Καρπενήσι:"Εμφύλιος" στην Αντιπολίτευση-Αιχμές και αλληλοκαρφώματα μετά την διάσπαση

05 Οκτ. 2022 / 11:14 06 Οκτ. 2022 / 01:52 (upd)

Εμφύλιος ..ξέσπασε μεταξύ των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης στο δήμο Καρπενησίου που τα τελευταία εικοσιτετράωρα επιδίδονται σε αλληλοκαρφώματα και αιχμές .

Μετά την σκληρή ανακοίνωση της παράταξης «Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία»που δήλωνε ότι αποχωρεί απο την συνεργασία με την παράταξη Λερογιάννη κάνοντας λόγο για δημοτική αρχή και Αντιπολίτευση ανίκανη και κατώτερη των περιστάσεων και των προσδοκιών των δημοτών,ήρθε η απάντηση της "Aλλαγης Πορείας" μου κάνει λόγο για  "κατάφορη αδικία" και "αλάθητους παρατηρητές".

 Στην αντεπίθεση

Η απάντηση της παράταξης Λερογιάννη στα όσα αναφέρει η παράταξη «Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία»..

"Όταν το «εγώ» προέχει του «εμείς»

Την προηγούμενη Τετάρτη, διαβάζοντας τον τοπικό Τύπο, τα μέλη του συνδυασμού μας δοκίμασαν κατάπληξη, όταν είδαν να φιγουράρει στα πρωτοσέλιδα η επιστολή της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας».

Είναι γεγονός, ότι στις προηγούμενες εκλογές, ο συνδυασμός μας κατάφερε κάτι που δεν έχει επαναληφθεί πολλές φορές. Κατάφερε την συνένωση σχεδόν όλων των δυνάμεων, με σκοπό την ανατροπή της παρούσας δημοτικής αρχής. Οι συνδημότες μας, με την ψήφο τους, μας έδωσαν την θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με ένα ομολογουμένως τιμητικό αποτέλεσμα στηριζόμενοι στην προσπάθεια που καταβάλλαμε, εκλέγοντας 12 δημοτικούς συμβούλους στο σύνολο των 27.

Φυσικά, δεν χρειάζεται να αναφέρουμε ότι ένα τέτοιο εγχείρημα κρύβει παγίδες, δημιουργεί επιφυλάξεις και φέρνει στο προσκήνιο παλαιότερους διαξιφισμούς και αντιθέσεις. Πάραυτα, η προσήλωση στον κοινό μας στόχο, έβαλε κάθε καχυποψία και αντιπαλότητα στην άκρη.

Η επιστολή της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας» όμως έρχεται να επαναφέρει στο προσκήνιο όλα αυτά που θα έπρεπε να είχαν περάσει (δυστυχώς, όχι για όλους) στη λήθη.

Πληροφορηθήκαμε ότι η προσπάθειά μας ως αντιπολίτευση απογοήτευσε, ήταν χαλαρή και πρόχειρη. Επίσης, υπήρξε κατώτερη των περιστάσεων και τέλος αποδείχθηκε ανίκανη να κεφαλαιοποιήσει την δυναμική που απέκτησε στις εκλογές.

Οι ισχυρισμοί αυτοί, ιδιαίτερα από τους υπογράφοντες, αποτελούν για εμάς κατάφορη αδικία απέναντι στη στάση μας και τις προσπάθειές μας να αναδείξουμε και να επιλύσουμε με σοβαρότητα, ρεαλισμό και ανιδιοτέλεια τα προβλήματα του τόπου μας. Επίσης, αποτελεί μομφή και για την ίδια την «ομάδα» σας, αφού οι δημότες τίμησαν ένα μέλος της με την εκλογή του ως δημοτικό σύμβουλο.

Επειδή η συγκεκριμένοι επιστολή, έθεσε πολλά ζητήματα εξαπολύοντας τα βέλη της προς πάσα κατεύθυνση ως άλλος αλάθητος Πάπας, οφείλουμε να αποκαταστήσουμε την τάξη και να μιλήσουμε με ειλικρίνεια και σεβασμό απέναντι στον κόσμο που μας στήριξε και εξακολουθεί να μας στηρίζει.

Απαντούμε λοιπόν:

• Ας δεχτούμε ότι η στάση μας δεν ικανοποιούσε τους «αλάθητους παρατηρητές» της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας». Παρόλαυτά, ουδέποτε μας προτάθηκε κάποιο θέμα προς το δημοτικό συμβούλιο. Ούτε καν από το εκλεγμένο μέλος της «ομάδας» τους. Και αν τολμήσουν να ισχυριστούν το ίδιο, θα διαψευστούν από τον ίδιο τον Κύριο Μπουλάκο. Οπότε, όποιος χαρακτηρισμός προς την αντιπολίτευση, χαρακτηρίζει πρώτα τους ιδίους.

• Έγινε αναφορά για «μόνιμη σχεδόν απουσία τριών» δημοτικών συμβούλων από τις συνεδριάσεις. (Ένα θέμα που είναι καθαρά στις αρμοδιότητες της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και όχι των δημοτικών συμβούλων». Είναι εύκολο να αντιληφθεί κάποιος ότι δεν θα ασχολούσασταν με το ζήτημα των απουσιών αν με την παραίτηση κάποιου συμβούλου δεν θα επωφελούνταν ο Μπομποτσιάρης Κωνσταντίνος, ως πρώτος επιλαχών.

