Παραίτηση και ανεξαρτητοποίηση με αιχμές του Αντιδημάρχου Aγράφων Γ.Παπαθανάση

07 Μαϊ. 2018 / 09:41 08 Μαϊ. 2018 / 12:59 (upd)

Την παραίτηση και την ανεξαρτητοποίησή του απο την δημοτική ομάδα του Θ.Μπαμπαλή γνωστοποίησε σήμερα, με επιστολή του προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αγράφων ο Αντιδήμαρχος Γρηγόρης Παπαθανάσης.

Στην επιστολή του, την οποία κοινοποιεί και στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο κ. Παπαθανάσης καταγγέλει και ασκεί κριτική στο Δήμαρχο για τον τρόπο διοίκησης και λειτουργίας του δήμου .

Στην επιστολή του αναφέρει τα εξής:

 Αξιότιμε κ. Πρόεδρε του Δ.Σ.,Αγαπητοί συνάδελφοι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Απο την  έναρξη της θητείας της Δημοτικής Αρχής μέχρι και σήμερα προσπάθησα να ασκήσω τα καθήκοντά μου, τόσο απο τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου όσο και του Αντιδημάρχου, με συνέπεια και επιμέλεια και κρατώντας πάντοτε χαμηλούς τόνους και δίχως  να κατακλύζομαι απο αισθήματα αλαζονείας, υπεροψίας και έπαρσης. Στάση μου ,η οποία πολλές φορές  εκλαμβανόταν απο την πλευρά του Δημάρχου ως αδυναμία και ως εκ τούτου δεχόμουν αυστηρή κριτική για να ασκήσω πιο σκληρή και άτεγκτη πολιτική απέναντι στους δημότες! Σε αυτό το χρονικό διάστημα λειτουργούσα πάντοτε έχοντας ως μοναδικό γνώμονα την εξυπηρέτηση του συλλογικού συμφέροντος και όχι του προσωπικού. Ορισμένοι συναδελφοί μου Δημοτικοί Σύμβουλοι βάλθηκαν απο τη πρώτη στιγμή και ιδιαιτέρως μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου ως Αντιδήμαρχος –μιας και ο αγραφιώτικος λαός με κατέταξε δια της ψήφου του στις πρώτες θέσεις μεταξύ των συνυποψηφίων μου στις εκλογές του 2014- να με διαβάλουν και να με συκοφαντούν με αήθεις τακτικές και πρακτικές με απώτερο σκοπό να με πλήξουν πολιτικά αλλά και ηθικά.

Θα περίμενα ως νέος τέτοιου είδους πρακτικές  να εκλείπουν και όλοι, με αγαστή συνεργασία και ομόνοια, να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών των δημοτών. Αντ’ αυτού τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο ‘’εκκαθάρισης’’ των στελεχών τα οποία ακολούθησαν διαφορετική γραμμή απ’αυτή που εξυπηρετούσε τα συμφέροντα του Δημάρχου και των φίλα προσκείμενων σε αυτόν.  

Έτσι, έχουμε οδηγηθεί αυτή τη στιγμή σε σημείο,όπου ο Δήμος Αγράφων να διοικείται απο τον Δήμαρχο και από μια κλειστή ομάδα 4-5 Δημοτικών Συμβούλων με απολύτως αυταρχικό τρόπο και αδιαφορώντας παντελώς για τη γνώμη των υπολοίπων συναδέλφων!

Έχουμε έρθει σε σημείο όπου η εικόνα του Δημοτικού Συμβουλίου να μην τιμά κανέναν μας, να χάνεται ο έλεγχος σε κάθε συνεδρίαση και να χρησιμοποιούνται ακόμα και προσβλητικές και απαξιωτικές εκφράσεις προκειμένου να επιβληθούν κάποιοι!Η μεροληψία και ειδική μεταχείρηση του Προέδρου του Δ.Σ στο πρόσωπο του Δημάρχου και ορισμένων μελών του σώματος αποτελεί τη γενεσιουργό αιτία αυτής της κατάστασης. 

