Άγραφα:Tριγμούς στις σχέσεις Καρδαμπίκη-Σουλιώτη φέρνει το μπαράζ αγωγών για παλιά χρέη

24 Απρ. 2020 / 09:10 24 Απρ. 2020 / 10:00 (upd)

"Αντάρτικο" Σουλιώτη & Κουτσιούμπα για τον ορισμό δικηγόρων

Πολιτικούς τριγμούς στην δημοτική αρχή Αγράφων προκαλεί τις τελευταίες ημέρες η άρνηση της Χρύσας Σουλιώτη να ψηφίσει την πρόταση του δημάρχου στην συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής σχετικά με τον ορισμό δικηγόρων για την υπεράσπιση του δήμου απο τις δεκάδες  αγωγές ιδιωτών για τα παλιά χρέη.

Η πρόταση Καρδαμπίκη ήταν να προταθεί ο δικηγόρος του συλλόγου Αγρινίου Κωνσταντίνος Παρετσόγλου για το σύνολο των αγωγών(23 αγωγές ύψους 384.961,98 € ) κάτι που εξόργισε την επικεφαλή της παράταξης και δικηγόρο κ.Σουλιώτη που διαφώνησε ανοιχτά και μίλησε για απαξίωση των δικηγόρων της Ευρυτανίας προτείνοντας κατανομή των υποθέσεων  και στους δύο συλλόγους.

Στην γραμμή Σουλιώτη ήταν και η δημοτική σύμβουλος κ.Ευαγγελία Κουτσιούμπα που ψήφισε αρνητικά κατά της πρότασης του κ.Καρδαμπίκη

Συνεχίζει να πληρώνει αδρά ο δήμος Αγράφων τις παλιές προφορικές αναθέσεις έργων

 23 αγωγές ύψους 384.961,98 ευρώ κατατέθηκαν μέσα σε μια εβδομάδα στο τέλος του έτους και αφορούν το διάστημα απο αρχές του 2014 εως και τον Αύγουστο του ίδιου έτους..

Οι περισσότερες ,όπως και οι παλιές ,είναι για απαίτηση ιδιωτών εργολάβων για έργα που εκτελέστηκαν με προφορική εντολή του τότε δημάρχου Δημήτρη Τάτση και τους αρμόδιους Αντιδημάρχους έργων.

Υπονοούμενα για τις διεκδικήσεις

Το θέμα των αναθέσεων έχει απασχολήσει πολλές φορές το Δημοτικό Συμβούλιο Αγράφων.

Υπονοούμενα άφησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης κ.Αποστόλης Μάκκας και Γιώργος Κίτσιος ,για το χρονικό διάστημα που αφορούν αυτές οι αγωγές μιλώντας για την εποχή Τάτση που ο δήμος ήταν στον αυτόματο πιλότο.

Υπερψηφίζοντας την πρόταση του δημάρχου άφησαν και αιχμές προς τους εργολάβους διαπιστώνοντας ότι είναι οι ίδιοι που είχαν καταθέσει και άλλες αγωγές επι διοικησης Μπαμπαλή και ..ξαφνικά θυμήθηκαν να συμπεριλάβουν και αυτές με έργα ύψους 20,000 και 48000 ευρώ.

Το "αμαρτωλό" 8μηνο 

Το διάστημα που αναφέρονται οι περισσότερες αγωγές είναι μετά την αργία του πρώην δημάρχου Δημήτρη Τάτση,όπου επανήλθε τον Γενάρη του 2014 μετά την 12μηνη φυλάκιση και αναστολή για  δύο χρόνια στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων απο το Μονομελές Πρωτοδικείο Καρπενησίου.

Στην ίδια περίοδο είχαμε προεκλογική περίοδο με την έκπτωση Δημητρόπουλου απο τις εκλογές του Μάιου και τελικό νικητή χωρίς αντίπαλο τον Θεόδωρο Μπαμπαλή.

