Κάλπες για την ανάδειξη νέας Διοίκησης έστησε χθες Κυριακή  ο δραστήριος Πολιτιστικός Σύλλογος Σκουτεσιάδας . 

Από την διαδικασία νέος πρόεδρος προέκυψε εκ νέου ο Χρήστος Ζαχόπουλος, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τα μέλη του Συλλόγου για την εμπιστοσύνη που του δείχνουν, διαβεβαίωσε πως και τη νέα θητεία θα βάλει τα δυνατά του για την ανάδειξη και διάδοση της πλούσιας πολιτιστικής παράδοσης του γραφικού και αγαπημένου χωριού της Αιτωλ/νίας.

 Για άλλη μια φορά τα μέλη του συλλόγου επιβράβευσαν και επανεξέλεξαν τον επιτυχημένο πρόεδρο των τελευταίων ετών που πρώτο μέλημα του πάντα, ήταν και είναι, η ανάδειξη και η προβολή του  χωριού .

Το νέο Δ.Σ  διαμορφώθηκε ως εξής:

Πρόεδρος : Ζαχοπουλος Χρήστος 

Αντιπρόεδρος: Ζαχοπουλου Ελένη 

Γραμματέας:Πατσαλος Στέφανος 

Ταμίας:Καπελλακης Κωνσταντίνος 

Μέλος:Ζαχαρής Παντελής 

Μέλος:Μπεκερτζη Γεωργία 

Μελος:Νικολοπουλου Ειρήνη 

Αναπληρωματικο Μέλος:Στουμπος Δημήτρης 

Εξελεγκτική Επιτροπή:Τσιουμας Δημήτρης ,Στουμπος Λάμπρος

Στόχος η αντιμετώπιση φαινομένων καταστρατήγησης του συστήματος υγείας - Προβλέπεται επίδομα ανεργίας και σε εργαζόμενους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου

 Με τρεις καινοτομίες δόθηκε σε δημόσια διαβούλευση το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, το οποίο αναμένεται να πάρει τον δρόμο προς τη Βουλή τον Δεκέμβριο. Η πρώτη αφορά την προϋπόθεση να υπάρχει ενεργός ΑΜΚΑ για πρόσβαση στη δημόσια περίθαλψη. Συγκεκριμένα, αποθαρρύνει τους ανθρώπους που δεν μένουν ή δεν έχουν πλέον καμία έννομη σχέση με την Ελλάδα, αλλά, για παράδειγμα, επισκέπτονται περιστασιακά τη χώρα για να κάνουν χρήση της δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και φεύγουν αμέσως μετά. Ετσι, επιβαρύνουν οικονομικά τη χώρα και τους πολίτες που πληρώνουν φόρους και εισφορές.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να τονιστεί ότι η πρόσβαση στα δημόσια νοσοκομεία και δομές υγείας για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη παραμένει ελεύθερη, όμως, σε περίπτωση μη ενεργού ΑΜΚΑ, η σχετική δαπάνη θα βαρύνει τον ασθενή, όπως ισχύει και τώρα για τους μη κατόχους ΑΜΚΑ.

Η δεύτερη δίνει την ευκαιρία στους εργαζόμενους, παλαιούς ασφαλισμένους που το 2020 βίωσαν τις αρνητικές συνέπειες της πανδημίας και δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν τα απαιτούμενα ένσημα για το έτος αυτό, να τα συμπληρώσουν ώστε να μπορέσουν να λάβουν μειωμένη σύνταξη υπολογίζοντας προς τον σκοπό αυτόν τα ένσημα του έτους 2019.

Η τρίτη προβλέπει τη σποραδική απασχόληση επιδοτούμενων ανέργων. Δίνεται η δυνατότητα σε ανέργους που απασχολούνται με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου μιας ημέρας, να εργάζονται χωρίς να χάνουν το επίδομα ανεργίας.

Παράλληλα, αποσαφηνίζεται και η μοριοδότηση του κριτηρίου της ανεργίας σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ για διορισμό στο Δημόσιο.

Τι προβλέπεται

Οι υπόλοιπες βασικές διατάξεις περιλαμβάνουν:

Απασχόληση συνταξιούχων. Καταργείται η περικοπή του 30% της σύνταξης και θεσμοθετείται επιβάρυνση 10% στο εισόδημα από μισθό ή 50% προσαύξηση της ασφαλιστικής εισφοράς.

Δυνατότητα σε όλους τους συνταξιούχους με αναπηρία να εργασθούν

Δυνατότητα συνταξιοδότησης με χρέη σε Ταμεία.

Εφάπαξ επίδομα 100-200 ευρώ σε συνταξιούχους.

Ενοποίηση κανόνων για όλα τα Ταμεία ώστε να επισπευσθεί η έκδοση επικουρικής σύνταξης.

Διατηρούνται ως το τέλος του 2023 οι χαμηλές εισφορές για τους αγρότες που λειτουργούν παράλληλα τουριστικά καταλύματα έως 10 δωματίων.

Επεκτείνεται η 9μηνη παροχή προστασίας της μητρότητας .

Προβλέπεται η σύσταση επαγγελματικών ταμείων για επιπλέον σύνταξη.in.gr

Η Εταιρεία Ελλήνων λογοτεχνών,ο σύνδεσμος Ευρυτάνων λογοτεχνών και συγγραφέων και το ιστορικό μουσειακό κέντρο Ευρυτανίας σας προσκαλούν στην εκδήλωσης μνήμης για τον καθηγητή Παναγιώτη Βλάχο.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Δεκέμβρη στις 11 το πρωί στην αίθουσα Μιχαήλας Αβέρωφ της ΕΕΛ(Γενναδίου 8 & Ακαδημίας 7ος όροφος).

