Το κοκκινιστό μοσχαράκι μακαρονάδα με χοντρό μακαρόνι είναι το κλασικό κυριακάτικο πιάτο! Υλικά • 1.200 γραμ. μοσχάρι σπάλα • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες • 1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας • 500 γραμ. ντομάτες περασμένες στο μούλτι • ½ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο • ½ φλυτζ. τσαγιού κόκκινο κρασί • ¼ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο • ¼ κουτ. γλυκού κανέλλα • ½ κουτ. γλυκού ζάχαρη • αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι • 1 πακέτο μακαρόνια νούμερο 5 ή 6 • τριμμένο κεφαλοτύρι ή κεφαλογραβιέρα (για το πασπάλισμα των μακαρονιών) Εκτέλεση Πλένουμε, σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί και κόβουμε το μοσχάρι σε…
Παραδοσιακή συνταγή για προβατίνα κοκκινιστή με μακαρόνια. Υλικά Για τη κοκκινιστή προβατίνα 1.300 γρ. προβατίνα με κόκκαλο, (μικρές μερίδες) 1/2 φλ. ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένη 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας 3/4 φλ. λευκό ξηρό κρασί 4 ντομάτες τριμμένες 4 κόκκους μπαχάρι 1 φύλλο δάφνης Αλάτι Πιπέρι 500 γρ. μακαρόνια χοντρά ή επιλογής σας Μπόλικη ξερή μυζήθρα τριμμένη για σερβίρισμα Εκτέλεση Προβατίνα προετοιμασία Επιλέγουμε προβατίνα (χεράκι) και την κόβουμε σε μικρές μερίδες. Την βάζουμε σε κατσαρόλα και καλύπτουμε με κρύο νερό. Αφήνουμε να βράσει για 5-6 λεπτά και σουρώνουμε. Πετάμε το πρώτο νερό. Ξεπλένουμε την προβατίνα να φύγουν…
 Ένα εύκολο φαγητό,πάρα πολύ γρήγορο, με ελάχιστα υλικά και μοναδική, απίθανη γεύση. Υλικά 3 αυγά 2 ντομάτες μεσαίες 30 γρ. φέτα 1 κ.σ. ελαιόλαδο Θυμάρι Ρίγανη Σκόρδο σε σκόνη Αλάτι - πιπέρι Οδηγίες Βάζουμε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο μέσα σ ένα μέτριο τηγάνι. Ρίχνουμε τις ντομάτες τις οποίες έχουμε κόψει σε μικρά κυβάκια (μαζί με τη φλούδα της) και τα μπαχαρικά. Ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά της ντομάτας. Έπειτα ρίχνουμε τα αυγά και ανακατεύουμε μέχρι να ψηθούν. Προσθέτουμε και την φέτα την οποία έχουμε κάνει τρίμμα.
Η παραδοσιακή πίτα των Αγράφων με το όνομα ''πλαστός'' έχει τις ρίζες της στην εποχή της Τουρκοκρατίας. Στα χωριά των Αγράφων, που ποδάρι Τούρκων δεν πάτησε ποτέ, οι ηλικιωμένοι κάτοικοι αναφέρουν ότι λόγω της φτώχειας αλλά και της άκαρπης γης τους θεωρούσαν πολύ επίπονο να μεταφέρουν το αλεύρι στην πλάτη τους (ζαλίκα) από την κοντινότερη πόλη και να ζυμώσουν ψωμί. Έτσι φύτεψαν ανάμεσα στα φασόλια κόκκους καλαμποκιού και οι καλαμποκιές που μεγάλωναν χωρίς ιδιαίτερο κόπο τους έδιναν το καλαμποκάλευρο. Αφού λοιπόν το καλαμποκάλευρο αφθονούσε στην περιοχή τους έφτιαχναν με αυτό εκτός από τη μπομπότα και άλλα φαγώσιμα. Ένα απ' αυτά…
Πεντανόστιμο πιάτο, ιδανική λύση για Κυριακάτικο φαγητό που θα απολαύσει όλη η οικογένεια. Υλικά 1,5 κιλό χοιρινό σπάλα χωρίς το κόκκαλο σε κομμάτια 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα ½ σελινόριζα σε κομμάτια 2 πράσα χοντροκομμένα 1 ματσάκι σέλινο χοντροκομμένο 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο ½ κουταλάκι γλυκού αλάτι ¼ κουταλάκι γλυκού πιπέρι 2 αυγά 1 ½ χυμό λεμονιού 1 κουταλιά σούπας κόρν φλάουρ Οδηγίες Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά ζεσταίνω 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο και ρίχνω το κρέας σε κομμάτια (αφού πρώτα το έχω ταμπονάρει με χαρτί κουζίνας για να είναι στεγνό από νερό). Όταν αλλάξει το…
