Aιολικά Άγραφα:Σκληρή απάντηση και αιχμές κατά Θ.Μπαμπαλή απο το Δίκτυο φορέων

27 Μαρ. 2020 / 05:57 27 Μαρ. 2020 / 06:13 (upd)

Απάντηση στις δηλώσεις  του πρώην Δημάρχου Αγράφων για τα αιολικά κ. Μπαμπαλή 

Με αφορμή τις δηλώσεις του πρώην Δημάρχου Αγράφων στην τοπική εφημερίδα ΕΝ, θα θέλαμε να πούμε, παραφράζοντας μια Aγραφιώτικη έκφραση τα εξής: Εκεί στον πλάτανο των Αγράφων που κρεμούσε ο Κατσαντώνης τ’ άρματα, τώρα κρεμάει ο Μπαμπαλής τα «αντισταθμιστικά» του καταστροφής της Αγραφιώτικης φύσης και της ιστορίας αυτού του τόπου.

 Βέβαια και εδώ ισχύει το ο καθένας με το μπόι του, τις αξίες του και τα προτάγματά του. Ωστόσο θέλουμε να επισημάνουμε στο «ρεαλιστή» κ. Μπαμπαλή που θα έχει βεβαίως τους λόγους του γιαυτή τη του την στάση απέναντι στους ΑΠΕτζήδες βιαστές των Αγράφων, ότι από αντίστοιχο «ρεαλισμό» ξεκινούσαν και οι συνεργάτες των εκάστοτε κατακτητών από τα χρόνια του Κατσαντώνη, μέχρι τις μέρες μας.

Ας ξέρει ακόμα ότι αυτό το κίνημα που αναπτύχτηκε και γιγαντώθηκε πανελλαδικά και εκτός Ελλάδας, μπολιάστηκε με την ανυπότακτη ιστορία και τις παραδόσεις των Αγράφων και των Αγραφιωτών που επέλεξαν να εμπνέονται από τον Κατσαντώνη και όχι από τους οπαδούς του «Αντώνη μ’ κάτσε φρόνημα, να γίνεις νοικοκύρης», αν βέβαια λέει κάτι η ιστορία των Αγράφων στον κ. Μπαμπαλή.

Η σημερινή Δημοτική Αρχή στο Δήμο Αγράφων της Ευρυτανίας καθώς και οι νέες Δημοτικές Αρχές των υπολοίπων   Αγραφιώτικων  Δήμων της Καρδίτσας, δεν υποσχέθηκαν σε κανέναν ότι μπορούν να ανατρέψουν δικαστικές αποφάσεις και διαπλοκές της δημόσιας διοίκησης με τους ΑΠΕΤζήδες, δεν θαμπώθηκαν όμως από τα καλούδια που θαμπώθηκε ο ίδιος, στο όνομα του «ρεαλισμού του».

Επέλεξαν να είναι από τη μεριά της κοινωνίας και του κινήματος για την σωτηρία των Αγράφων, αυτό εκτίμησε και ψήφισε ο κόσμος και γι’ αυτό τον έστειλε στην αντιπολίτευση  και αυτό μας φτάνει. Οφείλουν όμως και αυτές που τοποθετήθηκαν ενάντια στα αιολικά να το  αποδεικνύουν με τις θέσεις τους στο δημόσιο λόγο και κυρίως με τις πράξεις τους

Έχουν περάσει σχεδόν δυο χρόνια από τότε που οι ΑΠΕτζήδες και ο κ. Μπαμπαλής μας διαβεβαίωναν πως όλα τελείωσαν, όμως χάρις στον αγώνα όλων των φίλων των Αγράφων οι βουνοκορφές τους  παραμένουν ελεύθερες κι ανέγγιχτες από τα αιολικά κι αυτό έχει ενοχλήσει πολλούς και τους διαβεβαιώνουμε ότι για την άπαξ και δια παντός καταστροφή του τόπου μας δεν θα συναινέσουμε ποτέ.

Τα Άγραφα είναι από τα ελάχιστα παρθένα μη κατακερματισμένα οικοσυστήματα με μεγάλη ιστορία και πολιτισμό. Δεν θα επιτρέψουμε την βιομηχανοποίηση που ετοιμάζουν για κάθε βουνό, ποτάμι και πλαγιά αυτού του τόπου και αγωνιζόμαστε να τα διαφυλάξουμε κυρίως για τις επόμενες γενιές. Όσοι υπερασπιζόμαστε τα Ευρυτανικά και Θεσσαλικά Άγραφα ως ένα αδιάρρηκτο σύνολο με πολύπλευρη αξία που πρέπει να παραμείνουν ανέγγιχτα από βιομηχανικές εγκαταστάσεις, είμαστε αποφασισμένοι και συνεχώς πολλαπλασιαζόμαστε. Είναι ένας από κοινού δίκαιος αγώνας που δεν σταματάει μπροστά σε διώξεις , απειλές και όποια αντισταθμιστικά υπόσχονται οι εταιρίες και όσοι προωθούν με κάθε τρόπο και για προσωπικό τους όφελος ένα τέτοιο έγκλημα.  

