Απαξιώνουν την επιτροπή τουριστικής ανάπτυξης στα Άγραφα

20 Ιουν. 2018 / 10:52 20 Ιουν. 2018 / 06:41 (upd)

Συνεδριάζει σήμερα στο Κερασοχώρι ,στις 13:00,η επιτροπή τουριστικής ανάπτυξης του δήμου Αγράφων με δύο θέματα στην διάταξή του, σύμφωνα με την ανακοίνωση ,την συζήτηση για τον σχεδιασμό τουριστικού Marketing Plan του Δήμου Αγράφων και για τον σχεδιασμό φυλλαδίου .

Για γέλια και για ..κλάματα

 Η συγκεκριμένη επιτροπή έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα με κύριο σκοπό την επεξεργασία και εισήγηση στο δημοτικό συμβούλιο θεμάτων που σχετίζονται με την ανάπτυξη του τουρισμού και την προβολή του δήμου.

Παρόλο που στη σύνθεσή της υπάρχουν έμπειροι επαγγελματίες με χρόνια παρουσία και άμεση σχέση με τον τουρισμό που οι απόψεις τους είναι χρήσιμες εν τούτοις με την απραξία και την αργοπορία των τελευταίων ετών συντελείτε μια απαξίωση.Χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι στα τέσσερα χρόνια της δημοτικής αρχής η επιτροπή συνεδρίασε μόλις τρεις φορές όταν ο νόμος αναφέρει ρητά μία συνεδρίαση κάθε  μήνα.Τελευταία συνεδρίαση πριν την σημερινή ήταν πριν το Νοέμβριο του 2017!

Ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις απο την Κίνηση Πολιτών Αγράφων-Αιωρούνται παραιτήσεις

Σε σχόλιο της στα κοινωνικά δίκτυα ,για την σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής ,η Κίνηση Πολιτών Αγράφων ..επικρίνει και καυτηριάζει για την στάση της την ίδια την προεδρεύων της επιτροπής θέτοντας κάποια σοβαρά ερωτήματα και ζητά απο την κα.Φεγγούλη συγκεκριμένες απαντήσεις τόσο για την έκδοση του φυλλαδίου και την μη έγκριση του λογοτύπου απο το συμβούλιο τοπωνυμιών όσο και για το σχέδιο της Τουριστικής ανάπτυξης του δήμου που είχε ανατεθεί σε ιδιώτη και κόστισε 24,800 ευρώ.

Στο ίδιο σχόλιο η ΚΠΑ αναφέρεται ή αφήνει καλύτερα να εννοηθεί ότι ένας ή και περισσότερα απο τα μέλη της επιτροπής είναι δυσαρεστημένοι απο την τωρινή κατάσταση και μπορεί να οδηγηθούν σήμερα σε παραίτηση αν δεν υπάρξουν απτά αποτελέσματα.

Δείτε τι αναφέρουν στο σχόλιό τους..

"Εν μέσω αντιδράσεων(για το μηδενικό έργο που παρουσιάζει) και πιθανόν ..παραιτήσεων(ο καιρός θα δείξει)...προκειμένου να συζητήσει(τι άλλο βέβαια) απο τον περιβόητο σχεδιασμό φυλλαδίου(σαν να λέμε το γεφύρι της Άρτας αφού είναι το μόνιμο θέμα των τελευταίων συνεδριάσεων ).

Και θέτουμε το ερώτημά μας..Αλήθεια πως θα σχεδιαστεί το υποτιθέμενο φυλλάδιο προβολής(να το δω και να μην το πιστέψω) αν ακόμη και σήμερα δεν έχει κατοχυρωθεί και εγκριθεί το λογότυπο του δήμου απο το συμβούλιο τοπωνυμιών του Υπουργείου ;Aλήθεια γιατί αργεί τόσο πολύ η έγκριση;Μήπως το υπουργείο ζήτησε κάποια διευκρινιστικά στοιχεία για να το εγκρίνει και μέχρι και σήμερα αυτά δεν έχουν σταλεί;Αμέλεια ή κάτι άλλο..Εκτός και αν τυπωθεί φυλλάδιο ετσι για τα μάτια..χωρίς λογότυπο(θα γελούν και οι πέτρες..)!!Ας μας απαντήσει η πρόεδρος της επιτροπης.

Ως δευτερο θέμα υπάρχει η συζήτηση για τον σχεδιασμό τουριστικού Marketing Plan του Δήμου.

