13 δημοτικοί σύμβουλοι ζητούν σύγκληση του ΔΣ Αγράφων για τις ανεμογεννήτριες

26 Ιουν. 2018 / 11:21 26 Ιουν. 2018 / 12:41 (upd)

Μετά το αίτημα συλλόγων και φορέων των Αγράφων προς την δημοτική αρχή για άμεση σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου ,ακολούθησαν και 13 δημοτικοί σύμβουλοι που με επιστολή τους προς τον πρόεδρο του ΔΣ Θανάση Σταμούλη ζητούν επίσης σύγκληση του συλλογικού οργάνου με μοναδικό θέμα την συζήτηση-ενημέρωση-λήψη απόφασης ή όχι για την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στα βουνά των Αγράφων.

Οι υπογράφοντες Δημοτικοί Σύμβουλοι σύμφωνα με την επιστολή που ήρθε στα χέρια μας είναι οι Μιχόπουλος Ευθύμιος-Κατσιάδας Θεόδωρος-Κατσιφός Ευάγγελος-Παπαθανάσης Γρηγόριος-Φλώτσιος Παναγιώτης-Τόλης Γεώργιος-Διώτης Σωτήριος-Κολοκώτσιος Παντελής-Ευαγγελοκώστας Γεώργιος -Χρυσικός Ταξιάρχης(συμφωνεί για συζήτηση)καθώς και οι Ζαμπάκας Λάμπρος & Τρίκκας Γεώργιος που φαίνεται να αναίρεσαν την αρχική υπογραφή τους και ο Ξυραφάκης Παναγιώτης που παρόλο αναγράφετε το όνομά του εν τούτοις δεν υπάρχει η υπογραφή του.

Όπως και να έχει σύμφωνα με τον Καλλικράτη όταν τουλάχιστον το 1/3 του συνολικού αριθμού των μελών του συμβουλίου(σε σύνολο 27 τουλάχιστον οι 9) αιτείται σύγκληση του ΔΣ ,ο Πρόεδρος είναι υποχρεωμένος να καλέσει το συμβούλιο σε έξι ημέρες το αργότερο, μετά την υποβολή της αιτήσεως.Αν το συμβούλιο δεν προσκληθεί το αργότερο μέχρι την έκτη ημέρα από την υποβολή της αίτησης, συνέρχεται ύστερα από πρόσκληση εκείνων που υπέβαλαν την αίτηση και αποφασίζει για τα θέματα, για τα οποία είχε ζητηθεί η σύγκλησή του.

Συνεδριάζει το ΔΣ Αγράφων την Παρασκευή

Σύμφωνα με χθεσινή πρόσκληση του προέδρου του ΔΣ ,την Παρασκευή υπάρχει διπλή συνεδρίαση στο Κερασοχώρι με διάφορα θέματα μεταξύ των οποίων και το 34ο θέμα της έκτακτης σύγκλησης για τα αιολικά μετά το αίτημα των δημοτικών συμβούλων.

Με την πλάτη στον τοίχο η Δημοτική Αρχή

Όπως φαίνεται ,τα γεγονότα και οι ογκούμενες πιο οργανωμένες και πιο αποτελεσματικές αντιδράσεις των Αγραφιωτών εντός και εκτός του δήμου για τα αιολικά ξεπέρασαν την όποια αργοπορία της δημοτικής αρχής αλλα και την άρνηση του ίδιου του δημάρχου να συγκαλέσει απο ..χθες δημοτικό συμβούλιο για να λάβει αποφάσεις και να ενημερώσει τους δημότες.

Έτσι πολίτες-φορείς -σύλλογοι και σύμβουλοι ,χωρίς γραφειοκρατικά προσκόμματα,έπραξαν εκείνο που δεν έκανε ο δήμαρχος, αρνούμενος όπως φάνηκε,να πάρει θέση για το σημαντικό θέμα των αιολικών και να συνταχθεί με την φωνή των Αγραφιωτών.

