Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2018 22:24

Ο Τασιός στο πλευρό του Σπανού

Τασιός:"Συνεχίζουμε για μια δυνατή Ευρυτανία σε μια δυναμική Περιφέρεια"

Tην συμπόρευση του με τον  Φάνη Σπανό ανακοίνωσε και επίσημα με σχόλιό του στα κοινωνικά δίκτυα ο Αριστείδης Τασιός.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας θα βρεθεί στο πλευρό του υποψήφιου Περιφερειάρχη δίνοντας την μάχη της Περιφέρειας.Η εκδήλωση για την ανακοίνωση της υποψηφιότητας Σπανού θα γίνει τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου στο Εργατικό Κέντρο της πλατείας Διάκου στην Λαμία.

Να ανοιχθούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και μελών της οικογενείας του,καθώς και δύο μελών της κυβέρνησης του το 2003, ζητά η Αρχή Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες, με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου για την υπόθεση εκσυγχρονισμού των φρεγατών το 2003, σύμφωνα με τραπεζικές πηγές.

Η κίνηση της Αρχής, που ανέδειξε με δημοσίευμα της η εφημερίδα "Τα Νέα", είχε αφορμή την κατάθεση του Γάλλου Μισέλ Ζοσράν, στελέχους της εταιρείας Thales που είχε αναλάβει τον εκσυγχρονισμό των φρεγατών στην οποία υπάρχουν αναφορές περί του τότε πρωθυπουργού και άλλων κυβερνητικών παραγόντων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, εκτός από τους λογαριασμούς του πρώην πρωθυπουργού η Αρχή έχει ζητήσει και το άνοιγμα λογαριασμών της τότε πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως Μιχ.Χρυσοχοϊδη και Ευάγγελου Μαλέσιου. Παράλληλα, στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών σε Ελλάδα και Γερμανία έχουν ζητηθεί και για τον αδελφό του πρώην πρωθυπουργού, Σπύρο Σημίτη, με αφορμή δημοσιεύματα για συγκεκριμένο έμβασμα ποσού 800 χιλιάδων ευρώ για τα οποία ήδη διενεργείται έρευνα και από την Εισαγγελία κατά Διαφθοράς.

Υπενθυμίζεται ότι από το 2005 ο Γάλλος Μισέλ Ζοσράν, πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της Thales που είχε αναλάβει τον εκσυγχρονισμό των 6 φρεγατών του ελληνικού πολεμικού ναυτικού, σε κατάθεση του στις γαλλικές δικαστικές αρχές σχετικά με υποθέσεις δωροδοκίας εκ μέρους της εταιρίας, είχε αναφέρει επικαλούμενος συζητήσεις με άλλο πρόσωπο ότι οι Αμερικανοί κέρδισαν το έργο της ασφάλειας των Ολυμπιακών αγώνων "γιατί στοχευσαν ψηλά" στην τότε πολιτική ηγεσία.

Υπενθυμίζεται πως οι ανακριτές Διαφθοράς που χειρίζονται την υπόθεση των φρεγατών -για την οποία κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι ο κ. Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγος του - έχουν ζητήσει από τις γαλλικές αρχές στο πλαίσιο δικαστικής συνδρομής να τους επιτρέψουν την εξέταση του κ.Ζοσράν.

Ο κ.Ζοσράν, είχε κατηγορηθεί στη χώρα του για υπόθεση διαφθοράς και συμφώνησε να συνεργαστεί με τις γαλλικές Αρχές αποκαλύπτοντας τις παράνομες πρακτικές της εταιρείας προκειμένου να παίρνει έργα σε διάφορες χώρες.ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ανάσα σε εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά που μένουν στο ενοίκιο ή έχουν στεγαστικό δάνειο πρώτης κατοικίας δίνει από το 2019 το πρόγραμμα του επιδόματος στέγασης.

Μέσω αυτού του προνοιακού προγράμματος, που αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή από τον Ιανουάριο, θα επιδοτούνται με ποσό από 70 έως 210 ευρώ τον μήνα νοικοκυριά που επιβαρύνονται με το κόστος εξυπηρέτησης στεγαστικού δανείου πρώτης κατοικίας ή διαμένουν σε μισθωμένο σπίτι. Τα κριτήρια θα είναι κοινά για όλους, εισοδηματικά και περιουσιακά.

