Σε ένα μπολ βάζουμε τις γαρίδες και τις πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο,αλάτι και πιπέρι.Ανακατεύουμε ελαφρά και τις σοτάρουμε σε καυτό αντικολλητικό τηγάνι για 2 λεπτά, μέχρι να πάρουν παντού χρώμα. Παράλληλα χτυπάμε το σκόρδο με 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν πολτός, τον ρίχνουμε στο τηγάνι και σοτάρουμε για αλλα 2 λεπτά. Αφού σοταριστούν, ρίχνουμε μισό με ένα ποτηράκι του κρασιού ούζο και το ανάβουμε με ένα σπίρτο αν αισθανόμαστε άνετα με κάτι τέτοιο και έχοντας πάρει όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις ή αλλιώς το αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως. Παράλληλα σε μία κατσαρόλα στην οποία έχουμε βάλει αλατισμένο νερό, βράζουμε…
Ο πιο εύκολος, αλλά και γρήγορος τρόπος, για να μαγειρέψουμε τις γαρίδες.Αν τις φτιάξουμε χωρίς κρέμα γάλακτος, έχουμε ένα ωραιότατο νηστίσιμο πιάτο.Αν δεν θέλουμε να βάλουμε ούζο, το αντικαθιστούμε με γλυκάνισο. Όπως και να το κάνουμε θα γλύφουμε και τα δάχτυλά μας. Υλικά • 500 γραμ. γαρίδες (καθαρισμένες) • 1 μικρή κρέμα γάλακτος (200 ml.) • 6 - 7 κουτ. σούπας ελαιόλαδο • 1 σφηνάκι ούζο ή 1 κουτ. γλυκού κοφτό γλυκάνισο • αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι Εκτέλεση Καθαρίζουμε και πλένουμε τις γαρίδες, (αναλυτικά εδώ) και τις βάζουμε σε τρυπητό να στραγγίξουν. Σ᾿ ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το…
Δεν έχετε φτιάξει ακόμα τη δική σας χειροποίητη λαγάνα; Φτιάξτε φέτος την ωραιότερη λαγάνα που έχετε φάει, με τη συνταγή αυτή, και δεν θα ξαναπάρετε έτοιμη! Υλικά Συνταγής 1 φακελάκι μαγιά ξερή (ή 1 κύβο 25 γραμ. νωπή) 300 ml νερό χλιαρό (προσοχή όχι καυτό) 100 ml ελαιόλαδο 600 γρ. αλεύρι σκληρό για ψωμί 1 κ.σ. αλάτι 1-2 γερές πρέζες ζάχαρη 100 γρ. σουσάμι Εκτέλεση Για την πιο εύκολη και νόστιμη λαγάνα, διαλύουμε σε ένα μικρό μπολ τη μαγιά, με λίγη ζάχαρη και λίγο από το χλιαρό νερό. Αφήνουμε για 5 λεπτά να φουσκώσει και να αφρίσει η επιφάνεια. Διαλύουμε…
Υλικά Συνταγής Για τα μπιφτέκια 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος 2 κρεμμύδια τριμμένα 2 ντομάτες τριμμένες 3 χοντρές φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο 2 κ.σ. κόκκινο ξίδι-2 κ.σ. ελαιόλαδο-1 κ.σ. ρίγανη-αλάτι-φρεσκοτριμμένο πιπέρι Για τις πατάτες φούρνου 8 πατάτες 1 κ.σ. μουστάρδα 1 κ.σ. ρίγανη 2 λεμόνια (χυμός) ½ φλ. ελαιόλαδο-2 φλ. νερό-αλάτι-φρεσκοτριμμένο πιπέρι Εκτέλεση Πριν φτιάξουμε το μείγμα του κιμά γι’ αυτά τα αφράτα μπιφτέκια ετοιμάζουμε τις λεμονάτες πατάτες φούρνου.Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες ή σε χοντρές φέτες.Τις βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε όλα τα υλικά για τις πατάτες εκτός από το νερό. Τις ανακατεύουμε πολύ καλά, για να…
Υλικά-Για 5 μερίδες 5 χοιρινές μπριζόλες (εγώ προτιμώ λαιμό) 650 γραμμάρια μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε φέτες 250 ml κρέμα γάλακτος 15 % λιπαρά 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο 3 κουταλιές του γλυκού μουστάρδα 2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 1 1/2 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη 1/2 κουταλιά του γλυκού ρίγανη 2 κούπες λευκό κρασί 3 ποτήρια νερό αλάτι και πιπέρι Εκτέλεση Σε μια μεγάλη πλασοτέ κατσαρόλα ρίχνετε τις μπριζόλες μαζί με το νερό και βράζετε σε δυνατή εστία για 7 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέστε τη μουστάρδα, τις πιπεριές ψιλοκομμένες, το σκόρδο το ψιλοκομμένο κρεμμύδι,…
