Περί καρουζέλ ο λόγος-Δύο ευρώ για μία «βόλτα»

17 Δεκ. 2018 / 02:57 17 Δεκ. 2018 / 03:00 (upd)

Διαμαρτυρίες στο Καρπενήσι

Το χέρι στην τσέπη θα πρέπει να βάλουν όσοι θελήσουν να επισκεφτούν με τα παιδάκια τους την κεντρική πλατεία στο Καρπενήσι για να πάρουν... άρωμα Χριστουγέννων. Αυτό τουλάχιστον καταγγέλλουν δεκάδες πολίτες που επισημαίνουν ότι μόνο για μία βόλτα στο καρουζέλ που τοποθετήθηκε εδώ και μέρες στην πλατεία πρέπει να πληρώσουν δύο ευρώ για κάθε παιδάκι.

«Όλα τα προηγούμενα χρόνια πηγαίναμε τα παιδιά μας στην πλατεία  και καταλάβαιναν Χριστούγεννα με το δέντρο,τη φάτνη κ.α χωρίς αυτή η επίσκεψη να μας κοστίζει χρυσάφι. Φέτος ..δεν μπορούμε να πάμε. Μόνο για το καρουζέλ θέλουμε δύο ευρώ τη μία φορά. Πώς να αρνηθείς στο παιδί που θέλει να ανέβει; Πώς να εξηγήσεις ότι δεν σου περισσεύουν έστω και δύο ευρώ;», τονίζουν χαρακτηριστικά οι πολίτες.

13.082 ευρώ για το ..μίνι καρουζέλ

Το παιχνίδι που είναι ιδιαιτέρα αγαπητό από μικρούς αλλα και μεγάλους στήθηκε πριν λίγες μέρες στην κεντρική πλατεία της Ευρυτανικής πρωτεύουσας ,λειτουργεί καθημερινά (ώρες 10.00-14.00 & 17.00-21.00) και διαθέτει συνολικά 16 θέσεις.Για να ανεβεί κάποιος πολίτης πρέπει να πληρώσει το αντίτιμο των 2 ευρώ.

Το κόστος εγκατάστασης ,λειτουργίας και μεταφοράς του καρουζέλ στοίχισε στον δήμο συνολικά 13,082 ευρώ ,ανατέθηκε στον κ.Γαλαμάτη δημήτριο και περιλαμβάνει και το κόστος του προσωπικού(1 ατόμου) για την λειτουργία του για ένα μηνα (12/12/2018 έως 10/01/2019).

Ωστόσο πολλοί είναι οι δημότες που με την εικόνα του παιχνιδιού στην πλατεία αναρωτήθηκαν πως γίνετε να έχουν ξοδευτεί τόσα χρήματα απο τον δήμο για έαν τόσο μικρό καρουζελ και μάλιστα να μην είναι δωρεάν και να ζητείτε και αντίτιμο 2 ευρώ!

Ζαλοκώστα: Στόχος μας η χαρά των παιδιών 

 Σε επικοινωνία μας με την πρόεδρο της ΕΚΚΕΠΑΔΗΚ κ.Σοφία Ζαλοκώστα,θέτοντας της όλα τα ερωτήματα των αναγνωστών , μας επισημάνθηκε πως η τοποθέτηση του Καρουζελ έγινε με ανάθεση απο τον δήμο προς τον ιδιώτη και όχι με δημοπρασία(μισθωση-έγκριση ΔΣ κ.α)  καθώς και ότι  η διαχείρισή του είναι αποκλειστική ευθύνη του δήμου και μόνο.Το ποσό που εισπράττεται απο το καρουζέλ πηγαίνει στα ταμεία της  ΕΚΚΕΠΑΔΗΚ και όχι του ιδιώτη.

Η πρόεδρος απαντώντας στις επικρίσεις που δέχεται απο δημότες για το μέγεθος του καρουζελ αλλά και για το αντίτιμο τονίζει ότι κύριος στόχος της τοποθέτησης του για πρώτη φορά στο Καρπενήσι ,είναι η χαρά των παιδιών και ότι το κόστος για μεγαλύτερο ήταν υπέρογκο. Αντικρούωντας τα όσα ακούγονται ότι δεν μπαίνουν παιδιά στο καρουζελ αναφέρει ότι σε μόλις δύο μέρες 350 παιδάκια ανέβηκαν σε αυτό.

Εμείς με αυτά που ακούμε για το περιβόητο καρουζέλ..αναρωτιόμαστε μήπως θέλει τιμολογιακή αναπροσαρμογή το όλο θέμα;

11 σχόλια

 • Σύνδεσμος σχολίου tsopana_rave Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2018 21:33 δημοσιεύθηκε από tsopana_rave

  @Κοντράκιας δεν είμαι συντάκτης, ούτε εκδότης, αλλά κατανοώ τι λες...

