Την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου το Συντονιστικό Αθήνας και Ευρυτανικοί σύλλογοι κατά των ΑΠΕ στα Άγραφα διοργανώνουν παραδοσιακή συναυλία-διαμαρτυρία.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί  στον Βύρωνα(ΛΑΜΠΗΔΟΝΑ-Άλσος Αγ. Τριάδας) .

 

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο

Tην 11-10-2018, μετά από πρόσκληση του πλειοψηφούντος στις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν την 06-10-2018, προς ανάδειξη μελών Διοικητικού Συμβουλίου, Εξελεγκτικής Επιτροπής, αντιπροσώπων στα Συμβούλια Μεταθέσεων, καθώς και αντιπροσώπων στην Δευτεροβάθμια συνδικαλιστική Οργάνωση (Π.Ο.ΑΞΙ.Α.), Α/Υ΄ Γεωργίου ΜΠΡΑΝΗ, συνήλθαν τα μέλη του νέου Δ.Σ. της Ενώσεως, το οποίο συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Α/Υ΄ ΜΠΡΑΝΗΣ Γεώργιος του A.Τ. Λαμίας

ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Α/Α΄ ΑΡΧΟΝΤΗΣ Γεώργιος του Τ. Μ. Δ. Λαμίας

Α΄ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Α/Υ΄ ΤΑΛΑΜΑΓΚΑΣ Χρήστος του Α.Τ. Ιτέας

Β΄ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Y/Β΄ ΑΛΕΞΙΟΥ Γεώργιος του Τ.Α. Χαλκίδας

ΤΑΜΙΑΣ Α/Υ΄ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ Νικόλαος του Β΄ Τ.Τ. Αυτ/μων Φθ/δας

ΜΕΛΟΣ Α/Α΄ ΡΟΥΜΠΙΕΣ Φώτιος του Α.Τ. Λοκρών

ΜΕΛΟΣ Υ/Α΄ ΦΥΚΑΣ Γεώργιος του Τ.Α. Καρπενησίου

Ακατάλληλα κρίθηκαν δεκάδες κτίρια στην Αργιθέα κατά τις αυτοψίες μηχανικών της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων.

Συγκεκριμένα στον δήμο Αργιθέας ολοκληρώθηκαν μέχρι τώρα 240 αυτοψίες κτιρίων και χαρακτηρίστηκαν 65 (πράσινα) κατοικήσιμα (ανεξάρτητα της επισκευής τους), 133 (κίτρινα) που χρήζουν επισκευής για να κατοικούνται και 5 (κόκκινα) που έχουν κατεδαφιστεί.Εως και αυτήν την στιγμή δεν ολοκληρώθηκαν οι αυτοψίες των δημοτικών/δημόσιων κτιρίων, όπως και των μνημείων (μοναστηριών, εκκλησιών, γεφυριών) που έχουν τις σημαντικότερες ζημίες/φθορές από τον σεισμό.

Συνέχεια των Αυτοψιών κτιρίων ως προς την καταλληλόλητα προς χρήση θα γίνουν από την Δευτέρα 22 Οκτωβρίου στους οικισμούς του Δήμου Αργιθέας.

 Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου ,καλούνται όλοι οι αιτούμενοι αυτοψίας επί των ιδιοκτησιών τους, τις συγκεκριμένες μέρες, να παραβρίσκονται στις ιδιοκτησίες τους ώστε να διευκολύνουν το έργο των επιτροπών. (Εξυπακούεται ότι οι μη παριστάμενοι θεωρούνται ότι παραιτήθηκαν από το δικαίωμά τους).Επίσης καλούνται οι αιτούμενοι φορείς (Ενοριακές Επιτροπές και Ι. Μονές να παρίσταται στις αυτοψίες, σύμφωνα με τα αιτούμενα.Ο δήμος Αργιθέας θα οργανώσει τις μετακινήσεις των συνεργείων του Υπουργείου και θα διευκολύνει τις αυτοψίες των υπαλλήλων του Υπουργείου.