4 σχόλια

 • Σύνδεσμος σχολίου ΛΑΜΠΡΟΣ Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2018 19:50 δημοσιεύθηκε από ΛΑΜΠΡΟΣ

  Οι ευθύνες όλων μας είναι πολύ μεγάλες.
  1. Μεγάλη ευθύνη έχει ο δήμαρχος Αγράφων ο οποίος γνώριζε από πρώτο χέρι και πιστεύω με τον καλύτερο τρόπο το τί είναι ανεμογεννήτριες, γιαυτό άλλωστε ήταν κατηγορηματικά κάθετος, και αρνητικός όταν ήταν αντιπολίτευση. Αναρωτιέμαι πραγματικά γνώριζε το πρόβλημα και μετά λόγου γνώσης ήταν αρνητικός?, ή απλώς όταν κάποιος είναι στην αντιπολίτευση πρέπει να είναι αντίθετος και να μην συμφωνεί ποτέ με αυτούς που είναι στην εξουσία?
  Αν είναι το πρώτο, και πραγματικά ήξερε - και πιστεύω οτι φυσικά γνωρίζει πολύ καλά οτι είναι έγκλημα- γιαυτό ήταν αντίθετος και κατηγορηματικός, γιατί δεν ενημέρωσε τον Αγραφιώτη που τον εμπιστεύτηκε γιαυτό το έγκλημα που πάει να γίνει?
  Γιατί δεν φρόντισε - ενώ είχε πάρα πολύ χρόνο- όταν έγινε δήμαρχος να κάνει ημερίδες και δημόσια διαβούλευση όπως λέμε, ώστε να ενημερωθεί ο κόσμος για αυτό που σχεδιάζεται να γίνει?
  Πως θα έχει άποψη ο κόσμος? Ας μας αιτιολογήσει τουλάχιστον γιατί δεν στηρίζει την θέση του όταν ήταν κατά, αλλά να δώσει πειστική απάντηση, και όχι να λέει οτι ...πέρασαν και 7 χρόνια και έχουν παρθεί αποφάσεις κλπ.
  Αν είναι το δεύτερο, τότε δεν υπάρχουν λόγια να πει κανείς.
  Το να γίνει ή να μη γίνει ένα έργο στην περιοχή με τον ένα η τον άλλο τρόπο είναι θεμιτό, αλλά το να έχεις μια θέση κατηγορηματική για ένα τόσο σοβαρό θέμα και με γραπτά δημοσιεύματα κλπ, και μετά να μην πέρνεις θέση, αυτό πιστεύω οτι δεν είναι λογικό.
  Βέβαια στις μέρες μας αυτό το φαινόμενο -εγω το λέω κοροιδία- είναι στην μόδα.
  Βλέπε θέση Μπακογιάννη Κώστα όταν ήταν δήμαρχος Καρπενησίου, αλλά και πόσοι άλλοι κυβερνώντες έχουν κάνει την λεγόμενη -λέξη που είναι στην μόδα -''κωλοτούμπα''.
  Είναι κρίμμα να είσαι ένας απλός διαχειριστής της κατάστασης.
  Οι Ευρυτάνες που έλεγε και ο Βουλευτής Ευρυτανίας κος Κοντογεώργος στην εκπομπή της ΕΤ3 Κυριακή στο χωριό το 2008 στην πλατεία των Αγράφων, ξέχωρα από τα μεγάλα λόγια που έλεγε, και όπως αποδείχτηκε πλέον τώρα οτι ήταν φούμαρα, και όχι μόνο αυτός, είπε ''οτι τα Άγραφα είναι ένας τόπος αετών ένας τόπος για λεβέντες και όχι για κότες''.
  Και για να μήν ξεχνιώμαστε εδώ είναι οι δηλώσεις του κυρίου Μπαμπαλή http://www.agrafiotis.gr/content/view/268/55/
  και εδώ είναι και η πλέον εμπεριστατωμένη αρνητική εισήγηση του κυρίου Μπακογιάννη για τα αιολικά στη Δομνίστα όταν ήταν δήμαρχος Καρπενησίου. https://www.evrytanika.gr/index.php?option=com_content&id=227443:l-r-&Itemid=216
  Τώρα ποιά να είναι η θέση του για τα αιολικά στα Άγραφα?
  Ελπίζω να μην χρειαστεί να συγκεντρώσουμε όλα τα έγγραφα και τις ενέργειες που έκαναν πάρα πολλοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν στην αντιπολίτευση, όπως ο κύριος Αποστόλου αλλά και άλλα πρωτοκλασάτα στελέχη, Φυσικά όλοι αυτοί έγιναν κυβέρνηση και μετά τα ξέχασαν, έγιναν λωτοφάγοι και ως δια μαγείας τα ξέχασαν. Εδώ μιλάμε για τους πρωταθλητές της κολοτούμπας.
  Αυτό όμως που με πειράζει πάρα πολύ είναι οτι ΚΑΝΕΝΑΣ από αυτούς που ψηφίστηκαν από τους Ευρυτάνες Αγραφιώτες μιας και αναφερόμαστε στα Άγραφα δεν είχε το θάρρος, και το σθένος να πει και μια φορά, συγνώμη πατριώτες ΕΚΑΝΑ ΛΑΘΟΣ. Αλλιώς τα φανταζόμουνα και αλλιώς ήταν τα πράγματα. Προσπάθησα για το καλύτερο αλλά.....
  Τελικά μόνο ο Θεός και εμείς οι κοινοί θνητοί κάνουμε λάθη. Αυτοί που κυβερνούν ΠΟΤΕ!!!
  Κρίμμα τα τόσα συνέδρια και ημερίδες για την ιστορικότητα των Αγράφων, για τα απάτητα βουνά που δεν τα άλωσαν οι τούρκοι και οι ξένοι κατακτητές.
  Τα καταστρέφουμε μόνοι μας δεν θέλουμε άλλους.
  Κλείνοντας θα ήθελα να πω οτι οι άνθρωποι και ειδικά όσοι ανακατεύονται με τα κοινά και ασκούν δημόσια διοίκηση, πρέπει να έχουν το θάρρος να υποστηρίζουν τις θέσεις στους και να αναλαμβάνουν και το κόστος των λεγομένων τους και των πράξεών τους.
  Κάποια στιγμή στο παρελθόν είχα γράψει σε μια εφημερίδα οτι 'όσοι πέρασαν και διοίκησαν αυτόν τον πολύπαθο τόπο τα Άγραφιώτικα χωριά δηλ, ασέλγησαν πάνω του'' τώρα όμως αν γίνει αυτό το έγκλημα το ασέλγησαν θα είναι λίγο, θα είναι πταίσμα.
  Δεν έχω να πω τίποτε άλλο