Το πρόγραμμα "κλειδώνει" σταδιακά στις επιμέρους λεπτομέρειές του, καθώς το τελικό εύρος του προϋπολογισμού του ήταν εξαρτημένο και από το "παζάρι" για το πακέτο των θετικών μέτρων του 2019. Εκτιμάται ότι θα ανακουφίσει πάνω από 300.000 νοικοκυριά που πληρώνουν ενοίκιο ή στεγαστικό δάνειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του "Έθνους", τα ποσά θα κυμαίνονται από 70 έως 210 ευρώ. Η κλιμάκωση που επιλέχθηκε δίνει έμφαση στο παιδί, το οποίο αντιμετωπίζεται ως ενήλικας, με προφανή στόχο να προωθηθεί και η γεννητικότητα:

 

- Για το μονοπρόσωπο νοικοκυριό: 70 ευρώ τον μήνα

- Για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού, ενήλικο ή ανήλικο, προσαύξηση κατά 1/2, δηλ. κατά 35 ευρώ τον μήνα.

Ειδική μέριμνα υπάρχει για τις μονογονεϊκές οικογένειες και τα νοικοκυριά με απροστάτευτα τέκνα, αφού για το πρώτο ανήλικο μέλος του νοικοκυριού ορίζεται προσαύξηση 70 ευρώ τον μήνα.

Το επίδομα θα χορηγείται έπειτα από αίτηση του δανειολήπτη ή ενοικιαστή σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα που αναπτύσσεται γι' αυτόν τον σκοπό και η οποία θα "πατάει" πάνω σε εκείνη του ΚΕΑ ή του κοινωνικού μερίσματος. Στην περίπτωση του δανειολήπτη, το ποσό του επιδόματος θα πιστώνεται στον λογαριασμό που εξυπηρετεί το δάνειο πρώτης κατοικίας. Μέσω της ίδιας πλατφόρμας θα διεξάγονται και οι απαραίτητες διασταυρώσεις για τα μισθωτήρια συμβόλαια με χρήση στοιχείων του Taxisnet. Αφού "κλειδώσουν" όλες οι επιμέρους λεπτομέρειες για το 2019, το πρόγραμμα θα αποτυπωθεί στην τελική του μορφή στον προϋπολογισμό που θα κατατεθεί σε μια εβδομάδα στη Βουλή.Έθνος-enikos.gr

Την ώρα που οι ηλεκτρονικές αιτήσεις στον ΕΦΚΑ για τα αναδρομικά μέχρι τη Δευτέρα, τρεις εβδομάδες ακριβώς μετά τη λειτουργία της ειδικής διαδικτυακής πλατφόρμας, είχαν ξεπεράσει τις 500.000, θολό συνεχίζει να παραμένει το τοπίο σχετικά με το τι θα επικρατήσει μετά τις αποφάσεις των δικαστηρίων και το αν τελικά θα τα πάρουν όλοι ή μόνο όσοι προσέφυγαν στα δικαστήρια μέχρι τον Ιούνιο του 2015.

Υπενθυμίζεται πως από χθες τόσο ο ΕΦΚΑ όσο και το ΕΤΕΑΕΠ δέχονται μόνο ηλεκτρονικές αιτήσεις. Σημειώνεται πως οι αιτήσεις αφορούν στις περικοπές του 2012 σε δώρα και συντάξεις που κρίθηκαν το 2015 από το ΣτΕ αντισυνταγματικές. Με την επίμαχη απόφαση - πιλότο το ΣτΕ έκρινε παράνομες τις περικοπές του 2012, ωστόσο για λόγους δημοσίου συμφέροντος απεφάνθη πως τα αναδρομικά για την περίοδο 2012-2015 μπορούν να λάβουν μόνο όσοι είχαν ήδη μέχρι τότε (Ιούνιος 2015) προσφύγει στα δικαστήρια. Κατά τις διατάξεις που αφορούν στην πιλοτική δίκη, η απόφαση αυτή είναι δεσμευτική για τα κατώτερα δικαστήρια.

Αξιωματούχοι του υπουργείου Εργασίας έχουν παραπέμψει σε νέα απόφαση του ΣτΕ για τις πρωτόδικες αποφάσεις που δεν ακολουθούν την απόφαση- πιλότο του ανώτατου δικαστηρίου. Σε κάθε περίπτωση, η λύση που θα αναζητηθεί, εφόσον το θέμα ξεκαθαρίσει σε όλες τις πολύπλοκες νομικές και δικαστικές διαστάσεις, θα πρέπει να είναι κοινή για όλους, σύμφωνα με όσα έχουν πει αξιωματούχοι του υπουργείου Εργασίας.