Η  προσφορά και το έργο του αείμνηστου Παναγιώτη Βλάχου

Ο Παναγιώτης Βλάχος γεννήθηκε στο Στένωμα Ευρυτανίας το 1927, όπου τελείωσε τις εγκύκλιες σπουδές του και εν συνεχεία φοίτησε στο Γυμνάσιο Καρπενησίου. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών ως αριστούχος. Διορίστηκε στο Γυμνάσιο Καρπενησίου το 1953 και είχε την τύχη να συνυπηρετεί με πολλούς καθηγητές του, όπως άλλωστε αργότερα ευτύχησε να έχει συναδέλφους παλαιούς μαθητές του! Χρημάτισε διευθυντής του Γυμνασίου και του Λυκείου Καρπενησίου έως την προαγωγή του σε Επιθεωρητής Φιλολόγων το 1971.

Ακολούθως υπηρέτησε ως Γενικός Επιθεωρητής Μέσης Εκπαίδευσης.

Στο Καρπενήσι,  άφησε πολύπλευρο έργο εκπαιδευτικό, πνευματικό και πολιτιστικό, εξασφαλίζοντας κοινή αποδοχή και αναγνώριση. Ως καθηγητής διακρινόταν για την επαγωγό διδασκαλία, γοητεύοντας τους μαθητές του. Η συμμετοχή του στα πολιτιστικά κοινά ήταν συνεχής, αφήνοντας ανεξίτηλη την προσωπική σφραγίδα του: και ως άμισθος επιμελητής αρχαιοτήτων και ως μέλος της επιτροπής για την ανακαίνιση του Ι. Ναού Αγίας Τριάδας και ως πρωτεργάτης της δημιουργίας του Συλλόγου ‘‘Ευγένιος ο Αιτωλός’’ με την πλούσια βιβλιοθήκη του και ως εθελοντής του Εθνικού Ιδρύματος, διδάσκοντας αφιλοκερδώς θεωρητικά μαθήματα στις Τεχνικές Σχολές του και αναπτύσσοντας ενδιαφέροντας θέματα στον Ραδιοφωνικό Σταθμό του και ως πρόεδρος του Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου.

Ευρύτατη ήταν και η συμμετοχή του σε διάφορες επιστημονικές εταιρείες και Συλλόγους: διετέλεσε πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Φιλολόγων, μέλος της διοίκησης της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας (Αρσάκεια), του Πνευματικού Κέντρου Ρουμελιωτών, εταίρος του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός, της Εταιρείας Βυζαντινών Σπουδών κ.λπ. Αποτέλεσμα της δραστηριότητάς του είναι ένα Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών και δεκάδες διπλώματα, μετάλλια και τιμητικές διακρίσεις.

Συνέγραψε και μια σειρά βιβλίων όπως .."Ο Στέφανος Γρανίτσας και η Λαογραφία της Ευρυτανίας","Ευγένιος ο Αιτωλός και το φερώνυμον Ελληνομουσείον"," Ευγένιος ο Αιτωλός, ο ετκλεής του Γένους Διδάσκαλος"," Σύγχρονος Ελληνική αγωγή και διαχρονική δεοντολογία","Παράδοσις και Πρόοδος εις την Παιδεία"," Ασματική Ακολουθία Οσίου Ευγενίου"," Η διδασκαλία των Αρχαλιων Ελληνικών αίτημα εθνικόν"," Προσκύνημα εις την Θεσσαλονίκην" κ.α

 Έφυγε απο την ζωή στις αρχές του έτους σε ηλικία 96 ετών 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Η σορός ενός ναυτικού μέλους του πληρώματος του φορτηγού πλοίου RAPTOR με σημαία Κομόρες που βυθίστηκε υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες ανοιχτά της Λέσβου, εντοπίστηκε πριν από λίγο από παραπλέον πλοίο.

Υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες συνεχίζονται οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Λέσβου, για τον εντοπισμό των υπόλοιπων 12 ναυτικών του φορτηγού πλοίου. Νωρίτερα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας εντόπισε και διέσωσε έναν Αιγύπτιο ναυτικό μέλος του πληρώματος του πλοίου ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης.

Στο σημείο των ερευνών συμμετέχουν συνολικά 8 παραπλέοντα σκάφη, φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού και ένα ελικόπτερο.

Στο RAPTOR επέβαιναν συνολικά 14 άτομα πλήρωμα (Ένας Ινδός, έντεκα Αιγύπτιοι και δύο Σύροι) και μετέφερε αλάτι από την Αίγυπτο με προορισμό την Κωνσταντινούπολη. Ο πλοίαρχος του bulk carrier είχε δήλωσε αρχικά μηχανική βλάβη και στη συνέχεια μικρή κλίση του πλοίου. Ενεργοποίησε το σήμα κινδύνου mayday σε παραπλέοντα σκάφη αλλά το RAPTOR χάθηκε από τα ραντάρ. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, λόγω του έντονου κυματισμού στη θαλάσσια περιοχή, το πλοίο πιθανόν να πήρε νερό στα αμπάρια του μετατοπίζοντας το φορτίο.

 Λέσβο: Πάνω σε βαρέλι εντοπίστηκε ο ναυτικός που σώθηκε – «Ήταν σε σύγχυση»

Πάνω σε ένα βαρέλι εντοπίστηκε ο ναυτικός του πλοίου που βυθίστηκε ανοιχτά της Λέσβου και διεσώθη. Όπως είπε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού, Νίκος Αλεξίου στον ALPHA, τον διέσωσε το ελικόπτερο που συμμετείχε στις έρευνες και τον μετέφερε στην Μυτιλήνη.

«Ήταν σε κατάσταση σύγχυσης και διακομίστηκε στο νοσοκομείο του νησιού» τόνισε ο κ. Αλεξίου.

Σε δίκη παραπέμπονται 200 γιατροί του Νοσοκομείου Αγρινίου, καθώς κατηγορούνται ότι συνταγογραφούσαν χειρόγραφα και όχι ηλεκτρονικά στις εφημερίες τους στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

Το πιο περίεργο είναι πως οι 200 γιατροί δεν μπορούσαν να συνταγογραφήσουν με ψηφιακό τρόπο, όπως λένε τα πορίσματα των ελεγκτικών αρχών καθώς το επίμαχο διάστημα μεταξύ 2018 και 2021, στα ΤΕΠ του Νοσοκομείου Αγρινίου δεν υπήρχε ο κατάλληλος ηλεκτρονικός εξοπλισμός και τα πληροφοριακά συστήματα, ώστε οι συνταγές για φάρμακα και παραπεμπτικά να εκδίδονται ηλεκτρονικά.