Επίσης καλούνται οι Πρόεδροι και Εκπρόσωποι των Τοπικών Κοινοτήτων να διευκολύνουν τους δημότες και να ακολουθούν τις  οδηγίες της ΔΑΕΦΚ.Από τον δήμο Αργιθέας καλούνται εκ νέου οι δημότες που αντιμετωπίζουν προβλήματα διαμονής/διαβίωσης από το σεισμό να απευθύνονται στις υπηρεσίες του δήμου.

Το "ευχαριστώ του δημάρχου

Ο Δήμαρχος Αργιθέας κ.Λάμπρος Τσιβόλας σε ανακοίνωσή του ..ευχαριστεί όλους τους εμπλεκόμενους στη διαχείριση του σεισμικού φαινόμενου (Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, μέλη περιφερειακών Οργάνων και Τοπικών οργάνων Πολ. Προστασίας) και κυρίως τους ανθρώπους των Υπηρεσιών Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ΕΛ.ΑΣ, που αντιμετωπίσαμε, χωρίς συνέπειες, ένα πρωτοφανές γεγονός στ΄ Άγραφα.   

Δείτε τα αποτελέσματα ελέγχου απο τις Τοπικές Κοινότητες

Γράφει ο Δημήτρης Ευαγγελοδήμος

‎Φτωχότερος από σήμερα ο πνευματικός κόσμος του Καρπενησίου. Ο Νίκος Ζωρογιαννίδης, επίτιμος Γενικός Διευθυντής του υπουργείου Πολιτισμού, λογοτέχνης και ενεργό μέλος των τοπικών συλλόγων, «έφυγε» σήμερα μετά από σύντομη ασθένεια.

Η κηδεία του θα γίνει την ερχόμενη Παρασκευή 19 Οκτωβρίου και ώρας 15.00 από τον ιερό ναό των Αγίων Θεοδώρων στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών.

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Καρπενησιωτών Αθήνας «Το Βελούχι» με την είδηση του θανάτου του ΝΙΚΟΥ ΖΩΡΟΓΙΑΝΝΙΔΗ επί σειρά πολλών ετών μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου και της Συντακτικής Επιτροπής του περιοδικού «Καρπενησιώτικα», συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση και αποφάσισε:

1. Να απευθύνει στους οικείους του τα θερμά συλλυπητήρια όλων των μελών του Συλλόγου.

2. Να καταθέσει χρηματικό ποσό στη μνήμη του αντί στεφάνου στον Σύλλογο Εθελοντών Κατά των Νεοπλασματικών Ασθενειών ν. Ευρυτανίας «Αγώνας Ζωής».

3. Να παρακολουθήσει σύσσωμο την κηδεία του, που θα γίνει την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου, ώρα 15.00 στον ιερό ναό των Αγίων Θεοδώρων στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΖΩΡΟΓΙΑΝΝΙΔΗ

Ο Νίκος Ζωρογιαννίδης γεννήθηκε στο Καρπενήσι το 1932. Μετά τις πανεπιστημιακές του σπουδές (νομικές και πολιτικές επιστήμες) σταδιοδρόμησε επί δεκαετίες ως στέλεχος του Δημοσίου, αρχικά στο υπουργείο Προεδρίας και κατόπιν στο υπουργείο Πολιτισμού ώσπου έφυασε στον βαθμό του Γενικού Διευθυντή. Επίσης χρημάτισε Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου.

Ηταν συγγενής του Ζαχαρία Παπαντωνίου, ενώ και ο ίδιος επέδειξε ένα σπάνιο συγγραφικό ταλέντο.

