Τα Χριστούγεννα ήρθαν και στον Λευκό Οίκο. Σύμφωνα με το CBS, 98 χριστουγεννιάτικα δέντρα, περισσότερα από 142.000 λαμπάκια και σχεδόν 34.000 στολίδια στολίζουν τις αίθουσες του Λευκού Οίκου με τρόπους που η Πρώτη Κυρία Τζιλ Μπάιντεν ελπίζει ότι θα εμπνεύσουν τους επισκέπτες να αγκαλιάσουν το παιδί που έχουν μέσα τους και να βιώσουν τη «μαγεία, το θαύμα και τη χαρά» της γιορτής.

Χριστούγεννα Λευκός Οίκος

 «Δεν ξέρω πώς νιώθετε, αλλά νιώθω ότι κόβει την ανάσα», είπε η Πρώτη Κυρία ανάμεσα στα χειροκροτήματα και τις επευφημίες κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την αποκάλυψη των εορταστικών διακοσμήσεων του Λευκού Οίκου. «Οι διακοπές προσφέρουν έναν χρόνο για προβληματισμό και ένα διάλειμμα από τη βιαστική ζωή μας, μια εποχή για να είμαστε πλήρως παρόντες με τους φίλους και τις οικογένειές μας».

Χριστούγεννα Λευκός Οίκος

 Η Πρώτη Κυρία ευχαρίστησε επίσης τους «εκατοντάδες εθελοντές διακοσμητές και σχεδιαστές» που βοήθησαν στη φετινή διακόσμηση. Στο επίσημο προφίλ της στο Instagram αναρτήθηκαν φωτογραφίες από τον στολισμό. Ακόμα, πριν από λίγες ώρες στο επίσημο προφίλ του Προέδρου δημοσιεύθηκαν φωτογραφίες από τον στολισμό στο Οβάλ Γραφείο.enikos.gr

 

Δύσκολες στιγμές βιώνει ο Σταμάτης Γαρδέλης, αφού σύμφωνα με δημοσιεύματα εδώ και μία εβδομάδα περίπου νοσηλεύεται Α΄ Ψυχιατρική Κλινική στο «Δαφνί».

Σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής «Πρωινό» ο γνωστός ηθοποιός αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα γεγονός το οποίο τον είχε καταβάλει πολύ. Ο ίδιος μάλιστα προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή του. Ωστόσο βρήκε τη δύναμη να ζητήσει μόνος του βοήθεια.

Η μητέρα του σταρ των ’80s μίλησε με δημοσιογράφο της εκπομπής του ΑΝΤ1 και αποκάλυψε πως την ερχόμενη εβδομάδα θα βγει από την ψυχιατρική κλινική.

«Κάνει κάτι εξετάσεις ο Σταμάτης. Δεν έχει τίποτα, κάτι περαστικό έγινε. Περαστικό είναι, δεν είναι τίποτα. Είναι καλά. Είναι τέσσερις πέντε ημέρες μέσα και θα βγει αυτή την εβδομάδα. Καλά είναι», είπε χαρακτηριστικά.

Ως Παγκόσμια Ημέρα για τον Σακχαρώδη Διαβήτη (ΣΔ) έχει καθιερωθεί από τη Διεθνή Ομοσπονδία Διαβήτη (IDF) και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO) η 14η Νοεμβρίου. Η εκστρατεία στοχεύει στην πρόληψη και την καλύτερη διαχείριση του διαβήτη αλλά και των επιπλοκών που προκαλεί, όπως τα καρδιαγγειακά συμβάντα, μέσω της ενημέρωσης του κοινού όσον αφορά τα αίτια, τα συμπτώματα και τη θεραπεία. Ειδικότερα φέτος ο στόχος της εκστρατείας είναι η ισοδύναμη και επαρκής πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας των ασθενών με Σακχαρώδη Διαβήτη.

Η μη ικανοποιητική ρύθμιση του ΣΔ οδηγεί σε μακροχρόνιες επιπλοκές, με σοβαρότερες αυτές από το καρδιαγγειακό, οι οποίες είναι:

- Καρδιαγγειακά συμβάματα όπως οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου, καρδιακή ανεπάρκεια και ισχαιμικά αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια.

- Η διαβητική νεφροπάθεια που δύναται να οδηγήσει σε νεφρική ανεπάρκεια και αιμοκάθαρση.

- Η περιφερική αγγειοπάθεια και νευροπάθεια που δύναται να οδηγήσουν σε έλκη-λοιμώξεις στα κάτω άκρα (διαβητικό πόδι) και σε ακρωτηριασμό.