Για “κατάφωρη αδικία” κάνει λόγο η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Νομού Αιτωλοακαρνανίας (ΕΙΝΝΑΑ):

 “Θα το ζήσουμε και αυτό! Όλοι οι γιατροί του Γ.Ν. Αγρινίου παραβίασαν το υπηρεσιακό τους καθήκον, για να ζημιώσουν το νοσοκομείο. Αυτή είναι η κατηγορία. Παραπεμφθήκαμε να δικαστούμε για παράβαση καθήκοντος. Αν είχαμε αρνηθεί να παράσχουμε υπηρεσίες στους ασθενείς εξαιτίας των ελλείψεων και ειδικότερα του συστήματος που θα επέτρεπε το ηλεκτρονικό παραπεμπτικό, θα είχαμε θέσει σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή των ασθενών. Πάλι θα ήμασταν κατηγορούμενοι”, σημειώνουν.

Οι 200 γιατροί θα δικαστούν στις 11.01.2024 στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αγρινίου. Την ημέρα της δίκης όλοι οι γιατροί θα είναι στο δικαστήριο και το νοσοκομείο δεν θα λειτουργήσει, όπως λένε:

“Ας μεριμνήσουν οι αρμόδιοι να εξασφαλιστεί η νοσηλεία των ασθενών. Καλή αντάμωση στο ακροατήριο. Μέχρι τότε όλοι οι κατηγορούμενοι θα συνεχίσουν να είναι πραγματικοί γιατροί, θα παρέχουν με ευθύνη τις ιατρικές τους υπηρεσίες, χωρίς να τους επηρεάζει η οργή, η αγανάκτηση, η πικρία τους. Η εμπιστοσύνη των ασθενών δεν πρόκειται να διαψευστεί από τους γιατρούς, παρ’ όλη, επαναλαμβάνουμε την πικρία τους”, σημειώνουν οι γιατροί με αγανάκτηση.

Τι έχει συμβεί

Σύμφωνα με την Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών η υπόθεση αυτή ξεκίνησε μετά την αποπομπή από την τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ του πρώην Διοικητή του Νοσοκομείου Αγρινίου, Δημήτρη Μιχάλη, ο οποίος κατήγγειλε μεταξύ άλλων ότι οι γιατροί στα ΤΕΠ δεν συνταγογραφούσαν ηλεκτρονικά κι αυτό είχε μια ενδεχόμενη απώλεια εσόδων για το Νοσοκομείο από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Ωστόσο, πρόσφατα και με αφορμή τη συζήτηση, ο πρώην διοικητής κ. Μιχάλης προχώρησε σε διευκρινιστική ανάρτηση στα social media υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων πως στην τότε δήλωσή του, δεν αναφερόταν στους γιατρούς των ΤΕΠ αλλά στους “μεγαλογιατρούς”:

“Το μόνο που προσωπικά κατήγγειλα είναι ότι κάποιοι μεγαλογιατροί στα γραφεία τους βλέπανε «πελατάκια» και τα έστελναν για εξετάσεις, χωρίς να εκδίδουν παραπεμπτικό, για να μην αφήνουν ίχνη. Αφορά απειροελάχιστους – πού όλοι τους ξέρουν αλλά κανείς δεν τους “δίνει”. Γι’ αυτό ζήτησα έρευνα, γιατί το θεωρώ ασέβεια στον πολίτη και απέναντι στους υπόλοιπους συναδέλφους τους. Από ότι βλέπω όμως, με αυτό, δεν ασχολήθηκε κανείς. Βρήκαν το εύκολο θύμα, την ομογενοποίηση και πολτοποίηση όλων των γιατρών που εργάστηκαν στα ΤΕΠ, αδικώντας ακραία μάλιστα τον διαρκή – και πέραν των αντοχών τους- αγώνα που δίδουν καθημερινά για να κρατιέται ανοιχτό και το ΤΕΠ και το νοσοκομείο”, εξήγησε ο ίδιος.

Μετά τις αρχικές δημόσιες καταγγελίες του κ. Μιχάλη διενεργήθηκε εισαγγελική έρευνα «προς διερεύνηση των αδικημάτων της απιστίας (390 ΠΚ), άλλως της παράβασης καθήκοντος (259 ΠΚ) και ενδεχόμενη απώλεια εσόδων του Νοσοκομείου από τα ασφαλιστικά ταμεία», για συνολικά 200 γιατρούς που υπηρέτησαν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών την εξεταζόμενη περίοδο από τον 8/2018 έως τον 1/2021.

Νοσοκομείο Αγρινίου: Τι έδειξαν οι έρευνες

Στη συνέχεια διενεργήθηκε έλεγχος από το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) καθώς και από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

Στις εκθέσεις τους, ωστόσο, οι αρμόδιοι υπάλληλοι αποτύπωναν ξεκάθαρα τις ανεπάρκειες και τις ελλείψεις του νοσοκομείου, τόσο σε υποδομές και εξοπλισμό, όσο και στα πληροφοριακά συστήματα που θα έπρεπε να διασυνδέουν τα τμήματα και τις κλινικές με τα εργαστήρια.

Εντοπίστηκε επίσης, ότι το Τμήμα Οργάνωσης και Πληροφορικής ήταν “άκρως υποστελεχωμένο”, πως υπήρχε “παντελής απουσία γραμματειακής υποστήριξης σε 24ωρη βάση στα ΤΕΠ”, καθώς επίσης και “μη ύπαρξη και λειτουργία ανεξάρτητου και αυτόνομου ΤΕΠ, σημαντική υποστελέχωση σε ειδικευμένους γιατρούς, καθώς και παντελής έλλειψη ειδικευομένων”.