Για το πρώτο του βιβλίο με τίτλο "Εγώ ο υπουργός σου" (Εκδόσεις Αρσενίδη, 1995) γράφτηκαν κολακευτικές κριτικές, πολύ ενθαρρυντικές για τη συνέχεια. Ο Κώστας Γεωργουσόπουλος, στα «Νέα» της 10ης Μαΐου 1995, γράφει μεταξύ άλλων: «... όπου με διαβολεμένο κέφι και οίστρο, που θυμίζει Τσέχοφ των διηγημάτων, αλλά και Ψαθά και Γιαλαμά και Τσιφόρο...», η Λίλυ Δράκου στον «Ελεύθερο Τύπο» της 22ης Μαΐου 1995 γράφει πως «... ο αναγνώστης που με μάτια Χ ξεπερνάει την πικρή επιφάνεια, θα νιώθει ότι πίσω από το καυστικό χιούμορ κρύβεται ο πόνος: "γιατί να μην είναι ο άνθρωπος αυτό που θα μπορούσε, που θα έπρεπε να είναι;» και ο Ν. Φ. Μικελίδης, στην «Ελευθεροτυπία» της 11ης Ιουλίου 1995, γράφει για το ύφος γραφής του Νίκου Ζωρογιαννίδη: «... κάτι ανάμεσα στο δικό μας Δημήτρη Ψαθά και τον Αμερικανό Τζέιμς Θέρμπερ...».

Συμμετείχε ενεργά στα κοινά και εξελέγη επί σειρά ετών στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Καρπενησιωτών και της Πανευρυτανικής Ενωσης. Τα τελευταία δυο χρόνια ήταν μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του περιοδικού του Συλλόγου Καρπενησιωτών «Καρπενησιώτικα».

«Εφυγε» ο Νίκος Ζωρογιαννίδης, ένας από τους πνευματικούς άνδρες του Καρπενησίου

Ο Νίκος Ζωρογιαννίδης έγραψε και εξέδωσε τα εξής βιβλία!

- (2017) Αναπάντεχα, Carpe Librum

- (2014) Αλησμόνητα λάθη, Carpe Librum

- (2012) Οι ακρίδες, Ζαχαρόπουλος Σ. Ι.

- (2004) Γυναίκα μιας χρήσης, Άγκυρα

- (1999) Μιλώντας μαζί της, Αρμός

- (1999) Πέντε κουβέρτες αγάπης, Άγκυρα

- (1995) Εγώ, ο υπουργός σου, Αρσενίδης

Συμμετοχή σε συλλογικά έργα

-(2013) Λαϊκός πολιτισμός και έντεχνος λόγος, Ακαδημία Αθηνών

Λοιποί τίτλοι

-(2010) Παπαντωνίου, Ζαχαρίας Λ., 1877-1940, Αλήθεια είναι εκείνο που δεν πρέπει να λέγεται, Αρμός [επιμέλεια]

Επίσκεψη Εσθονών τουριστικών πρακτόρων ,στελέχη του ΕΟΤ καθώς και εκπρόσωπο της Aegean Airlines, πραγματοποιήθηκε το διήμερο που μας πέρασε στο Καρπενήσι.

Στην ανακοίνωσή του ο δήμος Καρπενησίου αναφέρει..

"Φιλοξενήσαμε στην πόλη μας Εσθονούς τουριστικούς πράκτορες, στελέχη του ΕΟΤ και εκπρόσωπο της Aegean Airlines σε μια προσπάθεια να δείξουμε την περιοχή μας και να ανοίξουμε δρόμους σε νέες αγορές που θα ενισχύσουν την τουριστική κίνηση της περιοχής μας. Ευχαριστούμε για τη συνεργασία το Επιμελητήριο Ευρυτανίας, τον Σύλλογο Ξενοδόχων, τον Σύλλογο Ενοικιαζομένων Δωματίων και τις εταιρείες εναλλακτικού τουρισμού Ευ ζην και Trekking"...

Η εικόνα ίσως περιέχει: 8 άτομα, άτομα κάθονται, πίνακας, εσωτερικός χώρος και φαγητό

Σκληρή κόντρα Μπαμπαλή-Κατσιφού στον απόηχο της συνάντησης

Συνάντηση των αρμόδιων φορέων υπήρξε το Σάββατο στην Λαμία σχετικά με την οργάνωση για την υλοποίηση γυρίσματος ταινίας-ντοκυμαντέρ για την ζωή του ήρωα Κατσαντώνη στα βουνά των Αγράφων .

