Άγραφα:"Πυρ ομαδόν" της Αντιπολίτευσης κατά του μηχανικού της τεχνικής υπηρεσίας Νίκου Γκορόγια(Βίντεο)

28 Μαρ. 2022 / 01:34 28 Μαρ. 2022 / 03:22 (upd)

Τα «πυρά» τους εξαπέλυσαν οι παρατάξεις της Αντιπολίτευσης του δήμου Αγράφων , στηλιτεύοντας  και καταδικάζοντας τη στάση του προϊσταμένου της τεχνικής υπηρεσίας κ.Νίκου Γκορόγια κατα την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Η ..κόντρα Τάκη-Γκορόγια σήκωσε ..θύελλες!

Οι φράσεις .."Θλίβομαι, θλίβομαι, αντιδήμαρχος οικονομικών να μην γνωρίζει τι ψηφίζουμε σήμερα" καθώς και .."Είστε και υπάλληλος, αίσχος, ντροπή" του προϊσταμένου της τεχνικής υπηρεσίας κατά του δημοτικού συμβούλου της ομάδας Μπαμπαλή και πρώην Αντιδήμαρχο κ. Κώστα Τάκη ήταν η σπίθα που ανέβασε για τα καλά την θερμοκρασία στο δημοτικό συμβούλιο στην συζήτηση για το τεχνικό πρόγραμμα .

Άπαντες οι σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης  ζήτησαν απο τον πρόεδρο του ΔΣ να "βάλει σε τάξη" τον υπάλληλο τονίζοντας ότι με την στάση του και τα λόγια του προσβάλει με τον χειρότερο τρόπο εκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο.

 Τάκης:"Κορυφαία διαδικασία το τεχνικό πρόγραμμα..Δεν είναι αριθμοί"

H κόντρα Τάκη-Γκορόγια ξεκίνησε όταν ο προιστάμενος μηχανικός απαντώντας στην εξειδίκευση του τεχνικού προγράμματος έργων που του ζήτησε ο κ.Τάκης πριν γίνει η τελική ψηφοφορία εκείνος απάντησε .."Απορώ κ. Τάκη, με πέντε χρόνια εμπειρία επειδή ήσασταν αντιδήμαρχος οικονομικών, δεν ξέρετε τι ψηφίζετε σήμερα. Το τεχνικό πρόγραμμα είναι νούμερα σήμερα...Δεν κάνουμε τεχνική, δεν φτιάχνουμε μελέτη"..

Και συνέχισε..."Το τεχνικό πρόγραμμα είναι νούμερα, τι αναλογεί σε κάθε ΣΑΤΑ, δεν είναι λεπτομέρειες. Οι λεπτομέρειες, θα πάνε μετά οι διακηρύξεις στην Οικονομική Επιτροπή με την τεχνική περιγραφή που θα λέει αναλυτικά τι γίνεται. Τώρα είναι τα νούμερα που αντιστοιχούν σε κάθε Τοπική Κοινότητα ".. ενώ κλείνοντας μίλησε για κατάντια όταν πολλοί εκ των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων δεν στείλανε τεχνικό πρόγραμμα για το χωριό τους.

"Δεν είναι αριθμοί το τεχνικό πρόγραμμα όπως μας είπε ο προϊστάμενος. Είναι ουσιαστική διαδικασία και ουσιαστικό κείμενο για τη λειτουργία του Δήμου. Δεν μπορούμε σε ένα τέτοιο ουσιαστικό κείμενο που πρέπει να λάβουμε υπόψη μας όλες τις προτάσεις των Τοπικών, να γίνει διαλογική συζήτηση, να μας έρχεται ένα κείμενο την Τετάρτη το απόγευμα, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή να κάνεις κάποια ερώτηση, αν βρεις κάποιον, και Σάββατο – Κυριακή έλα ψήφισέ το. Δεν έχουμε όπως είπε, σημαντικό, και θα ήθελα αν είναι δυνατόν να μας φέρετε τώρα το πρακτικό της Επιτροπής Διαβούλευσης, να δω ποιοι συμμετείχαν, τι έκαναν...τόνισε μεταξύ αλλων στην απάντησή του ο δημοτικός σύμβουλος Κ.Τάκης.