Δίνουμε όλοι μαζί τον αγώνα μας για ένα άλλο μοντέλο αειφόρου ανάπτυξης και προστασίας του μοναδικού φυσικού περιβάλλοντος και ενώ εμείς προσπαθούμε να ακυρώσουμε με κάθε νόμιμο τρόπο και μέσο τα σχέδια τους, ο κ. Μπαμπαλής  περιμένει την δικαίωση του αγκαλιά με τους ΑΠΕτζήδες  και το μερίδιο του από τα «αντισταθμιστικά»  ως κάτοικος Αγράφων.

Ο καθείς εφ΄ώ ετάχθη

Δίκτυο Φορέων και Πολιτών για την Προστασία των Αγράφων

14 σχόλια

 • Σύνδεσμος σχολίου Δημητρης Θ Τετάρτη, 01 Απριλίου 2020 22:23 δημοσιεύθηκε από Δημητρης Θ

  Θωμά κότσια δεύρο έξω.....τα παντελόνια τα φοράμε....

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου ΠΑΝΟΣ Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020 20:28 δημοσιεύθηκε από ΠΑΝΟΣ

  ΤΡΥΠΩΣΕ Ο ΤΟΜ ΚΑΙ ΡΙΧΝΕΙ....ΧΟΡΔΕΣ.ΤΙ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΤΩΡΑ ΠΑΛΙ.

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου ΓΙΩΡΓΟΣ.ΓΡΑΝΙΤΣΑ Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020 22:26 δημοσιεύθηκε από ΓΙΩΡΓΟΣ.ΓΡΑΝΙΤΣΑ

  ΦΙΛΕ ΣΤΑΘΗ..ΑΥΤΟΣ ΤΩΡΑ ΘΕΛΕΙ ΤΑΧΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗ ΒΕΛΑΩΡΑ ΑΠ ΤΟΥΣ ΚΑΘΡΕΦΤΕΣ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ.ΒΡΗΚΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ 5 ΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου Αγνωστος Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020 14:03 δημοσιεύθηκε από Αγνωστος

  Και τώρα Δήμαρχο και πρώτο τον έβγαλε ο λαός αλλά ας όψεται η μ...κια του Τσίπρα

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου ΣΤΑΘΗΣ Κυριακή, 29 Μαρτίου 2020 22:11 δημοσιεύθηκε από ΣΤΑΘΗΣ

  θαναση ..τον μεγαλο εργατοπατερα και αρχισυνδικαλιστη τωρα;κατι πρεπει ν ασχολειτε.

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου ΘΑΝΑΣΗΣ Κυριακή, 29 Μαρτίου 2020 19:59 δημοσιεύθηκε από ΘΑΝΑΣΗΣ

  ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΓΡΑΦΙΩΤΕς ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΘΕΙ.ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ .................. ΝΑ ΘΙΞΕΙ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΞΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΡΩΣΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ,ΤΡΥΠΩΣΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΔΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΑΝΤΕΞΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ,............................,ΔΩΣΤΕ ΤΟΥ ΚΑΤΙΤΙΣ ΝΑΧΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ............... ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ....................ΔΩΣΤΕ ΤΟΥ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΝΤΟΥΝΤΟΥΚΑ ΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΕ

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου Θωμας Κυριακή, 29 Μαρτίου 2020 15:43 δημοσιεύθηκε από Θωμας

  Ότι και να πεις κύριε μπαμπάλη είναι λιγο δεν κατάλαβενουν εκει

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου Φραγκίστα Γιάννης Σάββατο, 28 Μαρτίου 2020 21:34 δημοσιεύθηκε από Φραγκίστα Γιάννης

  Πεστα Άρχοντα Θοδωρή η συμμορία του φβ που βρίζει και να λασπολογει ξέρει αυτά είναι η συμφωνία της ΝΤΡΟΠΉΣ.παιρετηθητε όσο είναι νωρίς σε λίγο σε έχετε που κρύφτηκε και δεν σώνει τίποτα ούτε παπαγαλάκια του φβ ούτε τα σάιτ που γράφουν γ εσάς ούτε η εφημερίδα που θα σπρώχνει σε πέσει πολύ γιαούρτι και αυγό και λίμνη είναι βαθιά και σας πάρει όλους μέσα

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου Ηλία Δήμος Αγράφων Σάββατο, 28 Μαρτίου 2020 20:42 δημοσιεύθηκε από Ηλία Δήμος Αγράφων

  Κύριε Μπάμπαλη είσαι ο μονος που δικαιούσε να μιλάς γιατί είσαι κ πρώτος σε ψήφους στο δήμο μας κ ο μονος γνωστής!!

