Η αγαπημένη γεύση της Ανάστασης- Μαγειρίτσα με μαρούλι φρικασέ, συκωτάκια και ρύζι! Υλικά Για τη μαγειρίτσα 1 συκωταριά από μικρό αρνί 1 αντεριά από μικρό αρνί 1/4 φλ. ελαιόλαδο 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια 10 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 2 μαρούλια χοντροκομμένα 1 ματσ. μικρό άνηθο ψιλοκομμένο 2 φλ. ζωμό κρέατος (ή νερό) 1/3 φλ. ρύζι γλασέ (προαιρετικά) Για το αυγολέμονο 2 αυγά 2 μέτρια λεμόνια (χυμό) Αλάτι-Πιπέρι Λίγος ψιλοκομμένος άνηθος Εκτέλεση Πρώτη μας δουλειά είναι να πλύνουμε καλά τα έντερα και τη συκωταριά. Τα ζεματίζουμε σε βραστό νερό για 10΄. Πετάμε το νερό. Στραγγίζουμε τη συκωταριά για τη μαγειρίτσα και την…
 Λαχταριστοί και πεντανόστιμοι λαχανοντολμάδες αυγολέμονο Υλικά 1 λάχανο αφράτο και ελαφρύ Για τη γέμιση: * 500 γραμμ. κιμά ανάμικτο (αρνί και χοιρινό ή μοσχάρι και χοιρινό) * 2 ξερά κρεμμύδια τριμμένα * 2 - 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα * 2 καρότα τριμμένα * 1/2 ματσάκι άνηθο * 1/2 ματσάκι μαϊντανό * 1 φλ. τσαγιού ρύζι για γεμιστά * 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο * 1/2 φλ. τσαγιού νερό * αλάτι * φρεσκοτριμμένο πιπέρι Για το αυγολέμονο: * 2 κρόκους αυγών * 2 λεμόνια Εκτέλεση -Αφαιρούμε το κοτσάνι του λάχανου, αφού πρώτα το χαράξουμε με μαχαίρι. Στη συνέχεια, το βυθίζουμε με την…
Μελιτζάνες παπουτσάκια, από τις ωραιότερες & πιο παραδοσιακές σπιτικές συνταγές. Υλικά Για τις μελιτζάνες 4 μελιτζάνες φλάσκες μέτριες Λίγο ελαιόλαδο Λίγο θυμάρι Αλάτι Πιπέρι Για τη σάλτσα κιμά 1/2 kg κιμά μοσχαρίσιο 4 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 σκόρδο τριμμένο 1 καρότο τριμμένο 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας 1 πρέζα/ες ζάχαρη 1/4 φλ. κονιάκ 2 τριμμένες φρέσκες ντομάτες 1 δαφνόφυλλο 1/2 ξυλάκι κανέλας Αλάτι Πιπέρι Για τη μπεσαμέλ 2 κ.σ. αλεύρι 2 κ.σ. βούτυρο 1/2 lt γάλα φρέσκο 1 αυγό Αλάτι Πιπέρι 2 πρέζα/ες μοσχοκάρυδο 1 φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Για τις μελιτζάνες Πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση…
 Μοσχάρι γιουβέτσι με κριθαράκι στο φούρνο Υλικά • 1.200 γραμ. (περίπου) μοσχάρι κομμένο σε μερίδες • 500 γραμ. κριθαράκι μέτριο ή χοντρό • ½ φλυτζ. ελαιόλαδο • 1 κρεμμύδι ολόκληρο • 3 σκελίδες σκόρδο • 1 καρότο ολόκληρο • 2 κλωνάρια σέλινο ή μαϊντανό • 2 κουτ. σούπας γεμάτες ντοματοπελτέ • ½ κρασοπότηρο ξηρό κρασί, κόκκινο ή λευκό • 1 πρέζα ζάχαρη • 1 ξύλο κανέλλας • 3 - 4 κόκκους μπαχάρι (προαιρετικά) • αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι Εκτέλεση Πλένουμε το μοσχάρι, το κόβουμε σε μερίδες (αν δεν το έχει κόψει ο κρεοπώλης μας) και το στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί.…
Αυτή η εύκολη συνταγή δεν γίνεται με παστό μπακαλιάρο, αλλά με κατεψυγμένο φιλέτο μπακαλιάρου, που είναι ελαφρώς αλατισμένο και δεν χρειάζεται ξαλμύρισμα. Ούτε κουρκούτι έχει. Απλώς αλευρώνουμε τον μπακαλιάρο και τον τηγανίζουμε. Υλικά Μερίδες: 4 1,5 κιλό μπακαλιάρος φιλέτο, κατεψυγμένος (ελαφρώς αλατισμένος), ξεπαγωμένος, καθαρισμένος και κομμένος σε κομμάτια 15 εκ. λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 λεμόνια, κομμένα στη μέση λάδι για τηγάνισμα Για τη σκορδαλιά 1 κιλό ψωμί καλής ποιότητας, ιδανικά λευκό προζυμένιο 1 σκελίδα σκόρδο, καθαρισμένη 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι 1/3 κουτ. γλυκού πιπέρι φρεσκοτριμμένο 60 ml ξίδι λευκό 120 ml ηλιέλαιο 350 ml ελαιόλαδο Διαδικασία Για…
