Στις Βρυξέλλες ο Θ.Μπαμπαλής-Επι τάπητος τα αντισταθμιστικά απο την Λίμνη Κρεμαστών(Φώτο+Βίντεο)

11 Μαρ. 2019 / 10:45 20 Μαρ. 2019 / 03:45 (upd)

Τέθηκε το ζήτημα των αντισταθμιστικών απο την λίμνη Κρεμαστών καθώς και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην παραλίμνια ζώνη 

Στο Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες βρέθηκε ο  Δήμαρχος Αγράφων κ. Θεόδωρος Μπαμπαλής,  από τις 25 έως τις 27 Φεβρουαρίου, ως μέλος αντιπροσωπείας αιρετών του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες και του Δικτύου Δήμων περιοχής Πίνδου στη δημόσια παρουσίαση με θέμα «Βιώσιμη Διαχείριση Νερού και Ορεινότητα Περιοχών».

Η αντιπροσωπεία αυτή συναντήθηκε με τον Επίτροπο κ. Στυλιανίδη, με Έλληνες ευρωβουλευτές όλων των κομμάτων (κ. Κεφαλογιάννη, κ. Κούλογλου, κα Καϊλή, κ. Μαριά), με συνεργάτες του κοινού γραφείου των Ευρωβουλευτών του Κ.Κ.Ε.,  καθώς και με στελέχη του γραφείου της κας Σπυράκη. Συναντήθηκαν επίσης με τον Πρέσβη και τα στελέχη της μόνιμης ελληνικής αντιπροσωπείας στις Βρυξέλλες. 

Τέθηκαν σημαντικά ζητήματα και έγιναν εισηγήσεις, για την ανταποδοτικότητα και τα αντισταθμιστικά από τα μεγάλα υδροηλεκτρικά έργα της ΔΕΗ, όπως η λίμνη των Κρεμαστών,  το οποίο θέμα αυτό εισηγήθηκε ο Δήμαρχος Αγράφων. Επίσης, το θέμα των οδικών συνδέσεων μεταξύ των ορεινών Δήμων της Νότιας Πίνδου, η αντιμετώπισή του, η θεσμοθέτηση της ορεινότητας, η έλλειψη  Ινστιτούτου για το σχεδιασμό της ορεινής πολιτικής, καθώς και η σύσταση θεματικής επιτροπής της Βουλής για την εφαρμογή της ορεινής πολιτικής. Επιπλέον, παρουσιάστηκαν τα προβλήματα και η αξιοποίηση των περιοχών NATURA. 

Για πρώτη φορά, απευθείας στην Ευρωπαϊκή ένωση έγινε θεσμική εκπροσώπηση και αναλυτική παρουσίαση των ζητημάτων αυτών, καθώς και αναζήτηση τρόπων επίλυσής τους. Συζητήθηκαν ακόμα νέες ευκαιρίες, προγράμματα, χρηματοδοτικά εργαλεία και οι δυνατότητες τις οποίες μπορούν να εκμεταλλευτούν οι Δήμοι των ανωτέρω δικτύων.  

Η εκπροσώπηση των δικτύων έγινε από τους: Δήμαρχο Αγράφων κ. Θεόδωρο Μπαμπαλή, Δήμαρχο Θηβαίων κ. Νικολάου Βασίλειο, Δήμαρχο Βορείων Τζουμέρκων κ. Σεντελέ Ιωάννη, Δήμαρχο Αργιθέας κ. Τσιβόλα Λάμπρο, Αντιδήμαρχο Αμφιλοχίας κ. Χούτα Νικόλαο, Αντιπρόεδρο ΔΕΥΑ και Δημοτικό Σύμβουλο Αγρινίου κ. Σκορδόπουλο Μίμη.   

Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων

Ομιλία Δημάρχου Αγράφων στις Βρυξέλλες 

"Η  Ελλάδα σε ευρωπαϊκό επίπεδο,  έρχεται δεύτερη μεταξύ των χωρών που εμφανίζουν το υψηλότερο ποσοστό ορεινών εκτάσεων από το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Αυστρία και μετά την Ελλάδα ακολουθούν η Ιταλία, η Ισπανία, η Βουλγαρία, η Κύπρος, η Σλοβακία και η Σλοβενία. 