- Η διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια που δύναται να οδηγήσει σε τύφλωση.

Με απλούς αριθμούς, 537 εκατομμύρια ασθενείς σε όλον τον κόσμο πάσχουν από Σακχαρώδη Διαβήτη και ένας στους 11 διαγιγνώσκεται με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2.

- Στη χώρα μας νοσούν περισσότεροι από 1.000.000 άτομα.

- Το 50% των ασθενών δεν γνωρίζουν ότι πάσχουν από διαβήτη

- Τα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη έχουν 2-3 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακής νόσου.

- Το 84% των ατόμων ηλικίας 65 ετών και άνω με ΣΔ πεθαίνουν από καρδιαγγειακά αίτια (οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου, καρδιακή ανεπάρκεια, ισχαιμικό αγγειακό επεισόδιο).

- Όσοι ζουν με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2 έχουν διπλάσιες πιθανότητες να πεθάνουν από καρδιακή νόσο ή ισχαιμικό αγγειακό εγκεφαλικό σε σύγκριση με ασθενείς χωρίς διαβήτη.

- Περίπου 212.400.000 συνάνθρωποί μας ή το 1/2 από το σύνολο των ατόμων ηλικίας 20-79 ετών με διαβήτη δεν γνωρίζουν την ασθένειά τους και όλοι αυτοί οι άνθρωποι διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου.

Ειδικά Ιατρεία από την Ελληνική Καρδιολογική Εταρεία

Η Ομάδα Εργασίας για την Καρδιά και τον Διαβήτη της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας έχει οργανώσει ειδικά ιατρεία, με τη στενή συνεργασία καρδιολόγων, ενδοκρινολόγων και παθολόγων με εξειδίκευση στον διαβήτη ανά την ελληνική επικράτεια για την πρωτογενή και δευτερογενή πρόληψη της καρδιαγγειακής νόσου σε ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη ή προ-διαβήτη. Επίσης, μέσα από διάφορες δράσεις και σε συνεργασία με δημοτικούς και κρατικούς φορείς, προσπαθεί να ενημερώσει το κοινό για την πρόληψη του διαβήτη αλλά και της καρδιαγγειακής νόσου σε ασθενείς που ήδη νοσούν από σακχαρώδη διαβήτη ή εμφανίζουν προδιάθεση για την εμφάνιση σακχαρώδη διαβήτη. Τα Ιατρεία Καρδιάς και Διαβήτη, εκτός από τη βέλτιστη ρύθμιση της γλυκαιμίας και των μεταβολικών διαταραχών, έχουν ως στόχο τη διάγνωση και αντιμετώπιση των συνοσηροτήτων που προδιαθέτουν σε εμφάνιση καρδιαγγειακής νόσου αλλά και την καλύτερη διαχείριση μετά την εκδήλωσή της. Επίσης, συμβάλλουν ουσιαστικά στον έλεγχο των ατόμων για την ύπαρξη σακχαρώδη διαβήτη και παρέχουν τη δυνατότητα εύκολης πρόσβασης σε διεπιστημονικές ομάδες ιατρών παρέχοντας την ευκολία της αντιμετώπισης συνολικά των επιπλοκών του σακχαρώδη διαβήτη.

«Οι μισοί ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη έχουν ήδη εγκαταστήσει υποκλινική καρδιαγγειακή νόσο. Είναι ιδιαίτερα κρίσιμη η έγκαιρη διάγνωση του διαβήτη και η πρόληψη εμφάνισης καρδιαγγειακής νόσου, καθώς το 75% των ατόμων με διαβήτη πεθαίνουν από καρδιαγγειακή νόσο», αναφέρει ο πρύτανης του ΕΚΠΑ και πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας για την Καρδιά και τον Διαβήτη της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, Γεράσιμος Σιάσος.

Ποιοι πρέπει να ελεγχθούν

1. Είναι άτομο υπέρβαρο ή παχύσαρκο (ΔΜΣ ≥ 25 kg/m2) και αν επιπρόσθετα έχει τουλάχιστον έναν από τους παρακάτω παράγοντες:

- Οικογενιακό ιστορικό ΣΔ σε συγγενείς α' βαθμού (γονείς, αδέλφια, παιδιά).

- Ιστορικό υπέρτασης ή καρδιαγγειακής νόσου.

- Ιστορικό δυσλιπιδαιμίας (υψηλά τριγλυκερίδια [>250 mg/dL], χαμηλή HDL <35 mg/dL]).

- Σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών.

- Καταστάσεις που σχετίζονται με αντίσταση στην ινσουλίνη (π.χ. μελανίζουσα ακάνθωση).

2. Έχει ιστορικό προδιαβήτη

3. Εμφάνισε Σακχαρώδη Διαβήτη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

4. Είναι άνω των 45 ετών

5. Έχει λοίμωξη από HIV

Εάν τα αποτελέσματα του προσυμπτωματικού ελέγχου είναι φυσιολογικά, θα πρέπει να επαναλαμβάνονται τουλάχιστον ανά τριετία, με πιθανό πιο συχνό έλεγχο ανάλογα με τα αρχικά ευρήματα και τους παράγοντες κινδύνου.

Η θεραπεία του Σακχαρώδους Διαβήτη

Η θεραπεία του Σακχαρώδους Διαβήτη στηρίζεται αφενός σε αλλαγή του τρόπου ζωής αφετέρου σε κατάλληλα φάρμακα. Έχει ως στόχο τη ρύθμιση του μεταβολισμού και του σακχάρου αίματος ώστε να αποφευχθούν οι επιπλοκές και κυρίως οι καρδιαγγειακές εκδηλώσεις. Η σωστή ρύθμιση του σακχάρου αίματος μειώνει σημαντικά τις επιπλοκές. Η υγεία της καρδιάς και ο σωστός έλεγχος για την πρώιμη ανίχνευση καρδιαγγειακών επιπλοκών είναι απαραίτητος.

Σύμφωνα με την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, για να ζήσεις καλά με τον Σακχαρώδη Διαβήτη και να αποφύγεις τις επιπλοκές πρέπει να επισκεφθείς τον θεράποντα ιατρό και τον καρδιολόγο με στόχο να:

- Ρυθμίσεις το σάκχαρό σου.

- Μειώσεις το σωματικό βάρος σου εάν είσαι υπέρβαρος ή παχύσαρκος.

- Διακόψεις το κάπνισμα.

- Ακολουθήσεις μία υγιεινή και θρεπτική δίαιτα.

- Ασκηθείς και περπατάς καθημερινά για τουλάχιστον 30 λεπτά.

- Ελέγχεις την αρτηριακή πίεσή σου και να τη ρυθμίσεις φαρμακευτικά εάν χρειάζεται.

- Ελέγχεις τα λιπίδια αίματος και τη χοληστερόλη σου.

- Λαμβάνεις τα συνταγογραφούμενα φάρμακα σύμφωνα με τις ιατρικές οδηγίες.ΑΠΕ

Την απομάκρυνση φραγμάτων από ποταμούς σε Ελλάδα, Κροατία, Ρουμανία και Σλοβακία, την εκπαίδευση υπηρεσιών και φορέων για τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να εφαρμοστεί αυτή η πρακτική και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού επιχειρούν τοπικοί και διεθνείς φορείς, με μοχλό το έργο «Απομάκρυνση φραγμών από ποταμούς: σχέδιο εφαρμογής για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη» (Scaling up dam removal: implementation plan for Southeastern Europe).

Λαμβάνοντας υπόψη την υψηλή οικολογική αξία της περιοχής, το Dam Removal Europe, με επικεφαλής το World Fish Migration Foundation, φιλοδοξεί να επεκτείνει το κίνημα για την απομάκρυνση φραγμών στη ΝΑ Ευρώπη, ξεκινώντας αυτό το έργο σε συνεργασία με φορείς της περιοχής. Με χρηματοδότηση από το European Open Rivers Programme, έναν οργανισμό που χρηματοδοτεί δράσεις για την αποκατάσταση των ποταμών, το τριετές έργο υλοποιείται σε συνεργασία με το Μεσογειακό Ινστιτούτο για τη Φύση και τον Άνθρωπο (MedINA), το Fauna and Flora, το Wetlands International, το European Rivers Network, και τα WWF Ολλανδίας, Σλοβακίας και Αδριατικής.