Πρόταση καταδίκης της συμπεριφοράς του υπαλλήλου απο Μπαμπαλή-Σουλιώτη

Κατα την έναρξη του τελευταίου δημοτικού συμβουλίου ο επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης κ.Θεόδωρος Μπαμπαλής σε εκτος διάταξης θέμα  υπέβαλλε πρόταση ζητώντας απο το σώμα να ληφθεί απόφαση σχετικά με την καταδίκη της συμπεριφοράς του δημοτικού υπαλλήλου κ. Γκορόγια Νικόλαου έναντι του δημοτικού συμβούλου κ.Κώστα Τάκη.

Και σε αυτό Συμπολίτευση και Αντιπολίτευση συμφώνησαν ότι διαφωνούν.

Παίζοντας όλοι με τις λέξεις ,η πρόταση Μπαμπαλή για "καταδίκη της συμπεριφοράς του δημοτικού υπαλλήλου" ψηφίστηκε απο την ομάδα του,η πρόταση της κ. Σουλιώτη για "καταδίκη της συμπεριφοράς και όχι προσώπου, οποιουδήποτε υπαλλήλου και όχι σε συγκεκριμένο  πρόσωπο ' ψηφίστηκε ομόφωνα απο την ομάδα της ενώ η πρόταση του κ. Δημητρόπουλου "Να μην γίνει καταδίκη συμπεριφοράς για κανένα πρόσωπο μέχρι σήμερα και στο εξής να τηρούνται οι νόμιμες διαδικασίες και να αποπέμπεται από την αίθουσα του ΔΣ όποιος συμπεριφέρεται απρεπώς ' ψηφίστηκε με πλειοψηφία απο το σώμα. 

Οι απαντήσεις Γκορόγια σε Μπαμπαλή για σημαντικά έργα στα Άγραφα που δεν προχωρούν

Ερωτήματα σχετικά με σημαντικά έργα του Δήμου Αγράφων που είχαν ενταχθεί σε προγράμματα κατά τη διάρκεια της θητείας του και σε ποια φάση βρίσκονται και γιατί δεν προχωρούν εξέφρασε ο κ.Μπαμπαλής .Οι απαντήσεις του προϊσταμένου της τεχνικής υπηρεσίας για διαδικαστικά και τεχνικής φύσεως σίγουρα έχουν ενδιαφέρον..Δείτε παρακάτω τις απαντήσεις:

 -Γέφυρα στο Σαμάρι- Δημοπρατήθηκε το έργο, έχει συμβασιοποιηθεί. Μάιο και Ιούνιο είναι οι δυο μήνες κατασκευαστικά που θα δουλευτεί η γέφυρα. Όπως καταλαβαίνετε μέσα στον Αγραφιώτη ήταν αδύνατο να ρισκάρουμε αυτή τη στιγμή να φτιάξουμε βάθρα.

-5Χ5 στο Νέο Αργύρι-Έχω μιλήσει με τον Τοπικό. Έχουμε πρόβλημα με το χώρο. Δε μου έχει υποδειχτεί ακόμα χώρος για να γίνει το 5Χ5. Είναι εγγεγραμμένο το έργο από τη ΣΑΤΑ, 65.000,00 €. Εγώ έχω ετοιμάσει τη μελέτη ως προς τα τετραγωνικά και θα πρέπει να μου υποδειχθεί ο χώρος για να προχωρήσουμε στη διαδικασία.

-Παιδικές χαρές-Εδώ θέλω να πω ότι έχετε στο πρόγραμμά σας 50.000,00 € για βελτίωση παιδικών χαρών. Και το πλάνο σαν τεχνική υπηρεσία είναι να δουλέψουμε στη Βίνιανη που είναι σε πολλή καλή κατάσταση η παιδική χαρά, ένα δάπεδο για να πάρει την πιστοποίηση και να δούμε το κομμάτι του Αγίου Γεωργίου, των Αγράφων και τις υπόλοιπες παιδικές χαρές μήπως μπορέσουμε από εκεί μέσα, αυτές που μείνανε απέξω να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε κάποιες.