Παρόντες ήταν οι κύριοι  Αντιπεριφεριάρχης Ευθύμιος Καραΐσκος,ο δήμαρχος Αγράφων Θεόδωρος Μπαμπαλής,ο δήμαρχος Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος,ο πρόεδρος της Ομοσπονδιας Σαρακατσάνων Γ.Μουτσιάνας ,μέλη συλλόγων,εθελοντές και η κινηματογραφική παραγωγός κ.Βικυ Νικολάου.

Καυστικό σχόλιο Β.Κατσιφού:"Προδότης του Κατσαντώνη" ο δήμαρχος 

Στον απόηχο της συνάντησης ο Δημοτικός σύμβουλος Αγράφων κ.Βαγγέλης Κατσιφός σχολιάζοντας στα κοινωνικά δίκτυα την παρουσία του δημάρχου Αγράφων , έκανε λόγο για "προδοσίες" χαρακτήρισε τον δήμαρχο ως "προδότη του Κατσαντώνη"

"Συγχαρητήρια σε σένα στρατηγέ και στους Σαρακατσάνους....Τον προδότη του Κατσαντώνη τι τον θέλετε!. Οι ξένοι φροντίζουν για τα Άγραφα και τον Κατσαντώνη, ενώ ο δήμαρχος στο πουθενά, εντελώς αρνητικός & απών από παντού. Αντί του Κατσαντώνη έβαλε ως έμβλημα των Αγράφων το είδωλο "Αγραία Άρτεμις", 1500 π.χ. Ασπάζεται την χαζοάποψη ότι ο Κατσαντώνης λέγονταν Γαντζουδης. Πόσες προδοσίες! Έλεος...τόνισε στο σχόλιό του ο Δημ.σύμβουλος

Απάντηση Δημάρχου Αγράφων στα συκοφαντικά σχόλια 

Απο το γραφείο του δημάρχου κ.Μπαμπαλή εκδόθηκε δελτίο τύπου-απάντηση στα όσα αναφέρει ο κ.Κατσιφός..

"Με αφορμή τη συνάντηση στη Λαμία Φθιώτιδας, στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, η οποία και έλαβε χώρα στις 13 Οκτωβρίου 2018 με φορείς και θεσμούς στην οποία  συμμετείχα προκειμένου για τη συζήτηση της πρωτοβουλίας δημιουργίας κινηματογραφικής ταινίας για τη  ζωή  και τη δράση του Αγραφιώτη Σαρακατσάνου πολέμαρχου Αντώνη  Μακρυγιάννη - ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗ, ο παλιός αυτοδιοικητικός σύντροφος και καθημερινός υβριστής μου κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, κ. Ευάγγελος Κατσιφός, εμφανίστηκε στα κοινωνικά δίκτυα επικοινωνίας (facebook) με ανεπίτρεπτους χαρακτηρισμούς σε βάρος εμού και  του θεσμικού μου ρόλου ως Δημάρχου Αγράφων, άνευ προσωπικού λόγου και αφορμής. Προς τον κ. Ευάγγελο  Κατσιφό, απαντώ με θλίψη με τον στίχο του Κώστα Βάρναλη :  πού ΄σαι νιότη πού δειχνες-πως θα γινόμουν άλλος.(Κώστα Βάρναλη «Ποιητικά», Κέδρος 1956)

Εύχομαι  τα καλλίτερα στην προσωπική και οικογενειακή ζωή του κ. Κατσιφού με την ελπίδα να είναι η τελευταία φορά που ασχολούμαι μαζί του. Εύχομαι από καρδιάς να μην με αναγκάσει να επανέλθω, άλλως κι εγώ όντας σε δυσάρεστη θέση θα επιφυλαχθώ παντός νόμιμου δικαιώματος εμού προσωπικά και πρωτίστως της διοικητικής θέσης ευθύνης του Δημάρχου Αγράφων, η οποία μου ανατέθηκε και υπηρετείται με βάση τη συνταγματικά προβλεπόμενη λαϊκή εντολή Αρχαιρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης".