Το έργο, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Μεσογειακού Ινστιτούτου για τη Φύση και τον Άνθρωπο, στοχεύει να φέρει το ζήτημα της αφαίρεσης φραγμάτων στην πολιτική ατζέντα, βελτιώνοντας παράλληλα τη σχετική νομοθεσία, να δημιουργήσει και να διαδώσει μια θετική και τεκμηριωμένη αφήγηση υπέρ της αποκατάστασης των ποταμών και της απομάκρυνσης φραγμών, να δημιουργήσει ευκαιρίες για την αφαίρεση φραγμάτων στην περιοχή και να διασφαλίσει ότι οι αρμόδιοι φορείς διαθέτουν την απαραίτητη τεχνογνωσία και τα εργαλεία για την υλοποίηση αυτών των έργων μεγιστοποιώντας τα οικολογικά οφέλη, καθώς και να αυξήσει την ευαισθητοποίηση για το θέμα σε επίπεδο κυβερνήσεων, φορέων διαχείρισης ποταμών και του κοινού, προκειμένου να γίνουν ευρέως κατανοητά τα οφέλη από την αφαίρεση φραγμάτων. Μια άλλη σημαντική διάσταση του έργου, αφορά στον εντοπισμό και την αξιοποίηση κατάλληλων πηγών χρηματοδότησης για την αφαίρεση των φραγμάτων. Μέσα από όλες αυτές τις δράσεις, το έργο φιλοδοξεί να συντελέσει στην απομάκρυνση απαρχαιωμένων φραγμάτων και συνεπακόλουθα, στην αποκατάσταση ποταμών υψηλής βιολογικής αξίας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να υποστηρίξουμε αυτό το φιλόδοξο διεθνές έργο που στοχεύει να λειτουργήσει ως καταλύτης για έργα αφαίρεσης φραγμάτων σε μία περιοχή της Ευρώπης με υψηλή βιοποικιλότητα», λέει ο Τζακ Φόξαλ, εκτελεστικός διευθυντής του European Open Rivers Programme. «Αντιμετωπίζοντας σημαντικά ζητήματα που δυσχεραίνουν την απομάκρυνση φραγμάτων και διευκολύνοντας τη συγκρότηση νέων σχετικών πρωτοβουλιών, το έργο αυτό έχει τη δυνατότητα να ενισχύσει το κίνημα αφαίρεσης φραγμών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, συμβάλλοντας στην αποκατάσταση της ροής των ποταμών και στην προστασία της βιοποικιλότητας».

  Γιατί είναι σημαντική η απομάκρυνση φραγμών από τους ποταμούς; Υπολογίζεται ότι πάνω από 1,2 εκατομμύρια φράγματα κατακερματίζουν τους ποταμούς της Ευρώπης, εκ των οποίων περισσότερα από 156.000 είναι απαρχαιωμένα, όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση. Μεταξύ των διαφόρων αρνητικών επιπτώσεων είναι η απώλεια της βιοποικιλότητας, με τους πληθυσμούς των μεταναστευτικών ψαριών του γλυκού νερού στην Ευρώπη να έχουν μειωθεί κατά 93%.

 Σύμφωνα με τον Herman Wanningen, ο κύριος στόχος είναι να «υλοποιηθούν νέα και περισσότερα έργα αφαίρεσης φραγμάτων». Ο διευθυντής του World Fish Migration Foundation υποστήριξε ότι το έργο αυτό «θα δώσει σε φορείς και επαγγελματίες την τεχνογνωσία και την αυτοπεποίθηση να αναπτύξουν έργα αφαίρεσης φραγμάτων και θα εμπνεύσει τις γειτονικές χώρες να συμμετάσχουν στο κίνημα, αναπαράγοντας καλές πρακτικές».

Για τη Nevenka Lukic Rojsek, από το WWF Αδριατικής, «το έργο επικεντρώνεται στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Κροατία. Η διατήρηση σημαντικών οικοσυστημάτων, συμπεριλαμβανομένου του ενδιαιτήματος της πέστροφας του Δούναβη, απειλείται λόγω του κατακερματισμού των ενδιαιτημάτων και των χωροκατακτητικών ειδών. Το έργο στοχεύει στην άρση αυτών των εμποδίων, εξασφαλίζοντας τη συνέχεια του ποταμού, τις βέλτιστες συνθήκες αναπαραγωγής και μια συνολική οικολογική βελτίωση στον ποταμό Bijela Rijeka. Με τον τρόπο αυτό, διασφαλίζουμε μοναδικά είδη και προωθούμε τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα αυτού του παρθένου περιβάλλοντος».

Όσον αφορά την Ελλάδα, η Αλεξάνδρα Παππά, υπεύθυνη προγραμμάτων του MedINA για το νερό, δηλώνει με σαφήνεια την ανάγκη να αντιστραφεί η κατάσταση: «Στην Ελλάδα, είναι καιρός να απορρίψουμε τις παρωχημένες πρακτικές του παρελθόντος και να επικεντρωθούμε στο να δώσουμε χώρο στα ποτάμια να επιτελέσουν τις φυσικές τους λειτουργίες και να ανακάμψουν από τα χρόνια προβλήματα που τους προξένησαν η παραμέληση και ο κατακερματισμός τους».