-Γήπεδο μπάσκετ Βαλαώρα.- Δεν έχει τελειώσει η εργολαβία, είναι σε εξέλιξη για να ολοκληρώσουμε τη γραμμοσκίαση, τις γραμμές και να μπουν και οι μπασκέτες.-Πάμε τώρα στα έργα που έχουν αναλάβει οι ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΕΣ, είναι και αυτές που ψηφίσατε και εσείς κ. Μπαμπαλή, τις ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΕΣ και αφορούν τα έργα του ΕΣΠΑ, το διοικητήριο για να το υλοποιήσουν. Για να διαχωρίσω τη θέση μου σαν τεχνική υπηρεσία τι έχω αναλάβει και τι έχουν αναλάβει οι ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΕΣ, γιατί πρέπει να τα ξέρουν όλοι.

 -Οι ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΕΣ έχουν αναλάβει: Τα τέσσερα έργα του leader. Το διοικητήριο. Το κομμάτι στο Μουσείο στη Βίνιανη γιατί θέλει αρχιτέκτονα και μηχανολόγο που δε διαθέτουμε. Τις παιδικές χαρές που υλοποιούν αυτή τη στιγμή. Το έργο έχει δημοπρατηθεί το Δεκέμβριο και απλά δεν δόθηκε καμία προσφορά. Όχι δεν έγινε το έργο. Το υλοποιήσανε οι ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΕΣ αυτό.

-Ως προς τις δεξαμενές- Πραγματικά θλίβομαι για τον εμπαιγμό της Διαχειριστικής Αρχής και της Περιφερειακής Αρχής της προηγούμενης που έκαναν στο Δήμο Αγράφων. Εντάξανε ένα έργο για συντήρηση δεξαμενών και προμήθεια δεξαμενών και ξαφνικά το Μάρτιο του 2019 στείλανε έγγραφο και λένε ότι το έργο αυτό δεν είναι προμήθεια, το αξιολογούμε ξανά και το έργο αυτό πρέπει να μπει σαν κατασκευή έργου. Αυτό απαιτεί νέες μελέτες. Και μάλιστα με τον κ. Κολιό που μίλησα όταν ήρθα που ήταν υπεύθυνος στο πρόγραμμα, μου είπε επί λέξει και ο Χάρι Πότερ να σας έφτιαχνε τη μελέτη το έργο πάει 2 εκατομμύρια. Και off the record μου είπανε ότι τα λεφτά τα πήρανε και τα πήγαν αλλού.Αυτή είναι η αλήθεια για τις δεξαμενές, για το έργο αυτό. Υπάρχουν στοιχεία, μπορείτε να τα αναζητήσετε όλο το Σώμα, γιατί υπήρξε πραγματικά εμπαιγμός πρώτα προς την προηγούμενη δημοτική αρχή που την παραπλανήσανε ότι έχει ενταχθεί ένα έργο και ξαφνικά της λένε ότι το έργο αυτό δεν είναι προμήθεια, το έργο αυτό είναι έργο και απαιτείται για τα δίκτυα, θυμάστε, έχει κάποιες σωληνώσεις, απαιτείται για τα δίκτυα άλλη μελέτη. Για αυτό χάθηκε, είναι η μόνη χρηματοδότηση που έχει χαθεί από αυτά που αναφέρατε.

Γήπεδο Φραγκίστας- Σε συνεννόηση με την κα Καρακώστα, γιατί είχε ετοιμαστεί μια μελέτη που ήταν πάρα πολύ καλή, την είδα, από την προηγούμενη δημοτική αρχή, είχε περάσει Δημοτικό Συμβούλιο, είχε περάσει Περιφερειακό Συμβούλιο και ρώτησα την κα Καρακώστα για ποιο λόγο δεν προχώρησε η προγραμματική σύμβαση για έλεγχο στον Επίτροπο στη Λαμία. Μου είπε ότι δεν την στείλαμε ποτέ διότι θα την έκοβε, υπήρχαν παρόμοιες αποφάσεις, δεν μπορεί να προχωρήσει αυτή η μελέτη....

ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ-Για το Δήμο Αγράφων. Έχουν κατατεθεί δυο προτάσεις και ακόμα περιμένουμε τις εγκρίσεις. Αλλά να ξέρετε ένα πράγμα, 4,5 δις ευρώ που είναι το πρόγραμμα ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ, όταν το εθνικό πρόγραμμα των δημοσίων επενδύσεων είναι 700 εκατομμύρια το χρόνο για όλους, κάντε μια αναγωγή σε πόσα χρόνια θα γίνει και αν θα γίνει όλο.

Υπεραμύνεται του τεχνικού προγράμματος έργων ο Γκορόγιας

Σε επικοινωνία του "VP" με τον Νίκο Γκορόγια για να μας δώσει απαντήσεις ,o ίδιος  υπεραμύνεται του τεχνικού προγράμματος έργων που σχεδίασε για τα χωριά των Αγράφων κάνοντας λόγο για σωστό σχεδιασμό πάνω στα προβλήματα των κοινοτήτων και ισονομία σε όλες τις περιοχές .

Επίσης απαντώντας σε ότι του καταλογίζουν για τα μισθώματα αναφέρει ότι υπήρξε σημαντική μείωση όλο αυτό το διάστημα των 2,5 χρόνων αφού μειώθηκαν κατα 100 χιλ ευρώ τα μισθώματα για καθαρισμούς δρόμων (απο 300 χιλ ευρώ σε 200 χιλ.ευρώ) και στόχος είναι να πέσει και άλλο.

 Όσον αφορά για τους διαγωνισμούς των έργων τονίζει ότι με το σημερινό νομικό πλαίσιο δεν ..βολεύουν τον δήμο μιας και απευθύνονται σε μεγάλες εργολαβίες που στην Ευρυτανία υπάρχουν 1-2 καθώς και απαιτούν μεγάλα χρονικά διαστήματα. Για τις  αναθέσεις αναφέρθηκε στο συμφέρον του δήμου αφου και περισσότεροι  ντόπιοι εργολάβοι αναλαμβάνουν τα έργα αλλα και δεκάδες εργαζόμενοι απο χωριά των Αγράφων δουλεύουν σε αυτά.  Χαρακτηριστικά μιλά για 18 εργολαβίες στο τεχνικό ύψους 530.000 ευρώ. 

Δείτε στο παρακάτω βίντεο ολόκληρη την συνεδρίαση του ΔΣ Αγράφων(στα πρώτα λεπτά το θέμα Γκορόγια)

4 σχόλια

 • Σύνδεσμος σχολίου Νίκος Πέμπτη, 14 Απριλίου 2022 19:11 δημοσιεύθηκε από Νίκος

  Τώρα μπήκαν και οι μηχανικοί στην κυβέρνηση του δήμου...φατε σανό αγραφιωτες. Αφήστε τους να αλωνίζουν με τα δικά σας λεφτά

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου Λάμπρος γρανίτσα Τρίτη, 29 Μαρτίου 2022 13:20 δημοσιεύθηκε από Λάμπρος γρανίτσα

  Ένας απο τους λίγους ανθρώπους εκει στα Άγραφα που αγαπάει τον τόπο του και προσπαθεί να βοηθήσει τους ντόπιους εργάτες με τα εργα
  Ολα τα άλλλα να χαμε να λέγαμε

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου Αλέξανδρος Τρίτη, 29 Μαρτίου 2022 12:37 δημοσιεύθηκε από Αλέξανδρος

  Τόσο πολύ κόψιμο έχει ο μηχανικός μας?άλλος πονεσιαρης για τον τόπο αυτός...

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου ΛΑΜΠΡΟΣ Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2022 16:15 δημοσιεύθηκε από ΛΑΜΠΡΟΣ

  ΕΚΕΙΝΟΣ Ο ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ;;;;
  ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ

  Aναφορά

Προσθήκη σχολίου

H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί.
Το "VimaPoliti.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες του έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του portal

Επικοινωνήστε μαζί μας στο vimapoliti@gmail.com ή απευθείας στην φόρμα επικοινωνίας

Please, enter your name
Please, enter your e-mail address Mail address is not not valid
Please, enter your message