Γράφει ο Βασίλης Φ. Φωτάκης* 

Όταν ο Πρόεδρος της Βουλή Ν. Βούτσης στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2018 έκανε λόγο για Αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο έπρεπε να είμαστε όλοι υποψιασμένοι για το τι θα ακολουθούσε από πλευράς κυβερνητικής πλειοψηφίας στο μέλλον.

Έκτοτε και πάντα πάνω στη λογική των δίπολων ο ΣΥΡΙΖΑ κινήθηκε στο: «Ή εμείς ή αυτοί», «Ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν», όπου ακόμα και στο διάγγελμα της Ιθάκης εκφωνήθηκε διχαστικός λόγος. Απορίας άξιο φυσικά γιατί διαμαρτύρονται για το Αντι –ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο εφόσον οι ίδιοι το εξέθρεψαν. 

Τα στελέχη του λαμβάνουν πλέον θέσεις μάχης για εναν νέο διπολισμό,  επιχειρηματολογώντας για ρεύμα αντι-ΣΥΡΙΖΑ στην Ελληνική κοινωνία, αδιαφορώντας ότι στην ουσία το ρεύμα αυτό είναι η εύλογη δυσφορία της ίδιας της κοινωνίας προς μία κυβέρνηση που εξάντλησε το πολιτικό της κεφάλαιο σε αυταπάτες και ιδεοληψίες.

Η στρατηγική της πόλωσης στον πολιτικό κόσμο ηταν αυτή που ενέτεινε  την δημιουργία ενός «αντι-ΣΥΡΙΖΑ» μετώπου, ευνοώντας συνάμα τη διχαστική πολιτική που καλλιεργεί ο ΣΥΡΙΖΑ και συσπειρώνει τους οπαδούς -ψηφοφόρους στο όνομα της αντίστασης και κόντρα στο κατεστημένο. Στοχεύοντας στον εξοβελισμό και τον αποπροσανατολισμό από τα σοβαρά προβλήματα της χώρας. 

Η δημιουργία ενός «αντί- ΣΥΡΙΖΑ μετώπου», οδηγεί σε συγκρούσεις και αχρείαστες αντιπαραθέσεις που είναι ευεπίφορες στις δυνάμεις του λαϊκισμού και των εκφραστών τους. Καταλήγουμε έτσι ότι όλα αυτά συμβαίνουν στην προσπάθεια «κανονικοποίησης» του ΣΥΡΙΖΑ αποσιωπώντας βέβαια ότι η Αριστερά αποδείχτηκε ότι δεν είχε τελικά ποτέ το λεγόμενο ηθικό πλεονέκτημα. 

Αυτό είναι μια διαπίστωση-παραδοχή ανεξάρτητη από την ιδεολογική τοποθέτηση που έχει ο καθένας απέναντι στην Αριστερά και φυσικά απέχει από την τοποθέτηση του Μ. Βορίδη ότι η Αριστερά διαθέτει ελαττωματικές ιδέες.

Η Δημοκρατία χωρά όλες τις διαφορετικές ιδέες κι αυτή είναι η ουσιώδης διαφορά της με άλλα πολιτεύματα, ό,τι παρά τις όποιες παραφωνίες όλες οι γνώμες κυκλοφορούν ελεύθερα. Αφού «Μπορούμε και διαφωνούμε, γιατί μπορούμε να συνυπάρχουμε».

Η τήρηση, η λειτουργία και η διάκριση των εξουσιών πρέπει να αποτελεί γραμμή καθοσιώσεως για το πολιτικό σύστημα, διότι όσο αναπαράγεται αυτού του είδους η πολιτική αντιπαράθεση, δεν συντελείται καμία πρόοδος σε κανένα επίπεδο. Στη Δημοκρατία, θεμελιώδεις αρχές και αξίες δεν ανήκουν αποκλειστικά στην αρχή της πλειοψηφίας.

Αποτέλεσμα, από τους Αγανακτισμένους στις πλατείες περάσαμε στους θυμωμένους, καθώς επιχειρείται πάντα μια στυγνή επικοινωνιακή διαχείριση σε όλα τα γεγονότα από την Κυβέρνηση.

Οφείλουμε όμως να διαφυλάξουμε ανοιχτούς τους αγωγούς ελεύθερης έκφρασης. Οι  «μουγκοί», οι «ισαποστάκηδες», οι «σταλεγάκηδες» δεν πρέπει να μείνουν αμέτοχοι στη βοή των «πλησιαζόντων γεγονότων».

