To  "Βήμα Πολίτη"  αυτές τις γιορτές στηρίζει την Κιβωτό του Κόσμου και στέκεται δίπλα στα παιδιά και στις οικογένειες που βρίσκονται σε κίνδυνο και ανάγκη.

 Αυτές τις γιορτές γινόμαστε όλοι μια «ανοιχτή αγκαλιά» και στηρίζουμε τα Σπίτια Φιλοξενίας των παιδιών της Κιβωτού σε ολόκληρη την Ελλάδα. Στεκόμαστε  δίπλα στα παιδιά της Κιβωτού στέλνοντας ένα μήνυμα αγάπης.

Οι ανάγκες της Κιβωτού του Κόσμου είναι πολύ μεγάλες και όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε για να καταφέρουν τα παιδιά και οι οικογένειές τους να ζήσουν ανθρώπινα, με ασφάλεια και αξιοπρέπεια.

Αυτές τις γιορτές στηρίζουμε την Κιβωτό του Κόσμου και το έργο του Πατέρα Αντώνιου και μας καλεί να προσφέρουμε με τους παρακάτω τρόπους.

 Καλούμε στο 19828 ή στέλνουμε μήνυμα γράφοντας την λέξη ΚΙΒΩΤΟΣ

Σταθερό: 2,60€/κλήση με ΦΠΑ & τέλος σταθερής τηλεφωνίας-Κινητό: 2,48€/κλήση ή sms με ΦΠΑ από όλα τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας.Εφαρμόζεται επιπλέον τέλος κινητής τηλεφωνίας 12% ή 15% ή 18% ή 20% ανάλογα το ύψος του μηνιαίου λογαριασμού.

Μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά. Ακόμα και η πιο μικρή προσφορά έχει τεράστια αξία για τα παιδιά.Ας είναι αυτά τα Χριστούγεννα ένα μαγικό ταξίδι με προορισμό… την αγάπη!

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Η ιστορία της Κιβωτού

Η ιστορία της Κιβωτού ξεκινάει αρκετά χρόνια πριν. O Πάτερ Αντώνιος , η ψυχή της Κιβωτού, ξεκίνησε την ιερατική του δράση το 1998, 26 ετών τότε, σε μια από τις πιο υποβαθμισμένες τότε περιοχές, στον Κολωνό στην Αθήνα. Παρατηρούσε καθημερινά παιδιά, που ενώ θα έπρεπε να ήταν στο σχολείο σύχναζαν σε πλατείες ή παιδιά που αποτελούσαν μέλη ομάδων υψηλού κινδύνου.

Τα πλησίασε σιγά, σιγά, πολύ ανθρώπινα, παίζοντας αρχικά μπάσκετ μαζί τους, προσπαθώντας να τους μιλήσει ως ίσος προς ίσο, να τα παρακινήσει να μοιραστούν την καθημερινότητα και τους προβληματισμούς τους χωρίς να τους κρίνει και χωρίς να τους νουθετεί. Σκοπός του ήταν να βρει τον τρόπο να σταθεί στο πλάι τους και να τα βοηθήσει στις ανάγκες τους. Με τον καιρό κέρδισε την αποδοχή τους και σταδιακά και την εμπιστοσύνη τους.

Το OPEN στηρίζει το έργο της Κιβωτού του κόσμου

 Η προσφορά του απλού κόσμου ξεκίνησε μετά από καιρό, εφόσον γνώρισαν το νεαρό ιερέα και συνειδητοποίησαν τις προθέσεις του. Έτσι, με τη βοήθεια εθελοντών, δημιουργήθηκε η Κιβωτός του Κόσμου, μια Οργάνωση με στόχο να βγάλει όσα περισσότερα παιδιά μπορούσε από τη φτώχεια και την εγκατάλειψη και να τους προσφέρει τη δυνατότητα «να σταθούν στα πόδια τους». Η αγκαλιά της «Κιβωτού» δέχεται όλους όσους έχουν την ανάγκη της ανεξάρτητα από εθνικότητα και θρησκεία.

Το έργο της σήμερα

Σήμερα τα σπίτια φιλοξενίας της Κιβωτού (σε Αθήνα, Πειραιά, Βόλο, Χίο, Πωγωνιανή και Κόνιτσα) είναι σε θέση να προσφέρουν έμπρακτα προστασία σε παιδιά τα οποία ήταν παραμελημένα ή εγκαταλελειμμένα, είτε γιατί δεν υπήρχαν γονείς είτε γιατί κρίθηκαν ακατάλληλοι για την φροντίδα αυτών.

