Σκληρή κριτική Σουλιώτη σε Καρδαμπίκη-Ήταν και θα ξαναγίνει ο δήμαρχος της «ισχνούς » μειοψηφίας

11 Ιαν. 2022 / 12:19 11 Ιαν. 2022 / 01:28 (upd)

Σκληρή επίθεση προς τον δήμαρχο κ.Καρδαμπίκη εξαπολύει με επιστολή της στο "VP",η επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης στον Δήμο Αγράφων κ.Χρύσα Σουλιώτη .

Η ίδια μετά και την αποχή της παράταξής της απο τις δημαιρεσίες της Κυριακής και την επιστολή που ακολούθησε του Καρδαμπίκη που μιλούσε για "σκευωρία  και σαμποτάζ" ,μιλά με σκληρές εκφράσεις προσωπικά κατα του δημάρχου  χρεώνοντάς του όλο αυτό το "Βατερλό" που συμβαίνει τον τελευταίο καιρό στα Άγραφα, ενω αποκαλύπτει άγνωστες λεπτομέρειες και διαλόγους τόσο με τον άλλοτε στενό συνεργάτη της όσο και με τον πρόεδρο του ΔΣ κ.Κώστα Νιάφα

Αναλυτικά η επιστολή εχει ως εξής:

Η Δημοτική αρχή έπρεπε να λάβει το «Μήνυμα» από το όργανο που « απαξιώνει » συστηματικά ……το «Δημοτικό Συμβούλιο ».

Αρκεί η φρασεολογία του δημάρχου για να καταλάβει κανείς πολλά. Μας κουνάει το δάκτυλο ο « γνήσιος εκφραστής» της σκευωρίας και του σαμπτοτάζ. Λέξεις προσφιλείς σε αυτόν που τον εκφράζουν αναντίρρητα. Γιατί μόνο ως σκευωρία και σαμποτάζ κατά των συμφερόντων του δήμου και του εαυτού του μπορεί να θεωρηθεί η συνειδητή επιλογή του περί τεχνητής ρήξης των συνδυασμών μας. Ποιος θα διαφωνήσει ότι είναι σαμποτάζ κατά του εαυτού σού να έχεις χωρίς κόπο και με άνεση την απόλυτη πλειοψηφία των δέκα (13) ψήφων του δημοτικού συμβουλίου και να επιλέγεις να μείνεις με τους επτά (7). Επιλογές όμως είναι αυτές και είναι σεβαστές. Είναι αυτή η νόσος της « αποθράσυνσης » και της « υπεροψίας » που καταλαμβάνει εμάς τους πολιτικούς όταν ενθρονιστούμε σε αυτές τις πολιτικές καρέκλες.

Ξεχνάμε την διαδρομή « πώς φτάνουμε » δηλαδή στην Καρέκλα. Προφανώς ο κύριος Καρδαμπίκης δεν έκατσε στην καρέκλα με το 33% που έλαβε. Τον «ανασύραμε» από την πολιτική αφάνεια και τον κάναμε Δήμαρχο. Ήταν και θα ξαναγίνει ο δήμαρχος της «ισχνούς » μειοψηφίας. Μεσολάβησε βέβαια ένα μεσοδιάστημα της στήριξής μας, που « πορεύτηκε» με ξένα παπούτσια και αισθάνθηκε παντοδύναμος. Μεγάλο λάθος. Εγώ πάντως πιστεύω βαθιά τις δυνατότητες του δημάρχου. Θα τα καταφέρει πάλι. Κάτι θα σκεφτεί. Προς το παρόν σκέφτηκε να σπείρει τον πανικό ότι θα μείνει λέει πίσω « ένα μεγάλο τεχνικό πρόγραμμα και ο προϋπολογισμός ». Και πιστεύει ότι οι δημότες θα συνεχίσουν να πιστεύουν αυτές τις « αερολογίες ». Ποιο Τεχνικό Πρόγραμμα και ποιον Προϋπολογισμό Καθυστερήσαμε. Αυτόν που ακόμα δεν μας απεστάλη ούτε ως Προσχέδιο?? Εκτός και αν το ψηφίσατε εσείς οι επτά (7) Δημοτικοί Σύμβουλοι του δημάρχου και δεν το καταλάβαμε.