Τα χόρτα ανήκουν στο βαρύ πυροβολικό της μεσογειακής διατροφής. Τα χρειαζόμαστε για τις φυτικές τους ίνες, που είναι απαραίτητες για την καλή λειτουργία των εντέρων και τον καθαρισμό τους από τις τοξίνες. Είναι θρεπτικά και μας προσφέρουν στο… πιάτο μεταλλικά στοιχεία (σίδηρο, κάλιο, νάτριο, ασβέστιο, μαγνήσιο, μαγγάνιο) και βιταμίνες (B, C και προβιταμίνη A), ενώ κάποια ανήκουν στα φαρμακευτικά βότανα. Ίσως μάλιστα σε καμία άλλη χώρα στον κόσμο να μην φυτρώνουν σε τέτοια ποικιλία όπως στην Ελλάδα (πιθανόν λόγω κλίματος). Ξέρουμε όμως πώς πρέπει να τα βράζουμε, ώστε να μη χάνουν μεγάλη ποσότητα από τα θρεπτικά συστατικά τους; Καθάρισμα και…
Μια πληθωρική τούρτα με πλούσια γεύση κάστανο που συνδυάζεται αρμονικά με σοκολάτα, δίνοντας ένα λαχταριστό επίλογο σε κάθε τραπέζι. Υλικά Για το παντεσπάνι 6 αβγά, χωριστά ασπράδια από κρόκους 120γρ. ζάχαρη 120γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 40γρ. μαργαρίνη με βούτυρο λιωμένα + λίγο επιπλέον για το ταψί ελάχιστο αλάτι Για την κρέμα 6γρ. φύλλα ζελατίνης 250γρ. γλυκιά κρέμα κάστανου (σε βαζάκια στα ράφια των σούπερ μάρκετ) 250γρ. ανθότυρο καλά χτυπημένο 200γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά 1 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη Για το γλάσο 200γρ. σοκολάτα γάλακτος, σε κομμάτια 200ml κρέμα γάλακτος 20γρ. μαργαρίνη με βούτυρο Για τη διακόσμηση ολόκληρα…
Τρώγεται ζεστό ή κρύο και είναι τέλειο με μαρουλοσαλάτα και πατάτες φούρνου. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε μυρωδικό μας αρέσει. Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φρέσκια ρίγανη, φρέσκο θυμάρι και φρέσκο δενδρολίβανο.Χρόνος μαγειρέματος 20 Λεπτά για 8 Μερίδες Υλικά Συνταγής 1 μεγάλο περίπου 2 κιλά αρνίσιο μπούτι 1 μάτσο μάραθο-1 μάτσο άνηθο-1 μάτσο φρέσκο δυόσμο 3-4 σκελίδες σκόρδο με τη φλούδα τους 2 κ.σ. ελαιόλαδο αλάτι χοντρό-φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1 λεμόνι 5-6 κομμάτια κεφαλοτύρι κομμένα σαν σπιρτόκουτα 4 μεγάλες λαδόκολλες Εκτέλεση Στύβουμε το λεμόνι στο μπούτι και το αλείφουμε καλά. Απλώνουμε στη μία λαδόκολλα τα μυρωδικά, τα κλωνάρια ολόκληρα εδώ κι εκεί. Σκορπάμε…
Αν το χοιρινό μαριναριστεί με εσπεριδοειδή, παίρνει άλλη γεύση. Το μαγείρεμά του στη γάστρα ολοκληρώνει την απόλαυση. Σερβίρετέ το με μελωμένες πατάτες και συνοδέψτε το με κρασί. Υλικά Συνταγής 2 κιλά χοιρινό μπούτι κομμένο σε μερίδες 5 σκελίδες σκόρδο 10 μεγάλες πατάτες κομμένες κυδωνάτες 2 πορτοκάλια (χυμός) 2 λεμόνια (χυμός) 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο 1 κ.σ. ρίγανη-1 κλαδάκι δεντρολίβανο φρέσκο ή ξερό-αλάτι-φρεσκοτριμμένο πιπέρι Εκτέλεση Από το προηγούμενο βράδυ τοποθετούμε το κρέας σε πυρίμαχο ή γυάλινο σκεύος. Μπήγουμε τα σκόρδα εδώ κι εκεί ολόκληρα. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το χυμό εσπεριδοειδών. Ανακατεύουμε και σκεπάζουμε.Αφήνουμε να μαριναριστεί όλη τη νύχτα στο ψυγείο.…
Χοιρινό με πράσα αυγολέμονο Υλικά • 1200 γραμ. χοιρινό μπούτι χωρίς κόκκαλα κομμένο σε μερίδες • 1½ κιλό πράσα κομμένα σε κομμάτια των 3 - 3½ εκ. • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο • 2 κρεμμύδια μέτρια ψιλικομμένα • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες • 1 κρασοπότηρο λευκό ξηρό κρασί • ½ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο • αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι • 3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου • 2 λεμόνια (το χυμό τους) • 1 πρέζα αλάτι ψιλό Εκτέλεση Καθαρίζουμε τα πράσα αφαιρώντας τα σκληρά, εξωτερικά φύλλα και κρατάμε μόνο το άσπρο μέρος, με λίγο από το πράσινο, περίπου 6 - 7 εκ..Τα…

Επικοινωνήστε μαζί μας στο vimapoliti@gmail.com ή απευθείας στην φόρμα επικοινωνίας

Please, enter your name
Please, enter your e-mail address Mail address is not not valid
Please, enter your message