Το OPEN στηρίζει το έργο της Κιβωτού του κόσμου

 Παιδιά που είχαν υποστεί κακοποίηση κάθε μορφής από τους γονείς τους ή συγγενικά τους πρόσωπα, παιδιά χωρίς όρια, βρήκαν στην Κιβωτό το κατάλληλο περιβάλλον, όπου εκτός της διαμονής και της ασφάλειας, συμμετέχουν σε πλήθος προγραμμάτων, τα οποία προσεκτικά έχουν σχεδιαστεί για εκείνα. Στόχος είναι κάθε παιδί να μπορέσει να αναπτύξει μια συναισθηματικά και πνευματικά υγιή προσωπικότητα, να αναπτύσσει κοινωνικές δραστηριότητες και να λαμβάνει εκπαιδευτικά και παιδαγωγικά ερεθίσματα.

Σκαρφαλωμένο στην κορυφογραμμή του Don Sheldon του εκπληκτικού παγετώνα Ruth του Denali, στην Αλάσκα, και προσβάσιμο μόνο με αεροπλάνο, το Sheldon Chalet είναι διάσημο ως το πιο απομακρυσμένο ξενοδοχείο του κόσμου.

  Το Εθνικό Πάρκο Denali της Αλάσκας εκτείνεται σε έξι εκατομμύρια στρέμματα και αποτελεί καταφύγιο για αρκούδες γκρίζλι, καριμπού (Τάρανδος), άλκες (είδος ελαφιού), λύκους και άλλα είδη άγριας ζωής. Είναι ένα από τα πιο όμορφα μέρη που μπορείτε να επισκεφθείτε στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και ένα από τα πιο δυσπρόσιτα.

 Για παράδειγμα, το Don Sheldon, μια παγετώδης κοιλάδα που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.829 μέτρων, ήταν κάποτε προσβάσιμο μόνο με αεροπλάνο που ήταν εξοπλισμένο με σκι, αλλά μετά την ολοκλήρωση του πολυτελούς Sheldon Chalet, οι ιδιωτικές βόλτες με ελικόπτερο έγιναν επίσης δυνατές.

 Το Sheldon Chalet, που πήρε το όνομά του από τον πατέρα των δύο ιδιοκτητών του σαλέ, Robert και Kate Sheldon, κατασκευάστηκε το 2018 και έγινε αμέσως πρωτοσέλιδο τόσο για τη δυσπρόσιτη τοποθεσία του όσο και για την πικάντικη τιμή μιας διαμονής 3 διανυκτερεύσεων. Προσφέροντας απόλυτη ιδιωτικότητα μακριά από το άγχος της αστικής ζωής, το Sheldon Chalet είναι το τέλειο καταφύγιο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα να το επισκεφθούν.

 

 Η ελάχιστη διαμονή 3 διανυκτερεύσεων στο Sheldon Chalet κοστίζει 35.000 δολάρια ανά ζευγάρι και περιλαμβάνει υπηρεσία μεταφοράς με ελικόπτερο, ιδιωτικό θυρωρό, γκουρμέ γεύματα και δραστηριότητες όπως βόλτα με έλκηθρο, πεζοπορία στον παγετώνα και ορειβασία. Δεν είναι το είδος της εμπειρίας που όλοι μπορούν να αντέξουν οικονομικά, αυτό είναι σίγουρο, αλλά αν τα χρήματα δεν αποτελούν πρόβλημα, η διαμονή στο πιο απομακρυσμένο σαλέ του κόσμου είναι σίγουρα κάτι που αξίζει να το έχετε στη λίστα σας.

Το Sheldon Chalet μπορεί να φιλοξενήσει έως και 10 άτομα ανά πάσα στιγμή, προσφέρει εκπληκτική θέα στο χιονισμένο περιβάλλον του κατά τη διάρκεια της ημέρας και στο βόρειο σέλας τη νύχτα. Οι δραστηριότητες κατά τη διάρκεια της ημέρας περιλαμβάνουν καταρρίχηση, πεζοπορία στον παγετώνα και ψάρεμα, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη σάουνα στον τελευταίο όροφο, να παρατηρήσετε τα αστέρια ή να δοκιμάσετε τα πιάτα που ετοιμάζει ο σεφ Dave Thorne από την Αλάσκα.

 

 «Η μητέρα μου και ο μπαμπάς πατέρας ήταν άνθρωποι που αξίζει να θυμόμαστε, αλλά η επιθυμία τους για αυτό το ακίνητο δεν είχε καμία σχέση με τη δική τους κληρονομιά. Ήθελαν απλώς να γνωρίσουν και άλλοι άνθρωποι αυτό το μέρος που είναι μαγευτικότερο από οτιδήποτε άλλο στον πλανήτη», δήλωσε ο Robert Sheldon στην εφημερίδα Chicago Tribune.

