— Συστατικά — 1200g. χοιρινό μπούτι ή σπάλα 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα 2 - 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες ½ φλιτζ. τσαγιού Αγνόλαδο 1 ποτηράκι κρασί-Χυμός από 2 λεμόνια αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι-ρίγανη ½ κουτ. γλυκού κορν φλάουρ ή αλεύρι 5 πατάτες — Εκτέλεση — Πλένουμε το κρέας, το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα, βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί, ρίχνουμε το κρέας και το σοτάρουμε. Όταν πάρει χρώμα, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Μόλις γίνει διάφανο το κρεμμύδι, σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί, ρίχνουμε τις πατάτες…
Ένα από τα πλέον παραδοσιακά πιάτα της Σαρακοστής είναι τα καλαμαράκια με κοφτό μακαρονάκι στην κατσαρόλα! ΥΛΙΚΑ - 3-4 Καλαμάρια βάρους έως 1.300kg. -500γρ.κοφτο μακαρονάκι (1 πακέτο) -2 ντομάτες φρέσκες τριμμένες στον τρίφτη -1φλυτζανι χυμό ντομάτας -1κ.γ.τοματοπελτε -2 φύλλα δάφνης -1φλυτζανι ελαιόλαδο -1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο -1σκελιδα σκόρδο ψιλοκομμένη -αλάτι-πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Καθαρίζετε και πλένετε καλά τα καλαμάρια. Τα κόβετε σε ροδέλες, και τα αφήνετε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν τα νερά καλά. Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτετε και σοτάρετε και τα καλαμάρια. Όταν σοταρίσουν ρίχνετε στην κατσαρόλα και το χυμό της…
Θρεπτική κοτόσουπα, ιδανική για το κρυολόγημα! Υλικά 1 μπούτι, ένα στήθος και 1 φτερούγα κοτόπουλου ελευθέρας βοσκής 1 φλυτζάνι ρύζι για σούπες 1 μεγάλο κρεμμύδι 2 λεμόνια 3 αυγά 1 κλωναράκι άνιθο Αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση Βράζουμε στη χύτρα το κοτόπουλο μαζί με το κρεμμύδι καθαρισμένο, ολόκληρο Λίγο αλάτι στη χύτρα, κλείνουμε-Βράζει για 40 λεπτά-Αφαιρούμε και ξεψαχνίζουμε το κοτόπουλο Βγάζουμε από το ψυγείο τα αυγά για να πάρουν θερμοκρασία δωματίου. Αυτό είναι το πρώτο μυστικό, πρέπει τα αυγά να μην είναι κρύα Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τον ζωμό της βράσης του κοτόπουλου και το ολόκληρο βρασμένο κρεμμύδι. Αυτό είναι το δεύτερο…
Φτιάξτε ένα πεντανόστιμο κοτόπουλο με γλυκό τραχανά-Σερβίρετε με τραγανά σπιτικά κρουτόν Συστατικά 4 μπούτια κοτόπουλου αλάτι-πιπέρι 2 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι-1-2 σκ. σκόρδο 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική 1 πρέζα μπούκοβο 2 φύλλα δάφνης 50 γρ. κρασί λευκό 1 κύβο κότας 1 ½ λίτρο νερό ξύσμα από 1 λεμόνι χυμό από ½ λεμόνι 250 γρ. τραχανά γλυκό Για τα κρουτόν 6 φέτες ψωμί του τοστ, μπαγιάτικο 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο 1 σκ. σκόρδο 2 κ.σ. βούτυρο 1 κ.σ. θυμάρι αλάτι-πιπέρι Για το σερβίρισμα 100 γρ. φέτα 1 κ.σ. θυμάρι πιπέρι 1 κ.γ. ελαιόλαδο Μέθοδος Εκτέλεσης Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Κόβουμε…
Κανταΐφι, ένα από τα πιο αγαπημένα παραδοσιακά σιροπιαστά γλυκά! Φτιαγμένο με μεράκι, σπιτικό και τραγανό, δεν θα το αλλάζετε με κανένα του εμπορίου Υλικά Συνταγής 1 πακέτο φύλλο κανταΐφι 500 γραμ. 250 γραμ. λιωμένο αιγοπρόβειο βούτυρο 300 γραμ. φιστίκι Αιγίνης ωμή ψίχα (ψιλοκομμένη) 3 κ.σ ζάχαρη 2 κ.σ. φρυγανιά 1 κ.γλ. κανέλα 2 κ.σ. ανθόνερο ή ροδόνερο αποξηραμένα ροδοπέταλα για το γαρνίρισμα (βρώσιμα που βρίσκετε σε καταστήματα μπαχαρικών) Για το σιρόπι 600 γραμ. ζάχαρη 500 γραμ. νερό 1 κ.σ. χυμό λεμόνι 2 κ.σ. ανθόνερο Εκτέλεση Για το παραδοσιακό σιροπιαστό κανταΐφι, ανοίγουμε πρώτα το φύλλο κανταΐφι στον πάγκο εργασίας και το…
