Διπλή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγράφων με την παρουσία ορκωτών λογιστών

29 Ιαν. 2018 / 12:36 29 Ιαν. 2018 / 01:52 (upd)

Διπλή συνεδρίαση σήμερα για το δημοτικό συμβούλιο Αγράφων στο Κερασοχώρι όπου με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται  οι εγκρίσεις απολογισμών-ισολογισμών των πρώην Καποδιστριακών δήμων Ασπροποτάμου και Αγράφων για τα έτη 2010-2011-2012.

Παρόντες στην συνεδρίαση οι ορκωτοί λογιστές που διενέργησαν τον έλεγχο όπου θα αναλύσουν στο σώμα την έκθεσή τους για τα οικονομικά στοιχεία των πρώην δήμων.

Θυμίζουμε ότι πολλά ερωτήματα έχουν τεθεί και ακόμα περισσότερα έχουν ακουστεί για ποσά που φαίνεται να διπλοπληρώθηκαν, ελλιπή στοιχεία παραστατικών, στοιχεία σβησμένα με blanco στα οικονομικά βιβλία. ελλιπή στοιχεία στα βιβλία της ταμειακής υπηρεσίας κ.α

Εικόνα καφενείου παρά τα σοβαρά θέματα

Επιεικώς απαράδεκτη και απαξιωτική θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς την εικόνα του πρώτου συλλογικού οργάνου διοίκησης του δήμου Αγράφων,αυτό του Δημοτικού συμβουλίου.Κατα την τελευταία συνεδρίαση του σώματος πριν την Πρωτοχρονιά ,στην ψήφιση του προυπολογισμού,φαίνεται πως το πνεύμα των γιορτών δεν άγγιξε πολλών εκ των παρευρισκόμενων αφού ευτυχώς μερικοί εξ αυτών επιδόθηκαν με ύβρεις και συκοφαντίες κατά συναδέλφων τους με κοινώς απαράδεκτη και υποτιμητική συμπεριφορά που δεν τιμά κανέναν.

Για να καταλάβετε την ..εικόνα καφενείου που παρουσίασε το τελευταίο ΔΣ σας μεταφέρουμε μερικές απο τις εκφράσεις που ακούστηκαν.."Ο εισαγγελέας είναι για τη Λεωφόρο Συγγρού".."Ο αντιδήμαρχος του μεζεδοκαφενέ"..."δεν δέχομαι υποδείξεις από δραγάτη".."νοσταλγοί του παρελθόντος".."Υβριστές και συκοφάντες μόνιμοι".."Συμπεριφορά ελεεινή και απαράδεκτη"..."Άσε το ύφος, άσε το υφάκι τώρα, όχι σε εμένα" και πολλά άλλα...  

Επιβάλλεται απο ..χθες είτε απο την μεριά του προέδρου του ΔΣ κ.Σταμούλη αλλά και του ιδίου του δημάρχου κ.Μπαμπαλή να υπάρξουν οι απαιτούμενες ενέργειες ώστε να προλάβουν και να αποσοβήσουν κάθε ενέργεια απαξίωσης που δεν τιμά τον ιστορικό δήμο των Αγράφων. Σύμμαχός τους ο κανονισμός λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου που αναφέρεται ρητά σε αυτές τις απαράδεκτες ενέργειες.Αν δεν το κάνουν άμεσα θα θεωρηθούν και ίδιοι ,απο τον Αγραφιώτικο λαό, ως συνυπεύθυνοι αυτής της κατάντιας.

Στις 15:30 στην 1η συνεδρίαση θα συζητηθούν τα παρακάτω θέματα:

Έγκριση του Απολογισμού του πρώην Δήμου Ασπροποτάμου, για την χρήση του έτους 2010, - Εισηγητής : κ. Κων/νος Τάκης, Αντιδήμαρχος Οικονομικών.

Έγκριση του Απολογισμού και Ισολογισμού, του Δήμου Αγράφων, για την χρήση του έτους 2011, - Εισηγητής : κ. Κων/νος Τάκης, Αντιδήμαρχος Οικονομικών.

Έγκριση του Απολογισμού και Ισολογισμού, του Δήμου Αγράφων, για την χρήση του έτους 2012, - Εισηγητής : κ. Κων/νος Τάκης, Αντιδήμαρχος Οικονομικών.

 Στις 17:00 στην 2η συνεδρίαση θα συζητηθούν τα παρακάτω θέματα:

 Έγκριση πρακτικών της 15ης Τακτικής Συνεδρίασης με Ημερομηνία Συνεδρίασης 22-11-2017 του Δημοτικού Συμβουλίου Αγράφων – Εισηγητής : κ. Αθανάσιος Σταμούλης, Πρόεδρος ΔΣ.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Έγκριση ή μη πρωτόκολλου προσωρινής παραλαβής του έργου με τίτλο «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ Τ.Κ. ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ» - Εισηγητής : κ. Θεόδωρος Τσιάμης, Αντιδήμαρχος.

