Οι πολίτες των Αγράφων δείχνουν το δρόμο της απλής-καθαρής Δημοκρατίας

07 Φεβ. 2019 / 12:36 07 Φεβ. 2019 / 12:49 (upd)

"Μάθημα" δημοκρατίας:"Οι Πολίτες με την ψήφο τους επιλέγουν τον δήμαρχο"

Η Κίνηση Πολιτών Αγράφων με σχόλιό της στα κοινωνικά δίκτυα ,εν όψει και των επικείμενων δημοτικών εκλογών,πετάει το ..μπαλάκι  στους υποψηφίους  για την δημαρχία των Αγράφων κάνοντας λόγο για "δημοκρατία" και και τους ..προκαλεί να ακολουθήσουν το πρωτοπόρο παράδειγμα του δήμου Αλιάρτου όπου οι πολίτες είχαν με την ψήφο τους τη δύναμη της επιλογής του δημάρχου.

Δείτε τι αναφέρουν στο σχόλιό τους..

"ΚΑΙΡΟΣ ΕΊΝΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΓΡΑΦΩΝ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ...Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!!

Ο τίτλος δεν είναι καθόλου τυχαίος, ούτε παίζουμε με τις λέξεις ή τις έννοιες. 

Ιδού η Ρόδος για τους υποψηφίους μνηστήρες για την δημαρχία στα Άγραφα να αποδείξουν στην πράξη ότι κύριο μέλημά τους είναι η ανάπτυξη του τόπου και όχι η καρέκλα του δημάρχου...

Έτσι απλά μπορούν να κάνουν κάτι μοναδικό και πρωτοποριακό που συνέβη και στις δημοτικές εκλογές στον δήμο Αλιάρτου του νομού Βοιωτίας.

Εκεί οι πολίτες των δήμων της Αλιάρτου και των Θεσπιών, για πρώτη φόρα στην ιστορία , είχαν με την ψήφο τους τη δύναμη της επιλογής του δημάρχου. Επέλεξαν δηλ. τον υποψήφιο δημ. σύμβουλο που ήθελαν για δήμαρχο. Πως έγινε αυτό; 

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. 

Στις δημοτικές εκλογές του 2010 για τον νέο Καλλικράτειο δήμο Αλιάρτου "κατέβηκαν" τρεις συνδυασμοί... 

Η Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών , που δημιουργήθηκε με την συνένωση της Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών δήμου Αλιάρτου και της Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών δήμου Θεσπιών. Ο συγκεκριμένος συνδυασμός δεν είχε επικεφαλή στο ψηφοδέλτιο, οπότε από το πρωτοδικείο ορίστηκε ως επικεφαλής ο πρώτος αλφαβητικά υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, που ήταν ο Χρήστος Αγγέλου. 

Όλα καλά μέχρι εδώ. Μόνο που υπάρχει μια ιδιαιτερότητα, μια σημαντική λεπτομέρεια στο συνδυασμό της Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών Αλιάρτου, που ταράζει τα νερά ολόκληρης της εκλογικής διαδικασίας. Όλοι οι υποψήφιοι της ΑΚΠΑ αποφάσισαν ομόφωνα πως αν η ΑΚΠΑ κερδίσει τις εκλογές από τον πρώτο γύρο ή συνεχίσει στο δεύτερο γύρο, τότε ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου (που ειναι ο Χρήστος Αγγέλου), θα δηλώσει παραίτηση και υποψήφιος δήμαρχος, θα είναι ο υποψήφιος που έχει συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους. 

Η ΑΚΠΑ δεν κατάφερε να "πιάσει" το 50+1 για 7 μόνον ψήφους κι έτσι οι δύο πρώτοι συνδυασμοί έρχονται αντιμέτωποι στον δεύτερο γύρο των εκλογών της 14ης Νοεμβρίου του 2010. 

Όμως εδώ συνέβη αυτό ακριβώς που είπαμε παραπάνω. Ο Χρήστος Αγγέλου δηλώνει παραίτηση και επικεφαλής του ψηφοδελτίου ανακηρύσσεται ο πρώτος σε ψήφους υποψήφιος δημ. σύμβουλος, που ήταν ο συμπατριώτης μας Γεώργιος Ντασιώτης

Με αυτό τον τρόπο η Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών Αλιάρτου και οι δημότες των δύο Καποδιστριακών δήμων, Αλιάρτου και Θεσπιών μας έδειξαν το δρόμο της απλής-καθαρής Δημοκρατίας.

1 σχόλιο

Προσθήκη σχολίου

H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί.
Το "VimaPoliti.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες του έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του portal

Επικοινωνήστε μαζί μας στο vimapoliti@gmail.com ή απευθείας στην φόρμα επικοινωνίας

Please, enter your name
Please, enter your e-mail address Mail address is not not valid
Please, enter your message