Μην παραβλέπουμε ότι οι εκπρόσωποι της εγχώριας διανόησης στήριξαν σθεναρά την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όλα αυτά τα χρόνια. Ενώ σήμερα οι πιο πολλοί οργανικοί διανοούμενοι της Αριστεράς δυσαρεστημένοι πλέον τηρούν σιγήν ιχθύος.

Η στρατηγική ήττα το 2015 των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ στο μέτωπο της άσκησης των εξουσιών ανάγκασε (σε κωλοτούμπα) τον Α. Τσίπρα δίνοντας αφορμή να εκκαθαρίσει το κόμμα και την Κυβέρνηση από ένστικτο αυτοσυντήρησης.

Σήμερα προσπαθεί μαζί με την ηγετική ομάδα του κόμματος σε μια πολιτική Σοσιαλδημοκρατική μετάλλαξη, ενδυόμενος τον μανδύα της κεντροαριστεράς. Παίζοντας το χαρτί του ανασχηματισμού και ανασκαλίζοντας τον κατάλογο των «προθύμων» του πολιτικού φάσματος, μόνο που δεν «ψώνισε» προϊόντα βιτρίνας.

Απομένει το χαρτί της ΔΕΘ και της αναθεώρησης του Συντάγματος, σε μια προσπάθεια αλλαγής της ατζέντας ή διαφοροποίησης του διακυβεύματος με το οποίο η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές.

Στη διαδικασία όμως επί των αναθεωρητέων διατάξεων πλην των πολιτικών δυνάμεων επιβάλλεται και η συστράτευση των ελίτ. Προς επίρρωση ο Κ. Πόπερ έλεγε: «Οι ελίτ δεν έχουν αυξημένα δικαιώματα. Έχουν αυξημένες υποχρεώσεις». 

Η διαρκής πάλη και η αναμέτρηση με τις δυνάμεις του λαϊκισμού υπονομεύει την φιλελεύθερη προοπτική της χώρας. Για αυτό οφείλουμε να υπερασπιστούμε την απαρέγκλιτη εφαρμογή του κράτους δικαίου και την προστασία των ατομικών δικαιωμάτων, όπως αυτά απαριθμούνται στο Σύνταγμα (και τα οποία προϋπάρχουν του Συντάγματος).

Σε αυτόν τον καλλιεργούμενο «δημοκρατικό δεσποτισμό» των  σφετεριστών του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να διαφυλαχθούν: το κράτος δικαίου και τα ατομικά δικαιώματα.

Στο πέρασμα από ατελή σε ώριμη δημοκρατία πρέπει να ενισχύσουμε το αίσθημα εμπιστοσύνης των πολιτών στη λειτουργία των θεσμών και των κανόνων του κράτους.

Να επιμείνουμε στις απαράβατες αρχές του κράτους δικαίου και των δομών του, στην ανάταση της εθνικής μας εικόνας και αξιοπρέπειας, διορθώνοντας τα κακώς κείμενα και διαφυλάσσοντας κατά αυτόν τον τρόπο το λαό από τους μάγους με τα καθρεφτάκια.

Δεν έχουμε ανάγκη να θρέφουμε εσωτερικούς εχθρούς για να δικαιολογούν κάποιοι την εξουσία τους. Πρέπει να τελειώνουμε με πρακτικές και αντιλήψεις που χρεοκόπησαν τη χώρα.

Δεν ενοχοποιούμε κανέναν ούτε τρεφόμαστε από λογικές ρεβανσισμού, όμως η Δημοκρατία οφείλει να λειτουργεί σε αυτή τη χώρα και στα πλαίσια του νόμιμου ακτιβισμού έχουμε όλοι μας αυξημένη Συνταγματική ευθύνη.

Οφείλουμε να είναι Ελληνική υπόθεση το «Τέλος της Ιστορίας».

*Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου

 

 

Πόσοι είναι προγραμματισμένοι

Ξαναρχίζουν από σήμερα οι πλειστηριασμοί ακινήτων, μετά τη διακοπή τους τον Αύγουστο. Στην πλατφόρμα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών (eauction), αναρτημένοι είναι 532 πλειστηριασμοί για την επόμενη εβδομάδα, ενώ συνολικά είναι προγραμματισμένοι 16.707 πλειστηριασμοί έως τις 3 Απριλίου 2019.

