Ανάσα για τις έγκυες γυναίκες της Δυτικής Ευρυτανίας

09 Μαϊ. 2018 / 07:46 09 Μαϊ. 2018 / 08:11 (upd)

 Γυναικολόγοι ξαναφέρνουν ζωή στα ορεινά χωριά των Αγράφων

Σημαντική πρωτοβουλία που έχει ως στόχο την εξάλειψη της υπογεννητικότητας σε απομακρυσμένες περιοχές αποτελεί το πρόγραμμα HOPE genesis, στο οποίο εντάχθηκε ο Δήμος Αγράφων μετά από εισήγηση  του θέματος στο δημοτικό συμβούλιο απο τον Αντιδήμαρχο κ.Γρηγόρη Παπαθανάση.

Στόχος είναι η πλήρης κάλυψη των αναγκών μιας γυναίκας από τη στιγμή που μένει έγκυος έως τη γέννα. Ο Δήμος Αγράφων θα συμμετέχει στο συγκεκριμένο πρόγραμμα χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Το πρόγραμμα HOPE genesis και οι δωρεάν παροχές

Τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα βαδίζει προς δημογραφικό αδιέξοδο, αφού το πρόσημο των γεννήσεων σε σχέση με τους θανάτους παρουσιάζεται αρνητικό. Οι στατιστικές έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και αφορούν τις πληθυσμιακές μεταβολές των χωρών, δείχνουν ότι η Ελλάδα από το 2010 μέχρι σήμερα παρουσιάζει μείωση πληθυσμού της τάξεως του 0,4% και προβλέπεται ότι θα μειώνεται περισσότερο κάθε χρόνο έως και το 2050, γεγονός που θα οδηγήσει στην πτώση του πληθυσμού των Ελλήνων από 10 εκατομμύρια σε 6 εκατομμύρια.

H HOPE genesis είναι μία μη κερδοσκοπική οργάνωση που δραστηριοποιείται στον τομέα της ιατρικής, και συγκεκριμένα ασχολείται με το πρόβλημα της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα. Η προσοχή του οργανισμού στρέφεται στις γυναίκες των απομονωμένων νησιωτικών και ηπειρωτικών περιοχών της Ελλάδας, και σε στενή συνεργασία με τις τοπικές κοινότητες προσφέρει ασφάλεια στις γυναίκες που ήδη κυοφορούν και κίνητρο στις υπόλοιπες να τεκνοποιήσουν. Μέσω του παραπάνω προγράμματος έχει ως απώτερο στόχο να συμβάλει στη σταδιακή αύξηση του πληθυσμού της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, η HOPE genesis θα μεριμνήσει ώστε να εξασφαλιστεί εξ ολοκλήρου όλο το κόστος του τοκετού, της παρακολούθησης και της γέννησης των παιδιών των συγκεκριμένων περιοχών αλλά και των θεραπειών υπογεννητικότητας στις γυναίκες στις οποίες χρήζουν συγκεκριμένες θεραπείες και κατοικούν μόνιμα στις περιοχές. Ειδικότερα, οποιαδήποτε γυναίκα, μόνιμη κάτοικος, μείνει έγκυος, ανεξαρτήτως οικονομικών κριτηρίων, θα έχει την δυνατότητα να απευθυνθεί στην οργάνωση www.hopegenesis.org , είτε απευθείας είτε μέσω του Δήμου Αγράφων, η οποία θα μεριμνήσει από την πρώτη μέρα της εγκυμοσύνης της να εξασφαλιστούν όλα τα έξοδα αυτής της εγκυμοσύνης.

Τα έξοδα αφορούν εξετάσεις κατά τη διάρκεια της κύησης, ιατρική παρακολούθηση της ενδιαφερόμενης/ωφελούμενης, έξοδα μεταφοράς ενόψει εξετάσεων και ιατρικών επισκέψεων στην Αθήνα της εγκυμονούσας και του συντρόφου/συζύγου της και επιστροφή στα 'Αγραφα, τοκετός στο μαιευτήριο χωρίς κανένα κόστος, διαμονή λόγω του τοκετού στην Αθήνα για τις συγκεκριμένες γυναίκες αλλά και τον σύντροφο/σύζυγό τους, επιστροφή στο σπίτι στη συνέχεια με όλα τα έξοδα πληρωμένα, όπως και ένα μικρό πακέτο με βασικό εξοπλισμό και προμήθειες που θα χρειαστεί η γυναίκα για τις πρώτες μέρες – εβδομάδες της ζωής του νεογνού.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενες μπορούν να απευθύνονται στο Δήμο Αγράφων.