Η εικόνα ίσως περιέχει: 7 άτομα, περιλαμβάνονται οι Θεόδωρος Μπαμπαλής και ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΟΥΜΠΟΥΡΗΣ, άτομα κάθονται και εσωτερικός χώρος

Το θέμα έφτασε και στην Βουλή με ερώτηση του Βουλευτή Ευρυτανίας 

Ερώτηση στην βουλή κατέθεσε ο Βουλευτής Ευρυτανίας κ. Κοντογεώργος σχετικά με την μη απόδοση ειδικού τέλους και παροχών από ΑΠΕ στους δικαιούχους καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος στους κατοίκους του τοπικού διαμερίσματος Νέου Αργυρίου του Δήμου Αγράφων Ευρυτανίας .

Ολόκληρη η ερώτηση έχει ως εξής..

Προς: Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γεώργιο Σταθάκη

Θέμα: «Μη απόδοση ειδικού τέλους και παροχών από ΑΠΕ στους δικαιούχους καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος κατοίκους του τοπικού διαμερίσματος Νέου Αργυρίου του Δήμου Αγράφων Ευρυτανίας. Ν.3648/2006»

Κύριε Υπουργέ,

Οι κάτοικοι του τοπικού διαμερίσματος Νέου Αργυρίου του Δήμου Αγράφων Ευρυτανίας, μιας ιδαίτερα άγονης και απομακρυσμένης περιοχής, παραχώρησαν στην «ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΒΕΤΕ», το δικαίωμα κατασκευής μικρού υδροηλεκτρικού έργου ισχύος 11,2 ΜW, στην θέση «Σανίδι-Δαφνοζωνάρια» επί του ποταμού Αχελώου. Ο ποταμός Αχελώος είναι φυσικό και διοικητικό όριο του Δήμου Αγράφων Ευρυτανίας και του Δήμου Αμφιλοχίας Αιτωλοκαρνανίας (Τοπικές Κοινότητες Νέου Αργυρίου και Βρουβιανών αντίστοιχα), ευελπιστώντας και στα οφέλη που προβλέπει η σχετική νομοθεσία.

1. Το έργο αποτελείται από χαμηλό φράγμα το οποίο εγκιβωτίζεται στα αντερείσματα του ποταμού Αχελώου (δεξιά όχθη του Δήμου Αμφιλοχίας - αριστερή όχθη στο Δήμο Αγράφων). Πρόκειται δηλαδή για σημειακό με  έργο υδροληψίας το φράγμα  που εμπίπτει εξίσου στα διοικητικά όρια και των δύο Δήμων. Εξαιτίας αυτών των δεδομένων, στην διαδικασία αδειοδοτήσεων του φράγματος, ενεπλάκησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες και των δύο Νομών Ευρυτανίας και Αιτωλοακαρνανίας.

2. Με την αρ. πρωτοκόλλου: ΑΠΕΗΛ/οικ.172792/23-2-2016 απόφαση επιμερισμού ειδικού τέλους από σταθμούς ΑΠΕ, ο τότε Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, προφασιζόμενος ότι η παρ.2 του άρθρου 3 της ΚΥΑ με αρ.ΑΠΕΗΛ/Α/Φ1/οικ.23840 ΦΕΚΒ 3497/29-12-2014, η οποία αναφέρει μεταξύ άλλων: … «Όταν ο σταθμός είναι εγκατεστημένος εντός των διοικητικών ορίων περισσοτέρων της μίας Δημοτικής ή Τοπικής Κοινότητας τα ποσά της πίστωσης επιμερίζονται σε αυτές... Στην περίπτωση υδροηλεκτρικού σταθμού με εγκατεστημένη ισχύ μικρότερη ή ίση των 15MW, ως μονάδες σταθμού θεωρούνται η υδροληψία και ο σταθμός παραγωγής αυτού με την συνολική ισχύ του σταθμού να ισοκατανέμεται σε αυτές...», δεν του επιτρέπει την ισοκατανομή μεταξύ των δύο Τοπικών Κοινοτήτων ( Νέου Αργυρίου Δήμου Αγράφων Ευρυτανίας και Βρουβιανών Δήμου Αμφιλοχίας Αιτωλοκαρνανίας), και κατένειμε το σύνολο της πίστωσης στην Τοπική Κοινότητα Βρουβιανών, αδικώντας κατάφορα τους πολίτες  του Νέου Αργυρίου.