Σύμφωνα με το enikonomia.gr,σημειώνεται ότι η ευρωπαϊκή εποπτική τραπεζική Αρχή (SSM) πιέζει για περισσότερους πλειστηριασμούς από τις τράπεζες, ώστε να μειωθεί ταχύτερα ο όγκος των "κόκκινων" δανείων τους.

Σε δύο αυξήσεις του κατώτατου μισθού εντός του 2019 προσανατολίζεται να προχωρήσει η κυβέρνηση, ενισχύοντας το εισόδημα περισσότερων από 600.000 εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Realnews, θέμα χρόνου είναι η κατάθεση της σχετικής νομοθετικής διάταξης στη Βουλή, που θα δώσει το εναρκτήριο λάκτισμα για την έναρξη, εντός Σεπτεμβρίου, των διαπραγματεύσεων με τους κοινωνικούς εταίρους και επιστημονικούς φορείς σχετικά με το ποσοστό της αύξησης του κατώτατου μισθού των 586,08 ευρώ και του ημερομισθίου των 26,18 ευρώ για τους εργατοτεχνίτες.

Η αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κυρία Σοφία Ζαχαράκη,για την ανεπάρκεια θέσεων στους παιδικούς σταθμούς , έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 «Άλλη μια ψεύτικη υπόσχεση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ:

Παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις όχι μόνο των αρμοδίων υπουργών, αλλά ακόμη και του Αλέξη Τσίπρα, σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας παραδέχθηκε ότι 35 χιλιάδες παιδιά θα μείνουν και φέτος εκτός παιδικών σταθμών. Επαναλαμβάνουμε την αδιαπραγμάτευτη προγραμματική μας δέσμευση: η επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν θα αφήσει κανένα παιδί εκτός παιδικού σταθμού».

Δείτε βίντεο με τη δήλωση εδώ.

 

 

Ανακοινώθηκε από τον Δημήτρη Τζανακόπουλο η σύνθεση της νέας κυβέρνησης.

Εκτός κυβέρνησης ο Σταύρος Κοντονής, Παναγιώτης Κουρουμπλής και Λυδία Κονιόρδου - Η μόνη δομική αλλαγή είναι η αναβάθμιση σε υπουργείο του Προστασίας του Πολίτη - Μπήκε στην κυβέρνηση η "Καραμανλική" Κατερίνα Παπακώστα - Αναβαθμίστηκε σε υπουργός ο Φώτης Κουβέλης - Υπουργοποιήθηκε η Κατερίνα Νοτοπούλου, μέχρι σήμερα διευθύντρια του γραφείου του πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη - Υπουργός η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου

 Δείτε όλη την σύνθεση της Κυβέρνησης μετά απο τον ανασχηματισμό

Πρωθυπουργός: Αλέξης Τσίπρας

Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης: Γιάννης Δραγασάκης

Υπουργείο Εσωτερικών

Υπουργός: Αλέξανδρος Χαρίτσης

Υφυπουργός Μαρίνα Χρυσοβελώνη

Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου

Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης

-Υπουργός: Ιωάννης Δραγασάκης

-Αναπληρωτής υπουργός Βιομηχανίας Στέργιος Πιτσιόρλας

Υφυπουργός-Στέλιος Γιαννακίδης

Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

-Υπουργός: Νικόλαος Παππάς

-Υφυπουργός: Λευτέρης Κρέτσος

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

-Υπουργός: Όλγα Γεροβασίλη

- Υφυπουργός: Κατερίνα Παπακώστα

Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

-Υπουργός: Πάνος Καμμένος

-Αναπληρωτής υπουργός: Πάνος Ρήγας

Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων

-Υπουργός: Κωνσταντίνος Γαβρόγλου

-Αναπληρωτής υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας: Κώστας Φωτάκης

-Υφυπουργός: Μερόπη Τζούφη

Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης

-Υπουργός: Έφη Αχτσιόγλου

-Αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης: Θεανώ Φωτίου

-Υφυπουργός Κοινωνικής ασφάλισης: Τάσος Πετρόπουλος

-Υφυπουργός Εργασίας: Αθανάσιος Ηλιόπουλος

Υπουργείο Εξωτερικών

-Υπουργός: Νικόλαος Κοτζιάς

-Αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών υποθέσεων: Γιώργος Κατρούγκαλος