Στη συνέχεια, όμως, διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) από την 6η Υπε, την οποία ανέλαβε ο Διοικητής του ΓΝ «Χατζηκώστα» κ. Δερδεμέζης.

Στο πόρισμά, ωστόσο, σύμφωνα με τους γιατρούς της ΕΙΝΝΑΑ, παρότι όλα τα στοιχεία των προηγούμενων ελεγκτικών αρχών συντριπτικά συνέτειναν στο συμπέρασμα ότι δεν υπήρχαν προϋποθέσεις ηλεκτρονικής συνταγογράφησης παραπεμπτικών στα ΤΕΠ έως τον Ιανουάριο του 2021 και δεν υπήρξε ούτε ένα στοιχείο ότι οι 200 γιατροί στα ΤΕΠ αρνούνται να εφαρμόσουν την ηλεκτρονική συνταγογράφηση παραπεμπτικών εξετάσεων.

“Ο κ. Δερδεμέζης παίρνοντας ως δεδομένο ότι υπήρχε η δυνατότητα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης των παραπεμπτικών εξετάσεων στο ΤΕΠ, χωρίς να το τεκμηριώνει συγκεκριμένα, καταλήγει αδίκως και χωρίς να το αποδεικνύει, να μετακυλίσει τις ευθύνες και τις ανεπάρκειες της Διοίκησης για τη μη εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και την απώλεια εσόδων από τα ασφαλιστικά ταμεία, δια της διάχυσης, σε όλους τους ΓΙΑΤΡΟΥΣ και στη Διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας ως τελικούς αποδέκτες, αντιστρέφοντας τα δεδομένα”.

«Αδιανόητο» και «εξοργιστικό!»

Οι γιατροί δηλώνουν εξοργισμένοι:

“Αυτή είναι η «αναγνώριση» της προσφοράς στους συναδέλφους από όλους τους Διοικούντες; Να διασύρονται στα Δικαστήρια και να διώκονται ποινικά με βάση τα δικά τους καταδικαστικά πορίσματα, καλύπτοντας τις δικές τους ανεπάρκειες; Ποιους γιατρούς; Τους γιατρούς του Νοσοκομείου και των ΚΥ που όλα αυτά τα χρόνια έχουν βάλει πλάτη, δουλεύουν ακατάπαυστα, με υπερεφημέρευση, «εντέλλεσθε» και μετακινήσεις, βγάζοντας ο κάθε γιατρός τη δουλειά που αντιστοιχεί σε 3, λόγω της ακραίας υποστελέχωσης, κάτω του ελάχιστου ορίου ασφάλειας, σχεδόν σε όλα τα τμήματα του Νοσοκομείου προκειμένου να μένουν ανοιχτά και να λειτουργούν;”, σημειώνουν μεταξύ άλλων στην ξέχειλη από αγανάκτηση ανακοίνωσή τους.

Το παράδοξο στην υπόθεση είναι όπως προσθέτουν, πως η αρμόδια Αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών με την 333/07.08.2023 διάταξή της έκρινε «ότι δεν υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις για την κίνηση δίωξης και ως εκ τούτου» και έθεσε «την υπό κρίση δικογραφία στο αρχείο».

Η Αντιεισαγγελέας Εφετών, ωστόσο, στην οποία υποβλήθηκε η διάταξη, έκρινε ότι «προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις τέλεσης του αδικήματος (…) για την πλημμεληματική πράξη της παράβασης καθήκοντος».

“Όσο κι’ αν διαβάσει κανείς την με α.π. 716/16.08.2023 διάταξη της, δεν θα βρει στοιχείο αιτιολογίας της παραδοχής του ότι «προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις»”, λένε οι γιατροί και καταλήγουν πως δεν μπορεί κανείς να τους εκφοβίσει:

“Τους διαβεβαιώνουμε ότι οι προσπάθειές τους θα πέσουν στο κενό. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και να διεκδικούμε, να αναδεικνύουμε τα προβλήματα και τις ευθύνες τους, που με την πολιτική τους έχουν φτάσει τα Νοσοκομεία της χώρας και το δικό μας στα πρόθυρα της κατάρρευσης”, καταλήγουν. iatropedia.gr

 

Επί ποδός βρίσκεται η αστυνομία μετά τις καταγγελίες για σειρά σεξουαλικών επιθέσεων σε κεντρικούς δρόμους των Εξαρχείων.

 Μέσα σε 48 ώρες σημειώθηκαν επιθέσεις από άνδρα που φέρεται να μιλούσε σπαστά αγγλικά. Η πρώτη επίθεση σημειώθηκε στις 18 Νοεμβρίου επί της οδού Βαλτετσίου.

Νωρίς το πρωί της 20ης Νοεμβρίου έγιναν άλλες δύο επιθέσεις σε γυναίκες. Και στις δύο περιπτώσεις τα θύματα αντιστάθηκαν και ο δράστης τράπηκε σε φυγή. Σύμφωνα με αναφορές, ο άνδρας είναι μετρίου αναστήματος.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Εξαρχείων έχουν λάβει καταθέσεις και την περιγραφή του δράστη και έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψη του.

 

 

 

Με μια όμορφη εκδήλωση στο χώρο του μνημείου του Παιδαγωγικού Φροντιστηρίου Στερεάς (απέναντι από τον ΟΤΕ) τίμησε και φέτος η Κομματική Οργάνωση Ευρυτανίας του ΚΚΕ τα 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Στην εκδήλωση συμμετείχαν δεκάδες αγωνιστές όλων των ηλικιών με ξεχωριστή την παρουσία της Νεολαίας.

Στην εκδήλωση έγινε αναφορά στο πόσο επίκαιρο και αδικαίωτο παραμένει και σήμερα το σύνθημα "ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" με την ακρίβεια και τη φοροεπιδρομή να κατατρώει το λαϊκό εισόδημα, με τους μισθούς, τα μεροκάματα και τις συντάξεις να έχουν καθηλωθεί σε επίπεδα πείνας, με τα εργατικά δικαιώματα να βρίσκονται στο στόχαστρο.