Ρόλο- κλειδί θα παίξει σε κάθε περίπτωση η επικείμενη απόφαση του ΣτΕ για τον νόμο Κατρούγκαλου, από την οποία αναμένεται να φανεί το αν υπάρχει σήμερα χώρος για διεκδικήσεις και σε ποιο εύρος. Ορισμένοι νομικοί κύκλοι επεκτείνουν το "παράθυρο" διεκδικήσεων μέχρι τον Δεκέμβριο του 2018.Έθνος

Την υποψηφιότητα του για τον δήμο Αθηναίων ανακοίνωσε ο Κώστας Μπακογιάννης

Με κεντρικό σύνθημα "Ξεκινάμε μαζί για να φέρουμε τα πάνω κάτω" ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε "παρών" στη μάχη της Αθήνας και ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τον Δήμο. Το όνομα του συνδυασμού θα είναι «Αθήνα Ψηλά» και «Σηκώνουμε Ανάστημα» το βασικό προεκλογικό σύνθημα.

Σε ειδική εκδήλωση που έγινε στο Γκάζι, παρουσία εκατοντάδων Αθηναίων, ο Κώστας Μπακογιάννης παρουσίασε τη «Φωνή Αρχών και Εμπιστοσύνης» για να σταθεί, όπως ο ίδιος ανέφερε στην ομιλία του, «ξανά η Αθήνα όρθια». Ο χώρος (Academy Πειραιώς 117) ήταν κατάμεστος από κόσμο ενώ υπήρχε και πολύς κόσμος συγκεντρωμένος απ’ έξω, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία στην Πειραιώς να γίνεται με δυσκολία.

Στην ομιλία του ο υποψήφιος δήμαρχος πλέον για την πρωτεύουσα, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ασφάλεια και την καθημερινότητα των πολιτών. «Να ξανασηκώσουμε την Αθήνα, από τη μιζέρια, στον φόβο και στο σκοτάδι. Ελάτε όλοι να σηκώσουμε την Αθήνα ψηλά». Με αυτή τη φράση ολοκλήρωσε την πρώτη ομιλία του ως υποψήφιος Δήμαρχος, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας. 

Τη Δευτέρα σε ειδική εκδήλωση θα γίνει η επίσημη ανακοίνωση

Όπως σας είχαμε ενημερώσει πρώτοι σε αποκλειστικότητα σχεδόν τρεις μήνες πριν(δείτε ΕΔΩ) ο Περιφερειάρχης Στερεάς Κώστας Μπακογιάννης είναι έτοιμος για την κάθοδό του στην διεκδίκηση της δημαρχίας της Αθήνας.Μάλιστα αναμένεται ότι θα ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητά του για τον Δήμο Αθηναίων στις αρχές Νοεμβρίου.

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του θα γίνει σε ειδική εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου στις 18:30 το απόγευμα στον πολυχώρο «Piraeus 117 Academy» και θα περιλαμβάνει ομιλία του κ. Μπακογιάννη. Ήδη, οι πρώτες προσκλήσεις έχουν σταλεί, ενώ αναμένεται να παρευρεθούν σημαντικά στελέχη του κεντροδεξιού χώρου, προσωπικότητες αλλά και εκπρόσωποι από τους φορείς της πόλης των Αθηνών.

Ο υποψήφιος δήμαρχος απο καιρό καταστρώνει τη στρατηγική του, στελεχώνει το επιτελείο του και ευελπιστεί σε στήριξη και από άλλους χώρους, όπως για παράδειγμα το Ποτάμι.

 

 

Το 1ο Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα: “Διοίκηση και Οργάνωση των ΟΤΑ μετά τον Κλεισθένη” διοργανώνεται από τον Δήμο Καρπενησίου, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και την Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης “Κλεισθένης”. Το τριήμερο Επιστημονικό Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Καρπενήσι από τις 25 έως 27 Οκτωβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο. 

Στο συνέδριο θα συμμετέχουν ως ομιλητές, συντονιστές και συμμετέχοντες αιρετοί, τεχνοκράτες ( Δήμαρχοι, Αντιιδήμαρχοι, Μέλη Δημοτικών Συμβουλίων, Γενικοί & Εκτελεστικοί Γραμματείς Δήμων & Περιφερειών, Επιστημονικοί  και Ειδικοί Σύμβουλοι & Συνεργάτες ΟΤΑ) και υπηρεσιακά στελέχη της Αυτοδιοίκησης Α’ και Β΄ Βαθμού, καθώς και στελέχη Υπουργείων με συναφείς αρμοδιότητες με τους ΟΤΑ. 

