Η πιο ωραία συνταγή για εύκολα Πασχαλινά κουλουράκια με πορτοκάλι, χωρίς αμμωνία και όλα τα μυστικά επιτυχίας. Αφράτα, τραγανά, βουτυράτα και θεϊκά! Υλικά Συνταγής 500 γραμ. Χωριό βούτυρο αγελάδος πλακάκι 500 γραμ. ζάχαρη ξύσμα από 3 ακέρωτα πορτοκάλια 2 βανίλιες 1/4 κ.γλ. μαστίχα κοπανισμένη 1 πρέζα αλάτι 4 αυγά 120 γραμ. χυμό φρέσκο πορτοκάλι 1 κ.γλ. κοφτό σόδα μαγειρική 1.350 γραμ. αλεύρι γ.ο.χ. 10 γραμ. μπέικιν πάουντερ (1/2 φάκελο) Για το διάλυμα αυγού 2 κρόκους αυγού 2 κ.σ. ζάχαρη 4 κ.σ. νερό Εκτέλεση Για να γίνουν τραγανά και αφράτα αυτά τα εύκολα πασχαλινά κουλουράκια με πορτοκάλι, χωρίς αμμωνία, όλα τα…
Γράφει η Βάσω Κακούρη-(instagram.com/baso_kkr/) Εύκολη παραδοσιακή συνταγή Αγρινίου για πεντανόστιμες και τραγανές τηγανίτες χωρίς αυγά Υλικά Συνταγής 3 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1,5 κ.γλ. μαγιά στιγμής 1/2 κ.γλ. αλάτι 1 κ.γλ. ζάχαρη 2 κούπες νερό Εκτέλεση Σε ένα μπολ πρώτα κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουµε τη µαγιά, τη ζάχαρη,το νερο και το αλάτι και ανακατεύουµε πολύ καλά ώστε να γίνει ένας ομοιόμορφος πηχτός χυλός(Όταν είναι αραιός οι τηγανίτες γίνονται πλακέ ενω όταν είναι θα βγουν πιο φουσκωτές). Ζεσταίνουµε ελαιόλαδο σε τηγάνι και κουταλιά κουταλιά τις τηγανίζουµε µέχρι να ροδίσουν. Τις γυρίζουµε και από την άλλη πλευρά. Τις αφήνουµε…
Γράφει η Βάσω Κακούρη-(instagram.com/baso_kkr/) Μια γρήγορη, εύκολη και πεντανόστιμη σοκολατόπιτα Υλικά 3 αυγα 120γρ. ζάχαρη 70γρ. φαρίναπ 60γρ. κακάο 1 βανίλια 200γρ. μαργαρίνη 125γρ. κουβερτούρα Σιρόπι 100γρ. κρέμα γάλακτος ή γάλα 125γρ. κουβερτούρα Διαδικασία Σε ένα μπολ χτυπάμε με μίξερ χειρός τα αυγά με την ζάχαρη συνεχίζουμε με την βανίλια έπειτα το φαρινάπ με το κακάο κοσκινισμένα. Τέλος το βιτάμ με τη σοκολάτα που λιώσαμε σε μπεν μαρι (κατσαρόλα με νερό και μέσα το μπολ με μαργαρίνη και κουβερτούρα ) και λίγο κονιάκ προαιρετικά. Ρίχνουμε σε αντικολλητικό ταψί και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο για 20’ (στα 15’ κλείνουμε την…
Οι σουπιές κρασάτες κοκκινιστές είναι μία παραδοσιακή συνταγή. Θα τη βρείτε σε όλα τα νησιά του Αιγαίου, άλλες φορές με το μελάνι τους που δίνει πολύ νοστιμιά και άλλες φορές χωρίς μελάνι. Οι σουπιές έχουν γλυκιά σάρκα γι αυτό σε όλα τα νησιά τις προτιμούν όπως κι αν είναι μαγειρεμένες, ψητές, τηγανητές, κρασάτες, στιφάδο, με σπανάκι ή με χόρτα και ρύζι Υλικά Συνταγής 4-5 φρέσκιες σουπιές γύρω στο 1 κιλό 1/3 φλ. ελαιόλαδο 2 κρεμμύδια ξερά (κομμένα σε φέτες) 3-4 μικρά κρεμμυδάκια (ολόκληρα) 2 σκ. σκόρδο (σπασμένες) 1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί 1 κ.σ πελτέ ντομάτας 2 μέτριες ντομάτες (ψιλοκομμένες)…
Χοιρινά φιλετάκια με γλυκόξυνη σάλτσα με λίγα υλικά. Αποτελεί μία πολύ εύκολη και γρήγορη λύση για ένα τραπέζι σε φίλους, ενώ ταυτόχρονα είναι και ένα "γκουρμέ" πιάτο. Συστατικά Για τη γέμιση 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο 1 πιπεριά κόκκινη 1 πιπεριά πράσινη 1 πιπεριά κίτρινη αλάτι πιπέρι 100 γρ. τσένταρ, σε φέτες Για τη μαρινάδα 100 γρ. σάλτσα σόγιας χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι ξύσμα, από 1 λεμόνι 1 σκ. σκόρδο 50 γρ. κρέμα βαλσάμικο, με σύκο 1 κ.σ. μέλι 500 γρ. ψαρονέφρι 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο Για το σερβίρισμα σουσάμι φύλλα κόλιανδρου γουακαμόλε γλυκόξινη σάλτσα γιαούρτι στραγγιστό, ή sour cream Μέθοδος Εκτέλεσης…