Μην απορείς δημότη των Αγράφων συμβαίνουν και αυτά. Εξάλλου δεν πέρασαν ούτε είκοσι (20) μέρες από τότε που κάνανε εκλογές στο Δήμο Αγράφων και εκλέξαν Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου μόνοι τους η δημοτική αρχή “ δια περιφοράς ” με email δηλαδή, όταν η εγκύκλιος απαγόρευε τις εκλογές με τέτοιο τρόπο. Να συγχαρώ τον συνάδερφό μου τον κύριο Σεραφείμ Νταβαρίνο για την εκλογή του ως γραμματέας του Δ.Σ, αλλά δεν « μακροημέρευσε » και αυτός καθότι η αποκεντρωμένη ακύρωσε την καταφανώς « παράνομη » αυτή απόφαση εκλογής του κατόπιν ενστάσεώς μου. Δεν υπάρχει όμως πρόβλημα στο μέλλον θα υπάρξουν θέσεις για όλους, δημοτικοί σύμβουλοι δεν θα επαρκούν να τις καλύψουν. Ελπίζω αυτό να κατέστη κατανοητό και από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κύριο Νιάφα, τον οποίο και θέλω να συγχαρώ για την ευφυΐα του. Κατάλαβε από πολύ νωρίς τι « μέλει γενέσθαι » γι’ αυτό αμέσως μετά τον Σεπτέμβρη με αλλεπάλληλες προσπάθειες επεδίωξε την επάνοδό μας στην συνδιοίκηση με τρόπο επίμονο μάλιστα που έδειχνε και τις «καλές» τους προθέσεις. Φτάσαμε να απορούμε μάλιστα που τις βρίσκει τόσες θέσεις αντιδημάρχων όσες μας έταζε, σε εβδομαδιαία σχεδόν βάση, με αυξητικές κάθε φορά τάσεις και με αντάλλαγμα την πολιτική ηρεμία όπως έλεγε « για το καλό του τόπου ».

Νωρίς το θυμήθηκε το καλό του τόπου…προσπάθησε όμως. Εκεί ξεδιπλώθηκαν οι ικανότητες του « σαμποτάζ » και της « συνομωσίας » . Τους ζήλεψα και εγώ η ίδια για την πολιτική μου απειρία. Που να σταθεί η δική μου ομάδα μπροστά στους « Βετεράνους της συνομωσίας », αναρρωτήθηκα. Θυμήθηκε και την πρόκληση της πανδημίας ο κύριος Δήμαρχος, ξέχασε μόνο να δαπανήσει ελάχιστα εκ των κονδυλίων που λάβαμε για την πανδημία ώστε να εξασφαλίσει την δυνατότητα της τηλεδιάσκεψης των δημοτικών συμβούλων.

Έχουμε ξεχάσει εδώ και δύο (2) χρόνια πως να «συνδιαλεγόμαστε» με τις πρακτικές του Δήμου μάθαμε μόνο να « συναλλασσόμαστε » κάτι είναι και αυτό. Όσον αφορά το αν ο κύριος Μπαμπαλής ζήτησε την δια ζώσης συνεδρίαση αυτό φαίνεται από τα απαντητικά email του τόσο στην Οικονομική Επιτροπή όσο και στο Δημοτικό Συμβούλιο. Δεν θα κατηγορήσω όμως γι’ αυτόν τον Δήμαρχο, χάσιμο χρόνο το διάβασμα και δη των εγγράφων της αντιπολίτευσης. Με αυτό τον καημό έφυγα και εγώ από Δήμο να απολαύσω μια φορά τον δήμαρχο μας να γνωρίζει τι μας καλεί να ψηφίσουμε. Κλείνοντας θέλω να διαβεβαιώσω την δημοτική αρχή ότι θα είμαστε δίπλα τους σε κάθε θετικό και εποικοδομητικό έρχεται προς ψήφιση. Όσον αφορά την αποχή του δικού μου συνδυασμού από τις αρχαιρεσίες ήταν συνειδητή προκειμένου να απαξιωθεί ο Δήμαρχος από το Συλλογικό Όργανο που ο ίδιος απαξίωσε πρώτος και πολλές φορές, δηλαδή το Δημοτικό Συμβούλιο.

