Παραμεγδόβιoς:Εξηγήσεις Τασιού στην ΟΕ για τις προσπάθειες συντονισμού μεταξύ των δύο Περιφερειών

28 Φεβ. 2021 / 12:58 28 Φεβ. 2021 / 01:23 (upd)

Συγκεκριμένες εξηγήσεις για τις προσπάθειες συντονισμού που έγιναν μεταξύ των δύο Περιφερειών(Θεσσαλίας-Στερεάς) για την οδική σύνδεση Καρδίτσας-Καρπενησίου-Αγρινίου(Παραμεγδόβιος),ζήτησε με ερώτησή της η Λαική Συσπείρωση κατα την συνεδρίαση της Οικονομικής επιτροπής της Στερεάς.

"Τελικά, αυτό που αποκομίσαμε από την απάντηση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, είναι αυτό που γνωρίζαμε και πριν σε γενικές γραμμές για το έργο, το οποίο παραμένει άλυτο εδώ και χρόνια. Οπότε για την οδική σύνδεση μεταξύ Καρδίτσας-Καρπενησίου-Αγρινίου, αναμείνατε στο ακουστικό σας, άγνωστο για πόσο καιρό ακόμα. Με αυτά τα δεδομένα και έχοντας υπόψη όσα μας ανέφερε προ 15νθημέρου ο κ. Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας, ισχυριζόμενος πως καθυστερεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας…… Ζητάμε συγκεκριμένες εξηγήσεις για τις προσπάθειες συντονισμού που έγιναν μεταξύ των δύο Περιφερειών" .

 Απαντώντας ο Αντιπεριφεριάρχης Ευρυτανίας κ.Αριστείδης Τασιός αναφέρθηκε στο θέμα λεπτομερώς λέγοντας μεταξύ των άλλων ότι προγραμματίζεται η ολοκλήρωση των μελετών του οδικού δικτύου καθώς και συνάντηση με τον περιφερειάρχη και αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλίας προκειμένου να υπάρξει δέσμευση τους για την γέφυρα και ότι οι μελέτες οδοποιίας προχωρούν όπως έχουν προγραμματιστεί. Τόνισε επίσης :“η ουσία του θέματος είναι αφού έχουμε ολοκληρωμένη την μελέτη της γέφυρας ξέρουμε πλέον πως θα συνδέσουμε τα δύο δίκτυα, προς τα που πρέπει να ωριμάσουμε τις μελέτες και εμείς και οι άλλοι”.

Η κα Μπατζελή ανέφερε τα ακόλουθα: “Μετά και την τοποθέτηση του κ.Τασιού και λαμβάνοντας υπόψη την συζήτηση που είχαμε κάνει στην προηγούμενη ΟΕ σχετικά με το θέμα αυτό ,όπου όλοι προσπαθούσαμε να καταλάβουμε, τι διαγράφουμε και τι προτείνουμε, έτσι ώστε να γίνει η σύνδεση και να ολοκληρωθεί η σύνδεση των δύο περιφερειακών ενοτήτων Καρδίτσας - Ευρυτανίας , θα ήθελα όπως η γραμματεία μας αποστείλει τώρα το κείμενο, την απόφαση την οποία ψηφίσαμε ως Ο.Ε. Το λέω γιατί αυτό το οποίο ψηφίσαμε αν θυμάμαι καλά είναι διαφορετικό από την απάντηση την οποία έλαβε ο κ. Χρονάς . Δεύτερον , ψηφίσαμε θέμα μελέτης και πάλι του καινούργιου έργου ή της καινούργιας διαδικασίας και τρίτον και πάλι αν ενθυμούμαι καλά προτάθηκε να μην το πω παράκαμψη , ένας καινούργιος διαφορετικός τρόπος σύνδεσης μεταξύ του τμήματος της Ευρυτανίας και της Καρδίτσας. Για να μην λέμε όμως πράγματα τα οποία μόνο εγώ θεωρώ πιθανά ότι είναι έτσι , θα παρακαλούσα όπως η Γραμματεία μας στείλει αυτή τη στιγμή το θέμα όπως το συζητήσαμε στην προηγούμενη Ο.Ε. Διότι θεωρώ ότι τα θέματα τα οποία θέτουμε προς επεξήγηση πρέπει να έχουμε σαφείς απαντήσεις για να ξέρουμε τι ψηφίζουμε , τι κοστολογούμε και τι παρακολουθούμε”. Στην συνέχεια του διαλόγου η κα Μπατζελή συμπλήρωσε : “Θέλω να γίνει το έργο , μπορούμε να κάνουμε μια από κοινού σύσκεψη των τεχνικών υπηρεσιών παρουσία των δύο εκπροσώπων , των Ο.Ε. ,βάσει της πληροφόρησης του κ. Χρονά, να καταλάβουμε” .