Την ίδια ώρα, παρά τις μεγαλοστομίες για "πραγματική" δημοκρατία, οι δημοκρατικές ελευθερίες και δικαιώματα περιστέλλονται, το δικαίωμα στην απεργία χτυπιέται από όλες τις τελευταίες κυβερνήσεις.

Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος ματώνει όλους τους λαούς της περιοχής, από τη σύγκρουση ΝΑΤΟ-Ρωσίας στο έδαφος της Ουκρανίας, μέχρι την εκδίωξη των αρμενίων από το Ναγκόρνο Καραμπάχ και φυσικά τη σφαγή στη Γάζα και την εθνοκάθαρση σε βάρος του παλαιστινιακού λαού.

Η συμμετοχή της χώρας μας στις ιμπεριαλιστικές συγκρούσεις, μόνο δεινά και κινδύνους θα φέρουν για το λαό μας.

Στην εκδήλωση έγινε ξεχωριστή αναφορά για την επέλαση των βιομηχανικών ΑΠΕ στην περιοχή μας και μοιράστηκε πλατιά η σχετική ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ.

Η εκδήλωση έκλεισε με προσκλητήριο νεκρών και κατάθεση στεφάνων και λουλουδιών από το ΚΚΕ, την ΚΝΕ και άλλους αγωνιστές.

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως για τον 34χρονο αστυνομικό που εμφανιζόταν ως οικονομολόγος και εξαπατούσε ανυποψίαστους πολίτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αστυνομικός που υπηρετούσε σε ΑΤ της ΒΑ Αττικής και συνελήφθη για υπόθεση απάτης μαζί με έναν 53χρονο, φέρεται ότι φρουρούσε το Μέγαρο Μαξίμου!

Όπως αναφέρει το ethnos.gr, η αστυνομία έχει συνομιλίες του αστυνομικού με πολίτες που προσπαθούσε να τους εξαπατήσει: «Είμαι ο Κ.Μ. Σας έχω καλέσει από την εταιρεία. Είμαστε οικονομολόγοι δικηγόροι, μας είχατε βρει από μία διαφήμιση σχετικά με τον εξωδικαστικό μηχανισμό. Εμείς είμαστε πολύ επαγγελματίες στο συγκεκριμένο κομμάτι» αναφέρει σε μια από αυτές ο 34χρονος.

Παράλληλα, ο 53χρονος στις συνομιλίες αποκαλούσε τον αστυνομικό «boss»: «Έχουμε καμία συνάντηση αύριο;» ρωτάει σε συνομιλία τον 34χρονο αστυνομικό, ο 53χρονος και εκείνος του απαντάει: «Έναν πελάτη που θα του στείλω αύριο σύμβαση και θα κάνει επιτόπου, θα μας βάλει λεφτά».

«Δουλειά πήγα κανονικά. Δεν έχω σταματήσει ούτε στο γραφείο, ούτε στην αστυνομία. Την έχω αρπάξει γιατί είμαι Μαξίμου. Εκεί γύρω κάνω δίκυκλα. Την έχω φτιάξει εκεί, για να είμαι κοντά στον Σταύρο», φέρεται να αναφέρει ο ίδιος σε συνομιλία.

Υπενθυμίζεται ότι η απάτη αποκαλύφθηκε όταν γυναίκα κατήγγειλε ότι είχε συμφωνήσει για ρύθμιση οφειλών και έδωσε προκαταβολή 1.800 ευρώ, ποσό το οποίο δεν αποδόθηκε. Μάλιστα, σύμφωνα με άλλη καταγγελία, γυναίκα ανέφερε ότι έδωσε 7.500 ευρώ στα μέλη του κυκλώματος.

Οι δράστες συνελήφθησαν και κατηγορούνται για -κατά περίπτωση- ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, απάτη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση και πλαστογραφία. Ο 34χρονος αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα και σε βάρος του διατάχθηκε η ΕΔΕ.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, συνελήφθησαν την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023, ιδιώτης και αστυνομικός, κατηγορούμενοι για -κατά περίπτωση- ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, απάτη κατά συναυτουργία και κατ΄εξακολούθηση, παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση και πλαστογραφία.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από τη διερεύνηση σχετικής καταγγελίας, οι κατηγορούμενοι, χρησιμοποιώντας παραπλανητικά τα στοιχεία μεγάλης εταιρίας του εξωτερικού, προσέλκυαν ενδιαφερόμενους πελάτες από όλη τη χώρα, προκειμένου να αναλάβουν ως σύμβουλοι την ένταξή τους στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών.

Για να πετύχουν τον σκοπό τους, ο ιδιώτης διεύθυνε την εταιρεία με έδρα στην Αθήνα έχοντας αναρτήσει ηλεκτρονική φόρμα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης προκειμένου να προσελκύσει πελάτες ενώ ο αστυνομικός, ο οποίος απέκρυπτε τα πραγματικά στοιχεία ταυτότητάς του, παρουσιαζόταν ως οικονομολόγος – δικηγόρος πραγματοποιώντας τηλεφωνικές κλήσεις με τους πελάτες ακόμα και κατά την εκτέλεση των υπηρεσιακών του καθηκόντων.

Αφού έπειθαν τα θύματά τους, ζητούσαν και λάμβαναν χρηματικά ποσά, συνάπτοντας σχετική σύμβαση ανάληψης της διαδικασίας, ενώ δεν προέβαιναν στις ενέργειες που είχαν συμφωνήσει.

Μάλιστα ο αστυνομικός, στην προσπάθεια του να δικαιολογήσει την υψηλή αμοιβή που ζητούσε, παρουσίαζε ότι η εταιρεία ιδιοκτησίας του συγκατηγορούμενού του, παρέχει «premium» υπηρεσίες, αποκομίζοντας έτσι αρκετά υψηλά χρηματικά ποσά, ενώ ζητούσε ακόμα και κωδικούς taxisnet των θυμάτων, παρότι αυτό δεν ήταν απαραίτητο για τη διαδικασία.

