Όταν το κάπνισμα ωφελούσε σοβαρά τον ανδρισμό

05 Σεπ. 2017 / 11:01

Γράφει ο Αλέξανδρος Χουλιαράς

Ο ποιμενόπαις -όπως κάθε παιδί- ήθελε πολύ να μεγαλώσει και να φορέσει μακριά παντελόνια. Έτσι θα γλίτωνε τις αγγαρείες και τις σφαλιάρες από τους μεγάλους. Επίσης από πολύ μικρός ψιλιαζόταν πως κάτι καλό κρύβεται στα φουστάνια των κοριτσιών, αλλά για τούτο πάντα του λέγανε: “Είσαι μικρός ακόμα”. Γιαυτό πολύ βιαζόταν να μεγαλώσει και πρόσεχε λεπτομερώς και μιμούνταν τους μεγάλους. 

Τότε πίστευαν πως το λίγο κάπνισμα ωφελεί σοβαρά την υγεία και την τσέπη . όμως παρά ταύτα οι μεγάλοι άντρες κάπνιζαν αρειμανίως κι είχαν και... μουστάκι. Η πρώτη παιδική πράξη αντρισμού βέβαια γινόταν με το κατά μόνας αμάρτημα. Αγώνας μεγάλος μέχρι το εν εξελίξει αρσενικό να ολοκληρώσει, τις σεξουαλικές σχέσεις με τον εαυτό του!Η πρώτη πρόβα αντρισμού γινόταν με τη φούντα του καλαμποκιού. Την έστριβε και την κόλλαγε με σάλιο στη θέση, που αργότερα θα φύτρωνε το τιμημένο μουστάκι. Στη συνέχεια όταν ξεραινόταν την έτριβε και την έστριβε σε τρυφερό ξερό καλαμποκόφυλο κι έτσι ζούσε μια “μίμηση πράξεως -αντρικής- σπουδαίας και τελείας!”. 

Όταν ήθελε ν΄ αλλάξει τη μάρκα των τσιγάρων του, μαδούσε κι έτριβε ξερή κεδρόφλουδα, έκοβε ένα κομμάτι εφημερίδας κι έστριβε το αρωματικότερο τσιγάρο όλων των εποχών. Η μύησή μου σ΄ ένα τέτοιο κάπνισμα έγινε δίπλα σ΄ έναν πούντο στο σελλιώτικο ρέμα. Οι μεγάλοι μου έστριψαν ένα τσιγάρο και μόλις το άναψα πνίγηκα και το πέταξα στον πούντο. “Εν ακαρεί χρόνου” έκανα παρέα με το τσιγάρο στο νερό. 

Η έναρξη του καπνίσματος, με τα διάφορα “σακαή” όπως λέγαμε τα Έθνος Κόκκινα και το Τέλειο ήταν οδυνηρή διαδικασία, βέβαια όχι τόσο οδυνηρή όση ήταν το κόψιμο του τσιγάρου. To σχολείο απαγόρευε το κάπνισμα περισσότερο ως ανήθικο κι ελάχιστα ως βλαβερό κι αυτό ενίσχυε την καπνιστική μας μανία. 

Ώριμος -βιολογικά- άντρας πείσθηκα ότι το κάπνισμα βλάπτει σοβαρά τον… αντρισμό και γενικά την υγεία κι έτσι το αποφάσισα και –ως άντρας- το έκοψα, αφού έγραψα τον επικήδειό του με μια “ελεγεία” μου, τα “Αντικαπνιστικά” και τώρα πλέον το φάκελο των διαζυγίων μου κοσμεί το βελούδινο διαζύγιό μου με το τσιγάρο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « "Λεβάντες" και "Πουνέντες"! Zήσε μαύρε μου.. »

Προσθήκη σχολίου

H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί.
Το "VimaPoliti.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες του έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του portal

Επικοινωνήστε μαζί μας στο vimapoliti@gmail.com ή απευθείας στην φόρμα επικοινωνίας

Please, enter your name
Please, enter your e-mail address Mail address is not not valid
Please, enter your message