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου Γιάννης(διαχ) Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2018 11:46 δημοσιεύθηκε από Γιάννης(διαχ)

  "Σύμφωνα με χθεσινή πρόσκληση του προέδρου του ΔΣ ,την Παρασκευή υπάρχει διπλή συνεδρίαση στο Κερασοχώρι"..
  Καλή σας μέρα φίλε Απεραντιώτη.Που βλέπεται να αναφερομάστε σε εκτακτο συμβούλιο.Έκτακτο ή τακτικό συμβούλιο θα συγκληθεί εφ οσον υπάρξει απόφαση ΔΣ αύριο.
  Όσο για τα άλλα,δεν συμφωνούμε με την κριτική σας αλλα υπερασπιζόμαστε τον τρόπο να εκφράζεται την αποψή σας(γι αυτό άλλωστε δημοσιευσαμε και το σχόλιο σας)

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου ΑΠΕΡΑΝΤΙΩΤΗΣ Τρίτη, 26 Ιουνίου 2018 23:19 δημοσιεύθηκε από ΑΠΕΡΑΝΤΙΩΤΗΣ

  ΑΓΑΠΗΤΟ ΒΗΜΑ ΠΟΛΙΤΗ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΑΙΤΗΜΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΘΑ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕ ΕΦΟΣΟΝ ΑΥΤΟ ΤΙΘΕΤΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ. ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ ΟΥΤΕ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΥΤΕ ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΝΑ ΔΗΜΙΟΙΟΥΡΓΕΙΤΕ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.
  ΥΓ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑ ΟΤΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΕΙΝΑΙ 9 ΚΑΙ ΟΧΙ 13

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου ΜΑΚΗΣ Τρίτη, 26 Ιουνίου 2018 22:08 δημοσιεύθηκε από ΜΑΚΗΣ

  ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΑ ΑΓΡΑΦΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΤΟΥΣ.ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ.ΕΜΑΘΑ ΕΦΑΓΕ ΑΓΡΙΟ ΚΡΑΞΙΜΟ ΤΟΣΟ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΑΓΡΑΦΑ ΟΣΟ ΚΑΙ Ο ΚΑΤΣΙΦΟΣ ΣΤΟΝ ΑΛΙΑΡΤΟ.ΑΛΗΘΕΥΟΥΝ?

  Aναφορά

Προσθήκη σχολίου

H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί.
Το "VimaPoliti.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες του έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του portal

Επικοινωνήστε μαζί μας στο vimapoliti@gmail.com ή απευθείας στην φόρμα επικοινωνίας

Please, enter your name
Please, enter your e-mail address Mail address is not not valid
Please, enter your message