 Η έκδοση των αδειών για την κατασκευή του Sheldon Chalet χρειάστηκε πάνω από μια δεκαετία και δεν μπορώ να φανταστώ πόσο δύσκολο πρέπει να ήταν να πετάξουν τα απαραίτητα υλικά σε αυτό το απομονωμένο μέρος, οπότε υποθέτω ότι το στάδιο της τιμής των 35.000 δολαρίων είναι κάπως δικαιολογημένο. Παρόλα αυτά, δεν είναι για όλους.ethnos.gr

Ανοικτή είναι από την Παρασκευή (12/11) η πλατφόρμα υποβολής των αιτήσεων για το πρόγραμμα των «Νέων Αγροτών» (υπομέτρο 6.1 του ΠΑΑ), συνολικού προϋπολογισμού 420 εκατ. ευρώ. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να καταθέσουν τις αιτήσεις τους μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά έως και την Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2021.

Όπως ανέφερε σε δήλωσή του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός «το πρόγραμμα έχει αναπτυξιακή διάσταση» και στόχος του είναι «να στηρίξει αυτούς που πραγματικά θέλουν να επενδύσουν στον αγροτικό χώρο και όχι ευκαιριακά να πάρουν ένα βοήθημα».

Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό, το υπομέτρο 6.1 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) «δημιουργεί τα κίνητρα αλλά και τις υποχρεώσεις οι εντασσόμενοι στο πρόγραμμα αυτό να παραμείνουν ως επαγγελματίες αγρότες για επτά χρόνια. Είναι ένα εμβληματικό μέτρο που έρχεται να αντιμετωπίσει σημαντικά προβλήματα, όπως η γήρανση, αφού στοχεύει στη δημογραφική ανανέωση».

 Σύμφωνα με τον κ. Στύλιο, σημαντική διαφορά του νέου προγράμματος σε σχέση με τα προηγούμενα είναι «ότι για πρώτη φορά η διαδικασία υποβολής φακέλου και εγγράφων, αλλά και η αξιολόγηση των αιτήσεων θα γίνεται ηλεκτρονικά. Στόχος μας είναι μάλιστα να μην υπάρξει παράταση και τα χρήματα να δοθούν στους νέους γεωργούς μέσα σε διάστημα το πολύ 6-7 μηνών».

 Τα βασικά στοιχεία του προγράμματος

Το μέγεθος της γεωργικής τους εκμετάλλευσης, που θα δηλωθεί στο ΟΣΔΕ του έτους 2021, εκπεφρασμένο ως τυπική απόδοση, πρέπει να είναι στις ηπειρωτικές περιοχές, από 14.000 έως 100.000 ευρώ.

Μεταξύ άλλων το μέτρο απευθύνεται σε ενήλικες που δεν έχουν υπερβεί το 41ο έτος της ηλικίας τους και που εγκαθίστανται για πρώτη φορά σε γεωργική εκμετάλλευση κατά το δεκαοκτάμηνο που προηγείται της υποβολής του αιτήματος στήριξης.

Για την ένταξη υποβάλλεται ηλεκτρονικά στο Πληροφορικό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων, αίτηση και επιχειρηματικό σχέδιο με διάρκεια από 3 έως 4 έτη.

Η ενίσχυση θα καταβληθεί σε δύο δόσεις. Η πρώτη θα πιστωθεί με την ένταξη του δικαιούχου στο μέτρο, αφορά το 70% του συνολικού ποσού ενίσχυσης, ενώ η δεύτερη δόση πληρώνεται κατά την ολοκλήρωση του επιχειρηματικού σχεδίου.

Οι δικαιούχοι πρέπει να αποκτήσουν την ιδιότητα του επαγγελματία γεωργού και να την διατηρήσουν για μία τετραετία από την ολοκλήρωση του επιχειρηματικού τους σχεδίου, ενώ θα πρέπει να υπαχθούν στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ και να παραμείνουν σε αυτό για μία τετραετία από την ολοκλήρωση του επιχειρηματικού τους σχεδίου.

Η κατανομή

Η κατανομή της δημόσιας δαπάνης ανά Περιφέρεια, έχει γίνει λαμβάνοντας υπόψη μεταξύ άλλων κριτηρίων, τη δίκαιη αναπτυξιακή μετάβαση, τη νησιωτικότητα, την ορεινότητα, την υποεκτίμηση της ενδοπεριφερειακής σημασίας του πρωτογενούς τομέα λόγω της παρουσίας, στην ίδια Περιφέρεια, ενός ισχυρού δευτερογενούς τομέα, καθώς και την ανάγκη ενίσχυσης των πυρόπληκτων περιφερειών, που προέκυψε από τις εκτεταμένες πυρκαγιές σε αγροτικές εκτάσεις το καλοκαίρι του 2021.

