Υπέροχο κοτόπουλο στιφάδο

18 Νοε. 2018 / 12:05

Μια συνταγή για μια εναλλακτική πρόταση να απολαύσετε το αγαπημένο πουλερικό. Γευστικότατο, με τη νοστιμιά του κοτόπουλου, τη γλυκιά γεύση των κρεμμυδιών και τα αρώματα των μπαχαρικών κάνει αυτό το φαγητό ανεπανάληπτο. 

Υλικά συνταγής

1 κοτόπουλο 1 1/2 κιλά περίπου

1 κιλό μικρά κρεμμυδάκια

1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο

3-4 σκελίδες σκόρδο

1 μεγάλο ή 2 μικρά φύλλα δάφνης

3 κ.σ. ξύδι

5 ώριμες μέτριες ψιλοκομμένες ντομάτες ή ένα κουτί ντοματάκια κονκασέ

2 κ.σ. ντοματοπελτέ

1/2 κ.σ. ζάχαρη

1/2 κ.γ. μπαχάρι

1/2  φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί

αλάτι – κόκκους πιπεριού

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζετε  και πλένετε το κοτόπουλο,  καθαρίζετε τα κρεμμυδάκια και τα βάζετε σε μεγάλο μπολ με νερό.Κόβετε το κοτόπουλο σε μερίδες και το σοτάρετε σε ζεστό λάδι στο τηγάνι μέχρι να ροδοκοκκινίσει από όλες τις πλευρές. Βγάζετε το σοταρισμένο κοτόπουλο το βάζετε σε κατσαρόλα και προσθέτετε λίγο λάδι και ανάβετε τη φωτιά να ζεσταίνεται.

Στο ίδιο τηγάνι προσθέτετε -άν χρειάζεται- λίγο λάδι και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια. Τα προσθέτετε στη κατσαρόλα, σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε τις ντομάτες και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε το φαγητό σκεπασμένο σε χαμηλή θερμοκρασία να σιγοβράσει έως ότου βράσει το κοτόπουλο και τα κρεμμυδάκια και πήξει η σάλτσα του. Μην ανακατεύετε με κουτάλα το φαγητό απλώς κουνήστε τη κατσαρόλα κυκλικά για να μη διαλυθούν τα κρεμμυδάκια.Προαιρετικά προσθέστε 2-3 πατάτες σε κομμάτια για να έχετε πλήρες γεύμα και με πατάτες γιαχνί.

Προσθήκη σχολίου

H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί.
Το "VimaPoliti.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες του έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του portal

Επικοινωνήστε μαζί μας στο vimapoliti@gmail.com ή απευθείας στην φόρμα επικοινωνίας

Please, enter your name
Please, enter your e-mail address Mail address is not not valid
Please, enter your message