Το Συνέδριο προγραμματίζεται σε μια κρίσιμη για την Τοπική Αυτοδιοίκηση περίοδο και είναι αναμενόμενο να επικεντρώσει το ενδιαφέρον των εργασιών του, στις αλλάγές και τις προκλήσεις που επιφέρει το νέο θεσμικό πλαίσιο του ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ Ι. Το μεγαλύτερο μέρος του όμως θα εστιάσει και σε πληθώρα από άλλα θέματα που απασχολούν την καθημερινότητα της ΤΑ, όπως διοίκηση, οικονομία, περιβάλλον, κοινωνική στήριξη, ψηφιακή διοίκηση, δια βίου μαθήση, χρηματοδοτήσεις, πολιτισμός και αθλητισμός. 

Για να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του Συνεδρίου πατήστε ΕΔΩ

"Είναι αδιανόητο οι διαχειριστές των δασών και οι κάτοικοι των ορεινών περιοχών να μη συμμετέχουν στην αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών" 

Στην παρέμβασή του ο τέως Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας, Βαγγέλης Αποστόλου, κατά τη σημερινή συνέντευξη της Επιτροπής Πρωτοβουλίας για τα Δάση τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

“Η απομάκρυνση το 1998 της Δασικής Υπηρεσίας από τη δασοπυρόσβεση είχε ως αποτέλεσμα την  εξαφάνιση της πρόληψης και τη θεοποίηση της καταστολής, ειδικά της εναέριας.Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την αναγκαιότητα ύπαρξης αρκετών εναέριων και επίγειων μέσων καταστολής. Δεν μπορεί όμως αυτή η προσέγγιση να αναιρεί, μέχρι του σημείου της κατάργησης, την πρόληψη, ως το βασικότερο εργαλείο υπεράσπισής του. 

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία όντως έχει δώσει μεγάλες μάχες όλα αυτά τα χρόνια στην καταστολή, αλλά δεν ασχολήθηκε ποτέ σχολαστικά με την πρόληψη, όπως το ίδιο γίνεται και με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Δυστυχώς τα 20 χρόνια ζήσαμε τραγωδίες και μεγάλες καταστροφές. Οφείλουμε πρώτα να απαντήσουμε στους νεκρούς του Μάτι και στους συγγενείς τους  για πολλά, μα πάνω από όλα στην αναγκαιότητα αλλαγής του μοντέλου της δασοπυρόσβεσης .

Θεωρώ πολύ σημαντική την πρωτοβουλία σας. Είναι επίσης θετικό ότι σύντομα θα ασχοληθεί με το θέμα και η Επιτροπή Περιβάλλοντος μια και και η Πρόεδρος της Επιτροπής, η συνάδελφος Κατερίνα Ιγγλέση, δεσμεύτηκε για την οργάνωση άμεσα της σχετικής συζήτησης .Έχω την πεποίθηση ότι και το Πόρισμα της ομάδας εργασίας που ο Πρωθυπουργός έχει συστήσει θα βάλει το ζήτημα της επανεξέτασης.Πιστεύω λοιπόν ότι σήμερα εμείς πρέπει να εστιάσουμε στην οργάνωση του τομέα της πρόληψης, τόσο την προηγούμενη των πυρκαγιών όσο και την επόμενη. Μια τέτοια προσέγγιση αναδεικνύει ως βασικό καθήκον για τη Δασική Υπηρεσία την προστασία του δάσους από όλες τις ανθρωπογενείς παρεμβάσεις.Όλη αυτή η λειτουργία θα την επαναφέρει στην πραγματική της αποστολή και ταυτόχρονα θα εξασφαλίσει απασχόληση για όλο το χρόνο,αξιοποιώντας πλήρως και αποδοτικά όλους, όσους εμπλέκονται στη δασοπυρόσβεση. 

Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει σήμερα, οι ασχολούμενοι εποχικά με τη δασοπυρόσβεση, όταν λήγει η αντιπυρική περίοδος να μπαίνουν στο Ταμείο ανεργίας και όχι στην απασχόληση με τη διαχείριση και προστασία του δάσους. Όπως είναι αδιανόητο να μιλάμε μόνο για δασικές πυρκαγιές κι όχι για αγροτοδασικές, όταν τις συνέπειες τις υφίσταται και ο αγροτικός χώρος, αφού κάθε χρόνο χάνει περισσότερα από 50.000στρ. καλλιεργειών.Με αφορμή αυτές τις επιπτώσεις ζήτησα ως Υπουργός από το Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων του ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ και μου κατέθεσε τεκμηριωμένη προσέγγιση, για την οργάνωση της διαχείρισης των αγροδασικών πυρκαγιών, την οποία παρέδωσα στο διάδοχό μου.Να προσθέσω κλείνοντας ότι όλα αυτά δεν απαιτούν κρατικές δαπάνες. Υπάρχουν οι αναγκαίοι πόροι, τόσο από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης όσο και από το ΕΣΠΑ. Ήδη λιμνάζουν 250 εκατ. στο ΠΑΑ για επενδύσεις στα δάση, που τελικά θα χρησιμοποιηθούν για άλλο σκοπό, παρά την επιμονη της Ε.Ε. 

Αρκεί να πείσουμε με τις προτάσεις μας την Κυβέρνηση, στην πρωτοβουλία που έχει πάρει για τον επανασχεδιασμό και την οργάνωση σε νέα βάση του τομέα αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών, να προχωρήσει και στην αναβάθμιση του τομέα πρόληψης των αγροτοδασικών πυρκαγιών.Φρονώ ότι πρέπει να προετοιμάσουμε σχετική τροπολογία.”

 

 Πιστή στο δόγμα του «φαίνεσθαι» η δημοτική αρχή  με προκλητικές σπατάλες και μικροεξυπηρετήσεις- Προκλητική στήριξη απο τα«δικά τους»ΜΜΕ

Σκληρή επίθεση εξαπολύει ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ  Ευρυτανίας  κατά της Δημοτικής Αρχής Καρπενησίου μιλώντας για προκλητικές σπατάλες και μικροεξυπηρετήσεις   εφαρμόζοντας το δόγμα του «φαίνεσθαι».

Το κείμενο αναφέρει τα εξής:

"Οι  δημοτικές αρχές εφαρμόζουν συνήθως το δόγμα του «φαίνεσθαι» με μοναδικό στόχο τη διαιώνιση της παρουσίας τους   με φωτεινές βεβαίως εξαιρέσεις  για να επιβεβαιώνεται ο κανόνας.  Ακολουθώντας την πεπατημένη, «τα έργα βιτρίνας»,  που θα τους απογειώσουν στα μάτια των δημοτών με την  αρωγή μέσων  ενημέρωσης που παρουσιάζουν το ασήμαντο, μεγαλειώδες! 

Το μοντέλο αυτό,   στηρίχθηκε σε μεγάλο βαθμό  από το  υφιστάμενο πλαίσιο λειτουργίας  των δήμων και  τον τρόπο εκλογής των οργάνων του. Έτσι αντιλαμβάνεται ο καθένας μας την λυσσαλέα αντίδραση  των δημοτικών αρχόντων στο λεγόμενο «Νόμο Σκουρλέτη» που καθιερώνει, μεταξύ πολλών άλλων, τα  αυτονόητα για μια δημοκρατία, η ψήφος των πολιτών να μετρά το ίδιο για όλους με την καθιέρωση της απλής αναλογικής, έτσι ώστε να εκφράζονται όλες οι τάσεις και οι απόψεις στα δημοτικά συμβούλια και να αποφεύγεται η δημιουργία «ελέω θεώ  δημάρχων» που ως νέοι Λουδοβίκοι  να θεωρούν ότι έχουν «δικαίωμα ζωής και θανάτου επί των υπηκόων».

Δυστυχώς  σε αυτό το πλαίσιο, κινήθηκε χωρίς αμφιβολία    η διοίκηση του δήμου Καρπενησίου   με τα μεγάλα λόγια και την προκλητική στήριξη των τοπικών και λοιπών μέσων μαζικής ενημέρωσης, Τα «δικά τους»  ΜΜΕ, που κάθε τόσο  τα πρωτοσέλιδα ή τα δελτία τους   παρουσιάζουν με μεγάλους τίτλους τον «πακτωλό»  των εκατομμυρίων που δήθεν εξασφαλίζουν  για λογαριασμό των συμπολιτών τους , λες και τα δίνουν από την τσέπη τους και όχι το ελληνικό δημόσιο  από το υστέρημα πολλές φορές των πολιτών.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, και όχι το μόνο, το μεγάλο όραμα ανάπλασης της πόλης του Καρπενησίου που από το 2011 αποτέλεσε την αιχμή του δόρατος της δημοτικής αρχής  με κύριο χαρακτηριστικό την προχειρότητα, την έλλειψη υποτυπώδους σχεδιασμού, τις κακοτεχνίες στις υποδομές με αποτέλεσμα κάθε τόσο να σπαταλούνται αρκετές  χιλιάδες ευρώ για συντηρήσεις. Ένα έργο που κατά γενική ομολογία όχι μόνο δεν έδωσε λύσεις αλλά πρόσθεσε και προβλήματα στην καθημερινότητα των δημοτών  και ιδιαίτερα στις επιχειρήσεις της πόλης με δραστηριότητες στον τουρισμό. 

