"Εκπέμπει" sos το πέτρινο γεφύρι της Kατούνας στην Βίνιανη Αγράφων

20 Δεκ. 2018 / 08:31 20 Δεκ. 2018 / 08:49 (upd)

To ιστορικό γεφύρι χρήζει άμεσης παρέμβασης ώστε να μην καταρρεύσει

Για όλους τους περιηγητές που αγαπούν τα ορεινά μονοπάτια της Ευρυτανίας είναι γνωστό το πέτρινο γεφύρι της Κατούνας στην Βίνιανη Αγράφων που στέκει εκεί αγέρωχο και περιμένει τους επισκέπτες να τους ταξιδεύσει σε μια άλλη εποχή .

Το γεφύρι που κτίστηκε πριν το 1850 και άντεξε επί τόσα χρόνια φαίνεται πως στις μέρες μας θα χαθεί για πάντα... Από την αρχή του έτους  έχει υποστεί μεγάλες ζημιές και παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις κατοίκων και συλλόγων της περιοχής δεν φαίνεται να συγκινείται κανείς για την επισκευή και διάσωσή του. 

Το συγκεκριμένο πέτρινο γεφύρι χρειάζεται άμεση συντήρηση με ελάχιστο κόστος προκειμένου να διατηρηθεί όρθιο στο διάβα το χρόνου .

Σε επικοινωνία μας με τον πρόεδρο της κοινότητας Βίνιανης  κ. Παντελή Μαντή μας ανέφερε την κρισιμότητα της σημερινής κατάστασης του γεφυριού τονίζοντας χαρακτηριστικά.."Το γεφυρι έχει υποστεί μεγάλες ζημιές .Άμεσα ζητούμε και απαιτούμε οι αρμόδιοι φορείς να επιληφθούν του θέματος χωρίς άλλες χρονοτριβές και κωλυσιεργίες ώστε να μην “θρηνήσουμε” ακόμα ένα μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς"

Η εικόνα ίσως περιέχει: βουνό, φυτό, δέντρο, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

Προσθήκη σχολίου

H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί.
Το "VimaPoliti.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες του έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του portal

Επικοινωνήστε μαζί μας στο vimapoliti@gmail.com ή απευθείας στην φόρμα επικοινωνίας

Please, enter your name
Please, enter your e-mail address Mail address is not not valid
Please, enter your message