Στη Ρουμανία, για τον Iain Trewby, από το Fauna & Flora, «το έργο αυτό παρέχει μια συναρπαστική ευκαιρία για την αποκατάσταση της οικολογικής συνδεσιμότητας, χτίζοντας την απαραίτητη υποστήριξη για την απομάκρυνση των φραγμάτων, η οποία θα ενισχύσει τη βιοποικιλότητα και θα βελτιώσει τη λειτουργία των συστημάτων εσωτερικών υδάτων».

Στη Σλοβακία, η Martina Paulíková εκφράζει τη φιλοδοξία «να πάμε την αφαίρεση των φραγμών στο επόμενο επίπεδο».

Σύμφωνα με την υπεύθυνη του προγράμματος εσωτερικών υδάτων του WWF Σλοβακίας, αναφέρεται στην ανακοίνωση της MedINA, το έργο αυτό θα «επιταχύνει τη διαδικασία αφαίρεσης μικρότερων παρωχημένων φραγμάτων, συνδέοντας τους ενδιαφερόμενους φορείς και προτείνοντας έγκυρες βελτιώσεις στη νομοθεσία».ΑΠΕ

Γιώργος Αγγελόπουλος και Δήμητρα Βαμβακούση παντρεύτηκαν σήμερα το απόγευμα στον Λυκαβηττό έχοντας στο πλευρό τους συγγενείς και αγαπημένους φίλους.

Πρώτος έφθασε φυσικά ο γαμπρός παρέα με τους φίλους του και λίγο αργότερα η εντυπωσιακή νύφη Δήμητρα Βαμβακούση. Το νυφικό της λιτό αλλά και περίπλοκο ταυτόχρονα, με όμορφες και ιδιαίτερες λεπτομέρειες και κεντήματα, η ίδια όμορφη όπως πάντα, την συνόδευσαν οι δικοί της άνθρωποι για να την παραδώσουν στον γαμπρό.

Στον ΙΝ των Αγίων Ισιδώρων είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς φίλοι του ζευγαριού, τόσο από το Survivor όσο και εκτός

Μελιτζάνες παπουτσάκια, από τις ωραιότερες & πιο παραδοσιακές σπιτικές συνταγές.

Υλικά 

 Για τις μελιτζάνες

4 μελιτζάνες φλάσκες μέτριες

Λίγο ελαιόλαδο

Λίγο θυμάρι

Αλάτι

Πιπέρι

Για τη σάλτσα κιμά

1/2 kg κιμά μοσχαρίσιο

4 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκόρδο τριμμένο

1 καρότο τριμμένο

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

1 πρέζα/ες ζάχαρη

1/4 φλ. κονιάκ

2 τριμμένες φρέσκες ντομάτες

1 δαφνόφυλλο

1/2 ξυλάκι κανέλας

Αλάτι

Πιπέρι

Για τη μπεσαμέλ

2 κ.σ. αλεύρι

2 κ.σ. βούτυρο

1/2 lt γάλα φρέσκο

1 αυγό

Αλάτι

Πιπέρι

2 πρέζα/ες μοσχοκάρυδο

1 φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Για τις μελιτζάνες

Πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση κατά μήκος.

Με μαχαίρι χαράζουμε σταυρωτά τη σάρκα και τις αραδιάζουμε σε λαμαρίνα.

Με πινέλο τις αλείφουμε με ελαιόλαδο και τις πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και λίγο θυμάρι.

Τις ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για τις μελιτζάνες παπουτσάκια στους 200ºC για περίπου 30 λεπτά να μαλακώσουν.

Για τη σάλτσα κιμά

Zεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τον κιμά σε δυνατή φωτιά να ψηθεί καλά.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι να μαραθεί.

Προσθέτουμε το σκόρδο και το καρότο.

Ρίχνουμε τον πελτέ και τη ζάχαρη και τρίβουμε τη βάση.

Σβήνουμε με το κονιάκ.

Αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως.

Ρίχνουμε τις ντομάτες, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 15-20 λεπτά μέχρι ο κιμάς να πιει τα υγρά του.

Προς το τέλος του μαγειρέματος, αρωματίζουμε με τη δάφνη και την κανέλα για λίγα λεπτά.