Προφανώς οι γραφειοκράτες του Υπουργείου σας, από άγνοια ή και πιθανόν εσκεμμένα, παραλείπουν να εξηγήσουν τους λόγους της αυθαίρετης ερμηνείας της σχετικής ΚΥΑ και του Ν.3648/2006.

3. Ταυτόχρονα ο Γενικός Διευθυντής Περιβαλλοντικής Πολιτικής του Υπουργείου σας, με την αρ.πρωτ.οικ.10989/24-7-2018 απόφασή του, τροποποιεί και ανανεώνει την ΚΥΑ 190417/5-10-2000 έγκρισης περιβαλλοντικών όρων του έργου: «Μικρό Υδροηλεκτρικό Έργο Δαφνοζωνάρια- Σανίδι ισχύος 11,2 MW, επί του ποταμού Αχελώου στους Δήμους Αμφιλοχίας και Αγράφων, Περιφερειακών Ενοτήτων Αιτωλοκαρνανίας και Ευρυτανίας».

Το παραπάνω έργο έχει συντεταγμένες Χ:274709,06 και Ψ:4335220,00 και περιλαμβάνει:

Α) Κάθετο φράγμα επί του ποταμού Αχελώου, μήκους 60,00μ και ύψος 12,00μ από τον φυσικό πυθμένα της κοίτης +283,00μ.

Β) Υδροηλεκτρικό Σταθμό με δύο μονάδες ισχύος 11,2MW (2X5,6MW), εγκατεστημένες κατά μήκος του φράγματος στην κοίτη του ποταμού  με κατώφλι υδροληψίας +283,00μ.

Γ) Η πρόσβαση του σταθμού παραγωγής γίνεται από την όχθη των Βρουβιανών για περιβαλλοντικούς λόγους (μικρότερες εκσκαφές κλπ).

Δ) Την εμπλοκή όλων των αρμοδίων Υπηρεσιών και των δύο Περιφερειακών Ενοτήτων Ευρυτανίας και Αιτωλοκαρνανίας για την αδειοδότηση του έργου.

Ε) Πιστοποιεί με τον εναργέστερο τρόπο την εσφαλμένη άποψη των υπηρεσιών του Υπουργείου σας, για τον επιμερισμό του ειδικού τέλους των ΑΠΕ.

4. Παράλληλα, όλο αυτό το χρονικό διάστημα, τόσο ο Δήμος Αγράφων, όσο και οι πολίτες του Νέου Αργυρίου, με αλλεπάλληλα έγγραφά τους και παραστάσεις στο Υπουργείο σας, ζητούσαν και ζητούν την αποκατάσταση της αδικίας και την ορθή εφαρμογή των Νόμων του Κράτους (αρ.πρωτ.1849/16-3-2016, αρ.πρωτ.3912/8-6-2016, αρ.πρωτ.5062/26-7-2016, αρ.πρωτ.667/31-1-2018 κλπ).

Δυστυχώς «φωνή βοώντος εν τη ερήμω», οι υπηρεσίες του Υπουργείου σας κωφεύουν επιδεικτικά, προφασιζόμενοι φτηνές δικαιολογίες.

Κατόπιν όλων αυτών ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κύριος Υπουργός:

1. Προτίθεστε να αποκαταστήσετε άμεσα την αδικία που γίνεται σε βάρος των πολιτών της Κοινότητας Νέου Αργυρίου του Δήμου Αγράφων Ευρυτανίας, κατανέμοντας το σχετικό τέλος σύμφωνα με τους Νόμους από το 2010 έως σήμερα;

2. Προτίθεστε να αναζητήσετε τις αναλογούσες ευθύνες στο Υπουργείο σας και αυτούς που εσκεμμένα εμπαίζουν τους πολίτες και ναρκοθετούν κάθε προσπάθεια ανάπτυξης των ΑΠΕ, προκαλώντας την απολύτως δικαιολογημένη αγανάκτησή στους;

3. Είναι προτεραιότητα για το Υπουργείο σας η ανάπτυξη των ΑΠΕ, τόσο για την εθνική οικονομία όσο και για την προστασία του περιβάλλοντος και την κλιματική αλλαγή;

 

Νέα σεισμική δόνηση αναστάτωσε τους κατοίκους

Δεκάδες είναι οι σεισμικές δονήσεις το τελευταίο διήμερο με επίκεντρο τα όρια των νομών Φθιώτιδας-Ευρυτανίας και Αιτωλοακαρνανίας.