Ακόμη, η παντελής απουσία του Δημάρχου από τους δημότες μας, η καθυστέρηση στην προετοιμασία και υλοποίηση του τεχνικού προγράμματος, οι υπερεξουσίες ορισμένων με κριτήρια πολιτικά και όχι την αξιοσύνη και την ικανότητα, η κατάχρηση απο την μεριά συναδέλφων των οχημάτων του Δήμου μας, η μη πληρωμή και ο εμπαιγμός των εξωτερικών συνεργατών του Δήμου μας και ιδιωτών που εκτέλεσαν νόμιμα τις εργασίες τους και κατόπιν δημοπρασιών, η με αριθ.πρωτ. 3387 26/5/2017  απόφαση του Δημάρχου για σύσταση Ανοιχτής Γραμμής Δημότη με τη μορφή της απευθείας ανάθεσης στην εταιρεία REPOSITION STRATEGY LTD με έδρα την Αθήνα, έναντι του ποσού 24.800 συν φ.π.α, την στιγμή που υπάρχουν πολύ σοβαρότερα ζητήματα και κάποιοι συνδημότες μας υποφέρουν κυριολεκτικά από τη μη υλοποίησή τους και που το κόστος είναι πολύ μικρότερο από το προαναφερθέν, η αθέτηση της υπόσχεσης μας προς τους δημότες μας για πραγματοποίηση λαικών συνελέυσεων τουλάχιστον μια φορά το έτος και άλλα πολλά που δεν είναι της παρούσης, υπονομεύουν την ομαλή λειτουργία του Δήμου, ενώ λειτουργούν αποθαρρυντικά και στην αλλαγή νοοτροπίας του ίδιου του κοινωνικού συνόλου.

Όλοι οι παραπάνω λόγοι, καθώς και λόγοι ευθιξίας , με αναγκάζουν να σας υποβάλλω την παραίτησή μου απο τη θέση του Αντιδημάρχου και να ανεξαρτητοποιηθώ από την παράταξη γιατί προσωπικά δεν μπορώ να ταυτιστώ με τέτοιου είδους μικρονοϊκές πολιτικές, που μόνο κακό κάνουν στο Δήμο μας και κάθε άλλο παρά την ανανέωση και την προοπτική – την οποία ευαγγελιζόταν ο κ. Μπαμπαλής- φέρνουν!!

Παρ’όλα αυτά, θα συνεχίσω ,στο μέτρο των δυνατοτήτων μου, από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου να αγωνίζομαι σε καθημερινή βάση για την επίλυση των προβλημάτων των συνδημοτών μου ,ενώ την μελλοντική μου πορεία στα πολιτικά πράγματα του τόπου μας θα καθορίσει η στάση των απλών πολιτών, καθώς και η συμπεριφορά εφεξής της παρούσης δημοτικής αρχής.

Κλείνοντας, θέλω να θυμήσω στους κρατούντες των ηνίων του Δήμου Αγράφων αφενός ότι ο Δήμος μας δεν αποτελεί τσιφλίκι κανενός και δεν επιτρέπεται να διαβιεί κανείς εις βάρος του και να αναζητά εργασία μέσω αυτού χωρίς να τον ενδιαφέρει η κοινωνική προσφορά, αφετέρου πως η ώρα της κρίσης απ’ τον αγραφιώτικο λαό πλησιάζει για όλους μας και να είστε σίγουροι ότι θα κατατάξει τον καθέναν μας εκεί όπου του αρμόζει...!!! 

21 σχόλια

 • Σύνδεσμος σχολίου Δημήτρης M. Σάββατο, 12 Μαΐου 2018 16:28 δημοσιεύθηκε από Δημήτρης M.

  Στον Ασπροπόταμο ο Μπαμπαλης ξεκινά με 60-70% με το καλημέρα...επίσης και στον Απέραντοι.Μας αρέσει δεν μας αρέσει θα βγει πάλι δήμαρχος.Και δεν θα βγει τόσο επειδή είναι καλός....αλλά γιατί και από την άλλη πλευρά δεν θα υπάρχει άξιος αντίπαλος..είτε θα είναι παλια ....................... (Δημητρόπουλος κτλ) είτε δήθεν νέοι κ ελπιδοφόρου που δεν έχουν καμία σχέση με τα πραγματικά προβλήματα του τόπου (Καρδαμπικης κτλ).. Επομένως κοιτάξτε να ενωθούμε όλοι μαζί κ ας σταματήσουμε να τρωγομαστε τι έκανε ο Παπαθανάσης κ κ κ...