Η αμοιβή του γινόταν με ποσοστά ανά προκαταβολή που κατέβαλε ο εκάστοτε πελάτης, με τον οποίο η εταιρεία σύναπτε σύμβαση ενώ το συνολικό του μηνιαίο εισόδημα ανερχόταν περίπου σε -3.000- ευρώ.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες, χώρους εργασίας καθώς και από την κατοχή των συλληφθέντων, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

κινητά τηλέφωνα,

32.250 ευρώ,

πλαστό δελτίο αστυνομικής ταυτότητας,

υπολογιστές

χειρόγραφες σημειώσεις και όχημα, προκειμένου ελεγχθεί η νομιμότητά του ως προς την εισαγωγή και κυκλοφορία του στην ελληνική επικράτεια.

Από τη μέχρι τώρα έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί -8- περιπτώσεις απάτης, για τις οποίες οι κατηγορούμενοι αποσπούσαν ποσά που κυμαίνονταν από 1.000 έως 30.000 ευρώ, αποκομίζοντας από το 2021 συνολικά 73.550 ευρώ.

Παράλληλα, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του ιδιώτη εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για παραβίαση δικαστικής απόφασης, κακοποίηση ζώων, συκοφαντική δυσφήμιση κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή, απάτη, αντιποίηση Αρχής, δυσφήμηση ανώνυμης εταιρείας κατ’ εξακολούθηση και πλαστογραφία μετά χρήσεως.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Μαρίνος Γιώργος,Μανωλάκου Διαμάντω,Μεταξάς Βασίλης,Λαμπρούλης Γιώργος και Παπαναστάσης Νίκος με θέμα την την εγκατάσταση αιολικών πάρκων στην Ευρυτανία

Στην ερώτησή τους αναφέρουν:

Μεγάλη είναι η ανησυχία των κατοίκων της Ευρυτανίας αφού τα σχέδια των εταιρειών για εγκατάσταση ανεμογεννητριών, μεγάλων φωτοβολταϊκών πάρκων και Υ/Σ στα βουνά της Ευρυτανίας προχωράνε. Από την κυβέρνηση και την Ε.Ε. έχει διαμορφωθεί ένα απαράδεκτο νομοθετικό πλαίσιο που επιτρέπει να πετιούνται στον κάλαθο των αχρήστων οι αρνητικές γνωμοδοτήσεις των φορέων και των υπηρεσιών, αλλά και να προσπερνιούνται με fast track διαδικασίες οι ούτως ή άλλως μη δεσμευτικές θετικές ρυθμίσεις του Περιφερειακού Χωροταξικού Πλαισίου Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και οι διάφορες δεσμεύσεις προστασίας (πχ Natura). Οι “πράσινες” μπίζνες θα αποτελέσουν τη χαριστική βολή για το ευρυτανικό περιβάλλον.

Σε αυτή την κατεύθυνση, τις προηγούμενες μέρες πήραν έγκριση περιβαλλοντικών όρων τέσσερις (4) νέοι Αιολικοί Σταθμοί Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (Α.Σ.Π.Η.Ε.), Συνολικής Ισχύος 103,50 Mw (21 Ανεμογεννήτριες). Συγκεκριμένα: στη Θέση ‘Γάβραινα’ 3 Ανεμογεννήτριες, στη Θέση ‘Σπανός-Κομπολόσι’ 8 Ανεμογεννήτριες, στη Θέση ‘Τρία Σύνορα’ 6 Ανεμογεννήτριες, στη Θέση ‘Κόκκαλα – Τρίκορφον’ 4 Ανεμογεννήτριες, στις Δ.Ε Φουρνάς & Κτημενίων, του Δήμου Καρπενησίου, Π.Ε Ευρυτανίας. Επίσης, πήραν έγκριση τα συνοδά Έργα Οδοποιίας & Ηλεκτρικής Διασύνδεσης στις Δ.Ε. Φουρνάς & Κτημενίων του Δήμου Καρπενησίου, της Π.Ε. Ευρυτανίας. Πρόκειται για τέσσερα γήπεδα με εμβαδό πάνω από 4.000 στρέμματα σε ως επί το πλείστον παραγωγικό δάσος ελάτης υπό διαχείριση, ενώ μόνο οι βάσεις των ανεμογεννητριών είναι συνολικά πάνω από 8 στρέμματα και οι δρόμοι που πρόκειται να διανοιχτούν είναι πολλά χιλιόμετρα και μάλιστα σε κατολισθήσιμα εδάφη. Αυτές οι εγκρίσεις έρχονται να προστεθούν στις εκατοντάδες άλλες που υφίστανται ήδη σε όλη την έκταση της Ευρυτανίας και που οι αγώνες των κατοίκων της περιοχής τις έχουν σταματήσει.

Αυτή η πολιτική, από τη μια καταστρέφει ό,τι δάση μας έχουν απομείνει, από την άλλη φέρνει μόνο αυξήσεις στις τιμές του ρεύματος (10% από τον Οκτώβριο στο Νοέμβριο 2023), ενεργειακή φτώχεια και ταυτόχρονα εκτόξευση των κερδών των μονοπωλίων της Ενέργειας. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα στον Νοέμβρη ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του Γ΄ τριμήνου 2023 διαφόρων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Ενέργειας και ενδεικτικά αναφέρουμε ότι μια από τις μεγαλύτερες από αυτές παρουσίασε αύξηση των προσαρμοσμένων κερδών κατά 87,5%.