Παραδοσιακή συνταγή για σούπερ μελωμένα μελομακάρονα με μπόλικο καρύδι και κανέλα. Υλικά Κομμάτια: 50-60 3 κούπες ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο 1 κούπα χυμός πορτοκαλιού 1 κούπα ζάχαρη 1 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη 1/2 κουτ. γλυκού γαρίφαλο σε σκόνη 1/2 κούπα κονιάκ ή ρακή 1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό 3 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ 1 κουτ. γλυκού σόδα 9 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις Σιρόπι 1½ κούπα νερό 1½ κούπα μέλι 2 κούπες ζάχαρη λευκή κρυσταλλική Πασπάλισμα 1½ κούπα καρυδόψιχα,ψιλοκομμένη 1/2 κούπα σουσάμι, καβουρδισμένο 1/4 κουτ. γλυκού γαρίφαλο σκόνη 1 κουτ. γλυκού κανέλα σκόνη 2 κουτ. σούπας ξύσμα λεμονιού Διαδικασία Προθερμαίνουμε…
Υλικά 4-5 φρέσκιες σουπιές γύρω στο 1 κιλό 1/3 φλ. ελαιόλαδο 2 κρεμμύδια ξερά (κομμένα σε φέτες) 3-4 μικρά κρεμμυδάκια (ολόκληρα) 2 σκελ. σκόρδο (σπασμένες) 1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας 2 μέτριες ντομάτες (ψιλοκομμένες) 2 δαφνόφυλλα-4-5 κόκκους μπαχάρι Αλάτι-Πιπέρι φρεσκοτριμμένο Διαδικασία Καθαρίζουμε τις σουπιές, βγάζουμε το κόκκαλο.Χωρίζουμε το κεφάλι με τα πλοκάμια. Πλένουμε τις σουπιές και τις στεγνώνουμε.Με ένα μαχαίρι κόβουμε το σώμα σε μεγάλα κομμάτια. Κρατάμε το μελάνι τους σε ένα μπολ σκεπασμένο με μεμβράνη. Βάζουμε τις σουπιές σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά χωρίς λάδι και τις αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους και…
Αγαπημένο χειμωνιάτικο φαγητό-Άκρως μαμαδίστικο που αγαπάνε μικροί και μεγάλοι Υλικά Συνταγής Για τα γιουβαρλάκια 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο 1 αυγό 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι τριμμένο ή πολύ ψιλοκομμένο 1 καρότο ψιλοτριμμένο 1/4 φλ. ελαιόλαδο 1/4 φλ. ρύζι Καρολίνα ή γλασέ 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι Για τη σούπα 4 κ.σ. ελαιόλαδο 1 καρότο σε μικρά καρέ 1 μικρή σελινόριζα σε μικρά καρέ (300 γρ.) 1 πατάτα σε μικρά καρέ 1 πράσο ψιλοκομμένο 1½ λίτρο νερό ζεστό 2 αυγά 2 μέτρια λεμόνια 1 κ.σ. κορν φλάουρ λίγο ψιλοκομμένο άνηθο φρεσκοτριμμένο πιπέρι Εκτέλεση Για τα αφράτα…
Εύκολος και πεντανόστιμος χαλβας φαρσαλων με καβουρδισμένα αμύγδαλα. Ο χαλβας Φαρσαλων είναι μια παραδοσιακή συνταγη με νισεστε και με βουτυρο που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Προετοιμασία: 0:15' -Μαγείρεμα: 0:10'-Μερίδες: 20 Υλικά Συνταγής 4 φλ. ζάχαρη (πολύ ψιλή κρυσταλλική) 4 φλ. νερό 2 φλ. νισεστε ή κορν φλάουρ (κοφτά) 3/4 φλ. ηλιέλαιο ή βούτυρο γάλακτος λιωμένο και κρύο (σε περίοδο εκτός νηστείας) 1 φλ. αμυγδαλόψιχα (ολόκληρα ασπρισμένα αμύγδαλα) βανίλια ή κανέλα προαιρετικά για άρωμα Για το χαλβα Φαρσαλων ξεκινάμε με τα εξής απλά βήματα: Πρώτα καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα. Σε ταψάκι αραδιάζουμε τα αμύγδαλα χωρίς φλούδα απλωτά. Ψήνουμε στον αέρα σε…
 Φτιάξτε μια γλυκιά πίτα με κολοκύθα, ρύζι, κανέλα και γαρίφαλο! Ιδανικό επιδόρπιο και κυρίως γεύμα! Για τη γέμιση 2 1/2 κιλά κολοκύθα, κίτρινη 150 γρ. ρύζι γλασέ 5 αβγά 500 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική 1/2 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη 1/4 κ.γ. γαρίφαλο, σε σκόνη 1 κ.σ. κανέλα, σε σκόνη 2-3 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο 60 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ πιπέρι Για τη σύνθεση 450 γρ. φύλλο κρούστας για γλυκά 50 γρ. βούτυρο, λιωμένο Για το σερβίρισμα ζάχαρη άχνη κανέλα, σε σκόνη Μέθοδος Εκτέλεσης Για τη γέμιση Σε ένα κατσαρολάκι με νερό προσθέτουμε και βράζουμε το ρύζι για 8 λεπτά.…
Σελίδα 1 από 7

Επικοινωνήστε μαζί μας στο vimapoliti@gmail.com ή απευθείας στην φόρμα επικοινωνίας

Please, enter your name
Please, enter your e-mail address Mail address is not not valid
Please, enter your message