Τα αφαιρούμε.

 Για τη μπεσαμέλ

Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα και προσθέτουμε το αλεύρι.

Ανακατεύουμε με σύρμα για 2′ και προσθέτουμε λίγο-λίγο το γάλα.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Τρίβουμε το μοσχοκάρυδο, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει μια πηχτή λεία κρέμα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Προσθέτουμε το αβγό και το μισό τυρί.

Ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις.

Γεμίζουμε τις ψητές μελιτζάνες με την πυκνή σάλτσα του κιμά.

Καλύπτουμε κάθε μελιτζάνα με μια γεμάτη κουταλιά μπεσαμέλ και την απλώνουμε.

Πασπαλίζουμε τα παπουτσάκια με το υπόλοιπο τυρί.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 ºC για 35 – 40 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. argiro.gr

Ο Σάκης Κατσούλης αναδείχθηκε μεγάλος νικητής του φετινού Survivor All Star στον Τελικό που πραγματοποιήθηκε LIVE στο Γαλάτσι.

Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τρίτης (11/07) ο μεγάλος Τελικός του Survivor All Star, ο οποίος πραγματοποιήθηκε LIVE στο Ανοιχτό Θέατρο του Άλσους Γαλατσίου στο Γαλάτσι και μεταδόθηκε μέσα από τη συχνότητα του ΣΚΑΙ.

Μετά από τον Ημιτελικό, οι δύο παίκτες που κατάφεραν να περάσουν στην τελευταία φάση ήταν ο Σάκης Κατσούλης και ο Νίκος Μπάρτζης, οι οποίοι ψηφίστηκαν θετικά από το κοινό, ενώ στον Τελικό τέθηκαν ξανά στην κρίση των τηλεθεατών, διεκδικώντας τον μεγάλο τίτλο και το "χρυσό" έπαθλο των 100.000 ευρώ.

Το κοινό, λοιπόν, ψήφισε και αποφάσισε πως νικητής του φετινού Survivor All Star είναι ο Σάκης Κατσούλης!Υπενθυμίζεται πως είναι η δεύτερη φορά που κερδίζει ο Σάκης Κατσούλης, αφού το "πήρε" και το 2021.

Η ανακοίνωση ήρθε στο τέλος της βραδιάς από τον παρουσιαστή Γιώργο Λιανό, με τους θεατές που βρίσκονταν στον χώρο να ξεσπούν σε θερμά χειροκροτήματα, τη στιγμή που ακούστηκε το όνομα του νικητή. Την ίδια στιγμή, χιλιάδες κομφετί γέμισαν τον χώρο, ενώ ο Σάκης Κατσούλης σήκωσε (ξανά) με τεράστιο ενθουσιασμό το έπαθλο στον αέρα. Η Μαριαλένα Ρουμελιώτη αμέσως έτρεξε να τον αγκαλιάσει.

Όπως σημείωσε ο παρουσιαστής, η διαφορά ανάμεσα στους δύο παίκτες ήταν οριακή.

 Αυτό είναι το συνολικό ποσό που κέρδισε φέτος ο Σάκης Κατσούλης στο Survivor All Star.

 Ο Σάκης Κατσούλης νίκησε τον Νίκο Μπάρτζη με οριακή διαφορά και για δεύτερη φορά έφτασε στην κατάκτηση της νίκης στο ριάλιτι επιβίωσης.

 Με πόσα χρήματα, όμως, ολοκλήρωσε ο Σάκης Κατσούλης τις “υποχρεώσεις” του στο Survivor;

Σύμφωνα με την εκπομπή «Καλοκαίρι Yes», ο Σάκης Κατσούλης έφυγε από το Survivor με 235.000 ευρώ! Πιο συγκεκριμένα, έλαβε 100.000 ευρώ που ήταν το έπαθλο του νικητή, αλλά και 135.000 ευρώ που ήταν τα… βδομαδιάτικά του

 

Δεν είναι μυστικό ότι οι περισσότεροι σκύλοι υιοθετούνται μετά από παρακλήσεις παιδιών.

