Καμπανάκι Καρδαμπίκη για δημογραφικό απο Ζάππειο:"Οι ορεινές περιοχές των Αγράφων τείνουν να μετατραπούν σε γηροκομεία"(Βίντεο)

09 Δεκ. 2023 / 03:25 09 Δεκ. 2023 / 03:45 (upd)

Η αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος, μιας «ωρολογιακής βόμβας» για όλες τις ευημερούσες χώρες, που πλήττει ιδιαίτερα και την Ελλάδα, ήταν το αντικείμενο συνεδρίου που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Νίκου Παπανδρέου στην Αθήνα.

Οι ομιλητές συνέκλιναν στην άποψη ότι η Ελλάδα χρειάζεται έναν συνδυασμό πολιτικών για την επιστροφή όσων έχουν φύγει στο εξωτερικό και για την προσέλκυση νέων, μαζί με μια διαχείριση του μεταναστευτικού, για την αξιοποίηση των ξένων στην οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας.

Κοινή επίσης ήταν η διαπίστωση ότι το δημογραφικό είναι στην πρώτη σειρά των παγκόσμιων προκλήσεων μαζί με την κλιματική κρίση και την ψηφιακή μετάβαση.

Δήμαρχος Αγράφων:Δύσκολο πρόβλημα το δημογραφικό στα Άγραφα-Απαιτούνται άμεσες λύσεις

Στην συζήτηση συμμετείχε και ο  δήμαρχος Αγράφων Αλέξης Καρδαμπίκης, που ηγείται μιας περιοχής η οποία έχει τα πρωτεία στη δημογραφική συρρίκνωση, χτύπησε καμπανάκι ότι «οι ορεινές περιοχές τείνουν να μετατραπούν σε γηροκομεία».

Ο ίδιος ανέφερε τις προσπάθειες που γίνονται με δημοτικούς και ιδιωτικούς πόρους προκειμένου να ενισχυθούν τα σχολεία, τα παιδιά και οι καθηγητές και πρότεινε τη δημιουργία «κινητής ιατρικής μονάδας» που θα παρέχει υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας, άμεσα.

2 σχόλια

  • Σύνδεσμος σχολίου ΚΩΣΤΑΣ Σάββατο, 27 Ιανουαρίου 2024 10:58 δημοσιεύθηκε από ΚΩΣΤΑΣ

    με αυτο το επιδομα που τουσ εδωσεσ δημαρχε θα γεννησουν και οι γριεσ ευγε

    Aναφορά
  • Σύνδεσμος σχολίου Ο χαμενος Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2023 02:20 δημοσιεύθηκε από Ο χαμενος

    Που είναι τα παιδιά ρε.....
    Που ο ένας Βασίλης ο άλλος Βασίλης...
    Που χάθηκαν τα απόνερα του Μπάμπαλη...
    Που είναι τα παιδιά από κρεντη από λιθοχωρι από Φραγκίστα που φώναζαν και βαχανε και στοίχημα....
    Κάντε έρανο τώρα...
    Τα φιλιά μας

    Aναφορά

Προσθήκη σχολίου

H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί.
Το "VimaPoliti.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες του έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του portal

Επικοινωνήστε μαζί μας στο vimapoliti@gmail.com ή απευθείας στην φόρμα επικοινωνίας

Please, enter your name
Please, enter your e-mail address Mail address is not not valid
Please, enter your message