Ο Νίκος Σουλιώτης διεκδικεί ακόμη μια θητεία στο τιμόνι του Δήμου Καρπενησίου με την "Δύναμη Ανανέωσης",την παράταξη με την οποία κέρδισε τη διοίκηση του δήμου και το 2014.

Η επίσημη πρώτη της παράταξής του ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή 24 Μαρτίου στις 7 το απόγευμα στο Συνεδριακό κέντρο.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν επίσης και οι υποψήφιοι της "Δύναμη Ανανέωσης", άνθρωποι που έχουν υπηρετήσει και στο παρελθόν την αυτοδιοίκηση, αλλά και νέα στελέχη από τους χώρους ,του αθλητισμού και της επιχειρηματικότητας. 

Την πρώτη εκδήλωση του συνδυασμού του στο Αγρίνιο, ως υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, θα πραγματοποιήσει ο Νεκτάριος Φαρμάκης, το βράδυ (8 μ.μ.) της Τρίτης 19 Μαρτίου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Παπαστράτειο Μέγαρο, όπου θα παρουσιαστεί το μεγαλύτερο μέρος του ψηφοδελτίου Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, της παράταξης «ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ».

«Η Αιτωλοακαρνανία στις Περιφερειακές Εκλογές του 2014 έστειλε το μήνυμα, αυτό που σε τούτες τις εκλογές, είμαι βέβαιος ότι θα στείλει όλη η Δυτική Ελλάδα. Ο συνδυασμός μας στην Αιτωλοακαρνανία είναι ισχυρός και εγγυάται το καλύτερο αύριο, που όλοι θέλουμε και μπορούμε να έχουμε» αναφέρει ο κ. Φαρμάκης σε δήλωσή του.

Η εκδήλωση είναι ανοικτή στο κοινό.

"Είμαι ιδιαίτερα υπερήφανη, για την μανιάτικη καταγωγή μου"

Με το βλέμμα στο 2021, οπότε και συμπληρώνονται 200 χρόνια από την Επανάσταση των Ελλήνων, διοργανώθηκαν οι φετινές εορταστικές εκδηλώσεις, για την Έναρξη του Αγώνα, στην Αρεόπολη της Ανατολικής Μάνης στη Λακωνία.

Στις τριήμερες εκδηλώσεις που κορυφώθηκαν το Σάββατο  συμμετείχε  και η Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Πειραιά και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Απανταχού Μανιατών «Η ΜΑΝΗ» κ.Αντωνία Καρακατσάνη-Λεουτσάκου

Σε μήνυμά της αναφέρει:

«Εκατόν ενενήντα οκτώ χρόνια μετά, το μήνυμα του ξεσηκωμού των Μανιατών, με επικεφαλής τον Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, για να διώξουν τον Τούρκο κατακτητή από την πατρίδα παραμένει ζωντανό και καθοδηγεί τις νεότερες γενιές, ιδιαίτερα αυτή την τόσο δύσκολη περίοδο που διανύουμε και που τόσο ανάγκη έχουμε τα νάματα και τις παρακαταθήκες των προγόνων μας.

Είμαι ιδιαίτερα υπερήφανη, για την μανιάτικη καταγωγή μου, γιατί εμείς οι Μανιάτες, πορευόμαστε με αγωνιστικότητα και σεβασμό στις παραδόσεις μας.

Χρόνια πολλά Μάνη..Χρόνια πολλά Ελλάδα»!

Πράσινο φως για τη διεκδίκηση αναδρομικών διετίας, τα οποία προκύπτουν από τις διαφορές των αποδοχών των γιατρών του ΕΣΥ, μετά την εφαρμογή του νέου μισθολογίου, ανάβουν τρεις αποφάσεις Πρωτοδικείων.

Οι προσφεύγοντες γιατροί ζητούσαν να κριθούν αντισυνταγματικές οι διατάξεις του νόμου 4472/2017, ο οποίος καθόριζε τις νέες αποδοχές, με τα δικαστήρια της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης να δέχονται τις θέσεις τους, κρίνοντας επί της ουσίας ότι με το νέο μισθολόγιο οι αποδοχές τους είναι χαμηλότερες ακόμη και από τις περικομμένες αποδοχές που έφερε ο μνημονιακός νόμος 4093/2012.

Εάν και τα Εφετεία οδηγηθούν σε παρόμοια κρίση, τότε οι γιατροί που έχουν προσφύγει θα δουν στα χέρια τους από 19.000- 24.000 ευρώ, χρήματα που κρίθηκε ότι θα πάρουν για τις διαφορές που προέκυψαν τη διετία 2017- 2018. 

