Καρπενήσι:Με ισχνή πλειοψηφία πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου η Γεωργία Γκαρίλα

10 Σεπ. 2019 / 01:08 10 Σεπ. 2019 / 01:48 (upd)

Σχεδόν ομόφωνα Αντιπρόεδρος ο Σπύρος Μπουλάκος και Γραμματέας του ΔΣ ο Γιάννης Πέτρου 

Η απαιτούμενη πλειοψηφία για την εκλογή του προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου ,επιτεύχθηκε για την ομάδα του δημάρχου ,ωστόσο όπως φαίνεται απ’ το αποτέλεσμα της εκλογής της Προέδρου του Σώματος Γεωργίας Γκαρίλα ,η οποία εκλέχτηκε με 15 ψήφους μόνο, καθόλου εύκολη θα είναι η συνέχεια για τη νέα θητεία Σουλιώτη, αφού σύσσωμη η μειοψηφία έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις της.

Βέβαια τούτο δεν σημαίνει τίποτα, αφού οι αλλαγές που έγιναν στον νόμο όχι μόνο εξασφαλίζουν την κυβερνησιμότητα στους δήμους, αλλά δημιουργούν και πανίσχυρους Δημάρχους – Περιφερειάρχες, που μπορούν να ασκήσουν την εξουσία τους ουσιαστικά ως απόλυτοι μονάρχες.

Παρόλα τούτα ο δήμαρχος θα πρέπει να προσέξει πολύ ώστε να μην προκαλέσει το δημόσιο αίσθημα με αποφάσεις που δεν θα είναι αποδεκτές απ’ την μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών, κυρίως στα  έργα υποδομής κι εδώ θα φανεί η ικανότητα του δημάρχου-ηγέτη να μπορέσει να πείσει την πλειοψηφία του κόσμου για την αναγκαιότητα, αλλά και το σεβασμό κάθε έργου στον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Επίσης η μειοψηφία θα πρέπει ν’ αποδεικνύει κάθε φορά ότι οι αντιρρήσεις που προβάλει είναι προς όφελος της κοινωνίας και να καταθέτει τεκμηριωμένες προς τούτο προτάσεις. Έτσι μόνο θα πάει μπροστά κάθε τοπική κοινωνία, που είναι και το ζητούμενο.

Ως προς την διαδικασία από την παράταξη του Δημάρχου προτάθηκε για τη θέση του προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου η δημοτική σύμβουλος κ. Γκαρίλα Γεωργία. Από την παράταξη της Αντιπολίτευσης προτάθηκε για τη θέση του αντιπροέδρου ο δημοτικός σύμβουλος κ. Σπυρίδων Μπουλάκος.

Από το σώμα προτάθηκε για τη θέση του Γραμματέα ο κ. Πέτρου Ιωάννης του Χριστοφόρου δημοτικός σύμβουλος εκλεγμένος από την παράταξη του Δημάρχου ενώ μετά ακολούθησε η διαδικασία της μυστικής ψηφοφορίας.

Για το αξίωμα του προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου η υποψήφια κ. Γκαρίλα Γεωργία του Ιωάννη συγκέντρωσε (15) ψήφους, (10 )λευκά, (1 )άκυρο ψηφοδέλτιο. Για το αξίωμα του αντιπροέδρου ο υποψήφιος κ. Σπυρίδων Μπουλάκος του Δημητρίου συγκέντρωσε (25) ψήφους και μια (1) αποχή. Για το αξίωμα του γραμματέα ο υποψήφιος κ. Πέτρου Ιωάννης του Χριστοφόρου συγκέντρωσε (26) ψήφους.

 Κατόπιν των ανωτέρω και μετά το πέρας της αναφερόμενης διαδικασίας διαπιστώθηκε από τον προεδρεύοντα Σύμβουλο ότι εκλέχθηκαν για την πρώτη θητεία(1.9.2019 - 6.11.2021) οι παρακάτω:

Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου η κ. Γκαρίλα Γεωργία του Ιωάννη.

Αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου ο κ. Σπυρίδων Μπουλάκος του Δημητρίου.

 Γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου ο κ.Πέτρου Ιωάννης του Χριστοφόρου 

Τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής 

Μετά την εκλογική διαδικασία η Πρόεδρος ανακοίνωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο τα ονόματα των εκλεγέντων μελών της Οικονομικής Επιτροπής για τη θητεία από 1.9.2019 έως 6.11.2021, ως εξής:

Τακτικά Μέλη:

1. Κονιαβίτη-Ζαρμακούπη Ευδοξία

2. Σβερώνης Ιωάννης του Γεωργίου

3. Λερογιάννης Δημήτριος του Ευαγγέλου

4. Ίβρος Ιωάννης του Δημητρίου

Αναπληρωματικά Μέλη 1ης παράταξης:

1. Τσιουγκρή-Γυφτομήτρου Κωνσταντία του Χαραλάμπους

2. Χαλκιάς Παντελής του Δημητρίου

Αναπληρωματικά Μέλη 2ης παράταξης:

1. Σώκος Γεώργιος του Κων/νου

2. Κακαβάς Χρήστος του Ιωάννη 

Η σύνθεση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Τακτικά Μέλη:

1. Πέτρου Ιωάννης

2. Χαλκιάς Παντελής

3. Γιαννιώτης Δημήτριος

2. Μαντζιούτας Ιωάννης

Αναπληρωματικά Μέλη 1ης παράταξης:

1. Κοκόση -Χαβέλου Νικολέτα -Κωνσταντίνα και

2. Τσιτούρη -Κατσιάρη Παρασκευή

Αναπληρωματικά Μέλη 2ης παράταξης:

1. Καρβέλης Γεώργιος

 2. Γραβάνης Νικόλαος

2 σχόλια

  • Σύνδεσμος σχολίου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Κ Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2019 14:12 δημοσιεύθηκε από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Κ

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΣΥΝΕΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

    Aναφορά
  • Σύνδεσμος σχολίου Νικόλας Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2019 13:49 δημοσιεύθηκε από Νικόλας

    Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό στο πρόσωπο της κας Γκαρίλα

    Aναφορά

Προσθήκη σχολίου

H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί.
Το "VimaPoliti.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες του έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του portal

Επικοινωνήστε μαζί μας στο vimapoliti@gmail.com ή απευθείας στην φόρμα επικοινωνίας

Please, enter your name
Please, enter your e-mail address Mail address is not not valid
Please, enter your message