Όμως, μόνο η Αυστρία, η Ελλάδα, η Βουλγαρία, η Σλοβενία και Σλοβακία παρουσιάζουν κατ’ αναλογία υψηλό ποσοστό πληθυσμού που κατοικεί στις ορεινές αυτές περιοχές.

Στις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές παρατηρείται χαμηλό κατά κεφαλήν ΑΕΠ γεγονός το οποίο οφείλεται στο ότι σπάνια υπάρχουν δυνατότητες επενδύσεων και απασχόλησης από τον οικονομικά ενεργό πληθυσμό με αποτέλεσμα να παρουσιάζεται υστέρηση έναντι των άλλων περιοχών. Κύρια παραγωγική δραστηριότητα είναι η κτηνοτροφία, και κυρίως η αιγοπροβατοτροφεία. Οι βοσκότοποι καταλαμβάνουν τη μεγαλύτερη έκταση. Στο σύνολο των ελληνικών ορεινών περιοχών, το 16,8% αποτελεί γεωργική γη, το 46,9% βοσκότοπους, το 30,2% δασικές εκτάσεις και 6,2% λοιπές εκτάσεις. Η ύπαρξη μικρών κατατεμαχισμένων εκτάσεων έχει ως συνέπεια την πλήρη αδυναμία εφαρμογής παρεμβάσεων που αποβλέπουν στην ανάπτυξη των περιοχών αυτών.

Δυστυχώς, όμως, και παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι η δεύτερη πιο ορεινή χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει εξειδικευμένος σχεδιασμός και προγραμματισμός από την ελληνική πολιτεία για την ορεινή πολιτική, δηλαδή Ινστιτούτο Σχεδιασμού Ορεινής Πολιτικής. 

Επίσης, δεν υπάρχει θεματική επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων για την εφαρμογή της Ορεινής Πολιτικής, κατά τα πρότυπα της Νησιωτικής Πολιτικής. 

Αυτό έχει ως συνέπεια τον αυτοσχεδιασμό σε τοπικό επίπεδο και τη δημιουργία τεραστίων κενών σε βασικές υποδομές, αλλά και στην παραγωγική διαδικασία, καθώς και στην μεγάλη εγκατάλειψη αυτών των περιοχών. 

Οποιαδήποτε, λοιπόν, προσπάθεια και προσέγγιση για την ανάπτυξη των περιοχών αυτών συνδέεται άμεσα με την ορθολογική αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου των ορεινών περιοχών, του πλούσιου υδάτινου δυναμικού και των λοιπών πλουτοπαραγωγικών πόρων, όπως επίσης και η ανάπτυξη ήπιων – ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. 

Στην Ελλάδα η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ) λειτουργεί όλους τους μεγάλους Υδροηλεκτρικούς Σταθμούς στη χώρα εκμεταλλευόμενη το μείζον μερίδιο του Υδροδυναμικού της. Η συνολική εγκατεστημένη ισχύς των Υδροηλεκτρικών Σταθμών της ΔΕΗ σήμερα, ανέρχεται σε 3.060ΜW περιλαμβάνοντας 16 μεγάλους και 8 μικρούς σταθμούς, καλύπτοντας το 28% της συνολικής εγκατεστημένης ισχύος των συμβατικών σταθμών η οποία ανέρχεται σε 11.079MW, συμβάλλοντας σε σημαντικό βαθμό στην κάλυψη των ενεργειακών αναγκών του Συστήματος. 

Το Συγκρότημα Αχελώου με τα 925,6 MW συνολικής εγκατεστημένης ισχύος συμμετέχει στο 35-40% της συνολικής υδροηλεκτρικής παραγωγής. Κι όμως η περιοχή έχοντας δεχθεί μια εκτεταμένης κλίμακας ανθρώπινη παρέμβαση πάσχει από ουσιαστικά έργα υποδομής, ενώ στον τομέα της διαχείρισης των υδάτων τα αποτελέσματα είναι αποκαρδιωτικά με την απώλεια πολύτιμων πόρων και τα οξύτατα προβλήματα ύδρευσης και άρδευσης. Ο Νομός Αιτωλίας & Ακαρνανίας κατέχοντας το 33% των εθνικών υδατικών πόρων δεν διαθέτει έως σήμερα μια ολοκληρωμένη μελέτη διαχείρισης των υδάτων. Επιπλέον η ΔΕΗ δεν δείχνει διάθεση συνεργασίας στο ζήτημα αυτό, το οποίο δεν είναι και το μόνο, ενδεικτικό της εν γένει αδιάφορης στάσης της.

