Αποκεντρωμένη:Παράνομη η απόφαση του δήμου Αγράφων για αγορά οικοπέδου στα Βραγγιανά

30 Μαϊ. 2018 / 12:26 30 Μαϊ. 2018 / 01:26 (upd)

Παράνομη έκρινε την Απόφαση του Δήμου Αγράφων για την απευθείας αγορά οικοπέδου στην τοπική κοινότητα των Βραγγιανών ,η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας και προέβη στην ακύρωση της διαδικασίας.

Το οικόπεδο εμβαδού 1.650 τ.μ βρίσκεται δίπλα στον κεντρικό δρόμο ο οποίος οδηγεί στο ναό της Αγίας Παρασκευής Βραγγιανών, ιδιοκτησίας Κληρονόμων Ιωάννου Ιωάννη,  και το τίμημα καθορίστηκε στις 8.000€, προκειμένου ο δήμος να προβεί στη δημιουργία πλατείας και παιδικής χαράς.

Σύμφωνα με την Αποκεντρωμένη η απόφαση για την αγορά του οικοπέδου θα έπρεπε να παρθεί απο την την πλειοψηφία των δύο τρίτων του δημοτικού συμβουλίου Αγράφων πράγμα που δεν έγινε αφού θετικά ψήφισαν 17 σύμβουλοι με ελάχιστο τους 19 μαζί με την ψήφο του τοπικού προέδρου.Επίσης στο σκεπτικό της ακύρωσης αναφέρετε η μη ύπαρξη του κατεπείγοντος για την απευθείας αγορά και όχι της δημοπρασίας. 

 «Μπλόκο» Κατσιάδα 

Καθοριστικής σημασία στην ακύρωση της απόφασης για την αγορά του οικοπέδου όπως φαίνεται έπαιξε το "παρών" του Θεόδωρου Κατσιάδα.Ο πρώην Αντιδήμαρχος κατα την ψηφοφορία του θέματος όντας  ..διαβασμένος των σχετικών εγκυκλίων ψήφισε παρών και μπλόκαρε την όλη διαδικασία εκθέτοντας έτσι την δημοτική ομάδα που πιάστηκε ..αδιάβαστη .

"Υπερεκτιμημένο" το οικόπεδο..

Μετά και την κατά πλειοψηφία απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για την αγορά του οικοπέδου πολλές ήταν οι ..φωνές που έκαναν λόγο για υπέρογκο το ποσό των 8000 ευρώ .

Σύμφωνα με την τριμελής  επιτροπή  του Δήμου, που συγκροτήθηκε για να εκτιμήσει το συγκεκριμένο οικόπεδο ,έκρινε ως το μοναδικό που πληρεί τις προϋποθέσεις για την επίτευξη του συγκεκριμένου Δημοτικού σκοπού εκτιμώντας την αξία του αναφερομένου ακινήτου, ως εξής :

Τιμή Οικοπέδου (Τ.Ο.) : 112,00€/τ.μ.- Επιφάνεια οικοπέδου : 1.650 τ.μ. -Συντελεστής οικοπέδου (Σ.Ο.) : 0.05   -1.650 τ.μ. x 112,00€/τ.μ. x 0.05 = 9.240,00€.Έτσι η εκτίμηση της αξίας του ακινήτου υπολογίστηκε σε 8.000,00 € .

1 σχόλιο

  • Σύνδεσμος σχολίου απεραντιωτης Τετάρτη, 30 Μαΐου 2018 15:12 δημοσιεύθηκε από απεραντιωτης

    μάλλον δεν πρόκειται για αδιάβαστη δημοτική ομάδα αλλά για αποχή των συμβούλων παρόλο που ενδιαφέρονται για το καλό του δημου και συμμετέχουν στα συμβούλια

    Aναφορά

Προσθήκη σχολίου

H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί.
Το "VimaPoliti.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες του έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του portal

Επικοινωνήστε μαζί μας στο vimapoliti@gmail.com ή απευθείας στην φόρμα επικοινωνίας

Please, enter your name
Please, enter your e-mail address Mail address is not not valid
Please, enter your message