Γρ.Παπαθανάσης:"Ρεαλιστικός & υλοποιήσιμος ο προυπολογισμός για το 2020"

04 Φεβ. 2020 / 03:56 04 Φεβ. 2020 / 08:44 (upd)

Την υπόσχεση πως η δημοτική αρχή με ορθή και χρηστή διαχείριση θα μειώσει τις δαπάνες και συγχρόνως θα αυξήσει τα έσοδα του δήμου έδωσε ο Αντιδήμαρχος Γρηγόρης Παπαθανάσης ,μιλώντας στην ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, με θέμα τον προϋπολογισμό του 2020.

 Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός ύψους 14.048.178,2€ του δήμου Αγράφων για το 2020 ,μέσα σε μια ,για πολλούς, "καυτή" συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγράφων.

 Στην εισήγηση του ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Γρηγόρης Παπαθανάσης αναφέρθηκε στα προβλήματα που προέκυψαν κατα την σύνταξη του προυπολογισμού ευχαριστώντας του υπαλλήλους του δήμου που βοήθησαν ,τόνισε ότι κύρια στόχευσή του είναι η καθημερινότητα του δημότη,μίλησε για ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο προυπολογισμό που θα επιτευχθεί με ορθή και χρηστή διαχείριση και με κύριο στόχο την μείωση των δαπανών και αύξηση των εσόδων.

.."Σήμερα καλούμαστε να συζητήσουμε και να ψηφίσουμε ένα από τα κορυφαία και σημαντικότερα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου αποτελεί και βασική θεσμική υποχρέωση, τον προϋπολογισμό του Δήμου για το 2020. Η σύνταξη και κατάρτιση του, πραγματοποιήθηκε θα έλεγα, κάτω όχι και από τις καλύτερες δυνατές συνθήκες καθώς συνέπεσε με την αλλαγή του προϊσταμένου της Οικονομικής Υπηρεσίας, την ανυπαρξία προσωπικού της Τεχνικής Υπηρεσίας, τεχνικά προβλήματα σχετικά με το λογισμικό του Δήμου(server) όπου αντλούμε τα οικονομικά στοιχεία και φυσικά με την αλλαγή της σκυτάλης της Δημοτικής αρχής. Οπότε, οποιαδήποτε λάθη και παραλείψεις έγιναν ζητώ την κατανόησή σας….Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους τους δημοτικούς υπαλλήλους που συνέβαλαν σε αυτό που έχετε σήμερα μπροστά σας και θα κληθείτε να το ψηφίσετε, γιατί πάντα πίσω από τους αριθμούς κρύβονται οι άνθρωποι, ο αγώνας τους και ο κόπος τους.Η κατάθεση του πρώτου προϋπολογισμού της θητείας μας, ως νέα Δημοτική Αρχή, στοχεύει σε ενα ολοκληρωμένο σχεδιασμό, στοχεύει σε σημαντικές πρωτοβουλίες που βελτιώνουν την καθημερινότητα των συμπολιτών μας (όπως η βελτίωση στην αγροτική οδοποϊία, στην εσωτερική οδοποϊία των κοινοτήτων, μέσω της προμήθειας σωληνωτών-ασφαλτομείγματος- παγκακίων-κιγκλιδωμάτων και μέσω της συντήρησης των δικτύων ύδρευσης και φωτισμού), ακόμα στοχεύει στη λειτουργία ενός Δήμου σύγχρονου, φιλικού  και ανθρώπινου,ανέφερε ο Αντιδήμαρχος και συνέχισε..

"Η τουριστική προβολή, η εξωστρέφεια, οι πολιτιστικές και πνευματικές εκδηλώσεις , η συμμετοχή και η διοργάνωση σεμιναρίων για  την στήριξη της κτηνοτροφίας, της ελαιοκομίας και της μελισσοκομίας, η επιχορήγηση αθλητικών και πολιτιστικών σωματείων, η ενίσχυση άπορων δημοτών μας και πολλά άλλα αποτελούν τις προτεραιότητες μας όπως αυτές απεικονίζονται μέσω των κωδικών του προϋπολογισμού του 2020. Καμία δημοτική αρχή δεν μπορεί να ξεδιπλώσει το στρατηγικό της σχέδιο και τους στόχους της μέσα σε 4 μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων της και να τις μεταφέρει στον προϋπολογισμό.

