O K.Mπακογιάννης καλεί τη μητέρα του στο βήμα και ..τρολάρει Τσαπανίδου-«Ντόρα έλα με φόρα»

18 Μαϊ. 2023 / 07:18

Ο Κώστας και η Αλεξία άνοιξαν την ομιλία της μητέρας τους, Ντόρας Μπακογιάννη, το απόγευμα της Τετάρτης (17/5), στο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης», στα Χανιά. Τα δύο παιδιά, χαρούμενα αλλά και συγκινημένα, μίλησαν για τη μητέρα τους και διηγήθηκαν ο καθένας από μία ιστορία που τη χαρακτηρίζει.

 «Αυτή είσαι μαμά: ατρόμητη, γενναία, αλύγιστη. Δεν κιότεψες, μαμά, μπροστά σε καμία μάχη. Για ό,τι πίστεψες πάλεψες με νύχια και με δόντια, και ταυτόχρονα δεν μας άφησες ποτέ από το χέρι», τόνισε η Αλεξία.

 «Όσο ψηλά κι αν έφτασε, το μυαλό της μπορεί να ήταν στις Βρυξέλλες, στην Ουάσιγκτον, στο Παρίσι, στο Λονδίνο, στην Αθήνα, αλλά η καρδιά της ήταν πάντα εδώ στα Χανιά. Γιατί ένα από τα μεγαλύτερα μαθήματα που μας δίδαξε ήταν ότι οι άνθρωποι πρέπει να έχουν ρίζες, αλλιώς δεν αντέχουν και τους παρασέρνει ο πρώτος άνεμος. Να θυμούνται πάντοτε ποιοι είναι, από πού είναι, πού πατάνε και τι γυρεύουν», είπε από την πλευρά του ο Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος μάλιστα κάλεσε τη μητέρα του, Ντόρα, λέγοντάς της χαρακτηριστικά, «μάνα Ντόρα, έλα με φόρα», μιμούμενος την ατάκα που είχε πει η Πόπη Τσαπανίδου στον Αλέξη Τσίπρα.

 Συγκινημένη και η ίδια η Ντόρα Μπακογιάννη είπε ξεκινώντας την ομιλία της: «Στα τόσα χρόνια, ποτέ δεν με έχουν προλογίσει τα παιδιά μου, οπότε πρέπει να σας πω ότι μου έχει κοπεί και λίγο η ανάσα, γιατί, κακά τα ψέματα, είναι ό,τι πολυτιμότερο έχω».

Προσθήκη σχολίου

H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί.
Το "VimaPoliti.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες του έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του portal

Επικοινωνήστε μαζί μας στο vimapoliti@gmail.com ή απευθείας στην φόρμα επικοινωνίας

Please, enter your name
Please, enter your e-mail address Mail address is not not valid
Please, enter your message