Στο πλευρό της τοπικής κοινωνίας ενάντια στην εγκατάσταση μονάδων βιορευστών ο Σάκης Τορουνίδης

24 Ιουν. 2019 / 11:41 24 Ιουν. 2019 / 11:45 (upd)

Στη Λαϊκή συνέλευση της επιτροπής αγώνα ενάντια στην εγκατάσταση παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος από καύση βιορευστών, παρέστη ο Υποψήφιος Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ -ΠΑΣΟΚ Σάκης Τορουνίδης .

Υπενθυμίζεται ότι στο Δήμο Ξηρομέρου έχει εγκριθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, με ευθύνη της κυβέρνησης, άδεια εγκατάστασης για τρεις μονάδες παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος από καύση βίο ρευστών.

Ο υποψήφιος Βουλευτής δήλωσε ανήσυχος  για την τροπή που έχει πάρει το θέμα αφού, όπως είπε, με βάση και την ενημέρωση που είχε από την επιτροπή αγώνα, οι μονάδες αυτές θα καίνε απόβλητα ανεξέλεγκτα βιορευστά άγνωστης προέλευσης και σύνθεσης -κυρίως εισαγόμενα- και πρόκειται να πλήξουν την περιοχή, ως εξαιρετικά ρυπογόνες .

Επίσης, ο κ. Τορουνιδης εξέθεσε τους προβληματισμούς του που αφορούν στο γεγονός ότι η συγκεκριμένη περιοχή είναι αμιγώς γεωργική και θα πληγεί καίρια από την καύση βιορευστών και ότι οι επιδιωκόμενες εγκαταστάσεις θα βρίσκονται δίπλα σε προστατευόμενες περιοχές Natura, όπως η λίμνη Οζερός και το βελανιδοδάσος Ξηρομέρου.

Αποτέλεσμα εικόνας για Βιορευστά στις Φυτείες τορουνιδης

 

Προσθήκη σχολίου

H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί.
Το "VimaPoliti.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες του έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του portal

Επικοινωνήστε μαζί μας στο vimapoliti@gmail.com ή απευθείας στην φόρμα επικοινωνίας

Please, enter your name
Please, enter your e-mail address Mail address is not not valid
Please, enter your message