/οοο).

➢ Για τις περιοχές που δεν ισχύει ο αντικειμενικός προσδιορισμός της αξίας των ακινήτων να ισχύσει η τιμή ζώνης της Τοπικής Κοινότητας που ανήκει η περιοχή.

➢ Στα κτίσματα εκτός σχεδίου θα ισχύει η τιμή ζώνης της Τοπικής Κοινότητας πλησίον σε αυτά.

➢ Στα οικόπεδα εκτός σχεδίου : Τιμή ζώνης 79,24 - Σ.Α.Ο =1 και Σ.Ο=0,8

Τέλη χρήσης πλατειών, πεζοδρομίων 

ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΑ

1 ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΙ-ΠΛΑΤΕΙΕΣ 3,00€/τ.μ./μήνα

2 ΛΟΙΠΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ 3,00€/τ.μ./μήνα

ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΠΛΑΝΟΔΙΟ ΕΜΠΟΡΙΟ

1 ΑΔΕΙΑ ΚΑΝΤΙΝΑΣ 100,00€/έτος

2 ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΟΧΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ ΑΔΕΙΕΣ 20,00€/έτος

ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(τοποθέτηση προστατευτικών πανιών, λαμαρίνας πλέγματος, σκαλωσιάς, λοιπά οικοδομικά υλικά)

1 ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ ΟΔΩΝ 3,00€/τ.μ./μήνα

2 ΕΝΑΠΟΘΕΣΗ ΥΛΙΚΩΝ Κ/Χ ΤΕΧΝ.ΕΡΓΑΣΙΩΝ Δ.Ε. 1,00€/τ.μ./μήνα 

Τέλη επι επί ακαθαρίστων εσόδων 

❖ Ορίζει ενιαίο συντελεστή τέλος σε ποσοστό 0,5% στα ακαθάριστα έσοδα των :

α) κάθε είδους, μορφής και ονομασίας καταστημάτων στα οποία πωλούνται για κατανάλωση εντός του καταστήματος ή σε πακέτο, φαγητά, ποτά, καφές, αναψυκτικά,γαλακτοκομικά προϊόντα και γλυκίσματα, εφόσον κατά την άδεια που έχει εκδοθεί, διαθέτουν πάγκους ή τραπεζοκαθίσματα εντός ή και εκτός του καταστήματος, 

β) ζυθοπωλείων και μπαρ ανεξαρτήτως ιδιαίτερης ονομασίας και κατηγορίας,

γ) καντινών και

δ) τα κέντρα διασκέδασης και τα καταστήματα των πιο πάνω περιπτώσεων που λειτουργούν μέσα σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις κάθε λειτουργικής μορφής και κατηγορίας, καθώς και τα οργανωμένα τμήματα των SUPΕR MARKΕTS, στα οποία πωλούνται έτοιμα φαγητά (άρθρο 20 του Ν.2539/1997).

❖ Ποσοστό 5% προκειμένου για νυχτερινά κέντρα, αίθουσες χορού και άλλα καταστήματα με ποτά και θέαμα, καφωδεία, κέντρα διασκέδασης (νάιτ κλαμπ, κοσμικές αβέρνες, μπουάτ κλπ.) και χορευτικά κέντρα με μουσική(άρθρο 20 του Ν.2539/1997).

❖ Να μην επιβληθεί τέλος 0,5% στις παρακάτω κατηγορίες καταστημάτων :

α. τουριστικών ειδών,

β. ειδών λαϊκής τέχνης,

γ. ενθυμίων και δώρων

Το Γραφείο Κτηματογράφησης του Αγρινίου στο πλαίσιο της «Μελέτης Κτηματογράφησης και Παροχής Υποστηρικτικών Υπηρεσιών για τη δημιουργία Εθνικού Κτηματολογίου στις υπόλοιπες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας» ξεκινά τη λειτουργία του, τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018, στο χώρο του Πρώην Δημαρχείου Στράτου, 12ο χλμ Εθνικής Οδού Αγρινίου-Άρτας, στο Στράτο.

Η λειτουργία του Γραφείου Κτηματογράφησης αφορά στην ολοκλήρωση δημιουργίας Εθνικού Κτηματολογίου στους καλλικρατικούς Δήμους Ακτίου – Βόνιτσας, Αμφιλοχίας, Θέρμου, Ναυπακτίας και Ξηρομέρου και σε τμήματα των καλλικρατικών Δήμων Αγρινίου και Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας*. Από τις αρχές του χρόνου ξεκίνησε η προσπάθεια ολοκλήρωσης του μεγαλύτερου αναπτυξιακού έργου που γίνεται στη χώρα μας, του Εθνικού Κτηματολογίου. Από τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου, οι πολίτες συμμετέχουν ΕΝΕΡΓΑ στην ολοκλήρωση του έργου του Εθνικού Κτηματολογίου, με τη δήλωση των ιδιοκτησιών τους.