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου ΓΡΑΝΙΤΣΑ Σάββατο, 12 Μαΐου 2018 09:09 δημοσιεύθηκε από ΓΡΑΝΙΤΣΑ

  αυτα που λες κ γρηγορη ειναι φθηνοτατες δικαιολογιες..τι θεμα πηγες στο συμβουλιο και δεν το περασανε;τι θεμα εδωσες στον προεδρο και σου αρνηθηκε;επισης ειναι κατι που δεν ψηφισες απτα θεματα του συμβουλιου ενω τα βλεπες λαθος τακτικη γενικα οπως λες;η ναχουμε να λεμε;η επρεπε καπως να δικαιολογησεις την ανεξαρτητοποιηση σου;μονον αυτο κ γρηγορη το τελευταιο παιζει.διοτι σου φαγανε τα αυτια οι δικοι σου και σουπανε οτι..εκει σαυτον τον συνδυασμο δεν εχεις μελλον διοτι υπαρχει βαρβατος αρχηγος και ποτε δεν θα σε προωθησει για μπροστα..ελα απο δω να δουμε τι θα κανουμε...μα τωρα μα στις επομενες θα χεις την πορτα ανοιχτη να ηγηθεις σε συνδυασμο.αυτη ειναι η πραγματικοτητα αγαπητοι φιλοι,συνδημοτες και συμπατριωτες..μην ψαχνετε ψιλους στα αχυρα και μην σπατε το κεφαλι σας και μην γραφετε οτι σας κατεβει διοτι δεν εχει νοημα.δυστυχως η ευτυχως αυτα εχει η πολιτικη.καλο καλοκαιρι σε ολους,ευχαριστω.

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου Κλεαν Πέμπτη, 10 Μαΐου 2018 23:16 δημοσιεύθηκε από Κλεαν

  Αυτα ειναι Παπαθανασης εφυγε Τατσης ηρθε.το γλεντι στν ποταμια εγινε η αποκαλυψη στο ιδιο τραπεζι και τα πιναν κ χορευαν αλλωστε αγαπες ειναι τν εβγαλε Δημαρχο τν προυηγουμενη φορα πουλωντας τν συνδυασμο τωρα θ πανε μαζι

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου προεδρος Τετάρτη, 09 Μαΐου 2018 12:02 δημοσιεύθηκε από προεδρος

  σωτο αυτο δεν ισχιει. ειμαι σιγουρος για τα κεντρα κοινοτητας πηραν αποφαση πριν αναλαβι ο γρηγορης. και θιμαμε οτι το ειχε παει ο δημαρχος σαν θεμα. αλλα δεν ειμε σιγουρος. αν μπορι καπιος να βρι την αποφαση να μας βοηθισι παρακαλω

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου Σωτος Τετάρτη, 09 Μαΐου 2018 00:57 δημοσιεύθηκε από Σωτος

  Τουλάχιστον ο Γρηγόρης έκανε Κέντρο Κοινότητας! Οι άλλοι τι κάνανε; Γραμμή δημότη;;; χα χα χα είμαστε να μας κλαίνε οι ρέγγες!