Συνεπώς, τι αποδεικνύεται από αυτές σας τις δηλώσεις;

1. Ότι η κριτική σας, είναι πάντοτε προς όλες τις κατευθύνσεις χωρίς ίχνος αυτοκριτικής. Για εσάς τα πεπραγμένα κι ο τρόπος σκέψης σας είναι αγγελικά πλασμένα, σε σημείο που να αυτοχαρακτηρίζεστε ως «άριστοι». Σίγουρα έχουν γίνει λάθη, αλλά λάθος δεν κάνει μόνο αυτός που δεν κάνει τίποτα. Εμείς εντοπίζουμε τα λάθη μας, δεν στοχοποιούμε ανθρώπους και συμπεριφορές και προσπαθούμε να τα διορθώσουμε λειτουργώντας ομαδικά.

2. Οι συνεργασίες απαιτούν αμοιβαίες υποχωρήσεις και υπερβάσεις. Με μοναδικό σκοπό την επίτευξη ενός οράματος, ενός στόχου. Αντί αυτού εσείς τι πράξατε;

Προτιμήσατε την διάσωση της δικής σας κλειστής ομάδας, αδιαφορώντας για τους στόχους και προδίδοντας το όραμα που όλοι μαζί είχαμε θέσει. Δεν διστάσατε να παρασύρετε σε αυτό σας το ατόπημα ούτε τον κύριο Μπουλάκο, που χαίρει σεβασμού και αναγνώρισης από σχεδόν το σύνολο του Δήμου μας αλλά και σύσσωμου των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου. Με απώτερο σκοπό να αποχωρήσει από μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου, αποδυναμώνοντας τον συνδυασμό μας, για να ικανοποιηθούν οι πολιτικές φιλοδοξίες συγκεκριμένου υποψηφίου που οι ψηφοφόροι επέλεξαν να μην εκλέξουν.

Κλείνοντας, να εκφράσουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για τον άσχημο τρόπο και το ύποπτο χρονικό σημείο που δημοσιοποιήθηκε αυτή η επιστολή. Δεν μπορούμε παρά να την δεχτούμε αλλά όχι και να υιοθετήσουμε αυτά που αναφέρει. Το πιο στενάχωρο όλων είναι ότι προσπαθεί να παύσει με βίαιο τρόπο την εξαιρετική συνεργασία μας με τον κύριο Μπουλάκο.

 Αιχμηρή απάντηση Μπομποτσιάρη

Την δική του απάντηση στα όσα του καταλογίζει στην επιστολή του ο Δημήτρης Λερογιάννης ,δινει ο 1ος επιλαχών του ψηφοδελτίου της ΠΟΡΕΙΑΣ ΑΛΛΑΓΗΣ για το δημοτικό συμβούλιο του Καρπενήσιου Ντίνος Μπομποτσιάρης.

 "Οι πολίτες ξέρουν την αλήθεια!

Διάβασα την απάντηση της «ΑΛΛΑΓΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ» στην ανακοίνωση της «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ», της δημοτικής παράταξής μας που δραστηριοποιείται στα δημοτικά και πολιτικά δρώμενα της πόλης και του νομού τα τελευταία 30 περίπου χρόνια.

Η ανακοίνωση της «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ» με προσεκτικό τρόπο εξέφρασε την αγωνία για την πορεία της πόλης και του δήμου, χωρίς προσωπικές βολές αλλά με ευθύτητα και υπευθυνότητα. Δυστυχώς η απάντηση της δημοτικής ομάδας της «ΑΛΛΑΓΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ», επιθετική, ιντριγκώδης και γκαιμπελική αναδεικνύει ύφος και νοοτροπία που βρίσκεται πολύ μακριά από κάθε έννοια συνεργασίας και συλλογικότητας, αποκαλύπτοντας τις πραγματικές προθέσεις.

Τη στιγμή που η ανεπαρκής Δημοτική αρχή δεν μπορεί να ανακόψει την κατάρρευση της πόλης και των χωριών η αντιπολίτευση δεν είναι ικανή να ορθώσει ανάστημα και να ενεργοποιήσει το εναπομείναν δυναμικό του δήμου. Επειδή στην ανακοίνωση-απάντηση της «ΑΛΛΑΓΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ» αναφέρθηκε το όνομά μου δηλώνω ότι δεν επιθυμώ να συνεισφέρω σε μια αντιπαράθεση χωρίς ουσία και περιεχόμενο προς χάρη εντυπωσιασμού. Οι κάτοικοι του Καρπενησίου που βιώνουν την υποβάθμιση στην ποιότητα ζωής τους, που βλέπουν τις περιουσίες τους να υποβαθμίζονται, που κλείνουν τα καταστήματά τους ή τα κρατούν ανοιχτά με κόπο και «αίμα», η νεολαία που φεύγει μαζικά, όλοι μας γνωρίζουμε την αλήθεια που σε μεγάλο βαθμό εκφράζεται στην ανακοίνωση της «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ».

 

Προσθήκη σχολίου

H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί.
Το "VimaPoliti.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες του έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του portal

Επικοινωνήστε μαζί μας στο vimapoliti@gmail.com ή απευθείας στην φόρμα επικοινωνίας

Please, enter your name
Please, enter your e-mail address Mail address is not not valid
Please, enter your message