Η κατανομή της δημόσιας δαπάνης ανά Περιφέρεια έχει ως εξής:

Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης 37.300.000 ευρώ

Κεντρικής Μακεδονίας 62.200.000 ευρώ

Δυτικής Μακεδονίας 30.500.000 ευρώ

Θεσσαλίας 44.500.000 ευρώ

Στερεάς Ελλάδος 37.900.000 ευρώ

Ηπείρου 33.200.000 ευρώ

Ιονίων Νήσων 11.700.000 ευρώ

Δυτικής Ελλάδος 44.100.000 ευρώ

Πελοποννήσου 39.500.000 ευρώ

Αττικής 10.800.000 ευρώ

Νοτίου Αιγαίου 12.000.000 ευρώ

Βορείου Αιγαίου 19.000.000 ευρώ

Κρήτης 37.300.000 ευρώ

ΣΥΝΟΛΟ 420.000.000 ευρώ

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε την πρόσκληση για το πρόγραμμα

Κυκλοφόρησε το νέο προσωπικό CD του ο Στέφανος Κόπανος με τον τίτλο "Oταν για μένα σε ρωτούν".

Ο ταλαντούχος νεαρός καλλιτέχνης και κατά πολλούς πολλά υποσχόμενος στον χώρο της δημοτικής μας παράδοσης μας ...αυτοσυστήνεται μέσα απο την νέα του σπουδαία  δουλειά.

Ο δίσκος περιλαμβάνει 15 παραδοσιακά τραγούδια απο πολλά μέρη της Ελλάδας και αξίζει πραγματικά τον κόπο να ακούσει όποιος αγαπάει τη γνήσια δημοτική μουσική.

 Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα, συμπεριλαμβανομένων των Panagiwtis Plastiras και Tasos Kopanos, άτομα που παίζουν μουσικά όργανα και άτομα που στέκονται

 Στο κλαρίνο τον συνοδεύουν ο Παναγιώτης Πλαστήρας και ο αείμνηστος αδερφός του Τάσος Κόπανος ο οποίος έχει γράψει και το τραγούδι "Στο Κρασί Νερό Δε Βάζεις"  ..

Την ενορχήστρωση και την καλλιτεχνική επιμέλεια κάνει ο Μπάμπης Φωτίου με συνθέτη τον μεγάλο Βασίλη Φωτίου

 Μπορεί να είναι εικόνα τον Stefanos Kopanos, γένι και κείμενο

Σε ένα χρόνο από σήμερα, στην καλύτερη περίπτωση, θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία κατάρτισης του νέου Ειδικού Χωροταξικού για τις ΑΠΕ στη χώρα μας, έργο που έχει βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, αλλά και της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας εμφανίζεται διατεθειμένη να επισπεύσει όσο είναι δυνατό τις διαδικασίες, καθώς θεωρεί ότι αυτό θα συντελέσει στο να ξεκαθαρίσουν τα δεδομένα και να μην αποτελεί, η μη ολοκλήρωση του νέου χωροταξικού, επιχείρημα (τις περισσότερες φορές τεχνητό), για την έγερση αντιδράσεων στην εγκατάσταση ΑΠΕ σε όλη τη χώρα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι προς αυτή την κατεύθυνση είναι και οι οδηγίες που έχουν δοθεί στο ΥΠΕΝ από το Μέγαρο Μαξίμου.

Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι στο ΥΠΕΝ έχει ωριμάσει η ιδέα για τη δημιουργία ενός θεσμοθετημένου συμβουλευτικού οργάνου, με τη συμμετοχή περιβαλλοντικών οργανώσεων και των φορέων που εκπροσωπούν τους επενδυτές ΑΠΕ, το οποίο θα λειτουργεί σε διαρκή βάση παρακολουθώντας τη διαδικασία κατάρτισης του νέου Ειδικού Χωροταξικού ΑΠΕ που εκπονεί η εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο κατόπιν διαγωνισμού.

Ψηλά βουνά και μικρά νησιά

Ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχουν οι πληροφορίες σχετικά με τις αλλαγές που πρόκειται να επιφέρει το νέο Χωροταξικό σε σχέση με ό,τι προέβλεπε το υφιστάμενο.