Δικηγόροι ωστόσο επισημαίνουν ότι οι αποφάσεις αυτές, εάν τελεσιδικήσουν, θα αφορούν μόνο σε όσους προσέφυγαν, ενώ δεν είναι ακόμα καθαρό στη νομική κοινότητα αν ανοίγουν τον δρόμο και για άλλες κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων, όπως για παράδειγμα οι καθηγητές. Και αυτό γιατί τα δικαστήρια οδηγούνται σε θετική για τους εργαζόμενους κρίση, ανάλογα με την αναπροσαρμογή που έγινε στο νέο μισθολόγιο, σε σχέση με το μισθολόγιο πριν από την εφαρμογή του νόμου 4093/2012. Έθνος

Λενιώ Μυριβήλη, Κατερίνα Γκαγκάκη, Γιούρκας Σεϊταρίδης, Αλεξία Εβερτ, Ανδρέας Κωνσταντάτος και Φωτεινή Λεομπίλα ανάμεσα στους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης παρουσίασε πριν λίγο τα πρόσωπα, τα οποία θα είναι υποψήφια μαζί του, στο συνδυασμό «Αθήνα Ψηλά», για το δήμο Αθηναίων.

Η ανοικτή εκδήλωση για την παρουσίαση των υποψήφιων Δημοτικών και Κοινοτικών Συμβούλων, που εντάσσονται στο συνδυασμό «Αθήνα Ψηλά», πραγματοποιήθηκε στο Γυμναστήριο του Μετς (Μάρκου Μουσούρου 70, Μετς) .

Ο Κώστας Μπακογιάννης παρουσίασε έναν προς έναν τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους και τόνισε ότι πρόκειται για μια δυνατή ομάδα που στόχο έχει να «γυρίσει την Αθήνα ανάποδα» για να λύσει τα προβλήματα της πόλης. Υπογράμμισε την ανάγκη για αποκέντρωση στις υπηρεσίες του πρώτου δήμου της χώρας τονίζοντας πως κάθε δημοτικό διαμέρισμα θα λειτουργεί σαν ένας αυτόνομος δήμος. Τέλος μιλώντας για τους υποψηφίους του συνδυασμού του είπε πως έξι στους δέκα δοκιμάζουν για πρώτη φορά την τύχη τους στα κοινά, κάτι που σημαίνει ότι οι πολίτες της Αθήνας θέλουν να δώσουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή για να αλλάξει η πόλη. 

Ανάμεσα στους υποψηφίους ακούσαμε τα ονόματα της Λενιώς Μυριβήλη, της Κατερίνας Γκαγκάκη, του Γιούρκα Σεϊταρίδη, της Αλεξίας Εβερτ, του Χρηστου Τεντόμα, του Ανδρέα Κωνσταντάτου,της Φωτεινής Λεομπίλα,η Άννα Ροκόφυλλου, κόρη του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ,ο ηθοποιός Άγγελος Παπαδημητρίου, ο πρόεδρος των ιατροδικαστών Γρηγόρης Λέων, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης, ο αθλητικογράφος Παύλος Παπαδημητρίου, ο δημοσιογράφος Ανδρέας Κωνσταντάτος,και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Τεντόμας.

Τον συνδυασμό του «Αθήνα Ψηλά» και τα πρόσωπά του θα παρουσιάσει τη Δευτέρα το απόγευμα ο υποψήφιος δήμαρχος της Αθήνας Κώστας Μπακογιάννης.

Με σύνθημα «Μαζί σηκώνουμε ανάστημα, μαζί σηκώνουμε την Αθήνα ψηλά» ο Κώστας Μπακογιάννης θα παρουσιάσει στο Κλειστό Γυμναστήριο του Μετς, στις 6 το απόγευμα ,τους υποψήφιους του συνδυασμού του, με τους οποίους θα διεκδικήσουν τον δήμο Αθηναίων στις επικείμενες Δημοτικές Εκλογές 2019.

 Έρχονται εντός των προσεχών ημερών τα ραβασάκια με τα νέα χαράτσια σε 250.000 επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους για εισφορές σε επικουρικές και εφάπαξ με αναδρομική ισχύ από το 2017.

Τα σχετικά ειδοποιητήρια θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του ΕΤΕΑΕΠ. Την ίδια ώρα καταγράφεται σημαντική επιβάρυνση που φτάνει και τα 300 ευρώ ετησίως στις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών από την αύξηση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα. Όσον αφορά τα χαράτσια για επικουρικές και εφάπαξ, επισημαίνεται ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι δεν έχουν λάβει ειδοποιητήρια για τις εισφορές επικούρησης και πρόνοιας από το 2017 μέχρι τώρα.Οι οφειλές για τα 24 μηνιάτικα του 2017 και του 2018 θα εξοφληθούν σε 36 δόσεις.