Ο σκοπός όμως επετεύχθη.  Διαφήμιση, Βραβεία, Καριέρες στην τοπική αυτοδιοίκηση μαγική εικόνα για τους συντελεστές του.

Δυστυχώς η δημοτική αρχή πιστή στο δόγμα του «φαίνεσθαι» αναλώθηκε σε μικροεξυπηρετήσεις, (ή και μεγάλες άραγε?)  σε δημόσιες σχέσεις και  συχνά ταξίδια στο εξωτερικό των διοικούντων ενδεχομένως χωρίς σοβαρή αιτία, σε προκλητικές δημόσιες δηλώσεις περί εικονικής πραγματικότητας, σε περιττές σπατάλες και  ακριβές εκδηλώσεις χωρίς περιεχόμενο.

Για όλα  αυτά και πολλά άλλα, θα επανέλθουμε λεπτομερώς στον κατάλληλο χρόνο.Θα παραδεχθούμε όμως ότι  έχει να επιδείξει  θαυμαστό έργο σε αρκετούς τομείς:

  Αντιστάθηκε με πάθος σε οτιδήποτε έχει σχέση με  την  κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αντιστρέφοντας την πραγματικότητα και προσπαθώντας πάντα με δηλώσεις, συνήθως κινδυνολογικού περιεχομένου,  να δημιουργεί κλίμα αβεβαιότητας  και καταστροφολογίας  υποσκάπτοντας  ακόμη και  τη λειτουργία δημοσίων οργανισμών και δομών, προκαλώντας δικαιολογημένη ανησυχία στους συμπολίτες μας.

Φρόντιζε πάντα, ως μη όφειλε,  να  εξασφαλίζει ψηφίσματα από το ΔΣ, ταυτιζόμενη με το σύστημα των «αρίστων», όπως  ενάντια στο  Νόμο Σκουρλέτη, στην τοποθέτηση των διαθεσίμων του Δήμου κλπ.  Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκε και στη συνεδρίαση του ΔΣ της 22-10-2018 όπου έφερε   ψήφισμα, εναρμονιζόμενη στη γραμμή Πατούλη, για τα ακίνητα που υποτίθεται ότι παρέδωσε η κυβέρνηση  στο Ταμείο Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας. Για όσα ισχυρίζεται η πλειοψηφία έχουμε δώσει λεπτομερή απάντηση σε ερώτηση τοπικής εφημερίδας. Αντιλαμβανόμαστε ότι κρίνουν « εξ ιδίων τα αλλότρια». Άλλωστε  ήταν η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου που πούλησε μέχρι και το κτίριο της ΓΑΔΑ σε ιδιώτη. Φυσικά δεν απάντησε σε δικαιολογημένα ερωτήματα της αντιπολίτευσης απλά επέμεινε στην ψήφιση. Το παράδοξο είναι ότι παρά τις σωστές τοποθετήσεις τους  οι  σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας ψήφισαν ναι. Με τη μόνη ως συνήθως φωτεινή εξαίρεση τον Δημοτικό Σύμβουλο Γιώργο Σώκο.             

Θα ήταν άδικο να μην επιβραβευθεί και να ενταχθεί στο κλαμπ «των  αρίστων» του κ.Μητσοτάκη.

Επίθεση Τσιβόλα σε Στεργίου... με φόντο τις εκλογές

Μπορεί ο καιρός στην ορεινή Αργιθέα να έχει κρυώσει για τα καλά ,εν τούτοις το πολιτικό κλίμα στην περιοχή ζεσταίνεται επικίνδυνα με φόντο τις εκλογές του 2019.

Σε επιστολή του ο δήμαρχος Αργiθέας κ.Λάμπρος Τσιβόλας(myota.gr) επιτίθεται κατά του Ανδρέα Στεργίου ,με σκληρές εκφράσεις κάνοντας λόγο για "μπαχαλάκηδες" και "Ρουβίκωνες".Αφορμή ήταν τα όσα ακούστηκαν στην περιοχή για την μη παραχώρηση της δημοτικής αίθουσας στην ομιλία του νέου υποψηφίου δημάρχου.Δεν άργησε η απάντηση του κ.Στεργίου που μίλησε για "ατυχείς χαρακτηρισμούς " που αδικούν τον ίδιο τον δήμαρχο.

