Αργιθέα-Bολές Μπαμπάτσικου κατά Παπακώστα:"Aπό την μακρινή Αθήνα παριστάνει τον πρόεδρο"

17 Σεπ. 2017 / 03:17 17 Σεπ. 2017 / 08:32 (upd)

Αιχμές και βολές εξαπέλυσε ο δημοτικός σύμβουλος Αργιθέας κ.Ιωάννης Μπαμπάτσικος κατά του προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου κ.Δημήτρη Παπακώστα.Αφορμή ήταν το σχόλιο του προέδρου στα λεγόμενα Μπαμπάτσικου αλλά και τα άρθρα του Παπακώστα γιοα τον Καλλικράτη.

Απάντηση στον εξ Αθηνών πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου Αργιθέας, Δ.Παπακώστα.

"Μετά την καθολική αποδοκιμασία αλλά και γενικότερα μετά την πλήρη απαξίωση που εισπράττει ο κ. Παπακώστας από τους κατοίκους της Δημ. Ενότητας Αχελώου εξαιτίας της ανακολουθίας προεκλογικών υποσχέσεων και έργων, έπρεπε να ανακαλύψει μια δικαιολογία μήπως και διασωθεί πολιτικά .Στην αρχή της θητείας του την είχε ανακαλύψει, για όλα φταίει ο Δήμαρχος έλεγε, χαρακτηριστικές οι φράσεις του «δεν μπορεί, δεν θέλει, δεν ξέρει το παιδί» και ενώ αυτό το επιχείρημα ξεθώριασε με τον καιρό ,έπρεπε να εφεύρει κάτι καινούριο .Και το βρήκε .Για όλα φταίει ο Καλλικράτης αναφώνησε! Και άρχισε δήθεν αγώνα για να τον αλλάξει ! Κάθε δύο μέρες δημοσιεύει και ένα πανομοιότυπο άρθρο .

Στην πραγματικότητα, αντιγράφει τις προτάσεις της ΚΕΔΕ και στη συνέχεια τις δημοσιεύει στον τοπικό τύπο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να φαίνονται ως δικές του. Αν αναρωτιέστε γιατί ο κ. Σκουρλέτης αργεί να καταθέσει το σχετικό νομοσχέδιο ένας είναι ο λόγος, απλά ,δεν έχει λάβει ακόμη τις προτάσεις του κ. Παπακώστα. Έλεος! Προσωπικά οι προτάσεις του για την αυτοδιοίκηση μου θυμίζουν τα άρθρα του ομογάλακτου του πρώην πρωθυπουργού Κ.Σημίτη περί διαφάνειας και δημοκρατίας.

Επί της ουσίας μια αυτοδιοίκηση ονειρεύεται και νοσταλγεί. Είναι αυτή που υπηρέτησε και υπηρετεί. 

Είναι η αυτοδιοίκηση της αδιαφάνειας, των απευθείας αναθέσεων, των αφανών έργων ,τις γελοιοποίησης κάθε αυτοδιοικητικής διαδικασίας, τις έλλειψης λογοδοσίας.Είναι η αυτοδιοίκηση χωρίς κανένα έλεγχο από τα αρμόδια όργανα του κράτους.Είναι η αυτοδιοίκηση των δανεικών ,μόλις τον προηγούμενο μήνα τρείς νέες καταδικαστικές για το δήμο αποφάσεις κατέφθασαν για χρέη της εποχής του.Είναι η αυτοδιοίκηση της φανφάρας για αυτοπροβολή, χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα για τα προβλήματα της περιοχής .Είναι η έμμισθη και εξ αποστάσεως αυτοδιοίκηση .

Ο κ.Παπακώστας είναι μοναδική περίπτωση αιρετού ,ενώ κατέχει έμμισθη θέση στο Δήμο και θα έπρεπε να βρίσκεται στο δημοτικό κατάστημα και να προσφέρει τις υπηρεσίες του ,αυτός πρωτοτύπησε , επέλεξε από την μακρινή Αθήνα να παριστάνει τον πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου Αργιθέας!!! Καιρός είναι να μεταφερθεί και το γραφείο του προέδρου στην Αθήνα «όταν δεν πάει ο Μωάμεθ στο βουνό ,πάει το βουνό στο Μωάμεθ.» Έτσι θα πρέπει να είναι η σύγχρονη αυτοδιοίκηση !! Για αυτή την αυτοδιοίκηση πρέπει να αγωνιστούμε . ..Άξιος ο μισθός σου φίλτατε Δημήτρη αφού αντέχεις ακόμη μια φορά το μήνα και τρέχεις στο Ανθηρό για τις συνεδριάσεις του Δημ. Συμβουλίου. Πράγματι πρέπει να αυξηθούν οι αντιμισθίες!!!!!! 

Με εγκαλεί γιατί έκανα κριτική σε προηγούμενους Δημάρχους και αιρετούς . Του απαντάω ευθέως .