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες - αυτοαπασχολούμενοι θα λάβουν τρία ειδοποιητήρια ως εξής:

- Ένα ειδοποιητήριο για τις τρέχουσες εισφορές του Ιανουαρίου 2019 και Φεβρουαρίου 2019. Οι μεν εισφορές Ιανουαρίου έχουν υπολογιστεί με βάση τα 586,08 ευρώ ενώ αυτές του Φεβρουαρίου με βάση τα 650 ευρώ.

- Ένα ειδοποιητήριο για την πρώτη δόση από τις 36 οφειλές του 2017.

- Ένα ειδοποιητήριο για την πρώτη δόση από τις 36 οφειλές του 2018.

Όπως έγινε γνωστό, τα ειδοποιητήρια θα αναρτώνται σταδιακά και αναμένεται να έχουν λάθη στον υπολογισμό των εισφορών. Η διοίκηση του Ταμείου ξεκαθαρίζει ότι δεν θα πρέπει να πανικοβάλλουν τους ασφαλισμένους. Θα υπάρξει διόρθωση κατά τις επόμενες αναρτήσεις ειδοποιητηρίων. ΝΕΑ

Στις 26/5/2019 θα γίνει οριστικά ο πρώτος γύρος των δημοτικών -περιφερειακών εκλογών, ταυτόχρονα με τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών, βάζοντας τέλος σε σενάρια για νέα μετακίνηση του χρόνου διεξαγωγής τους.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών οι ημερομηνίες των εκλογών θα είναι: 26 Μαΐου 2019 – Ευρωεκλογές – Δημοτικές-περιφερειακές εκλογές. 2 Ιουνίου 2019 – Επαναληπτικές δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε επίσης σχετικά με το όριο ηλικίας όσων έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν: «Σύμφωνα με το άρθρο 1 του ν. 4406/2016 ΦΕΚ 133 / τ.Α΄ / 26 Ιουλίου 2016 «Αναλογική Εκπροσώπηση των πολιτικών κομμάτων, διερεύνηση του δικαιώματος εκλέγειν και άλλες διατάξεις περί εκλογής βουλευτών», το δικαίωμα του εκλέγειν έχουν όλοι οι πολίτες έλληνες και ελληνίδες που συμπλήρωσαν το δέκατο έβδομο (17ο) έτος της ηλικίας τους.

Επιπρόσθετα σύμφωνα με το άρθρο 4 παρ. 2 του ΠΔ 26/2012 (Α’ 57) για την εφαρμογή των ανωτέρω η 1η Ιανουαρίου θεωρείται ως ημερομηνία γέννησης όλων όσων γεννήθηκαν μέσα στο χρόνο».

Επιστολή Δημήτρη Τραπεζιώτη για την  μη κάθοδό του για την διεκδίκηση της δημαρχίας στο Αγρίνιο

Η ΑΝΑΙΔΗΣ ΦΙΛΟΔΟΞΙΑ ΤΗΣ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑΣ Ή Ο ΣΚΟΠΟΣ ΑΓΙΑΖΕΙ ΤΑ ΜΕΣΑ - ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΟΠΟ ΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΑΓΙΑΖΕΙ ; ΜΑ, ΤΑ ΜΕΣΑ ΦΥΣΙΚΑ

Πριν μερικούς μήνες απηύθυνα μαζί με τους συνεργάτες μου – δημοτικούς συμβούλους, μια πρόταση - πρόσκληση για τη δημιουργία ενός ευρέος Δημοκρατικού και Προοδευτικού Μετώπου που θα συμμετείχε ως ΑΝΕΞΆΡΤΗΤΟΣ εκλογικός Συνδυασμός, μακράν των κομματικών σκοπιμοτήτων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2019. Στην πορεία διαπίστωσα ότι συγκεκριμένα κέντρα και παράκεντρα εξουσίας δεν επιθυμούσαν την ενοποίηση του Δημοκρατικού χώρου με τη δημιουργία ενός τέτοιου Ανεξάρτητου εκλογικού Συνδυασμού, αλλά προωθούσαν την εγκατάσταση στην περιοχή μας μιας νέας μορφής πατρωνίας με την επιλογή και πολιτική υποστήριξη προσώπων τα οποία με την εκλογή τους θα ανταποδώσουν την παροχή στους υποστηρικτές τους, εξυπηρετώντας τα συμφέροντά τους και διευκολύνοντας τις υποθέσεις τους. Επίσης, παράγοντες μανιακοί της εξουσίας και δημόσια πρόσωπα με θέσεις ευθύνης στην πολιτική και οικονομική ζωή του τόπου μας εργάστηκαν συστηματικά και μεθοδικά για την αποδυνάμωση της ανωτέρω προσπάθειας, προκειμένου να ευδοκιμήσουν οι προσωπικοί και πολιτικοί τους σχεδιασμοί. Ακόμη, πρόσωπα που απολαμβάνουν έμμισθες θέσεις και αξιώματα και ευλόγως αξιώθηκε η συμμετοχή τους στην ανωτέρω προσπάθεια, ήταν αυτά που κυρίως και πρωτίστως υπονόμευσαν ή αρνήθηκαν να συμμετέχουν σ΄ αυτή.

