Φτιάξτε μια γλυκιά πίτα με κολοκύθα, ρύζι, κανέλα και γαρίφαλο! Ιδανικό επιδόρπιο και κυρίως γεύμα! Για τη γέμιση 2 1/2 κιλά κολοκύθα, κίτρινη 150 γρ. ρύζι γλασέ 5 αβγά 500 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική 1/2 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη 1/4 κ.γ. γαρίφαλο, σε σκόνη 1 κ.σ. κανέλα, σε σκόνη 2-3 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο 60 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ πιπέρι Για τη σύνθεση 450 γρ. φύλλο κρούστας για γλυκά 50 γρ. βούτυρο, λιωμένο Για το σερβίρισμα ζάχαρη άχνη κανέλα, σε σκόνη Μέθοδος Εκτέλεσης Για τη γέμιση Σε ένα κατσαρολάκι με νερό προσθέτουμε και βράζουμε το ρύζι για 8 λεπτά.…
Το στιφάδο είναι από τις πιο κλασικές και αγαπημένες επιλογές για το κυριακάτικο τραπέζι. Σε αυτή τη συνταγή το φτιάχνετε με κοτόπουλο και το συνοδεύετε ιδανικά με τηγανητές πατάτες. Υλικά 1 κοτόπουλο μεγάλο (περίπου 1.600-1.800γρ.), σε μερίδες 1 κιλό κρεμμυδάκια στιφάδου (κοκκάρια), καθαρισμένα 4-5 σκελίδες σκόρδο κομμένο στα τέσσερα 1 φλιτζάνι κρασί κόκκινο μπρούσκο 2 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ διαλυμένο σε 2 φλιτζάνια νερό 1 ξύλο κανέλας 3 φύλλα δάφνης 8 γαρίφαλα 6 κόκκους μπαχάρι 2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι Διαδικασία Σοτάρετε στο μισό λάδι τα κομμάτια του κοτόπουλου μέχρι να πάρουν χρώμα και τα βγάζετε σε ένα πιάτο. Ρίχνετε το…
Είναι μεγάλο άγχος για κάθε νοικοκυρά το τι θα κεράσει έναν επισκέπτη που θα εμφανιστεί απρόσμενα στο σπίτι. Βρήκαμε κάποιες δύο εύκολες ιδέες και δύο γρήγορες συνταγές που θα σας λύσουν τα χέρια. Οι γιαγιάδες πάντα μας έλεγαν ότι πρέπει κάθε σπίτι να έχει ένα γλυκό για κέρασμα σε περίπτωση που έρθει κάποιος επίσκεψη. Πόσες όμως από εμάς το εφαρμόζουν; Νοικοκυρές απανταχού και μη δεν χρειάζεται να ανησυχείτε γιατί η λύση είναι πραγματικά απλή. Συγκεντρώσαμε για εσάς τέσσερις εύκολες εναλλακτικές ωστε να επιλέξετε ανάλογα με τα γούστα και την όρεξή σας φυσικά. Πρόκειται για δύο “εύκολες λύσεις” και δύο γρήγορες…
Ο Pizza Chef Νίκος Αργυρόπουλος* μας επισημαίνει τα λάθη που κάνουμε όταν φτιάχνουμε πίτσα και μας δίνει χρήσιμες συμβουλές. 1. Βάζετε υπερβολική ποσότητα μαγιάς Η υπερβολική ποσότητα μαγιάς, ιδιαίτερα ξερής, που είναι πιο ισχυρή από τη νωπή έχει μεν σαν αποτέλεσμα να φουσκώσει πολύ γρήγορα η ζύμη μας από την άλλη πλευρά όμως μας δημιουργεί τεράστια απώλεια σε γεύση στην πίτσα μας. Καλό θα είναι να μην ξεπερνάμε τα 3 με 4 γρ. ξερής μαγιάς στο 1 κιλό αλεύρι και να ακολουθούμε μια φυσική ωρίμαση στη ζύμη από 24 μέχρι 48 ώρες. Με απλά λόγια κάνουμε τη ζύμη την προηγουμένη…
Αρνάκι κοκκινιστό στην κατσαρόλα με πατάτες baby. Η τέλεια πρόταση για το κυριακάτικο τραπέζι. Υλικά 1½ κιλό αρνί μπούτι, σε μερίδες χυμό από 1 λεμόνι 120γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 100ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας 500ml κρασί κόκκινο ξηρό 450γρ. ντοματάκια κονκασέ 400ml ζωμό βοδινού φρέσκο ή ψυγείου 1 ξυλάκι κανέλα 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη 10-12 πατατούλες baby αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο Διαδικασία Βάζετε το κρέας σε ένα μπολ, το ραντίζετε με τον χυμό λεμονιού και καλύπτετε με μεμβράνη. Βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες. Στη συνέχεια το βγάζετε από το ψυγείο, το στεγνώνετε ταμποναριστά με…