Η σημαντικότερη, σύμφωνα με όσα είπε στο συνέδριο Renewable & Storage Forum του energypress ο πρώην αρμόδιος υφυπουργός Περιβάλλοντος Δημήτρης Οικονόμου, είναι ότι θα υπάρξει επανεξέταση των κανόνων που ισχύουν για εγκατάσταση ανεμογεννητριών σε δύο περιπτώσεις: Τα ψηλά βουνά και τα μικρά νησιά. Στο σημερινό χωροταξικό δεν έχουν αντιμετωπιστεί ως ειδικές περιπτώσεις. Στο καινούργιο θα αντιμετωπίζονται ως περιοχές με ιδιαιτερότητες και άρα θα τυγχάνουν ιδιαίτερης μεταχείρισης, με κατεύθυνση να απαγορευθεί η εγκατάσταση αιολικών πάρκων.

Πρέπει να σημειωθεί ότι στο θέμα είχε αναφερθεί κατά τη διάρκεια των πρόσφατων καταστροφικών πυρκαγιών του καλοκαιριού ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προαναγγέλοντας ότι θα σταματήσει η εγκατάσταση ανεμογεννητριών «σε μερικά μικρά νησιά και σε όλα τα ψηλά βουνά».

Επειδή το ζήτημα αυτό είναι πολύ κρίσιμο και δημιουργεί μια ριζικά διαφορετική κατάσταση, είναι προφανές ότι μέχρι να διαμορφωθεί το νέο χωροταξικό θα δοθούν μάχες για το τι σημαίνει «ψηλό βουνό» (από ποιό υψόμετρο κιαι πάνω, με ποιά χαρακτηριστικά κ.λπ.) καθώς επίσης για το τι σημαίνει «μικρό νησί».

Οι άλλες αλλαγές

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Renewable & Storage Forum ο κ. Οικονόμου, πέραν του ειδικού καθεστώτος στα ψηλά βουνά και στα μικρά νησιά, το νέο χωροταξικό θα περιλαμβάνει, κάποιες, τουλάχιστον, αλλαγές ακόμα:

·         Θα αλλάξουν οι ελάχιστες αποστάσεις που προσδιορίζονται στο υφιστάμενο χωροταξικό, σε συνάρτηση με την πρόοδο της τεχνολογίας όσον αφορά το μέγεθος του ρότορα και το ύψος της ανεμογεννήτριας. Το χωροταξικό του 2009 βασιζόταν στο γεγονός ότι η μεγαλύτερη, τότε, ανεμογεννήτρια είχε ύψος 80 μέτρα. Σήμερα η μεγαλύτερη έχει διπλάσιο μέγεθος και μέχρι να εφαρμοστεί το νέο πλαίσιο θα είναι ακόμα μεγαλύτερη.

·         Θα επανεξεταστούν και θα βελτιωθούν οι κανόνες για το τοπίο σε σχέση με την εγκατάσταση ανεμογεννητριών, ενώ θα υιοθετηθούν κανόνες, για πρώτη φορά, σε σχέση με την εγκατάσταση μεγάλων φωτοβολταϊκών πάρκων. Εν γένει, το όλο πλαίσιο χωροθέτησης φωτοβολταϊκών θα ενισχυθεί διότι το σημερινό θεωρείται ασθενές.

·         Θα ενσωματωθεί καλύτερα η σωρευτική επίδραση από τη συσώρευση πολλών αιολικών και φωτοβολταϊκών πάρκων, αλλά ταυτόχρονα θα δίνεται η δυνατότητα ευελιξίας.

·         Θα δίνεται η δυνατότητα να διαφοροποιούνται τα νούμερα στους κανονιστικούς όρους (μέσα πάντα στα θεσπισμένα άνω και κάτω όρια), όσον αφορά τα υποκείμενα εργαλεία σχεδιασμού, έτσι ώστε να μπορούν και οι τοπικές κοινωνίες να κάνουν τις επιλογές τους.

·         Θα υιοθετηθεί κανονιστικό πλαίσιο για τους σταθμούς αποθήκευσης.

·         Θα ενσωματωθούν ρυθμίσεις που θα αφορούν χωροταξικά θέματα για το Υδρογόνο.

Ένας ..μικρός χαμός έγινε χθες Κυριακή σε πανηγύρι για την γιορτή των Αγίων Αναργύρων στα Λεπιανά Αγράφων.

Ο δημοφιλής δημοτικός τραγουδιστής ξεσήκωσε του θαμώνες που τον "έπνιξαν” με λουλούδια εκδηλώνοντας την αγάπη τους στον έναν και μοναδικό Γιώργο Βελισσάρη που ξέρει να ξεσηκώνει τον κόσμο και να κρατά το κέφι του αμείωτο.

 Στο πανηγύρι συμμετείχαν ο Νίκος Βλαχοδήμος και ο Κώστας Αριστόπουλος

Δείτε μερικά στιγμιότυπα..