Επειδή είναι πλέον κοινή διαπίστωση ότι πρόσωπα γνωστά σε όλους πλαισίωσαν αυτή την προσπάθεια υποκριτικά, διότι παράλληλα ενίσχυαν αποδεδειγμένα έτερο εκλογικό συνδυασμό.

Επειδή με την τοπική αυτοδιοίκηση είχα πάντα μία σχέση πάθους και αλήθειας και προσπάθησα όλα αυτά τα χρόνια να ανταποκριθώ στην εντολή που μου έδωσαν οι πολίτες και στις υποχρεώσεις μου που απορρέουν από αυτήν με εντιμότητα, πληρότητα και επάρκεια.

Επειδή η συμμετοχή μου στον θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης δεν ήταν ούτε φιλοδοξία ούτε ματαιοδοξία, αλλά μία βαθιά εσωτερική ανάγκη να προσφέρω στον τόπο μου τις γνώσεις και την εμπειρία μου, που απέκτησα από τη συμμετοχή μου στους θεσμούς της κοινωνίας και του κράτους με μία οραματική σκέψη για την περιοχή μας και με ιδέες που είχαν το στοιχείο της καινοτομίας.

Επειδή, όντας συνεπής στη μέχρι σήμερα πορεία μου, δεν ανέχομαι η υποψηφιότητά μου να γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης ή να ενταχθεί στους προσωπικούς και πολιτικούς σχεδιασμούς τοπικών παραγόντων και άλλων δημοσίων προσώπων που κατέχουν μάλιστα αξιώματα και εμφανίζονται με τις οβιδιακές μεταμορφώσεις του Πρωτέα – Ιανού, να προωθούν τα προσωπικά τους συμφέροντα και τις ιδιοτελείς τους επιδιώξεις, με υπόγειες διαδρομές, ανίερες συμμαχίες και μεθοδεύσεις.

Για τους λόγους αυτούς δεν επιθυμώ και δεν αποδέχομαι την πρόταση να συμμετάσχω ως υποψήφιος δήμαρχος στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη της νέας Δημοτικής Αρχής του Δήμου Αγρινίου.

Ευχαριστώ εκ βαθέων όσους μου πρότειναν να είμαι ξανά υποψήφιος δήμαρχος και όσους εκδήλωσαν το ενδιαφέρον και την επιθυμία να συστρατευθούν μαζί μου και τους διαβεβαιώ ότι δεν θα πάψω να συνεργάζομαι μαζί τους και να προσφέρω τις σκέψεις μου, τις προτάσεις μου και την εμπειρία μου για τη θεσμική ενίσχυση και ενδυνάμωση της τοπικής αυτοδιοίκησης και την ποιοτική αναβάθμιση της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής του τόπου μας. Ευχαριστώ επίσης τους συνεργάτες μου δημοτικούς συμβούλους Σταύρο Καμμένο, Λεωνίδα Διονυσόπουλο, Ανδρέα Γκορόγια και Αθανάσιο Κοντονάσιο για την υποστήριξή τους στο πρόσωπό μου και την έντιμη και ειλικρινή σχέση που είχαν μαζί μου καθώς και με την υπόθεση της τοπικής αυτοδικοίκησης στην κοινή μας προσπάθεια να γίνει ένα ποιοτικό άλμα στο Δήμο Αγρινίου και να υπερασπιστούμε το τοπικό δημόσιο συμφέρον.