« Οι Δήμοι πλέον διοικούνται από την οικονομική επιτροπή, ας είναι καλά ο Μητσοτάκης» μου έλεγε ειρωνικά ο Δήμαρχος. « Έχω την πλειοψηφία στην Οικονομική Επιτροπή και δεν σας έχω καμία ανάγκη» συμπλήρωνε. « Το Δημοτικό Συμβούλιο δεν έχει καμία αρμοδιότητα πλέον …… μια φορά το χρόνο το χρειαζόμαστε για τον Προϋπολογισμό και το Τεχνικό Πρόγραμμα μου επεσήμανε συχνά, θέλοντας να με προετοιμάσει για την «συνομωσία» που ετοίμαζε. Αυτό λοιπόν το ανώτατο συλλογικό όργανο έπρεπε να δώσει το μήνυμα στην «Δημοτική Αρχή».

Αυτός που πρώτος απαξίωσε το Δημοτικό Συμβούλιο επρεπε και πρώτος να απαξιωθεί από αυτό".

 

7 σχόλια

 • Σύνδεσμος σχολίου αγνωστος Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2022 20:42 δημοσιεύθηκε από αγνωστος

  OTI ΠΟΙΟ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΡΙΑ ΣΟΥΛΙΩΤΗ.ΠΟΛΥ ΑΞΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΗ.ΜΠΡΑΒΟ ΤΗΣ

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου giorgos Σάββατο, 15 Ιανουαρίου 2022 23:58 δημοσιεύθηκε από giorgos

  είσαι αντιπολίτευση πλέον.οκ δεκτό!!σε πούλησαν!!πέρνα από τα χωριά όμως να τους το πεις και να σε ακούσουν...σπίτι σπίτι.Οχι ανακοινωσεις και βλακείες.Από πότε έχεις να περάσεις Ασπροπόταμο που πήρες αρκετές ψήφους;;;Κέδρα;;Λεπιανά;;Νέο αργύρι;;Δαφνούλα;;Ραπτόπουλο;Πρασια;;Αν διαφέρεις από τους άλλους πέρνα από τα χωριά σπίτι σπίτι....αλλιώς συνέχισε να στέλνετε ανακοινώσεις και να σας αηδιάζει ο κόσμος!!

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου Έτσι μαρεσει Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2022 11:18 δημοσιεύθηκε από Έτσι μαρεσει

  Βροντάει στο Κεράσοβο της Χρύσας το ντουφέκι πυροβολη με ασφαιρα κι ο ντόρις επιβλέπει η Χρύσα κάνει πολεμο να τηρηθη η ρήτρα αλλά αυτή μετέβη προ πολλού στη Μακρακώμ για πητρα

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου Δημήτρης Παπακώστας Δήμαρχος Αχελώου Θεσσαλίας - Αιρετός ΤΑ 1991-19/ Noμικός Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2022 12:41 δημοσιεύθηκε από Δημήτρης Παπακώστας Δήμαρχος Αχελώου Θεσσαλίας - Αιρετός ΤΑ 1991-19/ Noμικός

