Η "τουριστική προβολή" έφερε γκρίνιες-"Αιχμηρή" επιστολή αναγνώστη προς τον δήμαρχο Αγράφων

13 Φεβ. 2020 / 09:18 13 Φεβ. 2020 / 10:19 (upd)

Ποικίλες αντιδράσεις έφερε η εκδήλωση του δήμου Αγράφων στο Πνευματικό κέντρο της Αθήνας που αφορούσε την οργάνωση και την προβολή των Αγράφων.

Πολλοί ήταν εκείνοι που μίλησαν για καλό ξεκίνημα στην προβολή του δήμου απο μεριάς της δημοτικής αρχής ,αλλά σίγουρα η εκδήλωση κατά πολλούς είχε αρκετές παραλείψεις ,χωρίς οργάνωση και παλμό.

Παρακάτω σας παραθέτουμε ανώνυμη επιστολή, που μας έστειλε αναγνώστης ,προς τον δήμαρχο Αγράφων  με "σκληρά" ερωτήματα προς τον ίδιον για την όλη οργάνωση της εκδήλωσης και όχι μόνο..

«Γίνε εθελοντής, γίνε Πρεσβευτής, γνώρισε και συ τα Άγραφα στους φίλους σου»..H ανακοίνωση του δήμου

Την ζωντάνια και την ομορφιά των χωριών των Αγράφων ανέδειξε η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Αγράφων  στις 9 Φεβρουαρίου 2020 με τίτλο: «Γίνε εθελοντής, γίνε Πρεσβευτής, γνώρισε και συ τα Άγραφα στους φίλους σου», στο πλαίσιο τηςΟργάνωσης και Προβολής του Δήμου.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα και στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα «Αντώνης Τρίτσης» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων, παρουσιάστηκαν μεταξύ άλλων οι βασικοί άξονες της εξωστρεφούς πολιτικής που σχεδιάζει ο Δήμος Αγράφων, με κύριο προσανατολισμό την ενεργοποίηση όλων των Αγραφιωτών, αλλά και όσων δηλώνουν φίλοι των Αγράφων, μέσα από την προσφορά και τον εθελοντισμό.

Για την επίτευξη αυτού του σκοπού ο δήμος Αγράφων, ενεργοποιεί ειδική αίτηση εγγραφής  στην ηλεκτρονική σελίδα του Δήμου, όπου κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να συμπληρώσει ηλεκτρονικά  την σχετική αίτηση και να εγγραφεί στο μητρώο εθελοντών του Δήμου Αγράφων.

Επιπλέον, κάθε Εθελοντής θα αποκτήσει την «Κάρτα του Εθελοντή» ως μια κίνηση επιβράβευσης και αναγνώρισης της προσφοράς του από το Δήμο, ενώ θα προμηθεύεται και τον κατάλληλο υλικοτεχνικό εξοπλισμό από το Δήμο.

«Η κοινή δράση μας μπορεί να αποτελέσει κοινό σημείο αναφοράς, ενισχύοντας την κοινωνική αλληλεγγύη και την ευαισθησία των πολιτών», τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Αγράφων Αλέξης Καρδαμπίκης, επισημαίνοντας ότι «οι εθελοντές μπορούν να συμβάλλουν καθοριστικά σε σημαντικά κομμάτια της λειτουργίας του Δήμου  μας». Παράλληλα, αναφέρθηκε και στους τομείς στους οποίους θα επικεντρωθεί ο Δήμος Αγράφων με την αξιοποίηση των εθελοντών οι οποίοι είναι οι εξής: Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Παιδείας, Περιβάλλοντος, Πολιτικής Προστασίας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Πρασίνου και Εργασιών Καθημερινότητας. 

Κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο Αιδεσιμολογιότατος Πατέρας Δημήτριος Σκόνδρας -  Εφημέριος Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Παγκρατίου, ο Πρόεδρος Ορειβατικού Συλλόγου Αγράφων κος. Θωμάς Νταβαρίνος, ο κ. Βασίλης Κολλημένος, ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Αλέξης Καρδαμπίκης, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Αλέξης Καρδαμπίκης, ο Εκπρόσωπος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών  Αιδεσιμολογιότατος Πρωτοπρεσβύτερος Πατέρας Κωνσταντίνος Φεργαδιώτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας κ. Αριστείδης Τασιός, ο Αντιδήμαρχος Δήμου Καρπενησίου κ. Ιωάννης Σβερώνης, ο τέως Βουλευτής Νομού Ευρυτανίας κ. Ηλίας Καρανίκας, η Πολιτευτής Νομού Ευρυτανίας κα. Τζίνα Οικονόμου και  ο Παρολυμπιονίκης Κολύμβησης κ. Χρήστος Ταμπαξής.

 

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Αγράφων με την Ιερά Μητρόπολη Καρπενησίου και τον Ορειβατικό Σύλλογο Αγράφων, ενώ την ευθύνη του συντονισμού της είχε η ειδική σύμβουλος του Δημάρχου Αγράφων, κα. Βάλια Τάτση.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, πλήθος και εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και εσωτερικός χώρος

10 σχόλια

 • Σύνδεσμος σχολίου Νοντας Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2020 15:48 δημοσιεύθηκε από Νοντας

  Ξανάφερτε όσο είναι σύντομα τον Μπάμπαλη να μας σώσει αλλιώς θα γίνουμε ένα απέραντο χάος.

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου ΣΤΑΘΗΣ Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020 22:54 δημοσιεύθηκε από ΣΤΑΘΗΣ

  αγαπητοι συμπατριωτες,δεν ειναι ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ που μπορει να τα αλλαξει ολα,να αρχισεικαι να τους στελνει εναν εναν,δυστυχως.να παιρνει κεφαλια δηλαδη.