4 σχόλια

 • Σύνδεσμος σχολίου Βινιανη Πέμπτη, 10 Μαΐου 2018 19:50 δημοσιεύθηκε από Βινιανη

  Δεν μίλησε κάνεις ότι είναι δημιούργημα του Αντιδημάρχου απλά λέμε δεν το προσπέρασε όπως άλλοι συνάδελφοί του σε άλλα και αυτό γιατί έχει τις γνώσεις και την ικανότητα να το κάνει!!..(.και ο μηδενισμός συνεχίζεται όπως και η λάσπη).... Ρε κάποιος λέει και παρακαλάμε να ασχοληθούν οι νέοι με τον δήμο και εσείς τους "λιθοβολητε" και μάλιστα χωρις λόγο...τότε ίσως αυτό αξίζει σε αυτό τον τόπο ....πραγματικά θλιβερό!!

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου Ηλίας Πέμπτη, 10 Μαΐου 2018 16:55 δημοσιεύθηκε από Ηλίας

  Αυτό και σαν είναι από τα Άγραφα!!!
  Όταν εντάσσεται σε ένα πρόγραμμα η Περιφέρεια το πρόγραμμα το διεκδίκησε ο Μπακογιάννης!!!!
  Όταν εντάσσεται σε ένα πρόγραμμα Ο Δήμος Καρπενησίου το πρόγραμμα το διεκδίκησε ο Σουλιώτης!!!!
  Όταν εντάσσεται σε ένα πρόγραμμα Ο Δήμος Αγράφων το πρόγραμμα το διεκδίκησε ο Αντιδήμαρχος!!!

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου Φραγκιστα Πέμπτη, 10 Μαΐου 2018 02:02 δημοσιεύθηκε από Φραγκιστα

  Ο Δήμος Αγράφων γιατί εδώ κ 3 μέρες που έχει έρθει στο συμβούλιο και ψηφίστηκε δεν έχει ενημερώσει τους δημότες με δελτίο τύπου τους δημότες....μήπως αληθεύουν ότι λέει ο Απεραντιωτης?

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου Απεραντιωτης Τετάρτη, 09 Μαΐου 2018 20:55 δημοσιεύθηκε από Απεραντιωτης

  Μήπως στους φίλομπαμπάλικους δεν άρεσε ούτε αυτή η ενέργεια ενός ανθρώπου νέου που στην συγκεκριμένη περίπτωση τυγχάνει να την εισηγείται ο Γρηγόρης Παπαθανασης ενώ ίσως άλλος στην θέση του θα έλεγε εντάξει μωρε ποιος ασχολείται τώρα με βλακείες και δεν έδινε καν σημασία Ευτυχώς που ήταν στην κατάλληλη θέση την πιο κατάλληλη στιγμή κ δεν το προσπέρασε όπως γίνεται από άλλους σε αλλα θέματα.Αν και στα αυτιά μου έφτασε η πληροφορία ο κ.Μπαμπαλης δεν ήθελε να ενημερωθεί ο κόσμος με ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΑΦΩΝ όπως συνηθίζεται σε όλες τις περιπτώσεις όταν ειναι κάτι προς ενημέρωση για τον κόσμο για μικροπολιτικές σκοπιμότητες κ επειδή εισηγητής ήταν ο ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗΣ άραγε τι φοβάται;Παντως αυτή ειναι μια πραγματικά σπουδαία κίνηση έως κατα την γνώμη μου την καλύτερη ενέργεια την τελευταία 10ετια στον δήμο Αγράφων γιατί ειναι πέρα από "ρουσφέτια κ εξυπηρετήσεις" αφορά όλους τους κατοίκους κ κυρίως όλες τις γυναίκες να αποκτήσουν "οικογένεια"ας μου επιτρέπει η έκφραση "δωρεάν "και νιώθοντας ασφάλεια!!Εμπρος τώρα στρατιωτάκια και μηδενιστές του δημάρχου σπεύσατε να αλλοιώσετε κ αυτή την ενέργεια ενός νέου κ αξιόλογου ανθρώπου που ακόμα κ αυτό να έκανε στην μικρή του θητεία ως αντιδήμαρχος (που δεν ειναι μόνο αυτό)καθώς γνωρίζω πράγματα θα αφήσει κάτι ως "παρακαταθήκη"στο δήμο....οι άλλοι άραγε τι θα αφήσουν?

  Aναφορά

Προσθήκη σχολίου

H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί.
Το "VimaPoliti.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες του έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του portal

Επικοινωνήστε μαζί μας στο vimapoliti@gmail.com ή απευθείας στην φόρμα επικοινωνίας

Please, enter your name
Please, enter your e-mail address Mail address is not not valid
Please, enter your message