  Για το θέμα μη απαρτίας στο ΔΣ Αδελφού Δήμου Αγράφων έχουμε τοποθετηθεί με άρθρο μας στο katafylli.gr , καθότι είναι μείζονος σημασίας για τα Αυτοδιοικητικά πράγματα και δεν συνιστά …εισπήδηση σε άλλον Δήμο….
  1. Ο Παύλος Μπακογιάννης ,άξιο τέκνο της Ευρυτανίας , είπε τη σοφή ρήση : Στην Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα …!
  Με σύνθεση απόψεων , διαδοχικές προσεγγίσεις βρίσκουμε τη βέλτιστη λύση .
  Οφείλουν οι τρεις παρατάξεις να συντονιστούν στο θέμα εκλογής οργάνων .
  2.Βασική αρχή της Δημοκρατίας - ΤΑ είναι: η πλειοψηφία νικά , εχει προβάδισμα .
  Η ισοδυναμία των ψήφων ,δυστυχώς ποδοπατήθηκε με τους νόμους 2019-20 , με το πρόσχημα της κυβερνησιμότητας των ΟΤΑ , οι Οικονομικές Επιτροπές έχουν υπερσκελίσει τα ανώτερα συλλογικά βουλευομενα ΔΣ , που έχουν παραγκωνιστεί .
  Το νέο άδικο σύστημα υπερενισχυμενης αναλογικής (ν 4804)21) , είναι χειρότερο από την απλή αναλογική των δυο γύρων του 2018. Καταργεί σχετική αυτονομία κοινοτήτων , διαγράφει τον Ιστορικό Κοινοτισμό , μπλέκει Δημοτικά Ψηφοδέλτια με Κοινοτικά , δυσχεραίνοντας παρατάξεις και κινήσεις πολιτών .
  Η νέα Βουλή που θα αναδειχθεί από τις εθνικές εκλογές ( πριν ,σίγουρα , από τις Τοπικές του Οκτωβρίου 2023 ) πρέπει να τροποποιήσει τον αντιαυτοδιοικητικό αυτόν νόμο .
  Τα σχέδια των μεγάλο-δημάρχων , πρέπει να ανατραπούν ….
  Δίκαιη αναλογική - κοινοτική κάλπη ανεξάρτητη σε ενδιάμεσο χρόνο / Μάρτιο μετά δημοτικές εκλογές - αποσύνδεση κοινοτικών με δημοτικά σχήματα - 4ετης θητεία.
  Σεβασμός στο Σύνταγμα κ ΕΧΤΑ .

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου Κλέφτης Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2022 15:11 δημοσιεύθηκε από Κλέφτης

  Κοίτα να πληρώσεις τους λογαριασμούς που έχεις απλήρωτους από τα σχολεία και θα δούμε αν σε κάνουμε δήμαρχο

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου ΜΑΚΗΣ ΓΡΑΝΙΤΣΑ Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2022 13:49 δημοσιεύθηκε από ΜΑΚΗΣ ΓΡΑΝΙΤΣΑ

  ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ!!ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΙΝΑΙ.ΕΧΕΙ ΚΑΒΑΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΚΑΛΑ ΤΟ ΚΑΛΑΜΙ.ΡΙΞΤΕΤΟΝ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΤΑ ΑΓΡΑΦΑ

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου Τακης Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2022 12:56 δημοσιεύθηκε από Τακης

  Ήσουν τρίτη στις εκλογές και δεν υπάρχει πολιτικά έχεις σβήσει από χάρτη της αυτοδιοίκησης κάνε εντάσεις ότι μπορείς δύο χρόνια από εκεί πέρα τέλος για εσένα που ούτε σε συνδυασμό δεν βάζει κανένας Στ' τέλος

  Aναφορά

Προσθήκη σχολίου

H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί.
Το "VimaPoliti.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες του έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του portal

Επικοινωνήστε μαζί μας στο vimapoliti@gmail.com ή απευθείας στην φόρμα επικοινωνίας

Please, enter your name
Please, enter your e-mail address Mail address is not not valid
Please, enter your message