Νέες ευκαιρίες, προγράμματα, χρηματοδοτικά εργαλεία μερικά απ' τα θέματα που συζητήθηκαν

Τα Μεγάλα ΥΗΕ τα οποία διαθέτουν και προσφέρουν μεγαλύτερη αποδοτικότητα στο σύστημα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας, έχοντας αναμφισβήτητα προκαλέσει περιβαλλοντικές επιβαρύνσεις στους τόπους κατασκευής τους εξαιρούνται από την απόδοση του ανταποδοτικού τέλους σύμφωνα με τον Ελληνικό Νόμο 3468/2006 για την «Παραγωγή Ηλεκτρικής Ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και Συμπαραγωγή Ηλεκτρισμού και Θερμότητας Υψηλής Απόδοσης». 

Στο άρθρο 25 ορίζεται ότι για υδροηλεκτρικό σταθμό με εγκατεστημένη ισχύ μικρότερη ή ίση των 15 MW, υπάρχει επιβάρυνση από την έναρξη της εμπορικής λειτουργίας του σταθμού, ειδικού τέλους.  Το «πράσινο» αυτό τέλος αναφέρεται ρητά στο άρθρο 25 του Νόμου ότι αντιστοιχεί σε ποσοστό 3% επί της, προ ΦΠΑ τιμής πώλησης της ηλεκτρικής ενέργειας στον Διαχειριστή του Συστήματος ή του Δικτύου ή των Μη Διασυνδεδεμένων Νησιών.

Ο Νόμος 3468/2006 αναφέρει ότι αποτελεί μεταφορά στο ελληνικό δίκαιο της Οδηγίας 2001/77 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Σεπτεμβρίου 2001 για την «προαγωγή της ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στην εσωτερική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας' (ΕΕΕΚ L 283)». Όμως στο θέμα του ανταποδοτικού τέλους από μεγάλα υδροηλεκτρικά φράγματα, η “μεταφορά” στο ελληνικό δίκαιο δεν έγινε κατά το πνεύμα της οδηγίας 2001/77. Δείχνει ότι έγινε με προσπάθεια υποστήριξης της ΔΕΗ ΑΕ και σίγουρα υποβάθμισης των περιοχών που επωμίζονται τις επιπτώσεις της λειτουργίας των φραγμάτων αυτών.

Οι επιπτώσεις αυτές είναι μεγάλες στις τοπικές κοινωνίες και δημιουργούν σοβαρά προβλήματα σε όλες τις βασικές υποδομές και κατ’ επέκταση στη ζωή των κατοίκων. 

Η λίμνη των Κρεμαστών, όπου το 56,77% σύμφωνα, με στοιχεία του Υπουργού Υποδομών, ανήκει στο Δήμο Αγράφων και το υπόλοιπο 43,23% στους Δήμους Αμφιλοχίας, Αγρινίου και Καρπενησίου, έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα σε ολόκληρη την παραλίμνια ζώνη και σε όλους τους κοντινούς σε αυτήν οικισμούς του Δήμου Αγράφων, αλλά και στους παραλίμνιους οικισμούς των άλλων δήμων. 

Τέτοιες επιπτώσεις είναι: 

Καταστροφή εθνικών – επαρχιακών δημοτικών και δασικών δρόμων, λόγω συνεχόμενων καθιζήσεων. 

Καταστροφές στα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης αυτών των οικισμών. 

Μεγάλα προβλήματα στην στατικότητα των κτιρίων του Δήμου και των ιδιωτών σε πολλούς οικισμούς.

Εγκατάλειψη και καταστροφές καλλιεργημένων παραλίμνιων εκτάσεων λόγω των έντονων καθιζήσεων. 

Αλλαγή του μικροκλίματος της ευρύτερης περιοχής, με συνέπειες στη ζωή των κατοίκων, αλλά και της παραγωγικής διαδικασίας. 

Οι εκπρόσωποι του Δικτύου

Εγκατάλειψη και ερήμωση των κοινοτήτων και των οικισμών αυτών από τις προαναφερθείσες συνέπειες και την αδυναμία αποκαταστάσεων των ζημιών, για τα οποία απαιτούνται εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. 

