Άγραφα:Aνάκληση των δυο αποσπάσεων λόγω δημοσίου συμφέροντος ζητά ο Καρδαμπίκης

07 Φεβ. 2020 / 11:36 07 Φεβ. 2020 / 12:33 (upd)

Δεν έχει τέλος η υποστελέχωση του δήμου-Κραυγή αγωνίας του δημάρχου-.."Οριστική  διάλυση του Δήμου ερήμην της τοπικής κοινωνίας"..

Την ανάκληση δύο αποσπάσεων Διοικητικού Προσωπικού  λόγω Δημοσίου Συμφέροντος, ζητάει με έγγραφό του προς τον Πρωθυπουργό και τους υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών ο Δήμος Αγράφων.

Στο έγγραφό του  ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Αλέξης Καρδαμπίκης αναφέρει:

«Σε συνέχεια του υπ’ αριθμ. 12851 ΕΞ 2020 εγγράφου της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, δυνάμει της οποίας κοινοποιήθηκε στο Δήμο μας η υπ’ αριθμ.125342/2019 απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους περί απόσπασης δυο υπάλληλων μας, είμαστε στη δυσάρεστη θέση να ζητήσουμε την παρέμβαση σας και την ανάκληση των αποσπάσεων αυτών για λόγους κατεπείγοντος και αδυναμίας λειτουργίας του Δήμου μας υπό αυτές τις συνθήκες.

Ειδικότερα, κατά τη δεδομένη στιγμή στον Δήμο Αγράφων υπηρετούν εννέα (9) υπάλληλοι διαφόρων κλάδων στην ειδικότητα Διοικητικού (συμπεριλαμβανομένων και των παραπάνω υπό διαδικασία απόσπασης υπαλλήλων), εκ των οποίων ένας υπάλληλος βρίσκεται σε άδεια ανατροφής, ένας υπάλληλος πρόκειται άμεσα να μετακινηθεί σε άλλο φορέα ως προσληπτέος σε αυτόν μέσω διαγωνισμού ΑΣΕΠ και ένας υπάλληλος πρόκειται αποχωρήσει εντός του έτους λόγω συνταξιοδότησης. 

Επομένως εντός των επομένων μηνών ο Δήμος Αγράφων Ευρυτανίας, ο οποίος αποτελεί ένα από τα πλέον δύσβατα ορεινά μέρη της Ελλάδας, με τον οικονομικά ασθενέστερο πληθυσμό, οι διοικητικές υπηρεσίες του οποίου (λόγω της διάρθρωσης των δημοτικών ενοτήτων του) είναι δυνατόν να απέχουν μεταξύ τους μέχρι και 45 χιλιόμετρα, θα κληθεί να εξυπηρετεί τις ανάγκες των 4.000 πολιτών του με τη συνδρομή μόλις 3 υπαλλήλων, ενόψει και της πρόσφατης παραίτησης μίας ακόμα διοικητικής υπαλλήλου του.

Σημειωτέο ότι κατά τον προηγούμενο κύκλο κινητικότητας και λόγω μετατάξεων του προσωπικού του Δήμου μας στο πλαίσιο αυτό, αποστελεχώθηκε πλήρως η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας.

Ενόψει αυτού, ήδη από τις πρώτες ημέρες ανάληψης των καθηκόντων μας ως νέας δημοτικής αρχής, κρούσαμε τον κώδωνα του κινδύνου, αποστέλλοντας σχετικές επιστολές στους καθ’ ύλην αρμόδιους, με την ενημέρωση ότι παραλάβαμε το Δήμο χωρίς μηχανικό, λόγω του στρεβλού νόμου της κινητικότητας και της αποχώρησης και των τεσσάρων μηχανικών του Δήμου μας, ενώ καταστήσαμε γνωστές και τις τεράστιες ελλείψεις Διοικητικού προσωπικού. Ακολούθησαν διαδοχικές συναντήσεις μας με κυβερνητικά στελέχη και υπηρεσιακούς παράγοντες στην Αθήνα, από τους οποίους εναγωνίως και επισταμένως ζητήσαμε την άμεση στελέχωση των υπηρεσιών του Δήμου μας, προκειμένου να ανταποκρίνεται, έστω και στοιχειωδώς στις λειτουργικές ανάγκες του και τις ανάγκες των πολιτών του.

