Καρπενήσι:Κεραυνοί της Ν.E Σύριζα κατά της Δημοτικής Αρχής

24 Οκτ. 2018 / 10:29 24 Οκτ. 2018 / 10:54 (upd)

 Πιστή στο δόγμα του «φαίνεσθαι» η δημοτική αρχή  με προκλητικές σπατάλες και μικροεξυπηρετήσεις- Προκλητική στήριξη απο τα«δικά τους»ΜΜΕ

Σκληρή επίθεση εξαπολύει ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ  Ευρυτανίας  κατά της Δημοτικής Αρχής Καρπενησίου μιλώντας για προκλητικές σπατάλες και μικροεξυπηρετήσεις   εφαρμόζοντας το δόγμα του «φαίνεσθαι».

Το κείμενο αναφέρει τα εξής:

"Οι  δημοτικές αρχές εφαρμόζουν συνήθως το δόγμα του «φαίνεσθαι» με μοναδικό στόχο τη διαιώνιση της παρουσίας τους   με φωτεινές βεβαίως εξαιρέσεις  για να επιβεβαιώνεται ο κανόνας.  Ακολουθώντας την πεπατημένη, «τα έργα βιτρίνας»,  που θα τους απογειώσουν στα μάτια των δημοτών με την  αρωγή μέσων  ενημέρωσης που παρουσιάζουν το ασήμαντο, μεγαλειώδες! 

Το μοντέλο αυτό,   στηρίχθηκε σε μεγάλο βαθμό  από το  υφιστάμενο πλαίσιο λειτουργίας  των δήμων και  τον τρόπο εκλογής των οργάνων του. Έτσι αντιλαμβάνεται ο καθένας μας την λυσσαλέα αντίδραση  των δημοτικών αρχόντων στο λεγόμενο «Νόμο Σκουρλέτη» που καθιερώνει, μεταξύ πολλών άλλων, τα  αυτονόητα για μια δημοκρατία, η ψήφος των πολιτών να μετρά το ίδιο για όλους με την καθιέρωση της απλής αναλογικής, έτσι ώστε να εκφράζονται όλες οι τάσεις και οι απόψεις στα δημοτικά συμβούλια και να αποφεύγεται η δημιουργία «ελέω θεώ  δημάρχων» που ως νέοι Λουδοβίκοι  να θεωρούν ότι έχουν «δικαίωμα ζωής και θανάτου επί των υπηκόων».

Δυστυχώς  σε αυτό το πλαίσιο, κινήθηκε χωρίς αμφιβολία    η διοίκηση του δήμου Καρπενησίου   με τα μεγάλα λόγια και την προκλητική στήριξη των τοπικών και λοιπών μέσων μαζικής ενημέρωσης, Τα «δικά τους»  ΜΜΕ, που κάθε τόσο  τα πρωτοσέλιδα ή τα δελτία τους   παρουσιάζουν με μεγάλους τίτλους τον «πακτωλό»  των εκατομμυρίων που δήθεν εξασφαλίζουν  για λογαριασμό των συμπολιτών τους , λες και τα δίνουν από την τσέπη τους και όχι το ελληνικό δημόσιο  από το υστέρημα πολλές φορές των πολιτών.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, και όχι το μόνο, το μεγάλο όραμα ανάπλασης της πόλης του Καρπενησίου που από το 2011 αποτέλεσε την αιχμή του δόρατος της δημοτικής αρχής  με κύριο χαρακτηριστικό την προχειρότητα, την έλλειψη υποτυπώδους σχεδιασμού, τις κακοτεχνίες στις υποδομές με αποτέλεσμα κάθε τόσο να σπαταλούνται αρκετές  χιλιάδες ευρώ για συντηρήσεις. Ένα έργο που κατά γενική ομολογία όχι μόνο δεν έδωσε λύσεις αλλά πρόσθεσε και προβλήματα στην καθημερινότητα των δημοτών  και ιδιαίτερα στις επιχειρήσεις της πόλης με δραστηριότητες στον τουρισμό. 

Ο σκοπός όμως επετεύχθη.  Διαφήμιση, Βραβεία, Καριέρες στην τοπική αυτοδιοίκηση μαγική εικόνα για τους συντελεστές του.

Δυστυχώς η δημοτική αρχή πιστή στο δόγμα του «φαίνεσθαι» αναλώθηκε σε μικροεξυπηρετήσεις, (ή και μεγάλες άραγε?)  σε δημόσιες σχέσεις και  συχνά ταξίδια στο εξωτερικό των διοικούντων ενδεχομένως χωρίς σοβαρή αιτία, σε προκλητικές δημόσιες δηλώσεις περί εικονικής πραγματικότητας, σε περιττές σπατάλες και  ακριβές εκδηλώσεις χωρίς περιεχόμενο.

Για όλα  αυτά και πολλά άλλα, θα επανέλθουμε λεπτομερώς στον κατάλληλο χρόνο.Θα παραδεχθούμε όμως ότι  έχει να επιδείξει  θαυμαστό έργο σε αρκετούς τομείς:

  Αντιστάθηκε με πάθος σε οτιδήποτε έχει σχέση με  την  κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αντιστρέφοντας την πραγματικότητα και προσπαθώντας πάντα με δηλώσεις, συνήθως κινδυνολογικού περιεχομένου,  να δημιουργεί κλίμα αβεβαιότητας  και καταστροφολογίας  υποσκάπτοντας  ακόμη και  τη λειτουργία δημοσίων οργανισμών και δομών, προκαλώντας δικαιολογημένη ανησυχία στους συμπολίτες μας.

Φρόντιζε πάντα, ως μη όφειλε,  να  εξασφαλίζει ψηφίσματα από το ΔΣ, ταυτιζόμενη με το σύστημα των «αρίστων», όπως  ενάντια στο  Νόμο Σκουρλέτη, στην τοποθέτηση των διαθεσίμων του Δήμου κλπ.  Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκε και στη συνεδρίαση του ΔΣ της 22-10-2018 όπου έφερε   ψήφισμα, εναρμονιζόμενη στη γραμμή Πατούλη, για τα ακίνητα που υποτίθεται ότι παρέδωσε η κυβέρνηση  στο Ταμείο Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας. Για όσα ισχυρίζεται η πλειοψηφία έχουμε δώσει λεπτομερή απάντηση σε ερώτηση τοπικής εφημερίδας. Αντιλαμβανόμαστε ότι κρίνουν « εξ ιδίων τα αλλότρια». Άλλωστε  ήταν η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου που πούλησε μέχρι και το κτίριο της ΓΑΔΑ σε ιδιώτη. Φυσικά δεν απάντησε σε δικαιολογημένα ερωτήματα της αντιπολίτευσης απλά επέμεινε στην ψήφιση. Το παράδοξο είναι ότι παρά τις σωστές τοποθετήσεις τους  οι  σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας ψήφισαν ναι. Με τη μόνη ως συνήθως φωτεινή εξαίρεση τον Δημοτικό Σύμβουλο Γιώργο Σώκο.             

Θα ήταν άδικο να μην επιβραβευθεί και να ενταχθεί στο κλαμπ «των  αρίστων» του κ.Μητσοτάκη.

Προσθήκη σχολίου

H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί.
Το "VimaPoliti.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες του έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του portal

Επικοινωνήστε μαζί μας στο vimapoliti@gmail.com ή απευθείας στην φόρμα επικοινωνίας

Please, enter your name
Please, enter your e-mail address Mail address is not not valid
Please, enter your message