Αποφασίσαμε τη διεξοδική διερεύνηση των λόγων αποκλεισμού των Μεγάλων Υδροηλεκτρικών Έργων από την επιβολή του ανταποδοτικού «πράσινου» τέλους σε αντιδιαστολή με τα Μικρά Υδροηλεκτρικά Έργα και η δυνατότητα νομοθετικής παρέμβασης που θα άρει αυτό τον άδικο αποκλεισμό. Και την διεκδίκηση του προσφεύγοντας στα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα.

Κλείνοντας, θέλω να σας ενημερώσω πως μετά από πρόταση μου, στη περσινή γενική συνέλευση του Δικτύου Πόλεων με λίμνες, στάλθηκε ψήφισμα στο γραφείο του Πρωθυπουργού και στα συναρμόδια Υπουργεία, ζητώντας και διεκδικώντας την απόδοση των αντισταθμιστικών οφειλών από την Πολιτεία, η οποία θα πρέπει να αντιμετωπίσει σοβαρά και υπεύθυνα το ζήτημα αυτό, αποζημιώνοντας τις τοπικές κοινωνίες για τις ζημιές που υπέστησαν, με θεσμοθέτηση συγκεκριμένων ανταποδοτικών αναπτυξιακών παροχών.

13 σχόλια

 • Σύνδεσμος σχολίου Άγνωστο Σάββατο, 23 Μαρτίου 2019 20:09 δημοσιεύθηκε από Άγνωστο

  ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ ΔΕΎΤΕΡΗ ΚΥΡΙΑΚΉ. ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΣΤΙΣ 26 ΤΟΥ ΊΔΙΟΥ ΜΉΝΑ ΜΑΪΟΥ

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου αγνωστος Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2019 16:35 δημοσιεύθηκε από αγνωστος

  ποια σουλιωτη ρε φιλε;αυτη δεν ξερει περαν απτην φραγκιστα που υπαρχουν αλλα χωρια...οσον αφορα το προγραμμα..χορτασαμε απο λογια και προγραμματα,

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου Αγραφιωτης!! Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2019 01:57 δημοσιεύθηκε από Αγραφιωτης!!

  Σουλιώτη μπροστά σε όλους τους τομείς μορφωμένη δυναμικό παρόν ενδιαφέρεται για το τόπο έχει προγραμμα για το Δήμο ΑγρΑφων !!!

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου Πάνος ραφτοπουλο Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2019 01:50 δημοσιεύθηκε από Πάνος ραφτοπουλο

  Εάν δουλεύανε οι προηγούμενοι το έν τριτο από τον σημερινό δήμαρχο δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα και θα πήγαιναν όλα ρολόι!!Ευτυχως για τον δήμο μας που είναι σε αυτή την θέση ο Μπαμπαλής και το παλεύει καλα!!Σιγουρα του αξηζει μια ακόμη επανεκλογη και θα του την δώσουμε!!

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου Κωστας γρανιτσα Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2019 00:39 δημοσιεύθηκε από Κωστας γρανιτσα

  ΜΠΡΑΒΟ στον δήμαρχο!!!!!

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου Ντινος Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2019 21:15 δημοσιεύθηκε από Ντινος

  Ασχοληθείτε εσείς οι ανώνυμοι εδώ μέσα με τα πραγματικά προβλήματα του Δήμου και πως όλοι μαζί ανεξάρτητα τι θα ψηφίσουμε να βοηθήσουμε και να φύγει ο Δήμος και η περιοχή από την μαυρίλα και την εξαθλίωση σε όλους τους τομείς... Κατηγορείται δήμαρχο... κατηγορείται υποψηφίους.. κατηγορείται όλους.Σκεφτηκατε πότε εσείς προσωπικά τι κάνατε για τον Δήμο;;;Οκ εκλογές ειναι...τοπική κοινωνία..ξέρουμε τι κάνει ο κάθε ένας..που θα ψηφίσει κτλ...αλλά μην διχάζεται τον κόσμο για μια καρέκλα κτλ..Ανεξάρτητα οποίος βγει να καθίσει και να συνεργαστεί με όλες τις δυνάμεις είτε συμβούλους είτε επιχειρήσεις είτε ειδικούς είτε τον απλό κόσμο και να γίνει προσπάθεια σοβαρή..Τώρα αν θα βγει ο Μπαμπαλης η ο Καρδαμπικης δεν έχει καμία σημασία...ένας κούκος δεν φέρνει την Άνοιξη...Αλλιώς να παραδώσουμε κλειδιά δημαρχείου στο Πρωτοδικείο και να τελειώσει η ιστορία.

