Kαταγγελίες Παπαθανάση για άσκοπες σπατάλες της δημοτικής αρχής Αγράφων

04 Αυγ. 2018 / 08:05 05 Αυγ. 2018 / 12:13 (upd)

Πληθώρα απευθείας αναθέσεων για παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης ύψους 258.000 ευρώ

Για άσκοπες σπατάλες  κατηγορεί τη δημοτική αρχή του Δήμου Αγράφων ,ο Ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Γρηγόρης Παπαθανάσης ,ο οποίος κάνει λόγο για απευθείας αναθέσεις  προς συγκεκριμένη εταιρεία που παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες και που έχουν κοστίσει στα ταμεία του δήμου 258.000 ευρώ.

Κατα την συζήτηση του θέματος στο προηγούμενο ΔΣ ο κ.Παπαθανάσης δεν ψήφισε τις δαπάνες που αφορούσαν εντάλματα πληρωμής της εταιρείας reposision strategy  που έχει αναλάβει την γραμμή δημότη αλλα και την σχεδίαση του τουριστικού προγράμματος απο το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Αυτοδιοίκησης. Ο ίδιος παραθέτοντας δεκάδες αποφάσεις του δημάρχου αλλα και και εντάλματα πληρωμής της Οικονομικής επιτροπής ,μίλησε για τεράστιες δαπάνες απο τα χρήματα των δημοτών,άνευ ουσίας και χωρίς έργο.Επίσης άφησε υπονοούμενα και ζήτησε σαφής απαντήσεις  πως γίνεται όλες αυτές οι εταιρείες να ανήκουν σε συγκεκριμένο πρόσωπο.

"...Και μάλιστα αυτά τα χρήματα, επιτρέψτε μου, να μου πείτε ποιο το έργο αυτών των γραφείων; Και συγκεκριμένα, η συγκεκριμένη εταιρεία που έχει αναλάβει και τη γραμμή του δημότη και ανήκει σε συγκεκριμένο άνθρωπο, η REPOSITION STRATEGY έχει την ίδια διεύθυνση, τον ίδιο αριθμό, ταχυδρομικό κώδικα με το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Αυτοδιοίκησης. Άρα, προφανώς μιλάμε για τα ίδια πρόσωπα. Τι έχουν προσφέρει αυτοί οι άνθρωποι στο Δήμο μας; Πως αυτά τα χρήματα τα έχουμε δώσει έτσι απλόχερα και να δούμε ποιο το έργο τους, τι έχουν προσφέρει στο Δήμο; Ή απλά δίνουμε λεφτά για συμβουλές αριστερά και δεξιά και το έργο τους είναι μηδενικό; Και μάλιστα, η συγκεκριμένη εταιρεία, η REPOSITION STRATEGY, δεν θυμάμαι και το όνομά της, έχει προσλάβει εξωτερικούς συνεργάτες στο Δήμο μας και οι οποίοι έχουν μείνει απλήρωτοι και το ξέρετε όλοι σας αυτό, τον τελευταίο ενάμιση χρόνο και έχει λάβει πολλά ποσά. Απορώ δηλαδή γιατί έχει συμβεί αυτό. Θέλω να μου πει κάποιος, να μου εξηγήσει. Και να ακούσουν και οι συνάδελφοί μου που πήγαν αυτά τα λεφτά, γιατί έχουν δαπανηθεί"....τόνισε μεταξύ άλλων ο Παπαθανάσης.

Απάντηση στα όσα κατήγγειλε ο Παπαθανάσης έδωσε ο Αντιδήμαρχος οικονομικών κ. Κώστας Τάκης ο οποίος μίλησε για αναγκαίες αναθέσεις παροχής υπηρεσιών , που έχουν περάσει απο το ΔΣ ,και γίνονται λόγω του μειωμένου προσωπικού του δήμου.Όσον αφορά για τα περι χρημάτων που χρωστάει η εταιρεία στο προσωπικό ο Αντιδήμαρχος ανέφερε ότι δεν είναι θέμα του Δήμου αλλα της ίδιας της εταιρείας.