Δευτέρα, 01 Νοεμβρίου 2021 00:19

Αθλητές που ακολουθούν vegan διατροφή

Μια αυστηρά χορτοφαγική διατροφή θα φάνταζε απαγορευτική για αθλητές πριν κάποια χρόνια. Όμως η μεταστροφή μερίδας του πληθυσμού προς μια μη κρεατοφαγική δίαιτα δείχνει ότι μπορεί να έχει αρκετά οφέλη, ακόμα και για επαγγελματίες του αθλητισμού.

Είναι γεγονός ότι οι αθλητές, περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη ομάδα πληθυσμού, έχουν αυξημένες ανάγκες για ενέργεια και για ένα στιβαρό μυϊκό σύστημα. Οι καθημερινές τους προπονήσεις και αγώνες, απαιτούν εξαιρετική φυσική κατάσταση. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της εξάσκησης και της σωστής διατροφής. 

Υπάρχουν λοιπόν αρκετοί αθλητές που αποδεικνύουν ότι η πρόσληψη πρωτεϊνών δε χρειάζεται να είναι ζωικής προέλευσης και πως μια διατροφή πλούσια σε φρούτα, λαχανικά και κάποια ζυμαρικά τους δίνει τα υψηλά επίπεδα ενέργειας που χρειάζονται. 

Ένας από αυτούς τους αθλητές είναι ο κορυφαίος της Φόρμουλα 1, Λιούις Χάμιλτον. Ο Άγγλος οδηγός ξεκίνησε τη διατροφή vegan το 2017 και έκτοτε είναι ένθερμος υποστηρικτής της. Ο ίδιος δηλώνει πως «έχω παρατηρήσει θετικές αλλαγές στον ύπνο μου, αλλά και γενικότερα στην υγεία  μου. Τα οφέλη αυξάνονται συνεχώς και ειλικρινά αισθάνομαι καλύτερα από ποτέ. Είμαι 35 χρονών και ενώ κανονικά θα έπρεπε να αισθάνομαι λιγότερη ευεξία από ότι στα 25 μου, είμαι πιο ενεργητικός και σε καλύτερη φυσική κατάσταση».

Ο Χάμιλτον ανήκει στην κατηγορία αυτών που ονομάζονται σούπερ-αθλητές. Έχει καταφέρει να φτάσει σε τίτλους πρωταθλημάτων τον κορυφαίο Μίκαελ Σουμάχερ, έχοντας 7 στο ενεργητικό του. Για τη φετινή σεζόν το στοίχημα Φόρμουλα 1 της bwin δείχνει κορυφαίο φαβορί τον Φερστάπεν, ο οποίος είναι και πρώτος στη βαθμολογία. 5 ακόμα Grand Prix απομένουν για τη λήξη της σεζόν και εάν ο Χάμιλτον καταφέρει να κάνει την ανατροπή, θα είναι ο πρώτος στην ιστορία του αθλήματος με 8 πρωταθλήματα. 

Εκτός από το Χάμιλτον, υπάρχουν και άλλοι αθλητές που ακολουθούν χορτοφαφική διατροφή, με τη λίστα να περιλαμβάνει τις αδελφές Βίνους και Σερένα Γουίλιαμς. Οι 2 τενίστριες ασπάστηκαν τη χορτοφαγία, όταν προέκυψε πρόβλημα υγείας στη Βίνους το 2011. Η Σερένα δεν άργησε να ακολουθήσει την ίδια διατροφή, κάνοντας συμπαράσταση στην αδελφή της. 

Στη λίστα με τους αθλητές που είναι vegan συγκαταλέγεται και ο Αμερικάνος δρομέας υπερμαραθωνίου Σκοτ Τζούρεκ. Ο κάτοχος 16 κύριων τίτλων υπερμαραθωνίου, πήρε αυτή την απόφαση όσο φοιτούσε ακόμη στο κολέγιο, λόγω προβλημάτων υγείας του στενού του οικογενειακού κύκλου. Όπως έχει δηλώσει ο ίδιος «ήταν μια απόφαση με μακροπρόθεσμα οφέλη και όχι μία για βραχυπρόθεσμα κέρδη απόδοσης». O Τζούρεκ έχει υπάρξει ένας από τους σημαντικότερους υπερμαραθωνοδρόμους παγκοσμίως. 

Ένας πρώην vegan αθλητής είναι ο Πάτρικ Μπαμπουμιάν, ο οποίος κατείχε την πρώτη θέση στην άρση βαρών, στην κατηγορία 105 κιλών. Ο Μπαμπουμιάν έγινε χορτοφάγος το 2005, ενώ το 2011 έγινε vegan. O ίδιος μάλιστα έχει υπάρξει το κεντρικό πρόσωπο εκστρατείας του οργανισμού ΡΕΤΑ (υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων), υποστηρίζοντας τη vegan διατροφή. 