Ευχαριστώ τον πρώην Υπουργό και υποψήφιο ευρωβουλευτή Παναγιώτη Κουρουμπλή και τους βουλευτές Γεώργιο Βαρεμένο και Μαρία Τριανταφύλλου για την υποστήριξη που μου παρείχαν. Τέλος, ευχαριστώ τους συνεργάτες μου στον πρώην Δήμο Θεστιέων για τη συμπαράσταση και τη συμμετοχή τους όλο αυτό το διάστημα. Προσωπικά δηλώνω ότι θα συνεχίσω να υπερασπίζομαι τα δικαιώματα των πολιτών μέσα από την επαγγελματική δραστηριότητά μου της μαχόμενης δικηγορίας και παράλληλα θα συμμετέχω στην πολιτική ζωή ως ενεργός πολίτης. Είμαι βέβαιος ότι η δημοτική μας παράταξη που όλα αυτά τα χρόνια έδωσε μάχη στο Δημοτικό Συμβούλιο για την προώθηση των δημοτικών συμφερόντων, θα συνεχίσει την πορεία της κόντρα στους μηχανισμούς της διαφθοράς και της συναλλαγής. Κλείνοντας, επισημαίνω ότι η αναιδής φιλοδοξία της μετριότητας, η τυχοδιωκτική συναλλαγή, η αλλοτριωτική εξαλλαγή προσώπων και οι πολυσχιδείς μηχανισμοί που επιβιώνουν διαχρονικά είναι τεκμήριο αδιάσειστο παρακμής και όλοι μας, ο καθένας με τα όπλα του, πρέπει να αντισταθούμε. Ήρθε η ώρα των πολιτών….. Προσωπικά ΕΞΟΔΟΣ.

Βλέπετε κύριε Υπουργέ όταν εσείς εισέρχεσθε εγώ εξέρχομαι και έτσι για μια ακόμα φορά δεν θα συναντηθούμε. Είμαι βέβαιος ότι δεν θα στεναχωρηθείτε γιατί δεν θα μείνετε μόνος σας, θα συναντηθείτε με τους φίλους σας αλλά μόνο μ’ αυτούς γιατί οι πολίτες καταλαβαίνουν και θυμούνται. Εύχομαι η επιλογή και η τοποθέτηση Πολιτικού από το παλιό εκτεθειμένο πολιτικό σύστημα σε υπουργικό θώκο να μην αποβεί μοιραία αντιστρέφοντας τους όρους και αντί για την επιδιωκόμενη διεύρυνση να οδηγήσει σε τακτικές παρελθόντος. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΑΠΕΖΙΩΤΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

Το τελευταίο υποψήφιο που κλείνει την πεντάδα του ψηφοδελτίου στην Ευρυτανία ανακοίνωσε χθες ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός.

Έτσι μετά τις υποψηφιότητες του Α.Τασιού,Ντόρας Ράπτη,Γιάννη Αντωνίου και Κατερίνα Καλαντζή,υποψήφιος θα είναι και ο υπάλληλος του Δήμου Αγράφων από το Ραπτόπουλο Γιώργος Παπαδήμος.

 Ο κ.Παπαδήμος γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ραπτόπουλο Ευρυτανίας. Αποφοίτησε από το Κατσάμπειο Λύκειο Προυσού. Σπούδασε στο τμήμα Τεχνολόγων Ιατρικών Εργαστηρίων του Τ.Ε.Ι. Αθήνας και στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ Διοίκηση Επιχειρήσεων και Μάρκετιγκ. Είναι υπάλληλος στο Δήμο Αγράφων, 55 ετών, παντρεμένος και έχει τρία παιδιά.

Στο σύντομο μήνυμά του γιατί είναι υποψήφιος αναφέρει..

"Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμένα η υποψηφιότητά μου ως περιφερειακός σύμβουλος Νομού Ευρυτανίας στο ψηφοδέλτιο του Φάνη Σπανού για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Ποτέ δεν έκρυψα την κομματική μου ταυτότητα, αλλά έχω την πεποίθηση πως οι ευρύτερες συναινέσεις κυρίως στην πολιτική, πρέπει να είναι το ζητούμενο. Θα επιδιώξω με όλες μου τις δυνάμεις, για την προώθηση κι επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μου αλλά κυρίως στην διαμόρφωση των κατάλληλων συνθηκών, που θα επιτρέψουν στους νέους να παραμείνουν στα χωριά τους. Πάνω από όλα όμως με διάθεση προσφοράς και ανιδιοτέλεια, όπως κάνω πάντα στην ζωή μου".

Σελίδα 1 από 46

Επικοινωνήστε μαζί μας στο vimapoliti@gmail.com ή απευθείας στην φόρμα επικοινωνίας

Please, enter your name
Please, enter your e-mail address Mail address is not not valid
Please, enter your message