Μεταναστευτικό:Ολονύχτιες διαμαρτυρίες στο Καρπενήσι -Αιφνιδιασμός ή τετελεσμένο

24 Απρ. 2020 / 01:28 24 Απρ. 2020 / 02:13 (upd)

Όπως πρώτοι σας ενημερώσαμε (εδω) αναστάτωση έχει προκληθεί τις τελευταίες ημέρες στο Καρπενήσι, από τις πληροφορίες περί έλευσης μεταναστών σε διάφορα καταλύματα της πόλης.

Δεκάδες Καρπενησιώτες χθες το βράδυ έκλεισαν την είσοδο της σήραγγας Τυμφρηστού για να αποτρέψουν την πιθανή έλευση μεταναστών .

Ζητούν παρέμβαση του πρωθυπουργού

Λίγο μετά στην Αντιπεριφέρεια πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με την συμμετοχή του Βουλευτή Ευρυτανίας Κώστα Κοντογεώργου, του Αντιπεριφερειάρχη Αριστείδη Τασιού, του Δημάρχου Καρπενησίου Νικολάου Σουλιώτη και του Δημάρχου Αγράφων Αλέξη Καρδαμπίκη σε τηλεδιάσκεψη με θέμα τις πληροφορίες για αιφνιδιαστική εγκατάσταση μεταναστών στην Ευρυτανία.

Ομόφωνα αποφασίστηκε ότι ..."καμία αιφνιδιαστική ενέργεια εγκατάστασης μεταναστών δεν είναι αποδεκτή και μας βρίσκει εντελώς αντίθετους. Γι' αυτό αποστείλαμε επιστολή στον Πρωθυπουργό και στους αρμόδιους Υπουργούς και έχουμε εμπιστοσύνη ότι θα λάβει τις σωστές αποφάσεις για τον τόπο μας.Είμαστε σε επαγρύπνηση και συνεχίζουμε τη προσπάθεια, καλώντας τους δημότες να λειτουργήσουν με σύνεση και υπευθυνότητα τηρώντας τα μέτρα προστασίας για την πανδημία"...

 Η επιστολή

Διαβάστε παρακάτω την επιστολή που εστάλει προς τον προωθυπουργό και την υπογράφουν οι Κοντογεώργος,Σουλιώτης & Καρδαμπίκης εκτός του Τασιού:

"Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ,Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά,

Τις τελευταίες δύο μέρες, η τοπική Κοινωνία της Ευρυτανίας βρίσκεται σε πλήρη αναστάτωση μετά από πληροφορίες ότι το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου σχεδιάζει την μεταφορά λαθρομεταναστών, εν κρυπτώ και αιφνιδιαστικά σε δύο ξενοδοχεία στο Καρπενήσι (εντός της πόλης).Πέραν του γεγονότος ότι δεν τηρήθηκε η εντολή σας για ενημέρωση των τοπικών αρχών, η συγκεκριμένη απόφαση στερείται κάθε λογικής και είναι επικίνδυνη και άκαιρη για τη περιοχή μας.

Είναι γνωστό σε όλους ότι ο Νομός Ευρυτανίας είναι ένας εκ των δύο Νομών χωρίς κανένα κρούσμα κορωνοϊού, μετά από μεγάλη προσπάθεια του συνόλου των συμπολιτών μας, οι οποίοι τήρησαν με θρησκευτική ευλάβεια τα εύστοχα και έγκαιρα μέτρα της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της επιδημίας.

Η Ευρυτανία και οι Ευρυτάνες δεν απουσίαζαν ποτέ από τους Εθνικούς Αγώνες και την αντιμετώπιση των προβλημάτων της πατρίδας μας, υπό τις κρατούσες συνθήκες όμως το πρόβλημα υπερβαίνει την φέρουσα ικανότητα της και είναι αδιανόητο για το σύνολο των πολιτών.Επίσης η τοπική οικονομία βασίζεται αποκλειστικά και μόνο στον τουρισμό και στις ειδικές μορφές του. Η πιθανή μεταφορά λαθρομεταναστών θα πλήξει καθοριστικά την μοναδική ελπίδα για ανάκαμψη του αθλητικού τουρισμού το επερχόμενο καλοκαίρι και όχι μόνο.

Συνεκτιμώντας τις τοπικές συνθήκες στην αγορά εργασίας (70% ανεργία) και την φέρουσα ικανότητα των μονάδων υγείας του ΕΣΥ, η πιθανή μεταφορά λαθρομεταναστών θα δώσει οριστικό χτύπημα στην οικονομία της περιοχής και την κοινωνία.Επιπροσθέτως είναι απίστευτο και απαράδεκτο για το συμφέρον δυο ξενοδόχων να απαξιώνεται όλος ο Νομός και το τουριστικό προϊόν του.Παρακαλούμε για την άμεση παρέμβαση σας και την αποτροπή μιας τέτοιας εξέλιξης.

Κλείνοντας σας γνωρίζουμε ότι είναι τόσο μικρός ο αριθμός που αναλογικά αντιστοιχεί στην περιοχή μας που αντί να λύσει το πρόβλημα θα δημιουργήσει περισσότερα.Παραμένουμε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε συμπληρωματική πληροφορία.

Aιφνιδιασμός ή τετελεσμένο

Ωστόσο ερωτήματα προκαλεί ο χρόνος αντίδρασης των τοπικών αρχόντων ,όταν εδώ και μέρες ..βράζει η τοπική κοινωνία από τις φήμες περί έλευσης μεταναστών αυτές τις μέρες στο Καρπενήσι και εν τούτοις η πραγματική αντίδραση ως δήθεν "αιφνιδιασμός" ήρθε μετά την δημοσιοποίηση του θέματος απο το VimaPoliti.gr και τα άρθρα που ακολούθησαν απο τις τοπικές εφημερίδες.

Άραγε έπρεπε να δημοσιοποιηθεί το θέμα για να δηλώσουν όλοι έκπληκτοι και εφνιαδιασμένοι ή όπως σχολιάζουν πολλοί Ευρυτάνες στα κοινωνικά δίκτυα .."οι τοπικοί άρχοντες γνώριζαν αλλά σιωπούσαν"!!Άραγε δεν γνώριζαν ότι το ξενοδοχείο στο Καρπενήσι ήταν πλέον έτοιμο μετα και τις απαραίτητες εργασίες?Γνώριζαν αλλά άργησαν να αντιδράσουν?Έτσι διαχειρίζονται το μεταναστευτικό οι τοπικοί ..κυβερνώντες...εν κρυπτώ?

Σε όλα αυτά τα ερωτήματα που αιωρούνται πρέπει να δοθούν σαφείς απαντήσεις 

Προσθήκη σχολίου

H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί.
Το "VimaPoliti.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες του έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του portal

Επικοινωνήστε μαζί μας στο vimapoliti@gmail.com ή απευθείας στην φόρμα επικοινωνίας

Please, enter your name
Please, enter your e-mail address Mail address is not not valid
Please, enter your message