-Υφυπουργός: Μάρκος Μπόλαρης

-Υφυπουργός αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό: Τέρενς Κουίκ

Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρώπινων Δικαιωμάτων

-Υπουργός: Μιχάλης Καλογήρου

-Αναπλήρωτής υπουργός για θέματα Διαφάνειας: Δημήτρης Παπαγγελόπουλος

Υπουργείο Οικονομικών

-Υπουργός: Ευκλείδης Τσακαλώτος

-Αναπληρωτής υπουργός: Γιώργος Χουλιαράκης

-Υφυπουργός:Αικατερίνη Στέργιου Παπανάτσιου 

Υπουργείο Υγείας

-Υπουργός: Ανδρέας Ξανθός

-Αναπληρωτής υπουργός: Παύλος Πολάκης

Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης

-Υπουργός: Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου

Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού

-Υπουργός: Μυρσίνη Ζορμπά

-Υφυπουργός Αθλητισμού: Γιώργος Βασειλιάδης

Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας

-Υπουργός: Γιώργος Σταθάκης

-Υφυπουργός: Σωκράτης Φάμελλος

Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών

-Υπουργός: Χρήστος Σπίρτζης

-Υφυπουργός:Νίκος Μαυραγάνης

Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής

-Υπουργός: Δημήτρης Βίτσας

-Υφυπουργός:Νίκος Μαυραγάνης

Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής

-Υπουργός: Φώτης Κουβέλης

-Υφυπουργός: Νεκτάριος Σαντορινιός

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

-Υπουργός: Σταύρος Αραχωβίτης

-Αναπληρωτής:Βασίλης Κόκκαλης

Υφυπουργός Ολυμπία Τελιγιορίδου

Υπουργείο Τουρισμού

-Υπουργός: Έλενα Κουντουρά

Υπουργοί Επικρατείας

-Υπουργός αρμόδιος για θέματα Καθημερινότητας του Πολίτη: Αλέκος Φλαμπουράρης

-Υπουργός Συντονισμού Κυβερνητικού Έργου: Χριστόφορος Βερναρδάκης

-Υπουργός και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Δημήτριος Τζανακόπουλος

- Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ: Δημήτριος Λιάκος

Επιστολή Βουλευτή Ευρυτανίας προς τους επιτυχόντες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Αγαπητά μου παιδιά. Συγχαρητήρια για την επιτυχία σας στις Πανελλαδικές εξετάσεις 

Πρόσφατα κληθήκατε και δώσατε ένα σημαντικό αγώνα, ο οποίος θα αποτελέσει το εφαλτήριο για τις μετέπειτα εξελίξεις που αφορούν το μέλλον και τις επιδιώξεις σας, για την πραγματοποίηση των στόχων σας και τη διεκδίκηση ενός καλύτερου αύριο, τόσο για εσάς όσο και για την πατρίδα μας, που τόσο πολύ σας έχει ανάγκη. 

Η τόσο μεγάλη προσπάθεια που καταβάλατε, με τη συμπαράσταση των γονιών σας, έφερε για σας το πολυπόθητο αποτέλεσμα και σας δίνεται πλέον η δυνατότητα να "ανοίξετε τα φτερά σας" και να "ταξιδέψετε" στον συναρπαστικό κόσμο της γνώσης. 

Σας εύχομαι η χαρά της επιτυχίας σας, να σας συντροφεύει σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων σας, εκπληρώνοντας ταυτόχρονα όλες τις προσδοκίες σας, που αντανακλούν σε ένα καλύτερο, δημιουργικό,  και ανθρώπινο μέλλον. 

Σε όλη αυτή την προσπάθεια και στους νέους ορίζοντες που ανοίγονται μπροστά σας, θεωρείστε με αρωγό και συμπαραστάτη. 

Καλές σπουδές και καλή τύχη στη ζωή σας.Για άλλη μια φορά συγχαρητήρια για την πολύ μεγάλη επιτυχία σας Επίσης συγχαρητήρια στους δασκάλους σας, αλλά και τους γονείς σας που οι κόποι τους "έπιασαν τόπο".