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου αγνωστος Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2019 19:17 δημοσιεύθηκε από αγνωστος

  Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕΤΡΑΕΙ 2 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ 4 ΧΡΟΝΙΑ

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου Νίκος Π. Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2019 15:17 δημοσιεύθηκε από Νίκος Π.

  Μου είναι όμως πολύ περίεργο που δεν έχω δει άλλον εκπρόσωπο πέραν του δημάρχου πουθενά...Όπου πάει αυτός μόνος...Μήπως οι υπόλοιποι του Δημοτικού Συμβουλίου είναι για ποιο υψηλά επίπεδα συζητήσεων κ δεν πέφτουν χαμηλά.....ή ήδη βρίσκονται σε επίπεδο χαρτοπαιχτικης λέσχης και δεν είναι άξιοι για τίποτα άλλο;;;Μια ερώτηση που την ρωτάνε όλοι οι κάτοικοι του Δήμου....Και μετά ξύπνησες Θοδωρή στα τελευταία...2 μηνες μετράς..κρίμα.

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου Γιαννης απεραντιος Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2019 10:45 δημοσιεύθηκε από Γιαννης απεραντιος

  Ωραίες ενέργειες στον Δήμο μας,Επιτέλους ένας αξιόλογος δήμαρχος!

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου ΝΙΚΟΣ ΒΕΛΑΩΡΑ Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2019 21:32 δημοσιεύθηκε από ΝΙΚΟΣ ΒΕΛΑΩΡΑ

  ΕΠΙΣΗΣ ΚΟΙΤΑΧΤΕ ΚΑΙ ΓΥΡΩΣΑΣ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΑΡΧΙΑ...Ο ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙΙ ΑΣΧΕΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟΣ...ΚΑΙ Η ΚΥΡΙΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΣΧΕΤΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΓΡΑΦΩΝ,ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΜΕΧΡΙ ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΑΦΩΝ

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου ΝΙΚΟΣ ΒΕΛΑΩΡΑ Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2019 21:22 δημοσιεύθηκε από ΝΙΚΟΣ ΒΕΛΑΩΡΑ

  ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΡΕ ΦΙΛΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Ο ΜΠΑΜΠΑΛΗΣ..ΓΙΑ ΚΟΥΝΑ ΛΙΓΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ....

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου Geo.g Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2019 12:23 δημοσιεύθηκε από Geo.g

  Άσε μας βρε φίλε...πήγε ο Μπαμπαλης και μίλησε και;Καμία αξία δεν έχει.... λίγο αργά άρχισε να ασχολείται γιατί για να τελειώσει δεν υπάρχει περίπτωση...ούτε θα προλάβει....αλλά κ ούτε είναι άξιος...η ομάδα του ειναι για κλαματα...Τον Μάιο φίλε Θοδωρή θα σταματήσει αυτή η κατρακύλα για τον δήμο...Δεν θα ερθουν θαύματα ..αλλά τουλάχιστον ελπίζουμε σε κάτι ποιο σοβαρό και αξιόπιστο..σε σχέση με τις γελοιοτητες που έχουμε σήμερα..

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου ΝΙΚΟΣ ΒΕΛΑΩΡΑ Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2019 11:11 δημοσιεύθηκε από ΝΙΚΟΣ ΒΕΛΑΩΡΑ

  αυτος ειναι δημαρχος,,γνωστης,,μορφωμενος,,με λογο και θεσεις στα θεματα και με πολυ δουλεια και πολυ πολυ τρεξιμο

  Aναφορά

Προσθήκη σχολίου

H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί.
Το "VimaPoliti.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες του έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του portal

Επικοινωνήστε μαζί μας στο vimapoliti@gmail.com ή απευθείας στην φόρμα επικοινωνίας

Please, enter your name
Please, enter your e-mail address Mail address is not not valid
Please, enter your message