Άγραφα: Ομόφωνα ψηφίστηκε ο προυπολογισμός 20,2 εκ ευρώ-Επιφυλάξεις απο την αντιπολίτευση

15 Φεβ. 2024 / 07:31 15 Φεβ. 2024 / 08:21 (upd)

Ομόφωνα ψηφίστηκε ο Προϋπολογισμός του Δήμου Αγράφων για το 2024 που ανέρχεται στο ποσό των 20.224.681,80 ευρώ.

Στην συνεδρίαση που κύλησε γενικά σε ήπιο κλίμα παρόντες ήταν όλη η ομάδα Καρδαμπίκη εκτός του Ανδρέα Ροπόδη ,σύσσωμη η αντιπολίτευση και η ομάδα Μπαμπαλή,ο γενικός γραμματέας  Γρηγόρης Παπαθανάσης καθώς και πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων Τσιαμπόκαλος Χρήστος Βαλαώρας-Μπισμπίκης Βασίλειος Δυτικής Φραγκίστας-Γαντζούδης Κωνσταντίνος Επινιανών-Διώτης Γεώργιος Παλαιοκατούνας-Τσιούνης Λάμπρος Πρασιάς-Βασιλείου Αθανάσιος Τριποτάμου-Αρκουμάνης Κωνσταντίνος Αγίου Δημητρίου-Λάμπρου Ιωάννης Ανατολικής-Φραγκίστας-Μαντής Παντελής Βίνιανης-Πέτσας Γεώργιος Κέδρων-Κατσιάδας Επαμεινώνδας Λιθοχωρίου-Μπαλατσιάς Βασίλειος Μαραθιά-Βλάχος Κωνσταντίνος Σιβίστας-Νταβαρίνος Παναγιώτης Τοπολιάνων-Χειλάς Ιωάννης Χρύσως.

Π.Γκορόγιας:" Ιισοσκελισμένος και υλοποιήσιμος ο προυπολογισμός"

 Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πάνος Γκορόγιας εισηγούμενος το θέμα  μίλησε για ιισοσκελισμένο και υλοποιήσιμο προυπολογισμό  για το 2024 που μεταξύ άλλων λήφθηκαν υπόψη τα εξής :

-Τα ποσά που εγγράφηκαν στον Π/Υ του 2024 για τα ίδια έσοδα των Ομάδων Ι. και II. υπολογίστηκαν διακριτά, με βάση τα αποτελέσματα εκτέλεσης των Π/Υ των δύο προηγούμενων οικονομικών ετών και ειδικότερα με βάση τα ποσά που εισπράχθηκαν κατά το έτος 2022 σε συνδυασμό με την απόδοση των εισπράξεων από τον Ιανουάριο 2023 και μέχρι το κλείσιμο του μήνα κατάρτισης του σχεδίου του Π/Υ 2024 από την δημοτική επιτροπή δηλ. μέχρι 31/10/2023. 

-Τα έσοδα και έξοδα των ανταποδοτικών υπηρεσιών είναι ισοσκελισμένα ώστε να μην υποκρύπτεται φορολογία και να μην είναι πλεονασματικός ο προϋπολογισμός.

Μπαμπαλής: "Η δημοτική αρχή διευκολύνει τις απευθείας αναθέσεις και αποφεύγει τις δημοπρατήσεις των έργων "

Υπερψήφισε το προυπολογισμό Δήμου Αγράφων για το έτος 2024 η ομάδα Μπαμπαλή ,ωστόσο επισήμαναν τα παλιά έργα που εγγράφηκαν παρανόμως στο προϋπολογισμό ενω δεν υπάρχει χρηματοδότηση και κατήγγειλαν την δημοτική αρχή για την κατάτμηση έργων και υπηρεσιών ώστε να δοθούν με  απευθείας αναθέσεις.

Αναλυτικά οι παρατηρήσεις και επιφυλάξεις της αντιπολίτευσής :

- Εγγραφές έργων χρηματοδοτούμενων από προγράμματα χρηματοδότησης όπως:

α). Κωδικός 1328.018 : "Προμήθεια Υλικών για την Αναβάθμιση της Ύδρευσης του Δήμου Αγράφων " ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας 2014 – 2020

β). Κωδικός 1326.001 "Διαμόρφωση κτιρίου και Περιβάλλοντος χώρου Μουσείου Βίνιανης Δήμου Αγράφων",

γ). Κωδικός 1326.002. : "Κατασκευή γηπέδου Φραγκίστας" , για τα οποία έχει γίνει διακοπή χρηματοδότησης ή καταγγελία σύμβασης από τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας.

-Σε όλους σχεδόν τους κωδικούς που αφορούν τις δαπάνες των υπηρεσιών και των προμηθειών του Δήμου, έχει γίνει κατανομή, κατάτμηση και εγγραφή, κάτω από το όριο των απευθείας αναθέσεων (37.200), ώστε να διευκολύνουν τις απευθείας αναθέσεις.

α). Συντήρηση και επισκευή μεταφορικών μέσων και μηχανημάτων.

β). Συντήρηση, επισκευή και αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης.

γ). Μισθώσεις μηχανημάτων για καθαρισμό δρόμων δ). Προμήθειες πάσης φύσεως υλικών: (Υδραυλικών υλικών, ηλεκτρολογικών υλικών, οικοδομικών υλικών, τροφίμων για τις μαθητικές εστίες και τον παιδικό σταθμό, υλικών καθαριότητας και γραφικής ύλης.

- α). Σε όλους σχεδόν τους κωδικούς των έργων και των νέων κατασκευών στις κατηγορίες των κωδικών 30-7322. και 30-7323., όπου αναγράφονται τα έργα των Κοινοτήτων, έχει γίνει κατάτμηση, κατανομή και εγγραφή κάτω από το όριο των απευθείας αναθέσεων (74.400), ώστε να διευκολύνουν τις αναθέσεις και να αποφεύγουν τις δημοπρατήσεις των έργων με ότι αυτό συνεπάγεται.

β). Επιπροσθέτως δεν είναι διακριτή η κατανομή των χρημάτων και των έργων ανά Κοινότητα με βάση τα χρήματα που δικαιούνται από την ετήσια χρηματοδότηση της Πολιτείας.

   Ψήφιση προϋπολογισμού εσόδων - εξόδων οικονομικού έτους 2024 του Δήμου Αγράφων.

1 σχόλιο

 • Σύνδεσμος σχολίου Λούλα Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2024 21:45 δημοσιεύθηκε από Λούλα

  Συνεχίζεται η σταθερή και ουσιώδες προσπάθεια από την δημοτική αρχή.
  Τέσσερα χρόνια πρίν και πέντε ακόμη για το καλύτερο αποτέλεσμα τού δήμου.
  Η αντιπολίτευση.... Αντιπολίτευση...
  Μηδέν προσφορά μηδέν προτάσεις...
  Άλλωστε γι'αυτό οι δημότες τους καταψήφισαν....

  Aναφορά

Προσθήκη σχολίου

H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί.
Το "VimaPoliti.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες του έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του portal

Επικοινωνήστε μαζί μας στο vimapoliti@gmail.com ή απευθείας στην φόρμα επικοινωνίας

Please, enter your name
Please, enter your e-mail address Mail address is not not valid
Please, enter your message