Δείτε αναλυτικά παρακάτω τι αναφέρουν στα μηνύματά τους 

Τσιβόλας:«Ούτε νόμιμη, ούτε "fair play", ούτε ηθική η παραχώρηση δημοτικών χώρων σε «μπαχαλάκηδες» και Ρουβίκωνες

"Έχω πολύ περισσότερα να ασχοληθώ σ΄ αυτό το δήμο απ΄ το ν΄ απαντώ, στους «αστρέχες» και στους δημοτικούς συμβούλους και πρώην αντιδημάρχους μου, που «έφτιαχναν» «νέες εποχές» να επαναφέρουν τις κατάμαυρες εποχές της περιοχής μας, όμως τα δημοσιεύματα που διακίνησαν «ότι ο Δήμαρχος φέρεται να αρνήθηκε να εφαρμόσει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με βάση την οποία, ο Δήμος παραχωρούσε δημοτική αίθουσα για να μιλήσει ο νέος υποψήφιος δήμαρχος Ανδρέας Στεργίου», με υποχρεώνουν να «απολογηθώ».

1.Πράγματι στη συνεδρίαση στις  12-10-2018  ημέρα ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ    και ώρα    13: 00 μ. στο Δημοτικό Κατάστημα  στην Δ.Ε. ΑΧΕΛΩΟΥ  - Τ.Κ. ΒΡΑΓΚΙΑΝΩΝ, εισήχθη θέμα «Συζήτηση και λήψη  απόφασης για παραχώρηση ή μη, αίθουσας του Δημαρχείου (Ανθηρό) βάσει υπαρ. Πρωτ. 2832/28-9-2018  αιτήσεως για αυτοδιοικητική εκδήλωση», με εισηγητή τον πρόεδρο του ΔΣ. Εισαγωγικά φρόντισα να πληροφορήσω τους δημοτικούς συμβούλους για τα ισχύοντα και σύμφωνα με το Άρθρο 66 - Νόμος 4483/2017 - Παραχώρηση χρήσης πλατειών και άλλων κοινόχρηστων χώρων έναντι τέλους, χωρίς δημοπρασία

Στην παρ. 10 του άρθρου 13 του από 24.9/20.10.1958 β.δ., προστίθενται εδάφια δεύτερο και τρίτο ως εξής:

«Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου μπορεί να προβλέπεται ποιοι από τους ανωτέρω χώρους κατ΄ εξαίρεση παραχωρούνται και χωρίς διενέργεια δημοπρασίας για πρόσκαιρη χρήση που δεν υπερβαίνει τις δέκα (10) μέρες και αφορά αποκλειστικώς τη διεξαγωγή εκδηλώσεων κοινωνικής αλληλεγγύης ή δράσεων τουριστικής, πολιτιστικής, καλλιτεχνικής ή δημόσιας εμπορικής προβολής. Με όμοια απόφαση ορίζονται οι ειδικότεροι όροι και η διαδικασία για την παραχώρηση της χρήσης των εν λόγω κοινόχρηστων χώρων, καθώς και το ύψος του τέλους, το οποίο εξαρτάται και από τον κοινωφελή ή μη χαρακτήρα της εκδήλωσης.». (ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ: 31/07/2017).

Επίσης το γεγονός ότι ή όποια απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, πρέπει να αναρτηθεί στο Διαύγεια, να αποσταλεί στον Ελεγκτή Νομιμότητας (Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας ΣΤ) και εφ, όσον εγκριθεί κατά νόμο, να εκτελεστεί.Παρόμοια διαδικασία ακολουθήθηκε από το δημοτικό συμβούλιο Αργιθέας με την παραχώρηση της χρήσης των παλιών Σχολείων (Στεφανιάδας, Ρώσση κλπ), με αιτούμενο επίσης τον «υποψήφιο δήμαρχο» και υπό την ιδιότητα του Προέδρου συλλόγου Στεφανιωτών «Η ΙΤΙΑ» και Γεν. Γραμματέα της ΠΟΑΣ. Αναρτήθηκαν στο Διαύγεια οι αποφάσεις, εγκρίθηκαν κατά νόμο οι αποφάσεις, καταρτίσθηκαν συμφωνητικά, αναρτήθηκαν στο Διαύγεια κλπ. (τώρα αν εμφανίστηκαν οι αιτούντες ν΄ αναλάβουν τις ευθύνες και να αναπτύξουν πολιτιστικές δραστηριότητες … «μην είδατε τον Παναή ;».