Η λίστα με τα οφέλη του να μεγαλώνει ένα παιδί παρέα με ένα σκύλο είναι πραγματικά ατελείωτη. Τα παιδιά μπορούν να πάρουν σημαντικά εφόδια από τη συμβίωση με ένα κατοικίδιο, ευεργετικά για το χαρακτήρα και την ψυχο-συναισθηματική τους ανάπτυξη. Ακόμα κι αν μέχρι τώρα είχατε αντιρρήσεις, είναι πολύ φυσιολογικό η ανάγκη των παιδιών σας για ένα χνουδωτό φίλο να σας ωθεί να ξανασκεφτείτε την πιθανότητα να πάρετε σκύλο. Ποιες είναι, λοιπόν, οι ιδανικότερες φυλές σκύλων για να μεγαλώσουν παρέα με τα παιδιά σας;

Στην πραγματικότητα, όλες οι φυλές σκύλων μπορούν, με την κατάλληλη εκπαίδευση, να συμβιώσουν επιτυχώς με μικρά παιδιά. Τα ημίαιμα σκυλάκια έχουν εξαιρετικούς χαρακτήρες, είναι ιδιαίτερα φιλικά, και μπορούν να δώσουν αμέριστη αγάπη στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς τους. Ας δούμε, όμως, κάποιες φυλές οι οποίες φημίζονται για την καλή τους σχέση με τα παιδιά μας, για την περίπτωση που επιθυμείτε να είστε σίγουροι για την επιλογή σας.

Golden Retriever

Το Golden Retriever είναι από τις πιο ανθρωποκεντρικές, φιλικές και ήρεμες σκυλίσιες φυλές! Λατρεύουν να νιώθουν μέλη μιας οικογένειας, είναι υπομονετικά και παιχνιδιάρικα, συνδυασμός που τα καθιστά ιδανικά για παρέα με παιδιά.

Περισσότερα ΕΔΩ

 Μοσχάρι γιουβέτσι με κριθαράκι στο φούρνο

Υλικά

•   1.200 γραμ. (περίπου) μοσχάρι κομμένο σε μερίδες

•   500 γραμ. κριθαράκι μέτριο ή χοντρό

•   ½ φλυτζ. ελαιόλαδο

•   1 κρεμμύδι ολόκληρο

•   3 σκελίδες σκόρδο

•   1 καρότο ολόκληρο

•   2 κλωνάρια σέλινο ή μαϊντανό

•   2 κουτ. σούπας γεμάτες ντοματοπελτέ

•   ½ κρασοπότηρο ξηρό κρασί, κόκκινο ή λευκό

•   1 πρέζα ζάχαρη

•   1 ξύλο κανέλλας

•   3 - 4 κόκκους μπαχάρι (προαιρετικά)

•   αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε το μοσχάρι, το κόβουμε σε μερίδες (αν δεν το έχει κόψει ο κρεοπώλης μας) και το στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί.

Σε μια βαθιά κατσαρόλα (ή καλύτερα σε χύτρα ταχύτητας) ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε (σωτάρουμε) γύρω γύρω το κρέας να πάρει χρώμα και να θωρακιστεί.

Έπειτα προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα σκόρδα, το καρότο και με μια ξύλινη κουτάλα, τ΄ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσουν.

Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί προσθέτουμε τη ζάχαρη, τον πελτέ, το σέλινο ή μαϊντανό, το ξύλο κανέλλας, το μπαχάρι και τόσο ζεστό νερό, που να το σκεπάζει και να είναι δυο δάχτυλα πάνω από το κρέας.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει το κρέας μέχρι να μαλακώσει, για 1½ ώρα περίπου, ή για τρία τέταρτα της ώρας, αν το βράσουμε σε χύτρα. Ο χρόνος βρασίματος είναι ενδεικτικός και εξαρτάται από το σκεύος που θα χρησιμοποιήσουμε, τη δύναμη της εστίας και το κομμάτι του κρέατος που μαγειρεύουμε.

 

Αν δεν θέλουμε το κριθαράκι χυλωμένο και το προτιμούμε σπυρωτό, ζεσταίνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι ή μια πλασωτέ κατσαρόλα, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κριθαράκι ανακατεύοντάς το να λαδωθεί καλά. Έπειτα το αδειάζουμε σε ένα ταψί.Διαφορετικά, ρίχνουμε το κριθαράκι κατευθείαν στο ταψί και το περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι.

Στη συνέχεια αφαιρούμε από την κατσαρόλα τα λαχανικά και περιχύνουμε με τη σάλτσα από το κρέας το κριθαράκι, μέχρι να το καλύψει το υγρό και ένα δάχτυλο παραπάνω.Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε καλά από πάνω βάζουμε τα κομμάτια απ' το μοσχάρι μας.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στις αντιστάσεις, στην κάτω κάτω σχάρα, για 30' - 35' λεπτά ή  στον αέρα, στη μεσαία σχάρα στους 160°C για 20' - 25' λεπτά.

