Eπιστολή προς τον δήμαρχο Αγράφων κ.Θεόδωρο Μπαμπαλή απέστειλε η Κίνηση Πολιτών Πρασιάς Ευρυτανίας (ΚΙ.ΠΟ.Π.Ε) με την οποία εκφράζουν την αγωνία τους για τον κίνδυνο που διατρέχει το εκκλησάκι της Παναγίας Λουρισιώτισσας στο Βασιλέσι .
Δείτε τι αναφέρουν:
"Κύριε Δήμαρχε.
H Παναγία η Λουρισιώτισσα(Λουρίς) στο Βασιλέσι στέκει απόμερα,απόμακρα και μοναχικά ..φωλιασμένη στην λαγκαδιά του ποταμού Πρασιώτη στον συνοικισμό Βασιλέσι της Πρασιάς.Δυστυχώς ο δύσκολος χειμώνας και η ορμή του ποταμού φέτος έφερε τόνους πέτρας και λάσπες στο κατώφλι της δημιουργώντας πολλές ζημιές στον χώρο κάτω απο το εκκλησάκι(πανηγύρι) ,στον δρόμο που οδηγεί σε αυτό ,στο τοίχο κ.α.
Στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας με τους δημότες ,σας ζητούμε να στείλετε άμεσα μηχανημα ,τύπου φορτωτής(λόγω των δεκάδων τόνων πέτρας) ,ώστε να να φτιαχτεί η ροή του ποταμού που πλέον μπαίνει στο χωρο της εκκλησίας και αναχώματα.Επίσης να καθαριστει ο δρόμος προς αυτήν και οι πεζούλες για να προστατευθεί η εκκλησία πριν να είναι πολύ αργά για την "δική μας φτωχή Παναγία".