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου Γιάννης αγραφα Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020 12:56 δημοσιεύθηκε από Γιάννης αγραφα

  Γιατί δεν ανεβάζετε όλα τα σχόλια?

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου Θανος Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου 2020 00:26 δημοσιεύθηκε από Θανος

  Έλεος είδαμε και τν Αθανασίου αντιδήμαρχο ο δεύτερος στο Απέραντιο που βγήκε συμβούλος με την βοήθεια του αρχηγούς της .τι περιμένουμε ανάπτυξη στα Άγραφα μα αυτούς συνεργάτες του Δημάρχου.αλαξετα όλα Δήμαρχε πριν είναι και για εσένα αργα

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου Γιάννης αγραφα Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου 2020 13:03 δημοσιεύθηκε από Γιάννης αγραφα

  Είναι κρίμα σε μια νέα προσπάθεια που γίνεται να υπάρχουν τέτοιες επιστολές και απόψεις. Βέβαια ο καθένας έχει την άποψη του αλλά αυτή η κακία η ανώνυμη αποσκοπεί σε μελλοντικά οφέλη. Άποψη μου είναι ότι όλοι αυτοί είναι τοξικοί για τον τόπο μας και καλύτερα να πιάσουν το κονάκι τους επιτέλους...

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου Εφη Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου 2020 11:41 δημοσιεύθηκε από Εφη

  Ας πούμε καμιά αλήθεια ας είναι πικρές: Καρδαμπικη μπορεί να σε στενεχορω αλλά κοινή γνώμη των δημοτών είναι άλλη.Δεν διοικείτε ο προβληματικοτερος Δήμος της Ελλάδας με αυτή την απειρία που έχει ολόκληρη η ομάδα σας.Βρες κάποιον τρόπο να αξιοποιηθούν αυτοί που είναι πραγματικά είναι ικανοί και μπορούν να προσφέρουν.Αυτοι είναι ελάχιστοι Τάκης ο Μπάμπαλης και ο Δημητρόπουλος η άλλοι είναι για τα μπάζα. Ειδικά Αθανασίου Νιαφας Παπαθανάσης Σουλιώτη και Ζαχαράκης κ.λ.π για κλάματα

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου Αγραφιώτης Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2020 17:44 δημοσιεύθηκε από Αγραφιώτης

  Το μεγάλο αγκάθι καρδαμπικη ακούει στο όνομα Σουλιώτη και της ομάδας της, γιατί ο καρδαμπικη είναι ικανός και αγαπάει τον τόπο του,αλλά έχει κάποια τον κάνουν κακό από τι μαθαίνω πληροφορίες από τα χωριά μας η Σουλιώτη Σαββατοκύριακα γυρνάει τα χωριά μας με τους δικούς της και μάλιστα καλές πληροφορίμενες πηγές λέει θα πάει για Δήμαρχος και όχι Αλέξης.ας ξυπνήσει ο δήμαρχος και ας τους αλλάξει να μπορέσει να κυβερνήσει

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου Θωμάς Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2020 13:50 δημοσιεύθηκε από Θωμάς

  Για να κυβερνηθεί ο δήμος πρέπει να υπάρξει συμφωνία με τον Μπάμπαλη αν γίνει κάτι τέτοιο ο δήμος θα αλλάξει επίπεδο γιατί και ο Αλέξης καλός είναι αλλά μονος

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου ΚΏΣΤΑΣ Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2020 13:42 δημοσιεύθηκε από ΚΏΣΤΑΣ

  Λυπάμαι που θα το πω έχει μεγάλες ευθύνες ο δήμαρχος για το χάλι που είναι ο Δήμος.αλλα άλλο τόσο έχουν ευθύνη οι συνεργάτες αν εξαιρέσεις Μακκας και Παπαθανάσης που προσπαθούν να προσφέρουν τα μέγιστα μετά υπάρχει το χάος Σουλιώτη Αθανασίου ανύπαρκτη στο μόνο που συμμετέχουν είναι φωτογραφίες από εκεί πέρα δεν ξέρουν από δήμο και να βοηθήσουν το δήμαρχο ανυπαρξία και κενό υπάρχει σε δύο θέσεις .και να πούμε για Νιαφας και Ζαχαράκης τουλάχιστον προσπαθούν.αλλα δυστυχώς δεν διοικείται έτσι ο Δήμος και κύριε Δήμαρχε πάρε αποφάσεις κάνε αλλαγές πριν είναι πολύ αργά στο χέρι σου να αλλάξει τον τόπο μας έχει καλά στελέχη και Αντιπολίτευσης ικανά να βοηθήσουν όπως και πλειοψηφία .πρώτα από όλα είναι ο δήμος μας και οι εκλογές αργούν ακόμα για κάνουν κάποιους από συνεργάτες δική τους πολιτική να φαίνονται στο κόσμο και να σας κατηγορούν και τράβα το χάλι . προσέχετε καλά τους συνεργάτες και όλα θα αλλάξουν

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου Ηλίας Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2020 22:45 δημοσιεύθηκε από Ηλίας

  Ακούω αρκετές φήμες που λένε : ότι δεν είναι εθελοντική αυτή εκδήλωση αν αληθεύει είναι κρίμα για τον τόπο μας.αλλα αυτή οι αντιδήμαρχοι τι ρόλο παίζουν δεν είναι να βοηθάνε τον δήμαρχο δυστυχώς ο Αλέξης είναι μόνος του και ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη

  Aναφορά

Προσθήκη σχολίου

H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί.
Το "VimaPoliti.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες του έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του portal

Επικοινωνήστε μαζί μας στο vimapoliti@gmail.com ή απευθείας στην φόρμα επικοινωνίας

Please, enter your name
Please, enter your e-mail address Mail address is not not valid
Please, enter your message