Οι μαζικοί φορείς της Ευρυτανίας, οι σύλλογοι, οι περιβαλλοντικές οργανώσεις, αλλά και οι δήμοι της περιοχής με αποφάσεις των δημοτικών τους συμβουλίων αντιδρούν στα συγκεκριμένα σχέδια καταστροφής της ευρυτανικής φύσης. Κι αυτό γιατί όλοι οι κάτοικοι της περιοχής γνωρίζουν ότι το δάσος και τα βουνά είναι η πολύτιμη λαϊκή περιουσία της Ευρυτανίας, που αν χαθεί, η πορεία ερήμωσης του νομού δεν θα μπορέσει να αναστραφεί ποτέ. Ο Ευρυτάνας γνωρίζει καλά ότι μπορεί να υπάρχει και να ζει μόνο μαζί με το δάσος και όχι με τις ανεμογεννήτριες.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί, τι μέτρα πρόκειται να πάρει ώστε:

- Να αποτραπούν τα σχέδια εγκατάστασης Ανεμογεννητριών και λοιπών Βιομηχανικού Τύπου ΑΠΕ στα ευρυτανικά βουνά. Οι ορεινοί μας όγκοι σε όλη την Ελλάδα και στην Ευρυτανία δεν είναι ευκαιρίες για δήθεν πράσινες επενδύσεις από τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, αλλά αποτελούν στην ουσία ζωντανά μνημεία της φύσης με μεγάλη βιοποικιλότητα και υψηλή περιβαλλοντική και αισθητική αξία.

-Να ενισχυθούν οι δασικές και πυροσβεστικές υπηρεσίες, για να εξασφαλιστεί η ολοκληρωμένη διαχείριση και προστασία των δασών από το κράτος, καθώς και η Πολιτική Προστασία στην Ευρυτανία, με μόνιμο ειδικό επιστημονικό και λοιπό προσωπικό και υποδομές, έτσι ώστε να διαφυλαχτεί ο δασικός πλούτος και να προφυλαχτεί από ενδεχόμενες φυσικές καταστροφές (πχ πυρκαγιά), που αν δεν ληφθούν μέτρα άμεσα νομοτελειακά θα ενσκήψουν.

-Να ενισχυθούν στο πλαίσιο της διαχείρισης και προστασίας, δραστηριότητες που συνδυάζουν την ήπια χρήση του δάσους όπως η βόσκηση κοπαδιών με την προστασία των δασών, η στήριξη των μελισσοκόμων, η επαναλειτουργία του εργοστασίου ξυλείας στη Φουρνά, που λειτουργούσε για δεκαετίες με ευθύνη του Δασαρχείου και κράτησε τον κόσμο στα χωριά του, προσφέροντας εργασία και εισόδημα σε δεκάδες λαϊκές οικογένειες της περιοχής. 

Στην εντατική, σε κώμα και σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ένα 16χρονο κορίτσι που έπεσε θύμα της συμμορίας που πουλούσε ναρκωτικά σε ανήλικους.

 Όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο δραστών, άπαντες κατηγορούμενοι για παράβαση του άρθρου 187 παρ. 3 σε συνδ. με το αρ. 20 του Ν. 4139/13 «Συμμορία που δραστηριοποιείται στην διακίνηση ναρκωτικών ουσιών».

Επιπλέον, τρεις δράστες, κατηγορούνται για παράβαση του αρ. 23 του Ν. 4139/2013 σε συνδ. με τα αρ. 45 και 310 Π.Κ. «Ιδιαίτερα διακεκριμένες περιπτώσεις – Πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης», ενώ την ίδια ώρα κατηγορούμενος είναι και ένας ακόμη δράστης, για παράβαση του αρ. 231 Π.Κ. «Υπόθαλψη Εγκληματία».

Τέλος, τρεις από τους δράστες, είναι κατηγορούμενοι και για παράβαση του Ν. 2168/1993 «Περί Όπλων».

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, τις πρωινές ώρες της 06-11-2023 κλήθηκε σταθμός του EKAB σε διώροφη μονοκατοικία στον Βύρωνα Αττικής για να παραλάβει την ανήλικη, η οποία είχε αιμορραγία στην μύτη και είχε χάσει τις αισθήσεις της.

Στη συνέχεια, η ανήλικη εισήχθη στην Μ.Ε.Θ. του Γ.Ν.Α. «Ερυθρός Σταυρός», άσφυγμη, πραγματοποιήθηκε τεχνητή ανάνηψη, διασωλήνωση και καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση έχοντας υποστεί πνευμονική – αναπνευστική ανεπάρκεια.

Στις 15:00 ώρα στις 07-11-2023, και κατά την εξέταση της μάρτυρας και φίλης της ανήλικης παθούσας, η οποία βρισκόταν μαζί με το άτυχο κορίτσι, κατά τη διάρκεια του συμβάντος μια μέρα πριν η παθούσα βρισκόταν μαζί με έναν από τους δράστες στο άλσος Αιγάλεω, όπου έκαναν χρήση ουσιών και συγκεκριμένα σίσσα και ινδικής κάνναβης.

Στη συνέχεια μετέβησαν στον Βύρωνα στο σπίτι του δράστη, όπου εκεί βρίσκονταν ήδη και άλλοι εκ των δραστών.

Εκεί προέβησαν άπαντες στη χρήση ινδικής κάνναβης, ενώ η φίλη της ανήλικης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η παθούσα είχε, επίσης, προβεί στη χρήση ηρωίνης και λίρικα.

Βραδινές ώρες της 05-11-2023, άπαντες πλην ενός ανήλικου διανυκτέρευσαν στην ανωτέρω οικία και πρωινές ώρες της 06-11-2023 η ανήλικη δεν ξυπνούσε ενώ εντοπίστηκε ανάσκελα στο κρεβάτι χωρίς τις αισθήσεις της και με ανοιχτά μάτια, ενώ την ίδια ώρα έβγαζε από τη μύτη αίμα και υγρά.

Καθώς παρέμενε χωρίς αισθήσεις, κάλεσαν σταθμό του ΕΚΑΒ 3 από τους δράστες και αποχώρησαν από το σπίτι, ενώ μαζί της παρέμεινε μόνο η φίλης της.