Το δικό μας ερώτημα εδώ είναι τι απέγινε το Στρατηγικό Σχέδιο Τουριστικής Ανάπτυξης Δήμου Αγράφων» το οποίο χρυσοπληρώσαμε(24.800 ευρώπουλα) στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Αυτοδιοίκησης.Για ποια συζήτηση μιλάτε??Δεν θα έπρεπε να παρουσιαστεί απο την επιτροπή το περιβόητο σχέδιο.Έχει συνταχθεί άραγε και αν όχι γιατι πληρώθηκε ο ιδιώτης εδώ και κάποιους μήνες;

Σοβαρά ερωτήματα(με κάπως χιουμουριστικό τρόπο γιατί θα τρελαθούμε με αυτα που βλέπουμε-ακούμε) που ζητούν άμεσες απαντήσεις"..

Απο τον Οκτώβρη του 2016 ! εκδίδουν.. το τουριστικό φυλλάδιο

 Επειδή μέσα απο την στήλη μας μιλάμε με αποδείξεις και όχι λόγια του αέρα έτσι για εντυπώσεις,δείτε το πρακτικό της συνεδρίασης της επιτροπής της 27ης Οκτώβρη του 2016 όπου απο τότε σχεδιάζουν για την έκδοση του τουριστικού φυλλαδίου.Και είμαστε εν έτει μέσα 2018 και φυλλάδιο δεν έχουν δει οι Αγραφιώτες αλλα ούτε ελπίδες για την τουριστική ανάπτυξη του τόπου τους.

"Στο Κερασοχώρι σήμερα την 27ην του μήνα Οκτώβρη του έτους 2016, ....αποφασίζει ομόφωνα

Εισηγείται, για την διαφήμιση – προώθηση του Δήμου, την έκδοση Τουριστικού Φυλλαδίου, καθώς και την προβολή του μέσω:

- Διαδικτύου με δημιουργία εργαλείων τεχνολογίας- site δυναμικό-διαδραστικό- Βελτιστοποίηση σελίδας με ειδικές τεχνικές ώστε η ιστοσελίδα Άγραφα να εμφανίζεται πάντα μπροστά στους επιθυμητούς χρήστες- Retargetihg, παρακολουθούμε τα στοχευμένα κοινά μπροστά στα οποία εμφανιζόμαστε διαφημιστικά συνεχώς.- facbook καμπάνια- gooogle καμπάνια

Τα μέλη και οι ..ευθύνες

Η επιτροπή αποτελείται από εννέα μέλη, τα οποία ορίζονται με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Εξ αυτών, τα επτά μέλη είναι μέλη του δημοτικού συμβουλίου, του δήμου και τα υπόλοιπα δύο μέλη είναι ιδιώτες εμπειρογνώμονες στα θέματα της επιτροπής και εκπρόσωποι φορέων της τοπικής κοινωνίας

Καθήκοντα προέδρου της επιτροπής ασκεί η κα.Βάσω Φεγγούλη και μέλη της είναι οι κκ.δημοτικοί σύμβουλοι Παπαθανάσης Γρηγόρης- Γεώργιος Τρίκκας-Κίτσιος Γεώργιος-Παπαδημητρίου Γεώργιος-Κολοκύθας Ευθύμιος -Ράπτη Θεοδώρα- Ξυραφάκης Παναγιώτης -Γεώργιος Μάκκας και οι κύριοι Θεοδώρου Κων/νος (Επιχειρηματίας) και Φέρρας Γρηγόριος (κάτοικος).

Οι ευθύνες για την απαξίωση της επιτροπής μπορεί να βαραίνει περισσότερο την ίδια την πρόεδρο εν τούτοις και τα μέλη(παλιά και νεα) δεν είναι άμοιροι ευθυνών σε ότι δεν έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στο σημαντικό κομμάτι του της τουριστικής ανάπτυξης στα Άγραφα και που εχουν ..χυθεί "τόνοι" μελάνια για τα προγράμματα ανάπτυξης της δημοτικής αρχής στις τότε προεκλογικές ημέρες..

 

Προσθήκη σχολίου

H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί.
Το "VimaPoliti.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες του έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του portal

Επικοινωνήστε μαζί μας στο vimapoliti@gmail.com ή απευθείας στην φόρμα επικοινωνίας

Please, enter your name
Please, enter your e-mail address Mail address is not not valid
Please, enter your message