Στην συζήτηση παρενέβησαν ο Δημ.σύμβουλος κ.Βαγγέλης Κατσιφός ,κανοντας λόγο για "άχρηστα ποσά" για τον δήμο καυτηριάζοντας την διαδικασία της ανάθεσης για υπηρεσίες που δε χρειάζονται,και  ο πρώην Αντιδήμαρχος κ.Θεόδωρος Κατσιάδας μιλώντας για "σοβαρό θέμα" που συζητείται και καταγγέλουν δημότες ζητώντας απαντήσεις για το τι έργο έχει παραχθεί απο αυτές τις υπηρεσίες. 

 Ποια είναι η "Reposition Strategy"

Ψάχνοντας λίγο για το ποια είναι η συγκεκριμένη εταιρεία μέσω του μητρώου φορέων και επιχειρήσεων ,βλέπουμε πως ανήκει στον κ.Μιχαήλ Διαμαντή του Γεωργίου όπου αναφέρεται ως ιδιοκτήτης διαχειριστής της ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΜΙΧΑΗΛ Ο.Ε., με επωνυμία "Reposition Strategy"-εταιρεία συμβούλων.Στην ίδια διεύθυνση(κέντρο Αθήνας) είναι και η εταιρεία με τίτλο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Αυτοδιοίκησης που έχει αναλάβει το στρατηγικό σχέδιο των Αγράφων.

Ψάχνοντας ακόμα περισσότερο βλέπουμε πως στην ίδια έδρα και τον ίδιο ιδιοκτήτη ανήκει και η δημοκοπική εταιρεία Opinion Poll που στα τέλη του 2016 είχε διεξάγει για πρώτη φορά δημοσκόπηση στα Άγραφα που μεταξύ των ερωτημάτων είχε και ερώτημα για το πως κρίνουν το έργο της σημερινής δημοτικής αρχής Μπαμπαλή.

 Τότε σε επικοινωνία μας με την εταιρεία μας ανέφερε πως η δημοσκόπηση είναι «παραγγελιά» και ..ιδιωτική απο άτομο που δεν επιθυμούσε να γίνει γνωστό το όνομά του.

 

2 σχόλια

  • Σύνδεσμος σχολίου ΓΙΩΡΓΟΣ.ΓΡΑΝΙΤΣΑ Τετάρτη, 05 Σεπτεμβρίου 2018 22:07 δημοσιεύθηκε από ΓΙΩΡΓΟΣ.ΓΡΑΝΙΤΣΑ

    ε ρε γρηγορακη..θελεις πολυ δουλεια ακομα και ψησιμο και για την εξουσια και για την αντιπολιτευση..δυστυχως..αλλα περιμεναμε απο σενα..ποιο ωριμες σκεψεις πραξεις και κινησεις.και το σημαντικοτερο απολα..ναχεις αποψη δικια σου..διοτι μπορουσες,ετσι πιστευαμε,και οχι τηλεκατευθηνομενο παιχνιδακι σαν του ανιψιου μου..κριμα.

    Aναφορά
  • Σύνδεσμος σχολίου Anonymos Κυριακή, 05 Αυγούστου 2018 17:52 δημοσιεύθηκε από Anonymos

    διαβάζω τα λόγια του αντιδημαρχου παπαθαναση και αναρωτιέμαι από το μαη και μετά έγιναν αυτές οι δαπάνες πριν που ήταν να τις καταγγειλει αν δεν ηταν νομιμες δεν ηξερε αν υπάρχουν ατομα στο δημο που δεν πληρωνονται τωρα τα ανακάλυψε πρώτη φορά ακούγεται η φωνούλα του και είναι και μέλος της τουριστικής προβολής και ήταν υπεύθυνος και για τις κοινωνικές δομές αρα και για την γραμμή δημότη ..

    Aναφορά

Προσθήκη σχολίου

H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί.
Το "VimaPoliti.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες του έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του portal

Επικοινωνήστε μαζί μας στο vimapoliti@gmail.com ή απευθείας στην φόρμα επικοινωνίας

Please, enter your name
Please, enter your e-mail address Mail address is not not valid
Please, enter your message