Είναι καιρός που όλοι είμαστε ψιλό-άρρωστοι και με πυρετό στο κρεβάτι. Εντάξει χειμώνας είναι και το να κρυώσουμε είναι μέσα στο πρόγραμμα. Και τι θέλουμε όταν είμαστε κρυωμένοι; Ένα ζεστό κρεβάτι και μια ζεστή σούπα για το κρυολόγημα που θα μας κάνει να νιώσουμε καλύτερα. Η πιο συνηθισμένη σούπα είναι ο φιδές και πιστεύω ότι το έχει σιχαθεί και η δική σου ψυχή όσο και η δική μου. Για αυτό σήμερα σου έχω όχι μία, όχι δύο, αλλά 3 συνταγές για νόστιμες σούπες για το κρυολόγημα. Γιατί ποιος είπε ότι το κρυολόγημα δε θέλει καλοπέραση; Νοστιμιά, μαλακός λαιμός και ήρεμο…
Συνταγή για φανταστικό παστίτσιο με λαχανικά, λαζάνια και τυριά που λιώνουν. Τόση νοστιμιά, που θα ξεχάσετε ότι τρώτε παστίτσιο χωρίς κιμά! Ιδανικό και για χορτοφάγους Υλικά Συνταγής 18 λαζάνια 3 χρωματιστές πιπεριές (όχι πράσινες) 2 μελιτζάνες 2 κολοκυθάκια 1/4 φλ. ελαιόλαδο 2½ φλ. κασέρι (ή ρεγκάτο ή γραβιέρα) 1/2 φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο Για την εύκολη κρέμα 3 κ.σ. βούτυρο 1/2 πράσο ψιλοκομμένο 3 κ.σ. αλεύρι (γεμάτες) 750 ml φρέσκο γάλα (χλιαρό) 1/2 φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο αλάτι Για τη σάλτσα ντομάτα 1 κιλό ντομάτες τριμμένες ή ψιλοκομμένες 1 σκ. σκόρδο ¼ φλ. ελαιόλαδο αλάτι-πιπέρι 1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος Εκτέλεση Για το…
— Συστατικά — 1200g. χοιρινό μπούτι ή σπάλα 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα 2 - 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες ½ φλιτζ. τσαγιού Αγνόλαδο 1 ποτηράκι κρασί-Χυμός από 2 λεμόνια αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι-ρίγανη ½ κουτ. γλυκού κορν φλάουρ ή αλεύρι 5 πατάτες — Εκτέλεση — Πλένουμε το κρέας, το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα, βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί, ρίχνουμε το κρέας και το σοτάρουμε. Όταν πάρει χρώμα, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Μόλις γίνει διάφανο το κρεμμύδι, σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί, ρίχνουμε τις πατάτες…
Ένα από τα πλέον παραδοσιακά πιάτα της Σαρακοστής είναι τα καλαμαράκια με κοφτό μακαρονάκι στην κατσαρόλα! ΥΛΙΚΑ - 3-4 Καλαμάρια βάρους έως 1.300kg. -500γρ.κοφτο μακαρονάκι (1 πακέτο) -2 ντομάτες φρέσκες τριμμένες στον τρίφτη -1φλυτζανι χυμό ντομάτας -1κ.γ.τοματοπελτε -2 φύλλα δάφνης -1φλυτζανι ελαιόλαδο -1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο -1σκελιδα σκόρδο ψιλοκομμένη -αλάτι-πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Καθαρίζετε και πλένετε καλά τα καλαμάρια. Τα κόβετε σε ροδέλες, και τα αφήνετε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν τα νερά καλά. Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτετε και σοτάρετε και τα καλαμάρια. Όταν σοταρίσουν ρίχνετε στην κατσαρόλα και το χυμό της…
Θρεπτική κοτόσουπα, ιδανική για το κρυολόγημα! Υλικά 1 μπούτι, ένα στήθος και 1 φτερούγα κοτόπουλου ελευθέρας βοσκής 1 φλυτζάνι ρύζι για σούπες 1 μεγάλο κρεμμύδι 2 λεμόνια 3 αυγά 1 κλωναράκι άνιθο Αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση Βράζουμε στη χύτρα το κοτόπουλο μαζί με το κρεμμύδι καθαρισμένο, ολόκληρο Λίγο αλάτι στη χύτρα, κλείνουμε-Βράζει για 40 λεπτά-Αφαιρούμε και ξεψαχνίζουμε το κοτόπουλο Βγάζουμε από το ψυγείο τα αυγά για να πάρουν θερμοκρασία δωματίου. Αυτό είναι το πρώτο μυστικό, πρέπει τα αυγά να μην είναι κρύα Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τον ζωμό της βράσης του κοτόπουλου και το ολόκληρο βρασμένο κρεμμύδι. Αυτό είναι το δεύτερο…
Σελίδα 1 από 5

Επικοινωνήστε μαζί μας στο vimapoliti@gmail.com ή απευθείας στην φόρμα επικοινωνίας

Please, enter your name
Please, enter your e-mail address Mail address is not not valid
Please, enter your message