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου Κοντράκιας Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2018 14:37 δημοσιεύθηκε από Κοντράκιας

  @tsopana_rave Φιλαράκι (συντάκτη) επειδή είμαστε λίγοι εδω πάνω στα ψηλά και γνωριζόμαστε μεταξύ μας ,τα ΕΝ αναφέρθηκαν στην εγκατασταση και το πόσο κόστισε.Στο πρόβλημα που είναι το αντιτιμο των 2 ευρω και η κριτική που πρεπει να ασκησετε προς τον δήμο, το κάνατε γαργαρα.Σε αυτο αναφέρθηκα και εδωσα μπραβο στα αθηναικά site που έπιασαν το προβλήμα κατοπιν καταγγελιών πολιτών.
  Φιλικά θα σου έλεγα να σας προβληματίσει το γεγονός ότι πολίτες του Καρπενησίου καταγγέλλουν διάφορα κακώς κείμενα σε site της Αθήνας και όχι του Καρπενησίου.Δες εδω τι είχες γράψει τότε
  https://www.evrytanika.gr/index.php?option=com_content&id=1289937%3A2018-12-14-09-23-41&Itemid=124

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου tsopana_rave Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2018 20:34 δημοσιεύθηκε από tsopana_rave

  @Κοντράκιας, το θέμα για τα οικονομικά δεδομένα του Καρουζέλ έφεραν στην επιφάνεια τα Ευρυτανικά Νέα. Μετά ακολούθησαν κι οι υπόλοιποι. Μην είμαστε άδικοι...

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου Νικ Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2018 17:49 δημοσιεύθηκε από Νικ

  Δηλαδή για να καταλάβω παραχώρησαν την πλατεία σε έναν και τον πληρώνουν 13 χιλιάρικα και θα τα βγάλουν από τα 2 ευρώ μας δουλεύουν ..και τα καταστήματα πληρώνουν κανονικά για τα καθίσματα στην πλατεία γιατι δεν την παραχωρουν τζάμπα και σε αυτούς ..αλλά αφού το ανελαβε ο δήμος ...άραγε άδεια λειτουργίας έχει αυτό το πράγμα? ?,

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου ΑΓΑΡΜΠΟΣ Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018 23:53 δημοσιεύθηκε από ΑΓΑΡΜΠΟΣ

  Δήμαρχε γερά πάρτους και τα εσώρουχα (τα θέλει ο ποπός τους)κατά τα άλλα οοοοολα καλά και τα λευτά στον μπεζαχτά του Δήμου;

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου Μόνιμος κατοικος Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018 18:39 δημοσιεύθηκε από Μόνιμος κατοικος

  350 παιδάκια δεν είναι γιατί κάποια ανεβαίνουν 2-3 φορές... και κάποια άλλα που οι γονείς τους δεν μπορούν, διαμαρτύρονται και είναι αναγκασμένα να παρακολουθούν τους φίλους τους να κάνουν ξανά και ξανά!! Και με 0,50€ θα είχατε έσοδα (ίσως περισσότερα) και τα παιδάκια μας θα έπαιζαν όλα μαζί!!

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου Guk Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018 17:41 δημοσιεύθηκε από Guk

  Το συγκεκριμένο καρουζέλ έχει 2000 καινούριο,τα υπόλοιπα τα αφήνω στην κρίση σας...

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου ζηνοπουλου Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018 16:22 δημοσιεύθηκε από ζηνοπουλου

  Αν σέβονταν τους δημοτες τους θα μπορουσαν να δωσουν καρτες ελευθερας σε αυτους που ειναι στις λιστες του κοιωνικου παντοπωλειου για να πηγαινουν δωρεαν.τι δεν καταλαβαινετε κυριά μου.καποιοι δυσκολευονται ακομα και για τα δυο ευρω

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου Κοντράκιας Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018 15:43 δημοσιεύθηκε από Κοντράκιας

  Μπράβο σας για το θέμα.Στο Καρπενήσι έχει βουίξει ο τόπος και τα "τοπικά" μέσα κοιμούνται (θελημένα η μη ) για να μην ενοχλήσουν την δημοτική αρχή

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου πανος Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018 15:30 δημοσιεύθηκε από πανος

  να τα βαλει η κυρια απο την τσεπη της τοτε.μην τα ζητα απο τους δημοτες.ντροπη και τσιπα δεν υπαρχει.αλλα τι λεω!!

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου ΚΑΓΚΟΥΡΑΣ Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018 15:23 δημοσιεύθηκε από ΚΑΓΚΟΥΡΑΣ

  Έλα τώρα τι είναι 2 ευρώ για τους φιλελέδες του Δήμου αυτοί είναι υπεράνω χρημάτων (αν είναι λίγα) και δεν έχουν σχέση με εργολάβους άπαπα πιπέρι.......

  Aναφορά

Προσθήκη σχολίου

H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί.
Το "VimaPoliti.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες του έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του portal

Επικοινωνήστε μαζί μας στο vimapoliti@gmail.com ή απευθείας στην φόρμα επικοινωνίας

Please, enter your name
Please, enter your e-mail address Mail address is not not valid
Please, enter your message