Έγκριση 1ου ΑΠΕ του έργου ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ Δ.Ε. ΑΓΡΑΦΩΝ - Εισηγητής : κ. Θεόδωρος Τσιάμης, Αντιδήμαρχος.

Έγκριση της μελέτης για την εκτέλεση του έργου ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ Δ.Ε. ΒΙΝΙΑΝΗΣ, Δ.Ε. ΦΡΑΓΚΙΣΤΑΣ, Δ.Ε. ΑΣΠΡΟΠΟΤΑΜΟΥ ΚΑΙ Δ.Ε. ΑΠΕΡΑΝΤΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ 2017-2018(Α΄ΦΑΣΗ) - Εισηγητής: κ. Θεόδωρος Μπαμπαλής, Δήμαρχος.

Έγκριση σχεδίου προγραμματικής σύμβασης για την εκτέλεση του έργου ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ Δ.Ε. ΒΙΝΙΑΝΗΣ, Δ.Ε. ΦΡΑΓΚΙΣΤΑΣ, Δ.Ε. ΑΣΠΡΟΠΟΤΑΜΟΥ ΚΑΙ Δ.Ε. ΑΠΕΡΑΝΤΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ 2017-2018(Α΄ΦΑΣΗ) - Εισηγητής: κ. Θεόδωρος Μπαμπαλής, Δήμαρχος.

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Έγκριση του «Master Plan: Πρότασης χρηματοδότησης (feasibility study), για Ενεργειακή Αναβάθμιση - Αυτοματοποίηση Συστημάτων Ηλεκτροφωτισμού Κοινόχρηστων Χώρων (Οδοφωτισμός) του Δήμου» - Εισηγητής: κ. Θεόδωρος Μπαμπαλής, Δήμαρχος.

Περί της εγγραφής του Δήμου ως συνδρομητή σε εφημερίδες, περιοδικά και σε ηλεκτρονικές βάσεις πληροφοριών και εφαρμογών - Εισηγητής: κ. Θεόδωρος Μπαμπαλής – Δήμαρχος.

Παραχώρηση του Κοινοτικού Γραφείου της Τ.Κ. Βραγγιανών στο Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της Ενορίας Βραγγιανών - Εισηγητής: κ. Θεόδωρος Μπαμπαλής – Δήμαρχος.

Έγκριση Ετήσιας Έκθεσης Πεπραγμένων της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αγράφων για το έτος 2017. - Εισηγητής : κ. Λεωνίδας Τελώνης, Αντιδήμαρχος.

Ψήφιση κανονισμού για χορήγηση αδειών κατάληψης κοινοχρήστων χώρων για εκδηλώσεις προσωρινού χαρακτήρα - Εισηγητής : κ. Λεωνίδας Τελώνης, Αντιδήμαρχος.

Έγκριση προσφυγής στην διαδικασία διαπραγμάτευσης χωρίς δημοσίευση για την ΟΜΑΔΑ Α’ της κατηγορίας Ι. ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΕΙΔΩΝ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΚΕΡΑΣΟΧΩΡΙΟΥ και την ΟΜΑΔΑΣ Ε’ της κατηγορίας ΙΙΙ. ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΕΙΔΩΝ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΟΥ (άρθρο 106 παρ.1 Ν.4412/2016 και άρθρο 32 παρ. 1 Ν. 4412/2016) λόγω της ματαίωσης του διαγωνισμού για αυτές τις ομάδες διότι δεν υπήρξαν ενδιαφερόμενοι προμηθευτές - Εισηγητής : κ. Κωνσταντίνος Τάκης, Αντιδήμαρχος.

Προγραμματισμός προσλήψεων έκτακτου προσωπικού έτους 2018 για το Δήμο Αγράφων - Εισηγητής : κ. Κωνσταντίνος Τάκης, Αντιδήμαρχος.

Γνωμοδότηση για την διαδικασία πλήρωσης μόνιμης θέσης Πολιτικού Μηχανικού βάσει της αρίθμ.1/245Μ/2009 προκήρυξης- Εισηγητής : κ. Κωνσταντίνος Τάκης, Αντιδήμαρχος.

Έγκριση και διάθεση πίστωσης - Εισηγητής : κ. Κωνσταντίνος Τάκης, Αντιδήμαρχος.