Διαβάστε επτά λόγους υγείας για να συμπεριλάβετε τον λιναρόσπορο στη διατροφή σας και επωφεληθείτε από τα πολλά και σημαντικά οφέλη που έχει να σας προσφέρει Εδώ και αιώνες, ο λιναρόσπορος τιμάται ως ένα από τα τρόφιμα με εξαιρετικές ιδιότητες προστασίας της υγείας. Σήμερα, αναδεικνύεται σε υπερτρόφιμο, με τις επιστημονικές μελέτες να τονίζουν τα οφέλη του, από τον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης και του σακχάρου, μέχρι τη συμβολή του στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους. Παρακάτω ακολουθούν ορισμένα οφέλη του λιναρόσπορου στην υγεία που έχουν ήδη διαπιστωθεί από τους επιστήμονες. 1. Προστατεύει την καρδιά Μια κουταλιά της σούπας λιναρόσπορος (7 γραμμάρια) παρέχει…
Αυτή η γλυκιά πίτα είναι ένα πεντανόστιμο και υγιεινό κέικ λαδιού, που απολαμβάνουμε κλασικά στις 27/8, του Άγιου Φανούριου, αλλά και οποιαδήποτε εποχή αφού συνοδεύει ιδανικά τον καφέ και το τσάι. Υλικά 4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ 1 κουτ. γλυκού σόδα ¼ κουτ. γλυκού αλάτι 1¼ φλιτζανιού ζάχαρη 1 φλιτζάνι λάδι (προτιμήστε ελαιόλαδο) ½ φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού ½ φλιτζάνι νερό 1 κουτ. γλυκού κανέλα ξύσμα από 1 λεμόνι 1 φλιτζάνι σταφίδες (άσπρες ή μαύρες) ανακατεμένες με 1 κουτ. γλυκού αλεύρι ½ φλιτζάνι κοπανισμένη καρυδόψιχα ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα Διαδικασία Αναμιγνύετε το αλεύρι…
Η πιο ωραία συνταγή για εύκολα Πασχαλινά κουλουράκια με πορτοκάλι, χωρίς αμμωνία και όλα τα μυστικά επιτυχίας. Αφράτα, τραγανά, βουτυράτα και θεϊκά! Υλικά Συνταγής 500 γραμ. Χωριό βούτυρο αγελάδος πλακάκι 500 γραμ. ζάχαρη ξύσμα από 3 ακέρωτα πορτοκάλια 2 βανίλιες 1/4 κ.γλ. μαστίχα κοπανισμένη 1 πρέζα αλάτι 4 αυγά 120 γραμ. χυμό φρέσκο πορτοκάλι 1 κ.γλ. κοφτό σόδα μαγειρική 1.350 γραμ. αλεύρι γ.ο.χ. 10 γραμ. μπέικιν πάουντερ (1/2 φάκελο) Για το διάλυμα αυγού 2 κρόκους αυγού 2 κ.σ. ζάχαρη 4 κ.σ. νερό Εκτέλεση Για να γίνουν τραγανά και αφράτα αυτά τα εύκολα πασχαλινά κουλουράκια με πορτοκάλι, χωρίς αμμωνία, όλα τα…
Γράφει η Βάσω Κακούρη-(instagram.com/baso_kkr/) Εύκολη παραδοσιακή συνταγή Αγρινίου για πεντανόστιμες και τραγανές τηγανίτες χωρίς αυγά Υλικά Συνταγής 3 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1,5 κ.γλ. μαγιά στιγμής 1/2 κ.γλ. αλάτι 1 κ.γλ. ζάχαρη 2 κούπες νερό Εκτέλεση Σε ένα μπολ πρώτα κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουµε τη µαγιά, τη ζάχαρη,το νερο και το αλάτι και ανακατεύουµε πολύ καλά ώστε να γίνει ένας ομοιόμορφος πηχτός χυλός(Όταν είναι αραιός οι τηγανίτες γίνονται πλακέ ενω όταν είναι θα βγουν πιο φουσκωτές). Ζεσταίνουµε ελαιόλαδο σε τηγάνι και κουταλιά κουταλιά τις τηγανίζουµε µέχρι να ροδίσουν. Τις γυρίζουµε και από την άλλη πλευρά. Τις αφήνουµε…
Γράφει η Βάσω Κακούρη-(instagram.com/baso_kkr/) Μια γρήγορη, εύκολη και πεντανόστιμη σοκολατόπιτα Υλικά 3 αυγα 120γρ. ζάχαρη 70γρ. φαρίναπ 60γρ. κακάο 1 βανίλια 200γρ. μαργαρίνη 125γρ. κουβερτούρα Σιρόπι 100γρ. κρέμα γάλακτος ή γάλα 125γρ. κουβερτούρα Διαδικασία Σε ένα μπολ χτυπάμε με μίξερ χειρός τα αυγά με την ζάχαρη συνεχίζουμε με την βανίλια έπειτα το φαρινάπ με το κακάο κοσκινισμένα. Τέλος το βιτάμ με τη σοκολάτα που λιώσαμε σε μπεν μαρι (κατσαρόλα με νερό και μέσα το μπολ με μαργαρίνη και κουβερτούρα ) και λίγο κονιάκ προαιρετικά. Ρίχνουμε σε αντικολλητικό ταψί και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο για 20’ (στα 15’ κλείνουμε την…
Σελίδα 1 από 6

Επικοινωνήστε μαζί μας στο vimapoliti@gmail.com ή απευθείας στην φόρμα επικοινωνίας

Please, enter your name
Please, enter your e-mail address Mail address is not not valid
Please, enter your message