Η αγαπημένη γεύση της Ανάστασης- Μαγειρίτσα με μαρούλι φρικασέ, συκωτάκια και ρύζι! Υλικά Για τη μαγειρίτσα 1 συκωταριά από μικρό αρνί 1 αντεριά από μικρό αρνί 1/4 φλ. ελαιόλαδο 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια 10 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 2 μαρούλια χοντροκομμένα 1 ματσ. μικρό άνηθο ψιλοκομμένο 2 φλ. ζωμό κρέατος (ή νερό) 1/3 φλ. ρύζι γλασέ (προαιρετικά) Για το αυγολέμονο 2 αυγά 2 μέτρια λεμόνια (χυμό) Αλάτι-Πιπέρι Λίγος ψιλοκομμένος άνηθος Εκτέλεση Πρώτη μας δουλειά είναι να πλύνουμε καλά τα έντερα και τη συκωταριά. Τα ζεματίζουμε σε βραστό νερό για 10΄. Πετάμε το νερό. Στραγγίζουμε τη συκωταριά για τη μαγειρίτσα και την…
 Λαχταριστοί και πεντανόστιμοι λαχανοντολμάδες αυγολέμονο Υλικά 1 λάχανο αφράτο και ελαφρύ Για τη γέμιση: * 500 γραμμ. κιμά ανάμικτο (αρνί και χοιρινό ή μοσχάρι και χοιρινό) * 2 ξερά κρεμμύδια τριμμένα * 2 - 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα * 2 καρότα τριμμένα * 1/2 ματσάκι άνηθο * 1/2 ματσάκι μαϊντανό * 1 φλ. τσαγιού ρύζι για γεμιστά * 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο * 1/2 φλ. τσαγιού νερό * αλάτι * φρεσκοτριμμένο πιπέρι Για το αυγολέμονο: * 2 κρόκους αυγών * 2 λεμόνια Εκτέλεση -Αφαιρούμε το κοτσάνι του λάχανου, αφού πρώτα το χαράξουμε με μαχαίρι. Στη συνέχεια, το βυθίζουμε με την…
Μελιτζάνες παπουτσάκια, από τις ωραιότερες & πιο παραδοσιακές σπιτικές συνταγές. Υλικά Για τις μελιτζάνες 4 μελιτζάνες φλάσκες μέτριες Λίγο ελαιόλαδο Λίγο θυμάρι Αλάτι Πιπέρι Για τη σάλτσα κιμά 1/2 kg κιμά μοσχαρίσιο 4 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 σκόρδο τριμμένο 1 καρότο τριμμένο 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας 1 πρέζα/ες ζάχαρη 1/4 φλ. κονιάκ 2 τριμμένες φρέσκες ντομάτες 1 δαφνόφυλλο 1/2 ξυλάκι κανέλας Αλάτι Πιπέρι Για τη μπεσαμέλ 2 κ.σ. αλεύρι 2 κ.σ. βούτυρο 1/2 lt γάλα φρέσκο 1 αυγό Αλάτι Πιπέρι 2 πρέζα/ες μοσχοκάρυδο 1 φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Για τις μελιτζάνες Πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση…
 Μοσχάρι γιουβέτσι με κριθαράκι στο φούρνο Υλικά • 1.200 γραμ. (περίπου) μοσχάρι κομμένο σε μερίδες • 500 γραμ. κριθαράκι μέτριο ή χοντρό • ½ φλυτζ. ελαιόλαδο • 1 κρεμμύδι ολόκληρο • 3 σκελίδες σκόρδο • 1 καρότο ολόκληρο • 2 κλωνάρια σέλινο ή μαϊντανό • 2 κουτ. σούπας γεμάτες ντοματοπελτέ • ½ κρασοπότηρο ξηρό κρασί, κόκκινο ή λευκό • 1 πρέζα ζάχαρη • 1 ξύλο κανέλλας • 3 - 4 κόκκους μπαχάρι (προαιρετικά) • αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι Εκτέλεση Πλένουμε το μοσχάρι, το κόβουμε σε μερίδες (αν δεν το έχει κόψει ο κρεοπώλης μας) και το στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί.…
Αυτή η εύκολη συνταγή δεν γίνεται με παστό μπακαλιάρο, αλλά με κατεψυγμένο φιλέτο μπακαλιάρου, που είναι ελαφρώς αλατισμένο και δεν χρειάζεται ξαλμύρισμα. Ούτε κουρκούτι έχει. Απλώς αλευρώνουμε τον μπακαλιάρο και τον τηγανίζουμε. Υλικά Μερίδες: 4 1,5 κιλό μπακαλιάρος φιλέτο, κατεψυγμένος (ελαφρώς αλατισμένος), ξεπαγωμένος, καθαρισμένος και κομμένος σε κομμάτια 15 εκ. λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 λεμόνια, κομμένα στη μέση λάδι για τηγάνισμα Για τη σκορδαλιά 1 κιλό ψωμί καλής ποιότητας, ιδανικά λευκό προζυμένιο 1 σκελίδα σκόρδο, καθαρισμένη 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι 1/3 κουτ. γλυκού πιπέρι φρεσκοτριμμένο 60 ml ξίδι λευκό 120 ml ηλιέλαιο 350 ml ελαιόλαδο Διαδικασία Για…
Σελίδα 1 από 7

Επικοινωνήστε μαζί μας στο vimapoliti@gmail.com ή απευθείας στην φόρμα επικοινωνίας

Please, enter your name
Please, enter your e-mail address Mail address is not not valid
Please, enter your message