Χαρακτηρισμός Κωδικών Αριθμών προϋπολογισμού ‘έτους 2018 ως δεκτικών έκδοσης Χρηματικών ενταλμάτων Προπληρωμής - Εισηγητής : κ. Κωνσταντίνος Τάκης, Αντιδήμαρχος.

Συγκρότηση της Επιτροπής παραλαβής έργων μέχρι ποσού 5.869,40 χωρίς ΦΠΑ, έτους 2018 - Εισηγητής : κ. Θεόδωρος Τσιάμης, Αντιδήμαρχος.

Ορισμός μελών της Επιτροπής διενέργειας δημοπρασίας εκποίησης ή εκμίσθωσης ακινήτων για το έτος 2018 - Εισηγητής : κ. Κωνσταντίνος Τάκης, Αντιδήμαρχος.

Συγκρότηση της Επιτροπής Ετήσιου Μητρώου Αρρένων για το έτος 2018 - Εισηγητής : κ. Κωνσταντίνος Τάκης, Αντιδήμαρχος.

Συγκρότηση της Επιτροπής παραλαβής – καλής εκτέλεσης υπηρεσιών για το έτος 2018 - Εισηγητής : κ. Κωνσταντίνος Τάκης, Αντιδήμαρχος.

Συγκρότηση της Επιτροπής αξιολόγησης ενστάσεων για το έτος 2018 - - Εισηγητής : κ. Κωνσταντίνος Τάκης, Αντιδήμαρχος.

Συγκρότησης της Επιτροπής παραλαβής ανταλλακτικών και των εργασιών επισκευής των μεταφορικών μέσων και μηχανημάτων έργου για το έτος 2018 - Εισηγητής : κ. Κωνσταντίνος Τάκης, Αντιδήμαρχος.

Συγκρότηση της Επιτροπής συντήρησης και επισκευής οχημάτων και μηχανημάτων έργου για το έτος 2018 - Εισηγητής : κ. Κωνσταντίνος Τάκης, Αντιδήμαρχος.

Συγκρότηση Επιτροπών Παραλαβής Προμηθειών : (α) υλικών υπηρεσίας ύδρευσης – άρδευσης – αποχέτευσης, (β) υλικών υπηρεσίας καθαριότητας – ηλεκτροφωτισμού, (γ) υλικών τροφίμων κ.λπ. ειδών μαθητικών Εστιών & Παιδικού Σταθμού, (δ) καυσίμων, ελαιολιπαντικών και παροχών σε είδος εργαζομένων(είδη ατομικής προστασίας, γάλατα κλπ.), (ε) μισθώσεων μηχανημάτων έργων, (ζ) λοιπών προμηθειών - Εισηγητής : κ. Κωνσταντίνος Τάκης, Αντιδήμαρχος.

4 σχόλια

 • Σύνδεσμος σχολίου αγνωστος Πέμπτη, 08 Φεβρουαρίου 2018 08:12 δημοσιεύθηκε από αγνωστος

  πειτε μου εναν λογο που πρεπει να αλλαξουμε αυτον τον Δημαρχο με αυτους που ακουγοντε για υποψηφιοι...ΧΡΗΣΤΟΣ,ΚΩΣΤΑΚΗΣ,ΑΛΕΞΗΣ,ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΚΤΛ...εκτος απτο ναχουμε να λεμε...υπερτερει καποιος απαυτους σε καποιο προσον που συνηθως ζηταμε απτους ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ;η μηπως δεν νυκοκυρεψε τον Δημο σαυτην την θητεια;παρολο που δεν εχει αντιπολιτευση και ολα τα περαιτερω;

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου Θωμας ντοκας Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2018 18:31 δημοσιεύθηκε από Θωμας ντοκας

  Ο Δημος Αγραφων ηδη ατιμαστικε με την ιδρυση του και τον πρωην δημαρχο και οι συνεχιστες του δυστυχως ειναι χειροτεροι...

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου Παπάς Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2018 12:16 δημοσιεύθηκε από Παπάς

  Ενημερώστε μας σας παρακαλώ τι έδειξε το πόρισμα των ορκωτών για τον Ασπροπόταμο;Kαιρό το περιμένουμε

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου ΓΙΑΝΝΟΣ Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου 2018 14:08 δημοσιεύθηκε από ΓΙΑΝΝΟΣ

  ΤΑ ΑΓΡΑΦΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ.ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΟΔΥΚΝΕΙΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

  Aναφορά

Προσθήκη σχολίου

H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί.
Το "VimaPoliti.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες του έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του portal

Επικοινωνήστε μαζί μας στο vimapoliti@gmail.com ή απευθείας στην φόρμα επικοινωνίας

Please, enter your name
Please, enter your e-mail address Mail address is not not valid
Please, enter your message