Θυμίζουμε το απίστευτο και παράνομο τ'ότε ..φαινόμενο ,και τις προσπάθειες  του τότε δημάρχου Τάτση ,νυχθημερόν ,να νομιμοποιήσει την τελευταία στιγμή τις "προφορικές εντολές" ύψους σχεδόν 2,5 εκ ευρώ υπογράφοντας εκατοντάδες μεταχρονολογημένα συμφωνητικά για έργα και προμήθειες  δύο ημέρες πριν λήξει η θητεία του.

Τότε είχαν ακυρωθεί όλες απο την Αποκεντρωμενη 

12 σχόλια

 • Σύνδεσμος σχολίου Αγνωστος Κυριακή, 31 Μαΐου 2020 20:06 δημοσιεύθηκε από Αγνωστος

  Οι άνθρωποι τα δούλεψαν. Προς Θεού............

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου .. Κυριακή, 10 Μαΐου 2020 13:47 δημοσιεύθηκε από ..

  Βλέπω στις επόμενες εκλογές Σουλιώτη και μπαμπαλης μαζί!!!

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου Giorgos Κυριακή, 10 Μαΐου 2020 13:44 δημοσιεύθηκε από Giorgos

  Κάτι μου στις επόμενες εκλογές Σουλιώτη μπαμπαλης θα είναι μαζί!!!!

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου Ζωή Κυριακή, 26 Απριλίου 2020 22:56 δημοσιεύθηκε από Ζωή

  Αυτή φωτογραφία λέει πολλά . πραγματικά πιστεύει ότι μπορεί αυτά τα άτομα να δοιηκοισουν δήμο??αρέ καημένα Άγραφα , ήθελα να ήξερα τι κριτήρια είχατε ψηφίσατε αυτά τα άτομα απορώ πραγματικά.αυτη φωτό μου θυμίζει μια παροιμία:τρία πουλάκια κάθονταν......................α καληνύχτα Άγραφα .

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου αγνωστος Κυριακή, 26 Απριλίου 2020 09:56 δημοσιεύθηκε από αγνωστος

  ΑΠΑΝΩ ΠΑΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΠΑΕΙ Τ ΑΥΛΑΚΙ,ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΠΑΕΙ Η ΑΡΧΟΝΤΙΣΑ ΜΕ ΝΕΟ ΜΕΡΣΕΝΤΕΔΑΚΙ.ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΟΙ ΜΕΡΑΚΛΗΔΕΣ.....ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕΡΑΚΛΗΣ

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου ΛΊΘΟΧΩΡΙ Σάββατο, 25 Απριλίου 2020 10:05 δημοσιεύθηκε από ΛΊΘΟΧΩΡΙ

  Μια χαρά πάμε.. τατσοκομωδια δεν θελατε?πάρτε τώρα πάλι με εργολάβους κτλ χωρίς να έχουν δουλέψει ούτε μια ώρα.. Πολύ πλιάτσικο βρε παιδιά ..ελεος

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου Πανος Βινιανη Σάββατο, 25 Απριλίου 2020 01:37 δημοσιεύθηκε από Πανος Βινιανη

  Πολλα τα λεφτά!!Αρχισε η μάσα αλλά ευτυχώς που ο καρδαμπικης κ ο Μπαμπαλής τους βάλανε στη θέση τους!!

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου ΣΤΑΘΗΣ Σάββατο, 25 Απριλίου 2020 00:44 δημοσιεύθηκε από ΣΤΑΘΗΣ

  φιλε τεο γνωριζω πολυ καλα πως ολες οι αγωγες και οι 23 ειναι για το διαστημα απο αρχες γεναρη του 2014 μεχρι αρχες αυγουστου του 2014,δεν χρειαζετε να λες τοσο χοντρα ψεματα γιατι διαψευδεσε απ τισ ιδιες τις αγωγες,διαβασε πρωτα οπως διαβασαμε και μεις και γραψε με στοιχεια,

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου Λάμπρος Παρασκευή, 24 Απριλίου 2020 23:29 δημοσιεύθηκε από Λάμπρος

  Η κ.Σουλιωτη μήπως πρέπει να μας ενημερώσει για τόν πραγματικό λόγο διαφωνίας τής καθώς επίσης και η κ Κουτσιούμπα;Σε λίγο θα γελάσει ο κάθε πικραμένος.Αναμενουμε να δούμε;και καλά κ.Σουλιωτη στήριξε τους συναδέλφους τής.Η κ.κουτσιουμπα γιατί στήριξε;Ας μας απαντήσει