 

 

 

Ο «Σασμός» έχει μπει για τα καλά στην καθημερινότητα του κοινού και πολλοί είναι αυτοί που θέλουν να μάθουν τι θα γίνει στις ζωές των Βρουλάκηδων και Σταματάκηδων.

Το πρωί της Δευτέρας ο Γιώργος Αμούτζας, ο τηλεοπτικός Νικηφόρος βρέθηκε καλεσμένος στην ραδιοφωνική εκπομπή του Μάκη Πουνέντη «Mak Attack», στον σταθμό Λάμψη.

Εκεί ο πρωταγωνιστής του «Σασμού» που έχει γίνει ιδιαίτερα αγαπητός για τις υποκριτικές του ικανότητες μίλησε για όλα και έκανε μερικές αποκαλύψεις.Πιο συγκεκριμένα ο Γιώργος Αμούτζας αναφέρθηκε στην σχέση του με την Τζένη, στον ρόλο του, αλλά και στον Μαθιό.

«Ο Νικηφόρος θυμίζει τραγικό ήρωα. Του συμβαίνουν πολλά, έχει να περάσει πολλά ακόμα, δεν τα μαθαίνει, δεν τα ξέρει, δεν μπορεί να τα φανταστεί, να τα επεξεργαστεί.

Είμαι τυχερός που μου παρουσιάστηκε αυτή η συγκυρία. Αυτό που συμβαίνει με τον Σασμό δεν το περίμενα!» υπογραμμίζει. Ο Νικηφόρος είναι από τους χαρακτήρες που έχουν αγαπηθεί πολύ από τους τηλεθεατές και το... «απολαμβάνω. Είναι 18χρονος στη σειρά και θα μεγαλώσει, θα υπάρχει εξέλιξη. Ο ρόλος διαρκεί έως το τέλος της σειράς», δήλωσε αρχικά.

Στην συνέχεια σε ερώτηση του Μάκη Πουνέντη για τα spoiler που κυκλοφορούν ότι ο Μαθιός είναι πατέρας του Νικηφόρου, ο Γιώργος Αμούτζας απάντησε:

«Είναι αληθινή η σχέση του Μαθιού με τον Νικηφόρο. Ο Μαθιός τα αισθάνεται όλα αυτά που κάνει για τον Νικηφόρο. Τον στηρίζει, είναι δίπλα του. Στην κόντρα με τον  Αγη, στο θάνατο του πατέρα του πατέρα του… Η σχέση τους εξελίσσεται στο μέλλον… Έχουν να γίνουν ακόμη πολλά…. Δεν γνωρίζουμε ένα ο Μαθιός είναι ο πατέρας του Νικηφόρου, ούτε εμείς. Κάποια στιγμή, στο βιβλίο, ο Νικηφόρος θα φτάσει να κάνει την ερώτηση στο Μαθιό, αλλά δεν θα πάρει απάντηση…».

Εύκολος και πεντανόστιμος χαλβας φαρσαλων με καβουρδισμένα αμύγδαλα. Ο χαλβας Φαρσαλων είναι μια παραδοσιακή συνταγη με νισεστε και με βουτυρο  που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.

Προετοιμασία: 0:15' -Μαγείρεμα: 0:10'-Μερίδες: 20

Υλικά Συνταγής

4 φλ. ζάχαρη (πολύ ψιλή κρυσταλλική)

4 φλ. νερό

2 φλ. νισεστε ή κορν φλάουρ (κοφτά)

3/4 φλ. ηλιέλαιο ή βούτυρο γάλακτος λιωμένο και κρύο (σε περίοδο εκτός νηστείας)

1 φλ. αμυγδαλόψιχα (ολόκληρα ασπρισμένα αμύγδαλα)

 βανίλια ή κανέλα προαιρετικά για άρωμα

Για το χαλβα Φαρσαλων ξεκινάμε με τα εξής απλά βήματα:

Πρώτα καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα.

Σε ταψάκι αραδιάζουμε τα αμύγδαλα χωρίς φλούδα απλωτά.

Ψήνουμε στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 ºC, στη μεσαία σχάρα για περίπου 10′ μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ανακατεύουμε ώστε να ψηθούν τα αμύγδαλα ομοιόμορφα.

Τα αφήνουμε στην άκρη.

Για την εκτέλεση

Πριν ξεκινήσουμε τον χαλβα Φαρσαλων, κρατάμε 1 φλ. ζάχαρη για την καραμέλα και μισό φλ. ζάχαρη για το τελείωμα του χαλβά.