Σίγουρα από την πλευρά μας γίνεται μια προσπάθεια για την περιστολή των δαπανών και πιστεύω ότι και για τα υπόλοιπα έξοδα, τα οποία γίνονται θα κριθούμε τόσο εμείς ως Διοίκηση, όσο και τα υπόλοιπα μέλη του Δημοτικού συμβουλίου, αν έχουμε κάνει δηλαδή ορθή και χρηστή διαχείριση. Στόχος μας  βέβαια δεν  πρέπει να αποτελεί  μόνο η μείωση των  δαπανών αλλά και το πως θα αυξήσουμε και τα έσοδα μας. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσα από αντλήσεις από ευρωπαϊκά κονδύλια και αντλήσεις με άλλους τρόπους έντεχνους, έμμεσους, εναλλακτικούς, ώστε να μην επιβαρύνονται οι πολίτες. Η επιτυχία ή όχι αυτού του προϋπολογισμού και το αποτέλεσμα της δράσης της Δημοτικής Αρχής θα κριθεί σε αυτό το διπλό στοίχημα. Αυτό που ακόμα θέλω να διαβεβαιώσω το σώμα του Δημοτικού συμβουλίου και τους συνδημότες μας είναι ότι οποιαδήποτε δαπάνη πραγματοποιείται από πλευράς Δήμου θα είναι απόλυτα δικαιολογημένη και πλήρως κοστολογημενη.... Ούτε ένα ευρώ δεν θα δαπανηθεί άσκοπα!! Συνοπτικά θα έλεγα ότι ο Προϋπολογισμός έτους 2020 είναι ρεαλιστικός και υλοποιησιμος"....

Αντιπαραθέσεις και αιχμές

Θερμό ήταν το κλίμα κατα την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγράφων όπου δεν έλειψαν οι αντιπαραθέσεις και οι εντάσεις μεταξύ συμβούλων αλλά και οι αιχμές μεταξύ του δημάρχου Αλέξη Καρδαμπίκη και του επικεφαλή της Αντιπολίτευσης Θεόδωρου Μπαμπαλή.

Συγκεκριμένα έντονη αντιπαράθεση υπήρξε κατα την συζήτηση για αύξηση των τελών όταν σύσσωμη η Αντιπολίτευση καταψήφισε μιλώντας για "ψευδή στοιχεία".Διαξιφισμοί υπήρξαν και μεταξύ του πρώην Αντιδημάρχου Θεόδωρου Τσιάμη και του νυν Αντιδημάρχου Παναγιώτη Ζαχαράκη  με αφορμή τις ιδιωτικές μετακινήσεις με τα αυτοκίνητα του δήμου.

Ψυχρό το κλίμα με έντονους διαλόγους μεταξύ του Χρήστου Δημητρόπουλου και του δημάρχου και όχι μόνο κατα την συζήτηση του θέματος της αναγνώρισης της Νιάλας σε ιστορικό τόπο εθνικής συμφιλίωσης κάτι που συνέβαλε ώστε να αναβληθεί.

 

 

 

12 σχόλια

  • Σύνδεσμος σχολίου ΚΩΣΤΑΣ ΛΗΜΕΡΙ Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2020 22:53 δημοσιεύθηκε από ΚΩΣΤΑΣ ΛΗΜΕΡΙ

    ΓΙΑΤΙ ΣΑς ΧΑΛΑΕΙ ΟΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ;ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ;ΠΟΙΟΣ ΝΟΙΑΖΕΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ.ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΕΝΑΝ...ΠΛΙΑΤΣΙΟΚΟΛΟΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ

    Aναφορά
  • Σύνδεσμος σχολίου ΘΑΝΑΣΗΣ Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2020 22:32 δημοσιεύθηκε από ΘΑΝΑΣΗΣ

    ΤΩΡΑ ΣΑΣ ΞΥΝΗΣΕ Ο ΔΗΜΗΤΡΟΠΥΛΟΣ;ΟΤΑΝ ΣΑΣ ΕΔΙΝΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕς ΗΤΑΝ ΚΑΛΟΣ;ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΕΙΣΤΕ

    Aναφορά
  • Σύνδεσμος σχολίου ΣΤΑΘΗΣ Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2020 22:36 δημοσιεύθηκε από ΣΤΑΘΗΣ

    γιατι ειμαστε αξιοι της μοιρας μας..τωρα τοκαταλαβετε;τωρα σας πειραξε;αυτοι δεν εδωσαν την εκλογη στον καρδαμπικη;μην χαλιεστε..θα ερθουν και καλυτερες μερες,,,χαχαχαχαχαχαχαχαχα

    Aναφορά
  • Σύνδεσμος σχολίου Μητσος Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2020 13:32 δημοσιεύθηκε από Μητσος

    Κρίμα περημεναμε καλιτερα από σας και δεν ξέρετε που πάνε τα τέσερα τζαπα η ψιφος μας,όλο ψέματα η πάτε και μα τάξατε ένα σορό κοι τωρα δεν σικωνετε ούτε τηλεφωνο

    Aναφορά
  • Σύνδεσμος σχολίου Μαρια Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2020 00:33 δημοσιεύθηκε από Μαρια

    Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ ΥΠΟ ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ ΑΥΤΟΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΤΣΗ.

    Aναφορά
  • Σύνδεσμος σχολίου Γιωργος Παρασκευή, 07 Φεβρουαρίου 2020 21:17 δημοσιεύθηκε από Γιωργος

    Παπαθαναση έχασες την μπάλα..

