Σφοδρή κριτική Λερογιάννη προς την δημοτική αρχή Καρπενησίου

04 Φεβ. 2021 / 12:20 04 Φεβ. 2021 / 12:37 (upd)

«Κατηγορώ» σε υψηλούς τόνους από την αντιπολίτευση

Ανεβάζει τους τόνους της αντιπολίτευσης ,με την έλευση του νέου έτους , η ομάδα Λερογιάννη ,ασκώντας σκληρή κριτική προς την δημοτική αρχή Καρπενησίου και προσωπικά στο δήμαρχο Νίκο Σουλιώτη.

Μερικά απο τα τελευταία θέματα που μπήκαν στο κάδρο της αυστηρής κριτικής απο την Αντιπολίτευση είναι μεταξύ άλλων ο στολισμός της Πλατείας στις γιορτές,το ετήσιο σχέδιο τουριστικής προβολής για το έτος 2021     ,οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες και η πλατφόρμα καταγραφής προβλημάτων και απαλλαγής δημοτικών τελών,τα τεχνικά έργα  αλλα και το ξήλωμα των παιδικών χαρών με τις νέες πιστοποιήσεις.

Δείτε τις εισηγήσεις της Αντιπολίτευσης σε συγκεκριμένα θέματα κατα την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καρπενησίου:

ΘΕΜΑ 2.«Συγχώνευση ΚΕΠ ΔΕ Καρπενησίου»

Στην εισήγηση του θέματος, η υφιστάμενη δημοτική Αρχή πρότεινε τον τερματισμό της λειτουργείας του ΚΕΠ το οποίο στεγάζεται στο Νέο Δημαρχείο με αποτέλεσμα τη συγχώνευση του με το ΚΕΠ του Παλαιού Δημαρχείου.

Οι κύριοι λόγοι για τους οποίους προτείνεται η συγχώνευση των δύο ΚΕΠ είναι οι εξής:

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΟΤΕΡΗΣ ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ – ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΠΟΡΩΝ – ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.(Απομακρυσμένο σημείο από το κέντρο της πόλης, πολίτες οι οποίοι δεν γνωρίζουν ότι στο ισόγειο του Νέου Δημαρχείου λειτουργεί ΚΕΠ).

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ.(Οι υπάλληλοι τρομοκρατούνται πολλές φορές από περιθωριακούς και προβληματικούς πολίτες τις βραδινές ώρες).

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΑΡΤΙΑΣ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΕΠ.(Η στελέχωση σημαίνει αυτόματα αυξημένη απόδοση ποσοτικά και ποιοτικά).

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ.(Να αποφεύγεται η πολύωρη αναμονή των πολιτών για μια μόνο ερώτηση ή πληροφορία ή ενημέρωση για τις διοικητικές διαδικασίες).

Η Δημοτική μας ομάδα αποφάνθηκε αρνητικά στο συγκεκριμένο θέμα τονίζοντας τα εξής:

1ον Κατά πλειοψηφία οι πολίτες του Προφήτη Ηλία (Ξηριάς) εξυπηρετούνταν από το ΚΕΠ του Νέου Δημαρχείου. Εάν εσείς θεωρείται ότι μετά από σχεδόν 10 χρόνια λειτουργίας του ΚΕΠ στον Προφήτη Ηλία οι δημότες δεν γνωρίζουν την ύπαρξή του, η ευθύνη βαραίνει ξεκάθαρα την δημοτική Αρχή και μόνο!

2ον Όσον αφορά τα  συχνά περιστατικά τρομοκρατίας των υπαλλήλων του ΚΕΠ από τους (περιθωριακούς και προβληματικούς πολίτες), θα θέλαμε να μας ενημερώσετε τι ακριβώς έχει συμβεί και ποιες ενέργειες κάνατε ώστε να διαφυλάξετε την ασφάλεια των υπαλλήλων! Δηλαδή κάθε φορά που θα συμβαίνουν παρόμοια περιστατικά θα κλείνουμε από μία υπηρεσία;

3ον Τη δικαιολογία ότι διοχετεύοντας τον εξυπηρετούμενο πληθυσμό 2 υπηρεσιών σε μία θα είχε σαν αποτέλεσμα την μείωση του χρόνου αναμονής, μόνο εσείς θα μπορούσατε να την φανταστείτε!! Διερωτόμαστε, ζητήθηκε η γνώμη των υπαλλήλων ή τουλάχιστον του προϊσταμένου του τμήματος για την πρωτοβουλία αυτή;

Δυστυχώς, η κίνηση συγχώνευσης των ΚΕΠ αποδεικνύει για άλλη μια φορά, επί θητείας σας, τη συνεχιζόμενη συρρίκνωση του δήμου εκτός από πληθυσμιακά και από άποψη παροχής υπηρεσιών!