Σε ένα μπολ ή μεγάλη κανάτα, ρίχνουμε την υπόλοιπη ζάχαρη (2,5 φλ.) το νισεστέ και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε το νερό και το λάδι (ή το λιωμένο καθαρό βούτυρο) και ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά στην αρχή με κουτάλι ώστε να λιώσει καλά ο νισεστές στην βάση του μπολ.

Μετά με ένα σύρμα, ανακατεύουμε 2-3 λεπτά να γίνει λείο το μείγμα των υγρών υλικών. Αν βάλετε κανέλα ή βανίλια θα την προσθέσετε σε αυτό το στάδιο.

Φτιάχνουμε την καραμέλα με τη ζάχαρη που κρατήσαμε στην αρχή. Σε βαθιά κατσαρόλα με χοντρή βάση ρίχνουμε το 1 φλ. ζάχαρη σταδιακά και σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε την ζάχαρη να λιώσει να γίνει καραμέλα ανακατεύοντας όποτε είναι αναγκαίο, με λαδωμένη ξύλινη κουτάλα.

Όταν η ζάχαρη λιώσει ομοιόμορφα και μετατραπεί σε καραμέλα, τότε με προσοχή προσθέτουμε τα υγρά υλικά με το νισεστέ.

Την ώρα που ρίχνουμε τα υγρά στην καραμέλα, επειδή πέφτει η θερμοκρασία της, παγώνει και σταθεροποιείται. Όμως, με το συνεχές ανακάτεμα του χαλβά στη φωτιά, θα ξαναπάρει την υγρή της μορφή και θα διαλυθεί.

Ανακατεύουμε ξανά και ξανά τον χαλβά Φαρσάλων στην κατσαρόλα, πάντα σε μέτρια φωτιά μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά και να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για λίγα λεπτά, μέχρι να εξαφανιστεί τελείως το λάδι που κορφιάζει στην επιφάνεια του.

Τέλος, αφού ομογενοποιηθεί και γίνει λείος ο χαλβας Φαρσαλων, τότε προσθέτουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα κι απαλά ανακατεύουμε να πάνε παντού.

Θα χρησιμοποιήσουμε ρηχό ταψί για πίτα, περίπου 32 ή 34 εκ. Ο χαλβάς δεν πρέπει να έχει ύψος, για να καραμελώσει ωραία η επιφάνειά του.

Αδειάζουμε το ζεστό χαλβά στο ταψί. Κουνάμε το ταψί ώστε να απλωθεί και να ισιώσει η επιφάνειά του.

Αφήνουμε το σπιτικό χαλβά Φαρσάλων να κρυώσει.

Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ψιλή ζάχαρη (1/2 φλ.), όλη την επιφάνεια του χαλβά.

Καίμε τη ζάχαρη με φλόγιστρο να καραμελώσει. Εναλλακτικά ψήνουμε στο γκριλ για λίγα λεπτά, τοποθετώντας τον χαλβά στην πάνω σχάρα του φούρνου, μέχρι να λιώσει και να καραμελώσει η ζάχαρη.

Ο χαλβας φαρσαλων κόβεται σε κομμάτια αφού κρυώσει καλά.

Προβλήματα σε εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο

Προβλήματα αντιμετωπίζουν οι χρήστες του FacebookΣχετικά άρθρα

«Δεν είναι δυνατή η πρόσβαση σε αυτόν τον ιστότοπο». Αυτό είναι το μήνυμα που βλέπουν εδώ και λίγη ώρα εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες.

Η ανακοίνωση του Facebook

«Γνωρίζουμε ότι ορισμένοι χρήστες αντιμετωπίζουν πρόβλημα πρόσβασης στις εφαρμογές και τα προϊόντα μας. Δουλεύουμε για να επαναφέρoυμε τα πράγματα στο φυσιολογικό το συντομότερο δυνατό και ζητούμε συγγνώμη για την όποια ταλαιπωρία», αναφέρει σε tweet το Facebook για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην πλατφόρμα.

«Το Instagram και οι φίλοι του περνούν λίγο δύσκολα αυτή τη στιγμή και ίσως αντιμετωπίζετε δυσκολία να τα χρησιμοποιήσετε. Μείνετε μαζί μας, είμαστε πάνω από το πρόβλημα!» έγραψε από την πλευρά του ο λογαριασμός του Instagram στο Twitter.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο vimapoliti@gmail.com ή απευθείας στην φόρμα επικοινωνίας

Please, enter your name
Please, enter your e-mail address Mail address is not not valid
Please, enter your message