Για εμένα αυτό αποτελεί τίτλο τιμής .Έκανα κριτική γιατί μοναδικό μου κριτήριο ήταν και είναι τα προβλήματα της περιοχής . Έκανα κριτική γιατί δεν έκανα συμφωνίες πίσω από κλειστές πόρτες ,δεν συμβιβάστηκα για να αναρριχηθώ , δεν έτρεχα πίσω από ιδιωτικές εταιρείες για το χαρτζιλίκι μου και κυρίως δεν με «κρατούσε κανένας». Επειδή τεχνηέντως προσπαθεί να με ταυτίσει τόσο με τον εαυτό του όσο και με άλλους αιρετούς κλείνοντας θα ήθελα να διευκρινίσω το εξής: Με τον κ.Παπακώστα ως επικεφαλή συνεργαστήκαμε θεσμικά μόλις 2,5 χρόνια και αυτά στην αντιπολίτευση .Συνεπώς καμία εμπλοκή καμία συμμετοχή δεν έχω στα έργα και τις ημέρες του ως Δήμαρχος .Οφείλω όμως να αναγνωρίσω ότι αυτά τα 2,5 χρόνια μου ήταν δεόντως διδακτικά γιατί γνώρισα όχι μόνο τις μεθόδους και τις πρακτικές του αλλά και για ποιους λόγους η περιοχή έμεινε στην υπανάπτυξη και τη μιζέρια".

 

Απάντηση Δ. Παπακώστα σε σχολιασμούς Δημ Συμβούλου Αντιπολίτευσης Δήμου Αργιθέας, Ι. Β. Μπαμπάτσικου

"Ο συνάδελφος αιρετός Τ.Α., και καλός επί πολλά χρόνια στενός μου συνεργάτης, από ιδρύσεως της Αυτοδιοικητικής Παράταξης μας στον Καποδιστριακό Δήμο Αχελώου το 1998, και έως το Μάρτιο 2014, Δήμο Αργιθεας, Ι. Β. ΜΠΑΜΠΑΤΣΙΚΟΣ σχολιάζει άρθρο μου στην έγκριτη ιστοσελίδα katafylli. gr-fb, με προτάσεις μου για το κρίσιμο Συνέδριο της ΚΕΔΕ για τους Ορεινούς Δήμους στην Κόνιτσα 8-9 Σεπτ 2017.

Με υποκρυπτόμενο, ελαφρώς ειρωνικό ύφος ή απόπειρα για χιούμορ, απαξιώνει τον αγώνα μας για θεσμική καταξίωση του ρόλου των αιρετών (κάλυψη δαπανών συμβούλων, ισοτιμία αντιδημαρχιών) & για αποκέντρωση ανά περιοχή, δηλ. δημ. ενότητα, των εξουσιών και ευθυνών (αποκεντρωτικό μοντέλο).Αναφέρεται στις τέσσερις έμμισθες αντιδημαρχίες, δείχνοντας ότι διαφωνεί με τις νέες θετικές ρυθμίσεις του ν. 4483/17 (νόμος Σκουρλέτη), που ήταν πανθομολογούμενη επιτυχία του Αυτοδιοικητικού Κινήματος, ότι τάχα, ο ίδιος και αμισθί, με δικά του έξοδα θα ήταν ο πλέον αποδοτικός αντιδήμαρχος ή και δήμαρχος, ενώ όλοι εμείς οι άλλοι, οι "παλαιοί και του κατεστημένου" κινούμαστε για ίδιον όφελος, για τις απολαβές, τις αντιμισθίες.

Επειδή ο διάλογος με ενδιαφέρει, ο αντίλογος με εξιτάρει και έχοντας πίστη στη δημόσια αντιπαράθεση και πολιτισμένη πολιτική σύγκρουση, θέσεων, αρχών και αξιών, ρωτάμε:

1. Αν ο ίδιος κληθεί σε θέση ευθύνης θα αποποιηθεί την αντιμισθία έχει δικά του χρήματα ή χορηγό;

2. Ο Καλλικράτης είναι υπέρ της αποκέντρωσης και της ορεινής αυτοδιοίκησης; Πάσχει σε κάτι, σε ποια σημεία ή όλα καλά καμωμένα, τι υποστηρίζει;

Ως έμπειρος που είναι, (Αιρετός 2007-2019,πλην ετών 2015&2016),τι έχει να αντιπροτείνει για βελτίωση? Τι για αναλογικότερο εκλογικό σύστημα;

3. Έχει την άποψη ότι για όλα φταίει η δημοτική αρχή, ο σημερινός Δήμαρχος, που τον υπηρέτησε πιστά από 2010-2014,φταίνε οι 4αντιδήμαρχοι Αργιθέας και φυσικά και, πάνω απ’ όλα ο Πρόεδρος Δ.Σ. Δ. ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ, για την υστέρηση δομών, υποδομών στα ορεινά χωριά μας;

Το 2007, το 2010, έως Μάρτιο 2014, έλεγε ακριβώς τα αντίθετα ότι έφταιγαν οι απέναντι μας, τότε (Χ. Καναβός, Θαν. Οικονόμου, Γ. Σακελλάρης, με τον οποίο είναι σήμερα "σύντροφος" κ.λπ.).Ίσως, ως άλλος Σαούλ να είδε το "όραμα από ψηλά" και να μεταστράφηκε σε νέο Απόστολο της αγνής, άδολης, αδιάφθορης και άμισθης Αυτοδιοίκησης.Με ενδιαφέρον παρακολουθώ μεταπτώσεις /μεταμορφώσεις του, ευχόμενος κάθε επιτυχία στους ατομικούς πολιτικούς σχεδιασμούς του.

Έργα, δράσεις, προτάσεις αναμένει ο κόσμος, όχι πομφόλυγες, σχόλια, ή κρίσεις περί ανέμων και υδάτων του μακρινού παρελθόντος".

Προσθήκη σχολίου

H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί.
Το "VimaPoliti.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες του έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του portal

Επικοινωνήστε μαζί μας στο vimapoliti@gmail.com ή απευθείας στην φόρμα επικοινωνίας

Please, enter your name
Please, enter your e-mail address Mail address is not not valid
Please, enter your message