    Aναφορά
  • Σύνδεσμος σχολίου Έρση Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2020 21:53 δημοσιεύθηκε από Έρση

    Ας έχουμε κατά νου ποιοι ψήφισαν αύξηση τελών για να πληρώνονται όλοι Αντιδήμαρχοι και οι 5 πληρώνονται αλλΑ και εμθισμθοι συμβούλοι 4 σύνολο:Νιαφας κωσταντινοςκ.Παπαθανασης.Μακκας Ηλίας.Ζαχαρακης Παναγιώτης.Σουλιωτη Χρυσούλα.Αθανασιου Γεωργός.πραζιας Παναγιώτης.Γκορογιας Παναγιώτης.Κοτρωνα Άνετα.Κολοκοτσιος Βασίλης.Οικονομου Βαγγελιώ.Νταλαφουρα Ηρώ. Έτσι να ξέρουμε σε ποιους θα στείλουμε τους λογαριασμούς .ευτυχώς χρόνο περνά και θα πάρει ο καθένας ότι του αναλογεί

    Aναφορά
  • Σύνδεσμος σχολίου Κορόιδο Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2020 18:01 δημοσιεύθηκε από Κορόιδο

    Ρε παιδιά να πω κάτι που με τρώει καιρό τώρα θεωροντας τον εαυτό κορόιδο:εγώ ψηφίζοντας την κυρία Σουλιώτη άγνωστη προς εμέ αλλά ψηφίζοντας για κάποια αξία στελέχη που είχε μέσα(δυστυχώς δεν εκλέγετικαν για διάφορους λόγους και βασικός ότι ήρθε τρίτος συνδυασμός). Αυτή οι επικεφαλής δεν έχει λόγο να αντιδράσεις όταν αφορά ένα τόσο σοβαρό θέμα που η αύξηση των τελών σε ενα γερασμένο Δήμο και τους λίγους νέους τους τιμωρεί με αυξήσεις .και Μν ακούτε βλακείες ότι μειώθηκε η παροχή νερού σε σπίτια ναι μειώθηκε 10 ευρώ αλλά βάλε αύξηση 20 λεπτά τ.μ να στο φωτισμό και τέλη καθαριότητας να δει πόσα θα πληρώσουμε παραπάνω.ειστε κυρία μου λίγοι για επικεφαλής και δυστυχώς ανώνυμη ήρθατε στο δήμο ανώνυμη πάλι θα φύγετε.

    Aναφορά
  • Σύνδεσμος σχολίου Sakis Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2020 17:37 δημοσιεύθηκε από Sakis

    Σέ ότι αφορά το σχόλιο της Μυρτώ θα πω τό εξής μήν περιμένεις από φθηνούς ανθρώπους να εκτιμήσουν ακριβές συμπεριφορές καθ'ένας εκφράζεται ανάλογα με το άνθρωπο που κρύβει μέσα του.Εξ αλλού είναι γνωστό ότι όταν κάποιοι σε φτύνουν πίσω από την πλάτη σού σημαίνει ότι προηγεισαι από αυτούς

    Aναφορά
  • Σύνδεσμος σχολίου ΜΥΡΤΩ Τετάρτη, 05 Φεβρουαρίου 2020 18:50 δημοσιεύθηκε από ΜΥΡΤΩ

    ΒΓΗΚΕ Ο ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΧΩΣΕ ΣΤΟΝ ΚΑΡΔΑΜΠΙΚΗ??ΑΝ ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ.ΟΙ ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ!!

    Aναφορά
  • Σύνδεσμος σχολίου Ζωη Τρίτη, 04 Φεβρουαρίου 2020 22:32 δημοσιεύθηκε από Ζωη

    Αγαπητοί δημότες μετά την διαβεβαίωση του Παπαθανάσης ότι προϋπολογισμός είναι ρεαλιστικός μη φοβάστε τίποτα θα φάμε και εμείς και τα ζωα ρεαλισμό που γίνουμε του σκασμου Βρε τι θέλουν να το παίζουν μορφομενοι;Διάβασαν μια λέξη ρεαλισμό και έρχονται να τηνπασάρουν για εξυπναδα.

    Aναφορά
  • Σύνδεσμος σχολίου Βοσκός Τρίτη, 04 Φεβρουαρίου 2020 21:14 δημοσιεύθηκε από Βοσκός

    Ρε παιδιά αφού είναι τόσο καλός ο Παπαθανάσης γιατί τα τέλη και τον προϋπολογισμό τον περνάνε και τον ξαναπερνανε, και διορθώνουν και τους κάνουν συνέχεια παρατηρήσεις ( κατά ομολογία του ίδιου του Παπαθανάση );;;; Και τελικά τίποτα δεν φτιάχνουν.... Και ο Δήμος μένει σε απραξία για μήνες ολόκληρους αφού δεν έχει προϋπολογισμό. Να τον χαίρεστε λοιπόν τον Γρηγόρη κ. Δήμαρχε.

    Aναφορά

Προσθήκη σχολίου

H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί.
Το "VimaPoliti.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες του έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του portal

Επικοινωνήστε μαζί μας στο vimapoliti@gmail.com ή απευθείας στην φόρμα επικοινωνίας

Please, enter your name
Please, enter your e-mail address Mail address is not not valid
Please, enter your message