Ενδιάμεσα ανακατεύουμε μια φορά και αν χρειαστεί κι άλλο νερό προσθέτουμε.Όταν το βγάλουμε από το φούρνο, το αφήνουμε 5' να τραβήξει  τα υγρά του και το σερβίρουμε αμέσως.

 

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων - Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Παρεμβάσεων Αγροτικής Ανάπτυξης ανακοίνωσε ότι υπογράφηκε η απόφαση ένταξης του σχεδίου δράσης “ΔΙΚΤΥΟ ΛΙΜΝΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ” στο υπομέτρο 19.3 του ΠΑΑ 2014-2020.

Κατά τη διάρκεια της περιόδου 2014-2020, το ΕΓΤΑΑ υποστηρίζει διακρατικά και διατοπικά έργα συνεργασίας που εκτελούνται από Ομάδες Τοπικής Δράσης (ΟΤΔ) στο πλαίσιο της υλοποίησης των Στρατηγικών Τοπικής Ανάπτυξης (ΣΤΑ).

Το Σχέδιο Συνεργασίας «ΔΙΚΤΥΟ ΛΙΜΝΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» στοχεύει στην ανάπτυξη της συνεργασίας των περιοχών Αιτωλίας, Ακαρνανίας, Φθιώτιδας και Ν. Ηπείρου – Αμβρακικού.

Η στρατηγική του σχεδίου συνεργασίας βασίζεται στην προστασία και ανάδειξη των φυσικών και τεχνητών λιμνών (Ευήνου, Κρεμαστών, Τριχωνίδας και Ζηρού) και των παραλίμνιων περιοχών σε τουριστικό και περιβαλλοντικό επίπεδο. Η ανάδειξη των περιοχών αυτών προβλέπεται να οδηγήσει στην αντιμετώπιση του κοινωνικού και γεωγραφικού αποκλεισμού που παρατηρείται στις περισσότερες από αυτές.

Κύριος στόχος του σχεδίου συνεργασίας είναι η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση της τοπικής και μαθητικής κοινότητας σχετικά με τις παρεμβάσεις του ανθρώπου στις προαναφερόμενες λίμνες, έχοντας ως αποτέλεσμα την οικολογική υποβάθμισή τους καθώς και η τουριστική αξιοποίηση αυτών και των παραλίμνιων περιοχών.

Με την υλοποίηση του σχεδίου ικανοποιείται ένας από τους στόχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ελληνικής Πολιτείας που αφορά στην προώθηση της δικτύωσης μεταξύ φορέων, περιοχών και επιχειρήσεων αλλά και επιμέρους στόχοι όπως:

§ η ανάδειξη των λιμνών και των παραλίμνιων περιοχών

§ η άτυπη δικτύωση των συμμετεχόντων

§ η εισαγωγή πρακτικών και ανταλλαγή ιδεών με ήδη αναπτυγμένες λίμνες για την αειφόρο ανάπτυξη των παραλίμνιων περιοχών

§ η καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης στην εκπαιδευτική κοινότητα

§ η ενίσχυση της τουριστικής ταυτότητας των παραλίμνιων περιοχών

Το σχέδιο δράσης έχει προϋπολογισμό 260.000,00 € και έχει σχεδιαστεί να υλοποιηθεί από την Αιτωλική Αναπτυξιακή Α.Α.Ε. ως συντονίστρια και μέλη την Αναπτυξιακή Φθιώτιδας Α.Ε. Ο.Τ.Α., την Τριχωνίδα Αναπτυξιακή Α.Ε. Ο.Τ.Α. και την Αναπτυξιακή Νοτίου Ηπείρου – Αμβρακικού Α.Ε. Αναπτυξιακός Ο.Τ.Α. (ΕΤΑΝΑΜ Α.Ε. Ο.Τ.Α.).

Τα έργα συνεργασίας μπορούν να τονώσουν τον καινοτόμο χαρακτήρα των δράσεων τοπικής ανάπτυξης και να συμβάλουν στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας της περιοχής μέσω της δημιουργίας ικανοτήτων και προσέλκυσης νέων επιχειρηματικών εταίρων, καθώς και της διάχυσης καινοτομίας, τεχνογνωσίας και νέων δεξιοτήτων.

Σελίδα 1 από 30

Επικοινωνήστε μαζί μας στο vimapoliti@gmail.com ή απευθείας στην φόρμα επικοινωνίας

Please, enter your name
Please, enter your e-mail address Mail address is not not valid
Please, enter your message