Την 15:00΄ ώρα της 08-11-2023, και κατά την εξέταση του ενός ανήλικου, προέκυψε μεταξύ άλλων ότι ο ένας δράστης δραστηριοποιείται στην διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και κυρίως ινδικής κάνναβης. Επιπλέον, στην διακίνηση συμμετέχουν δύο ακόμη δράστες. Ακόμη δήλωσε ότι αρκετές φορές τον υποχρέωναν μέσω εκβίασης και παρά την θέληση του στην διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Πρωινές ώρες της 07-11-2023, διενεργήθηκε νομότυπη κατ’ οίκον έρευνα παρουσία δικαστικού λειτουργού, στο διαμέρισμα στον Βύρωνα , εντός του οποίου δεν ανευρέθη κανείς από τους κατηγορουμένους, ενώ κατασχέθηκαν ένα κινητό τηλέφωνο και λοιπά τραπεζικά έγγραφα και λογαριασμοί.

Πρωινές ώρες της 14-11-2023, αστυνομικοί της Υ.Α.Α., θέσανε σε διακριτική επιτήρηση την είσοδο πολυκατοικίας στην περιοχή της Καισαριανής, με σκοπό τον εντοπισμό του ενός δράστη. Ο ανωτέρω εντοπίστηκε πλησίον της πολυκατοικίας του, του διενεργήθηκε έλεγχος, όπου στην κατοχή του ανευρέθησαν ένα κινητό τηλέφωνο, μία μπλε νάιλον συσκευασία η οποία περιείχε κάνναβη σε μορφή «σοκολάτας» καθαρού βάρους -0,38- γραμμαρίων και ινδική κάνναβη σε φυτική μορφή καθαρού βάρους -0,61- γραμμαρίων.

Εν συνεχεία, και παρουσία δικαστικού λειτουργού, διενεργήθηκε νομότυπη έρευνα στην οικία του, σε διαμέρισμα 1ου ορόφου στην Καισαριανή Αττικής, όπου ουδέν το άξιο ανευρέθηκε και μετά το πέρας της έρευνας οδηγήθηκε στην Υ.Α.Α., όπου και συνελήφθη.

Πρωινές ώρες της 14-11-2023, αστυνομικοί μετέβησαν επί της οδού… στην περιοχή της Γλυφάδας, όπου στο ανωτέρω σημείο βρισκόταν εγκαταλειμμένη πολυκατοικία, στο πίσω μέρος της οποίας υπήρχαν χώροι (πρώην αποθήκες) οι οποίοι κατά πληροφορίες χρησιμοποιούνται ως χώροι αποθήκευσης ουσιών.

Καθώς ο χώρος ήταν ελεύθερα προσβάσιμος, εισήλθαν εντός όπου ανευρέθησαν δύο από τους δράστες, όπου από κοινού και στην φυσική τους εξουσία ανευρέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα, δύο λειτουργικές ζυγαριές ακριβείας, πλήθος από σακουλάκια επιμερισμού και μία πλαστική συσκευασία, περιέχουσα:

• Τέσσερις -4- αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες, περιέχουσες κάνναβη, συνολικού μεικτού βάρους -0,83- γραμμαρίων έκαστος.

• Δύο -2- αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες, περιέχουσες κάνναβη, συνολικού μεικτού βάρους -0,8- γραμμαρίων έκαστος.

• Μία -1- αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, περιέχουσα κάνναβη συνολικού μεικτού βάρους -0,72- γραμμαρίων.

• Μία 1- αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία περιέχουσα κάνναβη συνολικού μεικτού βάρους -0,79- γραμμαρίων.

Κατόπιν αυτών οι ανωτέρω οδηγήθηκαν στην έδρα της Υ.Α.Α., όπου και συνελήφθησαν.

Στη συνέχεια, και από την περαιτέρω αξιοποίηση πληροφοριών, προέκυψε ότι σε διαμέρισμα επί της οδού… στην Δάφνη Αττικής, κρύβονται οι δύο από τους δράστες, διαφεύγοντας την σύλληψη τους και κατόπιν αυτών, αστυνομικοί της Υ.Α.Α. μετέβησαν στην εν λόγω οικία, όπου εντός ανευρέθησαν τρεις ακόμη δράστες καθώς και από τους εσωτερικούς του χώρους ανευρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα κάτωθι αντικείμενα:

• Ένα (1) ξύλινο ρόπαλο

• Δύο (2) μεταλλικοί τρίφτες

• Αυτοσχέδιες συσκευασίες περιέχουσες πιθανόν ηρωίνη σε στερεά μορφή, συνολικού μικτού βάρους -3,56- γραμμαρίων

• Πλήθος καρτελών με δισκία διαφόρων ενδείξεων

• Μία (1) γυάλινη πίπα καπνίσματος

• Ένας (1) θραύστης υαλοπινάκων

• Ένα (1) πλαστικό μπουκάλι νερού, το οποίο περιέχει άγνωστη υγρή ουσία, ροζ χρώματος, το οποίο φέρει οπή και έχει προσαρτημένο σε αυτή ένα (1) καλαμάκι, συνολικού μικτού βάρους -229- γραμμαρίων.

• Ένα (1) μαχαίρι, τυλιγμένο με μονωτική ταινία στη λαβή του, συνολικού μήκους -17- εκατοστών και με μήκος λάμας -4- εκατοστών

• Ένας (1) λογαριασμός της Δ.Ε.Η. που αντιστοιχεί στην εν λόγω οικία και φέρει τα στοιχεία του δράστη, ο οποίος τυγχάνει ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος.

• Τέσσερα κινητά τηλέφωνα

Με το πέρας της διενεργηθείσας έρευνας οι ανωτέρω κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στην έδρα της Υ.Α.Α. όπου και συνελήφθησαν.enikos.gr

 

 

Σελίδα 1 από 192

Επικοινωνήστε μαζί μας στο vimapoliti@gmail.com ή απευθείας στην φόρμα επικοινωνίας

Please, enter your name
Please, enter your e-mail address Mail address is not not valid
Please, enter your message