Μέχρι σήμερα ουδεμία θετική εξέλιξη υπήρξε σχετικά με το ζήτημα αυτό. Τουναντίον με  το υπ. αριθ.  12851 ΕΞ 2020 έγγραφο της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους και την συνημμένη σε αυτό απόφαση απόσπασης, αποστερούμαστε δύο ακόμα διοικητικούς υπαλλήλους, χωρίς να ληφθούν υπόψη οι προαναφερόμενες αγωνιώδεις προσπάθειες και ενέργειές μας για την εξασφάλιση της λειτουργίας του Δήμου μας, χωρίς να εκτιμηθούν τα μεγάλα κενά που υφίστανται σε διοικητικό προσωπικό-όπως επανειλημμένα γνωστοποιήσαμε σε όλους τους αρμόδιους φορείς-και χωρίς να ζητηθεί έστω και μια απλή γνώμη του Δήμου μας για τις συνθήκες λειτουργίας του, με αποτέλεσμα η απόφαση αυτή να αποτελέσει έναν ακόμα παράγοντα που θα οδηγήσει το Δήμο μας πολύ σύντομα σε διάλυση.

Να σημειωθεί, επιπλέον ότι οι υπό απόσπαση (με την ως άνω απόφαση) υπάλληλοί μας  αποτελούν πεπειραμένο διοικητικό προσωπικό -με τον ένα να είναι ο μόνος υπάλληλος κατηγορίας ΠΕ του Δήμου μας –των οποίων η απομάκρυνση θα οδηγήσει στην απογύμνωση των υπηρεσιών του Δήμου μας από απολύτως απαραίτητο εξειδικευμένο προσωπικό.

Ως εκ τούτου, δεδομένων των παραπάνω συνθηκών και στην απεγνωσμένη προσπάθεια να διασφαλιστεί η κάλυψη των απολύτως αναγκαίων υπηρεσιακών λειτουργικών αναγκών του Δήμου μας, ζητάμε, να ληφθούν υπόψη τα ως άνω εκτιθέμενα ανυπέρβλητα προβλήματα που δημιουργούνται στο Δήμο μας με την προαναφερόμενη απόφαση και να προχωρήσετε άμεσα στην ανάκληση των αποσπάσεων των υπαλλήλων για λόγους ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ, το οποίο οφείλουμε όλοι μας να υπηρετούμε". 

 

 

12 σχόλια

 • Σύνδεσμος σχολίου Μέγδοβας Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2020 21:50 δημοσιεύθηκε από Μέγδοβας

  Τα σχόλιά σας τείνουν να καταργήσουν την ελευθερία του λόγου, καθώς παπαγαλίζετε ότι ακούτε και σας φαίνεται "πιασάρικο" νομίζοντας ότι στάζοντας χολή για τον τόπο σας πρόκειται να αλλάξει κάτι.. Πραγματικά λυπάμαι που μπήκα στη διαδικασία να γράψω σχόλιο αλλά αυτή η καταστροφολογία σας είναι ανεκδιήγητη. Ο τόπος καταστρέφεται μόνο με εσάς που χαίρεστε με τις δυσκολίες του Δήμου. Ντροπή και αίσχος!! Όλοι οι δήμοι αντιμετωπίζουν προβλήματα αλλά αυτό το χάλι είναι άνευ προηγουμένου. Αντί να "βάλετε πλάτη" στα δύσκολα κοιτάτε να χλευάσετε μια ενδεχομένως δύσκολη κατάσταση που περνάει ο Δήμος Αγράφων. Ο Δήμαρχος είναι περαστικός.. Εσείς που είστε μόνιμοι κάτοικοι του δήμου, τι κάνετε για να τον αναβαθμίσετε;; Τι κάνετε για να αλλάξετε τους εαυτούς σας προς το καλύτερο για να αλλάξει και το σύνολο του τόπου; Ο τόπος δε θα καλυτερεύσει ποτέ όσο γίνονται καταγγελίες μεταξύ συγχωριανών αλλά και μεταξύ συγγενών!! Ο τόπος δεν θα δει ποτέ ημέρες ευημερίας όσο κλείνετε παράνομα αγροτικούς δρόμους και μονοπάτια θεωρώντας τους ιδιοκτησία σας και όσο διαπράττεται λαθροϋλοτομία. Ούτε καλύτερες ημέρες θα έρθουν όσο σπάτε υδρόμετρα ή παίρνετε ρεύμα απευθείας από κολώνες της ΔΕΔΔΗΕ. Νομίζοντας ότι γλιτώνετε κάποια ευρώ, ζημιώνετε τον τόπο σας. Δεν στέλνω αυτό το σχόλιο για να ταχθώ υπέρ κανενός, αλλά για να αφυπνίσω τις συνειδήσεις ορισμένων και να αναλογιστεί ο καθένας τις ευθύνες του.. Αν φυσικά θυμάστε τι είναι συνείδηση.. Όλοι κάνουν λάθη και κανείς δεν γεννήθηκε να τα ξέρει όλα. Αν αγαπάτε τον δήμο, αντί να στέλνετε καταγγελίες και να πετάτε λάσπη στον ανεμιστήρα, να πείτε τι κατά την γνώμη σας θα ωφελούσε τον δήμο με επιχειρηματολογία. Υπάρχουν αυτοί που φωνάζουν και δεν ακούγονται καθόλου και άλλοι που ψιθυρίζουν και περνάνε σημαντικά μηνύματα. Διαλέξτε σε ποια κατηγορία θέλετε να είστε. Αναφορικά με το συγκεκριμένο άρθρο, αναζητήστε ευθύνες από εκείνους που ήδη φύγανε ή και από αυτούς που ετοιμάζονται να φύγουν κοιτώντας το προσωπικό τους συμφέρον και όχι το συμφέρον του τόπου. Αν ο προηγούμενος δήμαρχος ήτανε τόσο άξιος θα είχε επανεκλεγεί με τα "τσαρούχια".. Για να μην εκλέχθηκε ξανά κάτι φταίει... Τέλος, όσοι θεωρείται τον εαυτό σας ανώτερο από τα άτομα που είναι στην παρούσα Δημοτική Αρχή, να κατεβείτε στις επόμενες εκλογές να διορθώσετε τα κακώς κείμενα. Με πολύ αγάπη, ένας Ευρυτάνας.