Οι πολίτεςμπορούν να ενημερωθούν μέσω της ιστοσελίδας της Αναδόχου Κοινοπραξίας ΚΤΗΜΑ2016 www.ktima2016.gr, όπου παρέχονται αναλυτικές πληροφορίες και δίνεται η δυνατότητα εξυπηρέτησης σε όλα τα στάδια υποβολής.Υποχρέωση υποβολής δήλωσης ιδιοκτησίας έχουν όλοι οι δικαιούχοι (φυσικά και νομικά πρόσωπα) εγγραπτέων δικαιωμάτων, τα οποία προκύπτουν από τίτλους, κληρονομική διαδοχή χωρίς τίτλο αποδοχής και χρησικτησία.

Για την υποβολή δήλωσης ιδιοκτησίας απαιτούνται τα ακόλουθα:

 Συμπληρωμένο έντυπο δήλωσης

 Φωτοαντίγραφο αστυνομικής / υπηρεσιακής ταυτότητας ή διαβατηρίου

 Αποδεικτικό ΑΦΜ

 Φωτοαντίγραφο τίτλου ιδιοκτησίας με πιστοποιητικό εγγραφής / μεταγραφής ή έγγραφα απόδειξης νομής και κατοχής (περίπτωση χρησικτησίας ή κληρονομιάς χωρίς συνταχθέν συμβολαιογραφικό έγγραφο αποδοχής).

Για τον εντοπισμό του και την οριοθέτηση του γεωτεμαχίου είναι επιθυμητή η προσκόμιση τοπογραφικού διαγράμματος. Εναλλακτικά, υπάρχει η δυνατότητα χρήσης της υπηρεσίας θέασης ορθοφωτοχαρτών της ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΙΜΑΤΟΛΟΓΙΟή της εφαρμογής εντοπισμού, η οποία παρέχεται μέσω της ιστοσελίδας www.ktima2016.gr. Η υποβολή δήλωσης ιδιοκτησίας από τον πολίτη θα πραγματοποιείται στο Κεντρικό Γραφείο Κτηματογράφησης του Αγρινίου, στο Περιφερειακό Γραφείο Κτηματογράφησης της Ναυπάκτου και, για τους ετεροδημότες, στο Γραφείο Κτηματογράφησης της Αθήνας. Επικουρικά θα υπάρξουν κινητές μονάδες ενημέρωσης των πολιτών. Εναλλακτικά, υπάρχει η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής δήλωσης ιδιοκτησίας στην ιστοσελίδα της ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΙΜΑΤΟΛΟΓΙΟ, μέσω αντίστοιχης εφαρμογής. Η προθεσμία υποβολής δήλωσης ιδιοκτησίας για τους κατοίκους εσωτερικού λήγει στις 12 Μαρτίου 2019 και, για τους κατοίκους του εξωτερικού, στις 10 Ιουνίου 2019. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών συστήνεται η άμεση συγκέντρωση των απαραίτητων δικαιολογητικών, ο εντοπισμός των ιδιοκτησιών τους, η ορθή συμπλήρωση της δήλωσής τους και η προσέλευσή τους στα σημεία υποβολής δήλωσης από την πρώτη ημέρα έναρξης της διαδικασίας.

*Η μελέτη αφορά δηλώσεις ακινήτων για τους ΟΤΑ του Ν. Αιτωλοακαρνανίας πλην των ΟΤΑ: ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ, ΑΓΙΟΥ ΗΛΙΑ, ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΑΓΡΙΝΙΟΥ, ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ, ΓΟΥΡΙΑΣ, ΔΟΚΙΜΙΟΥ, ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ, ΘΕΣΤΙΕΩΝ, ΚΑΜΑΡΟΥΛΑΣ, ΛΥΣΙΜΑΧΕΙΑΣ, ΜΑΣΤΡΟΥ, ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ, ΝΕΑΠΟΛΗΣ, ΝΕΑΣ ΑΒΟΡΑΝΗΣ, ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ, ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ, ΠΑΡΑΒΟΛΑΣ, ΣΤΑΜΝΑΣ &ΧΡΥΣΟΒΕΡΓΙΟΥ

Σελίδα 1 από 113

Επικοινωνήστε μαζί μας στο vimapoliti@gmail.com ή απευθείας στην φόρμα επικοινωνίας

Please, enter your name
Please, enter your e-mail address Mail address is not not valid
Please, enter your message