Στη Βουλή των Εφήβων από το Λύκειο Καρπενησίου

26 Μαϊ. 2017 / 05:59 26 Μαϊ. 2017 / 08:08 (upd)

Βουλή των Εφήβων: Με μια μαθήτρια συμμετέχει η Ευρυτανία στις εργασίες της

Η μαθήτρια του Γενικού Λυκείου Καρπενησίου Ευελπιδα Παπαδοπούλου , επιλέχθηκε ως έφηβη βουλευτής που θα εκπροσωπήσει τη μαθητική κοινότητα της Ευρυτανίας , παίρνοντας μέρος στις τετραήμερες εργασίες της Συνόδου της “Βουλής των Εφήβων”.Αναπληρωματική επιλέχθηκε η μαθήτρια απο τις Λυκειακές τάξεις Φουρνά Ηλιάνα-Μαρία Οικονόμου.

Στην κλήρωση συμμετείχαν συνολικά τρία σχολεία με 37 μαθητές-τριες ( A' Λυκείου: 25, Β' Λυκείου: 12 ) ενω για την αναπληρωματική συμμετείχαν 4 ( A' Λυκείου: 2, Β' Λυκείου: 2 )

 Πραγματοποιήθηκε η ηλεκτρονική κλήρωση για την ανάδειξη των «εφήβων βουλευτών».

  Η διαδικασία συμμετοχής των μαθητών Α´ και Β´ Λυκείου των σχολείων της Ελλάδας, της Κύπρου, των ελληνικών σχολείων του απόδημου ελληνισμού, καθώς και των ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ στις δραστηριότητες για την ανάδειξη των «εφήβων βουλευτών» της ΚΒ´ Συνόδου του προγράμματος ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 30 Απριλίου 2017. 

 Συνολικά έλαβαν μέρος στο πρόγραμμα 21.682 μαθητές (9.448 αγόρια και 12.234 κορίτσια) από 969 σχολεία (898 σχολεία από την Ελλάδα, 58 από την Κύπρο, 13 ελληνικά σχολεία του εξωτερικού). Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να εκφραστούν ελεύθερα, να παίξουν, να ερευνήσουν, να δημιουργήσουν μέσω ειδικών διαδικτυακών εφαρμογών. Οι πιο ενδιαφέρουσες συμμετοχές των μαθητών ενδέχεται να αναρτηθούν σε ειδικό χώρο στην ιστοσελίδα του προγράμματος www.efivoi.gr (αναλυτικές πληροφορίες για τον τρόπο διεξαγωγής του προγράμματος είναι διαθέσιμες στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.efivoi.gr).

 Οι εργασίες της ΚΒ´ Συνόδου της «Βουλής των Εφήβων» θα πραγματοποιηθούν, όπως κάθε χρόνο, στην Αθήνα, από τις 6 έως τις 10 Ιουλίου 2017.

 Επίκεντρο του προβληματισμού εφέτος είναι ο ενεργός πολίτης, που ζει και δραστηριοποιείται µε βάση τις θεμελιώδεις δημοκρατικές αρχές και αξίες, παρεμβαίνοντας δημιουργικά για να βελτιώσει την κοινωνία στην οποία ζει. Στόχος είναι οι εργασίες της Συνόδου να αποτελέσουν για τους μαθητές μια ανοικτή πλατφόρμα προβληματισμού, ανάδειξης καλών πρακτικών, ανταλλαγής εμπειριών συμμετοχής σε συλλογικές δράσεις, μέσα και έξω από το σχολείο, αλλά και κατάθεσης νέων ιδεών και προτάσεων προς αυτή την κατεύθυνση και να ενθαρρύνουν και άλλους εφήβους να εκφράζονται, να συμμετέχουν, να παρεμβαίνουν στα κοινά.

  

Προσθήκη σχολίου

H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί.
Το "VimaPoliti.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες του έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του portal

Επικοινωνήστε μαζί μας στο vimapoliti@gmail.com ή απευθείας στην φόρμα επικοινωνίας

Please, enter your name
Please, enter your e-mail address Mail address is not not valid
Please, enter your message