Η τελευταία και πιο ισχυρή καταγράφεται  σήμερα το πρωί 11:34,μεγέθους 3,3 Ρίχτερ.Η σεισμική δόνηση σύμφωνα με το Γεωδυναμικό ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών είχε εστιακό βάθος 10 χλμ,με το επίκεντρο να εντοπίζεται  23 χλμ Νοτιοανατολικά του Καρπενησίου,ανάμεσα στα χωριά της Άμπλιανης και των Στάβλων της ΔΕ Δομνίστας Ευρυτανίας.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε όλη την Ευρυτανία,στην ορεινή Ναυπακτία και την Δυτική Φθιώτιδα.

Τραγωδία στο Λούρο Αιτωλ/νίας-Νεκροί σε τροχαίο δύο νέοι, ένας άνδρας και μία γυναίκα.

Συγκεκριμένα αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τέσσερα άτομα στον δρόμο προς τον Λούρο  βγήκε από την πορεία του και κατέληξε σε αρδευτικό κανάλι, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άτομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δυο άτομα κατάφεραν να βγουν σώα από το αυτοκίνητο αντίθετα με τα άλλα δυο τα οποία δυστυχώς δεν τα κατάφεραν.

Στο σημείο έσπευσε πλήρωμα της αστυνομίας, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από το νοσοκομείο του Μεσολογγίου και οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας Μεσολογγίου για να απεγκλωβίσουν τα δυο νεαρά άτομα.Τα δυο άτομα που βγήκαν μόνα τους από το όχημα δεν έχουν τραυματιστεί αλλά για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Μεσολογγίου.

 

Δόθηκε σε κυκλοφορία για τα ιχ απο σήμερα ο δρόμος προς το ιστορικό Μοναστήρι της Σπηλιώτισσας στην Ανατολική Αργιθέα μετά και την ολοκλήρωση των εργασιών τσιμεντόστρωσης του δρόμου από τη διασταύρωση Στεφανιάδας μέχρι και την είσοδο του Μοναστηριού.

Θυμίζουμε ότι οι συγκεκριμένες εργασίες εντάσσονται στο έργο της Περιφέρειας Θεσσαλίας  που αφορά στην βελτίωση του τμήματος περίπου 2 χλμ. της  Επαρχιακής Οδού «Καρδίτσας- Στεφανιάδα» που έχει ως αφετηρία την διασταύρωση προς την Ιερά Μονή Σπηλιάς.

Το έργο περιλαμβάνει γενικές εκσκαφές σε γαιώδες-ημιβραχώδες και βραχώδες έδαφος,την κατασκευή επιχώματος-τοίχων-επενδεδυμένων τάφρων και μικροκατασκευών καθώς και την κατασκευή σωληνωτών οχετών, κιβωτοειδών οχετών, με τα φρεάτια απορροής όμβριων υδάτων.Επίσης θα γίνουν εργασίες οδοστρωσίας και ασφαλτόστρωσης της οδού καθώς και σήμανση –ασφάλιση της οδού.

Τις επόμενες ημέρες ο δρόμος προς το ιστορικό Μοναστήρι θα ανοίξει και για τα λεωφορεία.

Αποτέλεσμα εικόνας για δρομος σπηλιωτισσα

Σελίδα 1 από 107

Επικοινωνήστε μαζί μας στο vimapoliti@gmail.com ή απευθείας στην φόρμα επικοινωνίας

Please, enter your name
Please, enter your e-mail address Mail address is not not valid
Please, enter your message