ΘΕΜΑ 13.«Παραχώρηση οχήματος για τις ανάγκες τις Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Ευρυτανίας»

Ο Δήμος Καρπενησίου εισηγήθηκε την παραχώρηση του με αριθ. κυκλοφορίας ΚΗΥ 9356 ημιφορτηγού στην ΠΕ Ευρυτανίας η οποία διαθέτει χειριστές. Το ανωτέρω όχημα είναι τοποθετημένο στην Τ.Κ. Αγίας Τριάδας για την εξυπηρέτηση της Δημοτικής Ενότητας Κτημενίων. Ο υπάλληλος που το οδηγούσε συνταξιοδοτήθηκε στις 31/12/2020 και δεν υπάρχει άλλος υπάλληλος στην Δ.Ε. Κτημενίων για το οδηγήσει.

 Η Δημοτική μας ομάδα αποφάνθηκε θετικά στο συγκεκριμένο θέμα με την επιφύλαξη, ότι μετά τη λήξη της παραχώρησης (30/4/2021), το όχημα να επιστραφεί στην δημοτική ενότητα Κτημενίων όπου και ανήκει. Πρότασή μας είναι ο δήμος να καλύψει την θέση του υπαλλήλου που συνταξιοδοτήθηκε με νέο υπάλληλο, που θα αναλάβει πλήρως τα καθήκοντά του.

ΘΕΜΑ 15«ΑΓΟΡΑ ΔΥΟ (2) ΑΚΙΝΗΤΩΝ (ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΑ) ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΔΑΦΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΙΚΡΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ»

Ο Δήμος Καρπενησίου στην εισήγηση του τόνισε την μοναδικότητα των δυο ακινήτων για την χωροθέτηση και την εγκατάσταση συστήματος Επεξεργασίας Λυμάτων των Ε.Ε.Λ. το οποίο είναι αναγκαίο για την ολοκλήρωση της ένταξης του έργου «Αποχέτευση και επεξεργασία λυμάτων Ποταμιάς»

Η Δημοτική μας ομάδα αποφάνθηκε θετικά, προτείνοντας και τονίζοντας τα εξής:

Η συγκεκριμένη αγορά στην Κοινότητα Μικρού Χωριού, και όχι Μεγάλου Χωριού, αφορά στην κατασκευή του έργου μεγάλης περιβαλλοντικής και όχι μόνο σημασίας, του βιολογικού καθαρισμού Ποταμιάς.

Η αναζήτηση θέσης για το συγκεκριμένο έργο ξεκίνησε περίπου πριν από ένα χρόνο με τη μορφή κατεπείγοντος. Λόγω διαφωνίας της έκθεσης εκτίμησης της Υπηρεσίας και της πρότασης του δημάρχου, ορίστηκε από τον ίδιο το δήμαρχο ειδική δια παραταξιακή επιτροπή διερεύνησης, από την οποία ουδέποτε ζητήθηκε η γνώμη της.

Την υπόθεση ανέλαβε προσωπικά ο δήμαρχος. Ένα χρόνο μετά και λίγο πριν χάσουμε οριστικά την χρηματοδότηση του έργου καλούμαστε να ψηφίσουμε το συγκεκριμένο ποσό, αισθητά μειωμένο σε σχέση με την αρχική εισήγηση.

Ακόμα κ έτσι η θέση μας είναι θετική, αλλά για να διαφυλάξουμε τα συμφέροντα του δήμου, των ιδιοκτητών ακινήτων και επιχειρηματιών στην συγκεκριμένη θέση, είναι αναγκαίο να λάβουμε υπόψη τα κάτωθι:

1. Να υπάρχει κατατεθειμένη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

2. Σύμφωνα με την μελέτη αυτή να αποσαφηνιστεί αν απαιτείται τροποποίηση των όρων δόμησης της περιοχής πέριξ του βιολογικού καθαρισμού, ώστε να μην ζημιώσουμε τους ιδιοκτήτες ακινήτων και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

3. Να υπάρχει προσύμφωνο αγοράς με τους ιδιοκτήτες των ακινήτων για τα οποία ενδιαφέρεται ο δήμος, ώστε να μην αφήσουμε μετέωρη την χρηματοδότηση ενός τόσο σημαντικού έργου.

Προσθήκη σχολίου

H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί.
Το "VimaPoliti.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες του έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του portal

Επικοινωνήστε μαζί μας στο vimapoliti@gmail.com ή απευθείας στην φόρμα επικοινωνίας

Please, enter your name
Please, enter your e-mail address Mail address is not not valid
Please, enter your message