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου ΝΙΚΟΣ ΒΕΛΑΩΡΑ Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2020 22:30 δημοσιεύθηκε από ΝΙΚΟΣ ΒΕΛΑΩΡΑ

  ο μπαμπαλης φταιει.ο τελευταιος να κλεισει την πορτα.ε ρε γελια και κλαματα μαζι

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου ΜΕΓΑΣ Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2020 14:33 δημοσιεύθηκε από ΜΕΓΑΣ

  Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΦΒ ΧΑΧΑΧΑ

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου Θανος Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2020 13:50 δημοσιεύθηκε από Θανος

  Αυτό που γίνετε εκει πέρα είναι κωμικοτραγικό.

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου Μαρια Γκ Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2020 13:26 δημοσιεύθηκε από Μαρια Γκ

  Εξαπατήσατε τον αγραφιωτικο λαό καρδαμπικης και σουλιωτη να φύγετε

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου ΗΛΙΑΣ Κ Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2020 00:36 δημοσιεύθηκε από ΗΛΙΑΣ Κ

  ΚΡΙΜΑ και μόνο ΚΡΙΜΑ ΚΑΤΑΝΤΙΑ

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου Manos Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2020 00:30 δημοσιεύθηκε από Manos

  Ήρθε η καταστροφή εκει πέρα...όλοι ανίκανοι

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου Θανασης Κ Παρασκευή, 07 Φεβρουαρίου 2020 21:28 δημοσιεύθηκε από Θανασης Κ

  Που σαι Μπάμπαλη να μας σώσεις,παει ο Δήμος τον καταστρέψανε σε χρόνο μηδέν.

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου Fanis Παρασκευή, 07 Φεβρουαρίου 2020 21:10 δημοσιεύθηκε από Fanis

  Αλέξη νόμισες ότι ο Δήμος είναι Facebook κ τσάρκες,άρχισε η κατάρρευση .

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου Νικος φ Παρασκευή, 07 Φεβρουαρίου 2020 21:04 δημοσιεύθηκε από Νικος φ

  Ο Δήμος πιο κατάρρευση,εγώ σας το λέω Μπαμπαλής δεν θα ξαναπεράσει μακράν ο καλύτερος δήμαρχος!

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου Γιάννης Παρασκευή, 07 Φεβρουαρίου 2020 13:12 δημοσιεύθηκε από Γιάννης

  Κύριε Δήμαρχε επί των ημερών σάς.ηρθα όλα τα καλά στων δήμων έλλειψη τεχνικής . κλείσιμο τράπεζα Ραπτόπουλο .φύγει υπαλλήλων και αυτή λίγοι που είχαν μείνει ζητάνε να φύγουν;; Μήπως είστε μια από τις αιτίες εσείς και όλοι δημοτική αρχή που ρίχνει όλο το βάρος σε αυτούς υπαλλήλους χωρίς να το αναλογεί αλλά λόγο της απειρίας σας νομίζετε ότι όλα υπεύθυνη υπάλληλοι.δυστυχως με ευχολόγια δεν έγινε τίποτα .ο δήμος είναι στο χειρότερο σημείο από ποτέ στο φέρατε σε διάλυση ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου Λάμπρος Παρασκευή, 07 Φεβρουαρίου 2020 12:45 δημοσιεύθηκε από Λάμπρος

  Α ρε Αλέξη. Τώρα που στέλνεις επίσημο έγγραφο στον πρωθυπουργό γράφεις ότι φταίει ο νόμος της κινητικότητας που έφυγαν οι μηχανικοί. Στα χωριά όμως ακόμα λες ότι έφταιγε ο μπαμπαλης..

  Aναφορά

Προσθήκη σχολίου

H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί.
Το "VimaPoliti.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες του έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του portal

Επικοινωνήστε μαζί μας στο vimapoliti@gmail.com ή απευθείας στην φόρμα επικοινωνίας

Please, enter your name
Please, enter your e-mail address Mail address is not not valid
Please, enter your message