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου Kalvos Τετάρτη, 09 Μαΐου 2018 00:53 δημοσιεύθηκε από Kalvos

  Τόσα πολλά θετικά μηνύματα κατά του Παπαθανάση είναι αρκετά ύποπτο. Είναι στημένα τα σχόλια, κοιτάτε να μπαλωσετε τα ασυμμάζευτα ; όσα λέει στην επιστολή του ο Παπαθανάσης δεν μπορεί να είναι ψέμα. Ο Δήμαρχος είναι αυταρχικος και αλαζόνας .ολοι το λένε αυτό! Εδώ ένας παππούς έφαγε και ξύλο από τον δήμαρχο πρόπερσι. Σαν δημότης προτιμώ να παίρνει ο Παπαθανάσης το χιλιάρικο και κάθε μέρα να πηγαίνει στο δημαρχείο παρα να παίρνει 3000 ο δήμαρχος και να ψηφίζει τρελά ποσά (27000 άκουσα) για γραμμή δημότη, ωπα ρε αλανια! Από χρυσό να ταν το καλώδιο αυτής της γραμμής, τόσο δεν έκανε.. Γελάνε κι οι πέτρες!!!!! Και να πηγαίνοερχεται σπίτι του στο Καρπενήσι με αμάξι του Δήμου. Πληρώνουμε εμείς τα νταηλίκια του Μπαμπαλή. Και ούτε λόγος στην απάντηση που εδωσε ο δήμαρχος για τόσα απλήρωτα άτομα που ακούστηκε ότι τους χρωσταει μισθούς 1,5 χρονου! Αλλά έτσι είναι οι πολιτικοί.. Τώρα θα τους μάθουμε; Σχολιάζουν όπως θέλουν όσα τους παίρνει να σχολιάσουν.

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου Μαριάνθη Τρίτη, 08 Μαΐου 2018 21:16 δημοσιεύθηκε από Μαριάνθη

  Τόσο καιρό το χιλιάρικακι ηταν ωραιο ε; Α ρε παπαθαναση ποσο επεσες στα μάτια των άγραφιωτων,κρίμα.......άλλο ένα καμένο χαρτί.

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου Νίκος π Ραπτόπουλο Τρίτη, 08 Μαΐου 2018 12:27 δημοσιεύθηκε από Νίκος π Ραπτόπουλο

  Ο Παπαθανάσης καλά έκανε κ έφυγε...Άργησε βέβαια αρκετά..Έχουν φύγει και πόσοι άλλοι.Το θέμα είναι ότι στα Άγραφα δεν λειτουργεί Δήμος.Και δεν περιμένουμε τις παραιτήσεις να το καταλάβουμε.Η καθημερινότητα μας είναι με πλήρη απουσία Δήμου σε όλα τα επίπεδα.Και δυστυχώς η εγκατάλειψη είναι πακέτο και με την αδιαφορία της Περιφέρειας...Όσο για Βουλευτή πραγματικά απορώ αν δεν είχαμε καθόλου τι θα άλλαζε;;;Το πρόβλημα είναι ότι από μεθαύριο που θα αρχίσουν τις προεκλογικές εκστρατείες αντί να τους διώχνουμε από τα χωριά μας ....θα τους χτυπάμε τις πλάτες !!

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου Λιθοχωρι. Τρίτη, 08 Μαΐου 2018 10:29 δημοσιεύθηκε από Λιθοχωρι.

  Δεν περίμενα πάντως και σένα να βγαίνεις και να κατηγορείς.. Δεν περίμενα ότι το επίπεδο σου θα πέσει τόσο χαμηλά σαν τους άλλους.. οι σοβαροί άντρες δηλώνουν την παραίτηση τους με αιτιολογία απλά για ασυμφωνία χαρακτήρων..Δεν ταιριαζαμε..Τέλος.. Τώρα Κατινιές και ρουφιανιες..είχαμε τέτοιους..το ξέραμε.σε στήριζα να ξέρεις Κ περίμενα επίπεδο ειδικά από ΣΈΝΑ. Ανωτερότητα.

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου ΓΡΑΝΙΤΣΑ Τρίτη, 08 Μαΐου 2018 08:47 δημοσιεύθηκε από ΓΡΑΝΙΤΣΑ

  ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ ΑΛΛΑ ΛΙΓΟΣ ΚΑΙ ΑΠΕΙΡΟΣ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΙΝΑ

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου ΓΡΑΝΙΤΣΑ Τρίτη, 08 Μαΐου 2018 08:43 δημοσιεύθηκε από ΓΡΑΝΙΤΣΑ

  πηγενε στον μπαρμπα σου ΔΗΜΟ,να τον βγαλεις ΔΗΜΑΡΧΟ

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου ΘΑΝΑΣΗΣ Τρίτη, 08 Μαΐου 2018 00:32 δημοσιεύθηκε από ΘΑΝΑΣΗΣ

  φανταστειτε τι εχει να γίνει στα Αγραφα αν ισχύσει η απλή αναλογική........
  πολυ θα ήθελα να το δω.........