Αντίστοιχο αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αργιθεάτικων Συλλόγων (ΠΟΑΣ)- με Γ. Γραμματέα τον «υποψήφιο δήμαρχο», έγινε ομόφωνα δεκτό από το δημοτικό συμβούλιο και παραχωρήθηκε η αίθουσα για …πολιτιστική εκδήλωση.Βεβαίως προηγουμένως απορρίφθηκαν («μετά πολλών επαίνων») αντίστοιχα αιτήματα «χρηματοδότησης» α-πολιτιστικών εκδηλώσεων στην Αργιθέα από την ΠΟΑΣ.Αν βρήκε κάποιος αναρτημένη απόφαση στο Διαύγεια του δήμου Αργιθέας – πόσο μάλλον την έγκριση ή μη του Ελεγκτή Νομιμότητας- κερδίζει Χριστούγεννα στην Αργιθέα, με έξοδα της δημοτικής αρχής! Ο μόνος που χάνει σίγουρα είναι ο πατέρας του αιτούντα, που συμμετείχε στο δημοτικό συμβούλιο και ψήφισε … την «παραχώρηση»!

2. πολιτικός πολιτισμός και συναινέσεις.

Η συγκρότηση παρατάξεων και η δηλώσεις υποψηφιοτήτων στις Αυτοδιοικητικές εκλογές, είτε με τον «Καλλικράτη» είτε με τον «Κλεισθένη», ρυθμίζονται από αντίστοιχες διατάξεις, όπως και τα δικαιώματα και υποχρεώσεις των συμμετεχόντων, μεταξύ αυτών η απόκτηση ΑΦΜ, η διακίνηση του «πολιτικού χρήματος» και κυρίως η διοργάνωση αυτοδιοικητικών εκδηλώσεων.  Μέχρι τότε η Αργιθέα διαθέτει χώρους εστίασης και αναψυχής που αναμένουν τη στήριξη της τοπικής οικονομίας, πριν τη στήριξη των «μονίμων κατοίκων».

Το πρώτο συνθετικό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι ο ΤΟΠΟΣ και ακολουθεί η Αυτοδιοίκηση.Το μόνο που δεν ρυθμίζεται σ΄ αυτό τον τόπο είναι η ηθική στην πολιτική".

Στεργίου: Η ρητορική εμπάθειας δεν γίνεται αποδεκτή από τη συντριπτική πλειοψηφία των Αργιθεατών

"Αντιλαμβανόμαστε πως ο πανικός είναι πάντοτε κακός σύμβουλος, ωστόσο, θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ευγενικά και καλοπροαίρετα, πως από την εξουσία κάθε κλίμακας, όλοι είμαστε περαστικοί. Το πρωτοφανές ύφος, οι ειρωνείες και οι ατυχείς χαρακτηρισμοί συνθέτουν μια εικόνα που αδικεί πρωτίστως τον ίδιο το Δήμαρχο και την έως σήμερα προσφορά του στον τόπο μας.

Σε κάθε περίπτωση, αυτή η διχαστική συμπεριφορά δεν ταιριάζει με τα ιδεώδη της Αργιθέας. Η ρητορική εμπάθειας δεν γίνεται αποδεκτή από τη συντριπτική πλειοψηφία των Αργιθεατών. Εμείς, κοιτάμε μπροστά και απαντάμε στα υπονοούμενα με επιχειρήματα.Δεν πέρασε ούτε μια εβδομάδα και δυστυχώς, μας δικαίωσαν οι εξελίξεις, όταν ισχυριστήκαμε πως ο πόλεμος που θα δεχτούμε θα είναι συνεχής και πολύπλευρος. Τα πρώτα δείγματα έκαναν την εμφάνισή τους.Δεν μπαίνουμε, ωστόσο, στη λογική της στείρας αντιπαράθεσης, για ένα ζήτημα που η τοπική κοινωνία έχει βγάλει ήδη τα συμπεράσματά της. Σας ευχαριστούμε που με τις πράξεις και τα λόγια σας, μας ισχυροποιείτε ακόμη περισσότερο".

 

 

Σελίδα 1 από 36

Επικοινωνήστε μαζί μας στο vimapoliti@gmail.com ή απευθείας στην φόρμα επικοινωνίας

Please, enter your name
Please, enter your e-mail address Mail address is not not valid
Please, enter your message