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου Βελαωριτης Σάββατο, 28 Μαρτίου 2020 20:32 δημοσιεύθηκε από Βελαωριτης

  ΘΩΔΟΡΗ είσαι πολύ μπροστά για να σε πιάσουν όλοι οι τριτοκλασατοι που προσπαθούνε να κυβερνήσουν τον δήμο ανεπιτυχώς,τα αποτελέσματα τους και η αμάθεια τους φανήκανε μέσα σε λίγους μήνες...
  Κανονικά αν είχαν λιγο τσιπα έπρεπε να παραιτηθούνε όσο είναι νωρίς αν και πιστεύω ότι το παιχνίδι χάθηκε μια για παντα.Κρίμα και μόνο κρίμα.

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου Μαρια Γ Σάββατο, 28 Μαρτίου 2020 19:03 δημοσιεύθηκε από Μαρια Γ

  Άντε και την επόμενη πάλι ΔΗΜΑΡΧΟΣ!!

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΓΡΑΦΑ Σάββατο, 28 Μαρτίου 2020 19:01 δημοσιεύθηκε από ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΓΡΑΦΑ

  ΠΕΣΤΑ ΜΠΑΜΠΑΛΗ ΑΡΧΟΝΤΑ!!!!

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου Δημοσθένης Σάββατο, 28 Μαρτίου 2020 13:12 δημοσιεύθηκε από Δημοσθένης

  Έλεος με τους δήθεν σωτήρες του τόπο μας..........αντε τώρα δεν τρώμε άλλο κουτοχορτο.μετα από 12 χρόνια θυμήθηκα τα αιολικά στα Άγραφα .τ ακριβώς θα σας χαλάσει στην Νιαλα άφηστε να δουλέψει κανένας άνθρωπος που μένεις σ αυτό τν τόπο και δεν έρχεται μια φορά το χρόνο για διακοπές

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου Μπαμπαλης Θεόδωρος Σάββατο, 28 Μαρτίου 2020 00:18 δημοσιεύθηκε από Μπαμπαλης Θεόδωρος

  ---Εσείς με το πολύ ανάστημα ---και το μεγάλο μπόι.
  ---Εσείς που κρύβεστε πίσω από ανώνυμους συνδέσμους και δίκτυα χωρίς ονοματεπώνυμα ή που έχετε αλλά "ντρέπεστε" να τα χρησιμοποιήσετε και πουλάτε προστασία στ'Αγραφα κατηγορώντας, σπιλωνοντας, λασπολογωντας και βρίζοντας.
  ---Εσείς που μπερδεψατε την ιστορία των Αγράφων, το θρυλικό Κατσαντώνη και την Αγραφιωτικη λεβεντιά με την κατασκευή των αιολικών πάρκων.
  ---Εσείς που χρησιμοποιείται αυτό το θέμα εδώ και 2 χρόνια τώρα και αφότου αυτό είχε ολοκληρωθεί ως διαδικασία εκ μέρους της πολιτείας για να πετύχετε μικροπολιτικές και μικροκομματικές σκοπιμότητες και στις Δημοτικές Εκλογές εις βάρος των δημοτών και του Δήμου Αγραφων.
  ---Εσείς που υποσχεστε να μας σώσετε από κάθε αόρατη καταστροφή ανώνυμοι και κρυμμένοι ως όψιμοι προστάτες και σωτήρες των Αγράφων.
  ---Εσείς που γνωρίσατε και θυμηθήκατε τ'Αγραφα τώρα και όχι τόσα χρόνια που είχαν ανάγκες και προβλήματα τεράστια ( δρόμους μη ολοκληρωμένους και ελλείψεις σε όλες σχεδόν τις βασικές υποδομές τους)
  ---Εσείς που πολύ σύντομα θα εξαφανισθείτε από το πρόσωπο της Αγραφιωτικης γης όπως ακριβώς εμφανισθηκατε ως ουρανοκατεβατοι προστάτες.
  ---Όλους εσάς και εφόσον αφαιρέσετε τις μάσκες, τις μπουρχες και τις μαντηλες της ανωνυμίας και της ρουφιανιάς σας προσκαλώ στ'Αγραφα που γεννήθηκα - μεγάλωσα και υπηρετώ με την εντολή των συμπατριωτών μου, επί 22 συνεχόμενα χρόνια και που θα συνεχίσω να υπηρετώ για όσο αντέχω και μπορώ!
  ---Το όνομά μου είναι: Μπαμπαλης Θεόδωρος του Παναγιώτη και σας περιμένω στα πλατάνια της πλατείας των Αγράφων , μαζί με του Κατσαντώνη τ'αρματα, των συγχωριανών μου επίσης. και με κάθε άλλο που έχω. και που εσείς δεν έχετε!

  Μπαμπαλης Θεόδωρος. (Χωρίς φόβο και ντροπή)

  Aναφορά

Προσθήκη σχολίου

H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί.
Το "VimaPoliti.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες του έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του portal

Επικοινωνήστε μαζί μας στο vimapoliti@gmail.com ή απευθείας στην φόρμα επικοινωνίας

Please, enter your name
Please, enter your e-mail address Mail address is not not valid
Please, enter your message