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου ΘΥΜΙΟΣ Τρίτη, 08 Μαΐου 2018 00:26 δημοσιεύθηκε από ΘΥΜΙΟΣ

  ΔΕΙΞΕ ΜΟΥ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΟΥ ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ.ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙΣ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΣΥΚΟΦΆΝΤΗΣ

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου ικ Τρίτη, 08 Μαΐου 2018 00:02 δημοσιεύθηκε από ικ

  έχεις και τη γραμματέα μαζισ α ρε δολιε μπαμπαλη φίδια που χεις στον κόρφοσ

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου Καπετανιος Τρίτη, 08 Μαΐου 2018 00:00 δημοσιεύθηκε από Καπετανιος

  Ρε τι μου θυμίζει....τι μου θυμιζει...Α ναι ρε σεις.Ηρωικη έξοδος.....με μηδενικό έργο.. όπως του Κατσιαδα...Και λίγη αυτοκριτική δεν βλαπτει

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου ανωνυμος Δευτέρα, 07 Μαΐου 2018 23:54 δημοσιεύθηκε από ανωνυμος

  ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΕΓΩ ΚΑΤΙ ΧΑΖΟ. ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΔΗΜΟΤΗ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΕΒΑΖΑΝ ΣΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΙ ΨΗΦΙΣΕΣ? ΕΙΠΕΣ ΟΤΙ ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ Ή ΜΟΥΓΚΑ?ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΘΥΜΗΘΗΚΕΣ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ? ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΣΕ ΕΝΟΧΛΗΣΕ ΑΡΚΕΤΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΣ Ή ΕΣΤΩ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΣ?

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου χρησταρας Δευτέρα, 07 Μαΐου 2018 23:47 δημοσιεύθηκε από χρησταρας

  για σεμνος και ταπινος εκανες πολι δινατη εξοδο................................ δεν πιστεβω να σε βοιθισε ο μπαρμπας σου και ο αλος πρωιν αντιδιμαρχς να το γραψις ολο αφτο το μακριναρι???????? αλα και το οτι το διαβασες πολι ινε για σενα

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου zoi Δευτέρα, 07 Μαΐου 2018 23:43 δημοσιεύθηκε από zoi

  ένα πουλάκι μας είπε ότι σε 20 μερούλες τελείωνε η θητεία έτσι κι αλλιώς...λίγο αργοπορημένη δεν είναι η ευθυξια ...βγες δήμαρχε και μίλα

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου Ανδρέας Δευτέρα, 07 Μαΐου 2018 23:38 δημοσιεύθηκε από Ανδρέας

  Άλλο ένα πολιτισμένο αυτή τη φορά χαστούκι στον Ταγιπ Ερντογαν του Δήμου μας.. Εύγε, είσαι ο επόμενος Δήμαρχος!!!

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου ΚΩΣΤΑΣ Δευτέρα, 07 Μαΐου 2018 23:37 δημοσιεύθηκε από ΚΩΣΤΑΣ

  ΚΑΛΑ ΤΑ ΟΣΑ ΛΕΣ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ; ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΙΛΙΑΡΙΚΟ ΣΤΗ ΜΕΣΗ. ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙΣ ΝΩΡΙΤΕΡΑ;

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου Προεδρος Δευτέρα, 07 Μαΐου 2018 23:32 δημοσιεύθηκε από Προεδρος

  Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα...

  Aναφορά

Προσθήκη σχολίου

H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί.
Το "VimaPoliti.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες του έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του portal

Επικοινωνήστε μαζί μας στο vimapoliti@gmail.com ή απευθείας στην φόρμα επικοινωνίας

Please, enter your name
Please, enter your e-mail address Mail address is not not valid
Please, enter your message