Συνταγή για σπιτικά μαμαδίστικα μελομακάρονα για να μοσχοβολήσει το σπίτι. Φτιάξτε τα και θα ξετρελαθείτε με το αποτέλεσμα Υλικά 2 φλιτζάνια έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (ή 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο και 1 φλιτζάνι βούτυρο γάλακτος) 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ 1 φλιτζάνι ζάχαρη 1 κουτ. σούπας κανέλα ¼ φλιτζανιού μπράντι 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού ξύσμα 3 πορτοκαλιών 1 κουτ. γλυκού σόδα 1 κουτ. γλυκού γαρίφαλο τριμμένο Για το μέλωμα 2 φλιτζάνια μέλι 1 φλιτζάνι ζάχαρη 1½ φλιτζάνι νερό χυμό από ½ λεμόνι Για το πασπάλισμα καρυδόψιχα χοντροτριμμένη Διαδικασία Χτυπάτε στο μίξερ το λάδι και τη…
Μοναδική χοιρινή τηγανιά με πράσο, αλλά και μήλο και κεφαλοτύρι, που προσδίδουν τέλειες μυρωδιές και κάνουν τη γέυση ονειρεμένη. Υλικά Συνταγής 350 γραμ. χοιρινό από μπούτι κομμένο σε μικρές μπουκιές 5 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κ.σ. μίγμα μπαχαρικών 1 μικρό ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες 2 πράσα (προαιρετικά ζεματισμένα) σε φέτες 2 φλ. χοντροτριμμένο λάχανο 1 μήλο με την φλούδα του κομμένο σε μικρά καρέ 1/4 φλ. κονιάκ αλάτι 150 γραμ. κεφαλοτύρι κομμένο σε μικρά καρέ Εκτέλεση Γι αυτή την τηγανιά με πράσο, ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Βάζουμε το χοιρινό στο τηγάνι και…
Μια συνταγή για μια εναλλακτική πρόταση να απολαύσετε το αγαπημένο πουλερικό. Γευστικότατο, με τη νοστιμιά του κοτόπουλου, τη γλυκιά γεύση των κρεμμυδιών και τα αρώματα των μπαχαρικών κάνει αυτό το φαγητό ανεπανάληπτο. Υλικά συνταγής 1 κοτόπουλο 1 1/2 κιλά περίπου 1 κιλό μικρά κρεμμυδάκια 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο 3-4 σκελίδες σκόρδο 1 μεγάλο ή 2 μικρά φύλλα δάφνης 3 κ.σ. ξύδι 5 ώριμες μέτριες ψιλοκομμένες ντομάτες ή ένα κουτί ντοματάκια κονκασέ 2 κ.σ. ντοματοπελτέ 1/2 κ.σ. ζάχαρη 1/2 κ.γ. μπαχάρι 1/2 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί αλάτι – κόκκους πιπεριού Εκτέλεση συνταγής Καθαρίζετε και πλένετε το κοτόπουλο, καθαρίζετε τα κρεμμυδάκια και…
Μακαρόνια, σάλτσα κιμά με ελαφρά συμπυκωμένο χυμό ντομάτας και μπεσαμέλ το τρίπτυχο της επιτυχίας για ένα ανεπανάληπτο παστίτσιο! Ποιος είπε ότι είναι δύσκολο; Υλικά Για το παστίτσιο 500γρ. χοντρά μακαρόνια, (ή άλλο μακρύ ζυμαρικό της αρεσκείας σας) 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 3 ασπράδια αβγών 1 κουτ. σούπας βούτυρο ½ φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη 1 1/2 φλιτζάνι μυζήθρα, ή / και κεφαλοτύρι, τριμμένα ¼ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο αλάτι Για τη σάλτσα κιμά 750γρ. κιμά μοσχαρίσιο 1½ φλιτζάνι "Ελαφρά συμπυκνωμένος χυμός τομάτας ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ" 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη 1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο 1/3 φλιτζανιού κρασί κόκκινο 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο 1 ξύλο κανέλας αλάτι,…
Συστατικά 1 κιλό φιλέτο κοτόπουλο (μπούτι ή στήθος) 2 κ.γ. αλάτι 2-3 κομμάτια μπέικον κομμένα στα 2 ή στα 3 1 1/2 κ.σ. πάπρικα γλυκιά 1 κ.σ. καπνιστή πάπρικα 2 κ.σ. ζάχαρη 3 πολύχρωμες πιπεριές (1 κίτρινη, 1 πράσινη, 1 κόκκινη) 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό 300 γρ. σάλτσα μπάρμπεκιου μαϊντανό, ψιλοκομμένο Μέθοδος Εκτέλεσης Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια των 2 εκ.Τα βάζουμε σε ένα μπολ με το αλάτι και αφού τα ανακατέψουμε καλά τα αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Το αλάτι θα μαρινάρει και θα μακαλώσει το κρέας μας. Αφαιρούμε από το ψυγείο και σκουπίζουμε καλά με πετσέτες κουζίνας…

Επικοινωνήστε μαζί μας στο vimapoliti@gmail.com ή απευθείας στην φόρμα επικοινωνίας

Please, enter your name
Please, enter your e-mail address Mail address is not not valid
Please, enter your message