Τρίτη, 28 Αυγούστου 2018 13:48

Στα πάτρια εδάφη η Σοφία Ζαχαράκη

Σε γνώριμα μέρη,σε μέρη που αγαπά και επισκέπτεται συχνά,στο Νέο Αργύρι Αγράφων της ορεινής Δυτικής Ευρυτανίας,βρέθηκε πριν λίγες μέρες η αναπληρώτρια εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ κ.Σοφία Ζαχαράκη.

 Η ίδια στην ολιγοήμερη απόδραση της συναντήθηκε με συγγενείς και φίλους ,ανεβάζοντας στα κοινωνικά δίκτυα αναμνηστική φώτο απο το αντάμωμα όλης της οικογένειας στην κεντρική πλατεία του Αγίου Δημητρίου .

Θυμίζουμε πως εδώ και καιρό υπάρχουν σενάρια για επικείμενη εκλογική κάθοδό της στην Ευρυτανία χωρίς ωστόσο η ίδια να τα επιβεβαιώνει. 

Εκμεταλλευόμενη και την απλή αναλογική του «Κλεισθένη» η Χρυσή Αυγή αναμένεται να διεκδικήσει εκπροσώπηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Καρπενησίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έφτασαν στο VimaPoliti.gr  στελέχη της Χρυσής Αυγής βρίσκονται σε συζητήσεις με ανθρώπους της τοπικής κοινωνίας που βρίσκονται στις «παρυφές» της δεξιάς και υπάρχει η εκτίμηση πως θα μπορέσουν να συγκροτήσουν αξιόμαχο ψηφοδέλτιο.

Υπενθυμίζεται ότι η Χρυσή Αυγή στις τελευταίες εθνικές εκλογές (Σεπτέμβριος 2015) είχε καταγράψει ποσοστό 4.7% στην Ευρυτανία.

"Η κυβέρνηση δεν έχει πάγκο και γι'αυτό βλέπετε στον ανασχηματισμό τώρα που συζητάνε τα συντρίμμια του Σημίτη , Ξενογιαννακοπούλου, Ραγκούση κτλ και τα συντρίμμια του Καραμανλισμού, να βάλουν Αντώναρους, Παπακώστηδες, τέτοια γράφουν, δηλαδή ότι προσφέρεται, ότι έχει ξοφλήσει, ότι πολιτικά είναι μηδέν" δήλωσε ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

"Υποσχέσεις για φοροαπαλλαγές, και απο τον Μητσοτάκη αν υπάρξουν, είναι και αυτό ανευθυνότητα" ανέφερε.

 Πότε θα αναρτηθούν τα εκκαθαριστικά

Ξεκινά η σταδιακή ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ για το 2018 στο Taxisnet. Από την Κυριακή το βράδυ αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία.

Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να πληρώσουν την πρώτη δόση ως το τέλος Σεπτεμβρίου ενώ η τελευταία είναι στο τέλος Ιανουαρίου αν κάποιος επιλέξει να καταβάλει το ποσό σε πέντε ισόποσες δόσεις και δεν προτιμήσει την εφάπαξ καταβολή.

Ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ 2018 και η εφαρμογή για την υποβολή δηλώσεων Στοιχείων Ακινήτων (Ε9) έτους 2018 δεν είναι διαθέσιμη από την Παρασκευή, 17 Αυγούστου, και μέχρι την ολοκλήρωση της έκδοσης - ανάρτησης των εκκαθαριστικών ΕΝΦΙΑ 2018 και το άνοιγμα των τροποποιητικών δηλώσεων ΕΝΦΙΑ 2018.

Να υπενθυμίσουμε ότι μετά τις τελευταίες αλλαγές διευρύνθηκε το άνω όριο του πρώτου κλιμακίου του κύριου φόρου από τα 500 στα 550 ευρώ αλλά και το όριο του τρίτου κλιμακίου από τα 1.000 στα 1.050 ευρώ. Παράλληλα αυξήθηκε το αφορολόγητο όριο για τον συμπληρωματικό φόρο από τα 200.000 ευρώ στα 250.000 ευρώ.

Η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ θα γίνει φέτος με βάση τις νέες αντικειμενικές τιμές των ακινήτων.enikonomia.gr

Σελίδα 1 από 34

Επικοινωνήστε μαζί μας στο vimapoliti@gmail.com ή απευθείας στην φόρμα επικοινωνίας

Please, enter your name
Please, enter your e-mail address Mail address is not not valid
Please, enter your message