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου Ελένη Παρασκευή, 24 Απριλίου 2020 23:22 δημοσιεύθηκε από Ελένη

  Από δημοτικούς συμβούλους τής πλειοψηφίας διέρρευσε ότι ο δήμαρχος Αγράφων δεν υποστήριξε νομικά ως ώφειλε τα συμφέροντα τού δήμου σέ υπόθεση που εκδικάστηκε πρόσφατα και αφορούσε οφειλές συγγενικού προσώπου νυν αντιδήμαρχου οποίος λέγεται ότι συνέλαβε στην δαπάνη εκλογής του ιδίου.θα περιμένουμε την θέση της αντιπολίτευσης επ αυτού.Η αλήθεια είναι ότι θα έχουμε πραγματικά ένα πολύ θερμό καλοκαίρι φέτος με πρωταγωνιστές δήμαρχο και αντιδημάρχους

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου ΤΕΟ Παρασκευή, 24 Απριλίου 2020 23:10 δημοσιεύθηκε από ΤΕΟ

  ΣΤΟ ΑΜΑΡΤΩΛΟ 8ΜΗΝΟ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΠΙΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΠΑΜΠΑΛΗ ΜΕ ΤΟ ΤΣΙΑΜΗ.ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΤΕ

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου Δημοσθένης Παρασκευή, 24 Απριλίου 2020 22:26 δημοσιεύθηκε από Δημοσθένης

  Προς Δημότες Αγράφων: Αγαπητοί συνδημότες αυτά που βλέπουμε είναι προτακουστα 1:πως τα θυμήθηκα ξαφνικά οι εργολάβοι και ζητούν χρήματα με προφορικές εντολές (από αυτούς δεν ισχύει καμιά).2:ένας μέλος οικονομική επιτροπή... ο σύζυγος της έκανε αγωγή ζητάει χρωστουμενα .....3: Δηκηγορος η Κυρία Σουλιώτη .............4:Να θυμησω ότι σε δημοτικό συμβούλιο που πήγαν οι αγώγες από γνωστή δηκηγορο στο Καρπενήσι ήταν με πλακο διορθωμενω το όνομα και άλλη δηκηγορο και αιρετό που ήταν μέσα στο δημοτικό συμβούλιο άρα τι συμβαίνει ???.5: κυρία Σουλιώτη πια συμφέροντα υπερετητε των Δήμου Αγράφων και των δημοτών ??οι των εργολάβων που δεν δουλεψαν ότι μια ημέρα??.6 :πως τέτοια αντίδραση να πάνε σε άλλο δηκηγορικο συλλόγου εκτός Καρπενησίου ??μήπως είχατε αλλά συμφέροντα και άλλα ........ σε εργολάβους γνωστούς ψηφοφόρους.7 κύριε δήμαρχε πράξατε σωστά όπως και αντιπολίτευση μπράβο σας.αλλα δυστυχώς τα κοληταρια του Τάτση είναι δίπλα δοιηκοιτε μαζί κύριε δήμαρχε.8: τέλος θέλοντας να κλείσω το μήνυμα στους δημότες Αγράφων δυστυχώς δεν δοιηκοιτε ο δήμος έτσι δεν έχει ηγετική ομάδα μπαξει από παντού πρέπει να γίνει μια ένθικη ομάδα Αγράφων πάρε τους καλύτερους από 21 συμβούλους άσε την συμφωνία της ΝΤΡΟΠΉΣ δεν δοιηκοιτε ο δήμος έτσι ειδικά με αυτές τις συγκυρίες που επικρατούν στην χώρα μας

  Aναφορά

Προσθήκη σχολίου

H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί.
Το "VimaPoliti.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες του έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του portal

Επικοινωνήστε μαζί μας στο vimapoliti@gmail.com ή απευθείας στην φόρμα επικοινωνίας

Please, enter your name
Please, enter your e-mail address Mail address is not not valid
Please, enter your message