Ο κ.Σιαλμάς επεσήμανε τα εξής: “Πρόκειται για έναν οδικό άξονα ο οποίος είναι πάρα πολύ σημαντικός. Δεν συνδέει απλά την Ευρυτανία με την Καρδίτσα συνδέει την Θεσσαλία με την Νότια Στερεά Ελλάδα. Αυτό που χρειάζεται είναι να συνεργαστούν οι δύο περιφέρειες , οι αρμόδιες υπηρεσίες των δυο περιφερειών ώστε να εκπονήσουμε μελέτες και να ξεκινήσουμε διαδικασίες και έργα τα οποία να δένουν το ένα με το άλλο” . O Πρόεδρος έκανε την ακόλουθη παρατήρηση : “Σε κάθε περίπτωση αυτό που συμπεραίνουμε είναι ότι σε επίπεδο χάραξης έχει υπάρξει μέριμνα , συνταυτίζονται η αρχή του ενός με το τέλος του άλλου.Από εκεί και πέρα η οριστικοποίηση των μελετών είναι που θα επιτρέψει την αναζήτηση χρηματοδότησης και υλοποίησης των σχετικών έργων” .

Θυμίζουμε πως λίγες μέρες πριν στην συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Θεσσαλίας (18/2/21), ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ.Αγοραστός, στο ερώτημα αφού υπάρχει η μελέτη από το 2018, γιατί δεν κατασκευάστηκε η γέφυρα στο Μέγδοβα και η ασφαλτόστρωση του τμήματος του δρόμου από την πλευρά του Νομού Καρδίτσας,  ανέφερε ότι η γέφυρα δεν έγινε, γιατί θα ήταν ένα έργο «τυφλό» και αναποτελεσματικό εφόσον δεν γίνει και ο δρόμος. Για το ότι όμως δεν έγινε ο δρόμος, με ασφαλτόστρωση από τη Νεράιδα μέχρι την θέση που είναι να γίνει η γέφυρα στον Μέγδοβα, που είναι ευθύνη της περιφέρειας Θεσσαλίας, δεν έδωσε καμία ουσιαστική απάντηση, αλλά περιέγραψε απλά τις γεωμορφολογικές δυσκολίες που έχει αυτός ο δρόμος-χωματόδρομος.

 Παράλληλα προσπάθησε να δικαιολογήσει την μη κατασκευή των έργων που ανήκουν στην ευθύνη της περιφέρειας Θεσσαλίας (γέφυρα Μέγδοβα και ασφαλτόστρωση του τμήματος από Νεράιδα μέχρι το σημείο που είναι να γίνει η γέφυρα), ρίχνοντας την ευθύνη στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας που δεν έχει ανταποκριθεί στην ασφαλτόστρωση του τμήματος των 10 χιλιομέτρων του δρόμου από την πλευρά της Ευρυτανίας. 

Προσθήκη σχολίου

H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί.
Το "VimaPoliti.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες του έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του portal

Επικοινωνήστε μαζί μας στο vimapoliti@gmail.com ή απευθείας στην φόρμα επικοινωνίας

Please, enter your name
Please, enter your e-mail address Mail address is not not valid
Please, enter your message