Ευρυτανία:Σε κακό χάλι δρόμοι & εγκαταστάσεις στο γραφικό χωριό του Τόρνου

12 Οκτ. 2020 / 09:41 12 Οκτ. 2020 / 09:58 (upd)

Λάβαμε και δημοσιευουμε καταγγελία αναγνώστη για το κακό χάλι που βρίσκονται οι δρόμοι στον Τόρνο Ευρυτανίας.Δείτε τι αναφέρει..

"Για πρώτη φορά στη ζωή μου άφησα στις διακοπές μου την θάλασσα και με την παρότρυνση δικών μου ανθρώπων και φίλων αγαπημένων επισκέφτηκα το βουνό και συγκεκριμένα την Ευρυτανία.

Κατάγομαι  από την πλευρά της μητέρας μου από τα Αγραφα.Επισκέφτηκα αρκετά μικρά γραφικά χωριουδάκια την Χελιδόνα ,τον Ασπρόπυργο και εξεπλάγην ευχάριστα για την προσπάθεια των τοπικών φορέων να τα διατηρήσουν καθαρά και να αναδείξουν την ομορφιά τους .Δυστυχώς όμως και το λέω με λύπη απογοητεύτηκα στον Τόρνο Ευρυτανίας.

Ανύπαρκτοι δρόμοι με αρκετές πέτρες-κοτρώνες που κινδυνεύεις να βρεθείς στο γκρεμό και να "πας ακοινώνητος",χωματόδρομοι ειδικοί για να βρεθείς με σπασμένο πόδι η' χέρι.Μόνο κάποια οδοσήμανση από την επίσης ανύπαρκτη περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος και μπαλώματα στο οδόστρωμα με πίσα και χαλίκι που στην πρώτη βροχή θα γίνουν πάλι λακκούβες.

Εκεί όμως που έμεινα άλλαλη ήταν στην σπηλιά.(βλ. Φωτο)Ένα κάθισμα από κούτσουρο και μια τάβλα γερμένη.υποτίθεται θα γινόταν τραπέζι με κάθισμα. Στην πλατεία του χωριού υπάρχει ένα πολιτιστικό κέντρο και που τα παιδιά των γειτονικών σπιτιών συγκεντρώνονταν για να περάσει η ώρα τους.Δυστυχώς κι αυτό κλειστό με.κωδικό παρακαλώ λες κι έχει τα απόρητα του κράτους.

Και ερωτω: που να πάνε να καθήσουν τα νέα παιδιά?? Μήπως προτιμούμε να τα μαζεύουμε από τα πεζοδρόμια μαστουρωμένα από την πρέζα ??

Δεν είμαστε ευχαριστημένοι που ήρθαν στον τόπο καταγωγής τους??

Γιατί το πολιτιστικό.κέντρο νάναι κλειστό??

Τα θέλουν μερικοί για να κάνουν τις φιέστες τους για να λένε πως όλα είναι εντάξει??

Οι τοπικοί άρχοντες γιατί εκλέχτηκαν?

Για να εξυπηρετούν τα συμφέροντα των κολλητών??

Δεν θέλετε κόσμο στον τόπο σας τον πολύ όμορφο??

Ε τότε βάλτε 2 πάσαλλους με μια αλυσίδα και μια ταμπέλα στο δρόμο και πείτε δεν δεχόμαστε κόσμο.Καταστρέφετε έναν τόπο τόσο όμορφο και γραφικό και ποιός ξέρει και πόσους άλλους...Απαντήσεις δεν ζητώ,το έργο σας είναι η απάντηση σας πόσο εκτιμάτε τον τόπο καταγωγης σας .Η φωτογραφία μιλά από.μόνη της"

Ευχαριστώ Μ.Ι.Ρ.

Ευρυτανία:Σε κακό χάλι δρόμοι & εγκαταστάσεις στο γραφικό χωριό του Τόρνου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Άγραφα:Πέταξαν τα…προικιά τους στο ρέμα(Φώτο)

16 σχόλια

 • Σύνδεσμος σχολίου ΡΟΜΠΕΝ ΤΩΝ ΚΟΥΦΩΝ Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2020 13:32 δημοσιεύθηκε από ΡΟΜΠΕΝ ΤΩΝ ΚΟΥΦΩΝ

  κυριε "groucho" και" κυρια Μαρια Δουρου" αν αυτα τα θεωρειτε εργα οπως στη φωτογραφια εχετε καιρο να πατε οφθαλμιατρο μαλλον.
  ¨Η' τρωτε για να μην πω "μασατε με 10 μασελες " απο το δημοσιο κορβανα η΄ ακομα καλυπτεστε για δικα σας εργα απο τους τοπικους προεδρους.εχω στοιχεια γι αυτο κλειστε το στομα σας....Μην θεωρείτε Μ...κα οποιον δεν μιλαει...

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου Βασίλης Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2020 12:35 δημοσιεύθηκε από Βασίλης

  Απάντηση στον Grouchο. Εσύ ποιος είσαι και γιατί μιλάς έτσι για τους επισκέπτες; μείνετε στη μιζέρια σας αυτό σας αξίζει. Ούτε κόσμος ούτε τίποτα. Ντροπή σας

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου Μαρία Δούρου Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2020 00:49 δημοσιεύθηκε από Μαρία Δούρου

  Ντροπή κ μόνο να δυσφήμιζετε έτσι ένα τόπο απλά κ μόνο μπας κ κερδίσετε εσείς... Το έργο των ανθρώπων είναι δύσκολο Χρόνιο κ συνεχόμενο.. Και κρατούν αυτόν τον τόπο καθαρο.. Περιποιημένο με την ξεχωριστή Φυσική ομορφιά του!
  Θα έπρεπε να ντρέπεστε για το επίπεδο κ το ποιόν σας!

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου Νεκτάριος Παππαδήκος Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020 16:35 δημοσιεύθηκε από Νεκτάριος Παππαδήκος

  Καλησπέρα στό Vima Politi
  Μέρες τωρα παρακολουθώ τά τραγελαφικά πού συμβαίνουν σέ αυτό τό όμορφο χωριό..
  Λυπάμαι γιά τήν ανύπαρκτη ΤΚ Τόρνου....
  Πού δέν έχει πάρει θέση,έστω μέ ένα απλό κείμενο,παρά μόνο νά τά έχουν "κουβεντιάσει" μέ τούς Άρχοντες τού χωριού καί όχι μόνο αλλά και μέ μερικούς εκτός χωριού γιά τό τί θά απαντήσουν...παρά μόνο κάποιος "Κύριος Νίκος Μάρκος" νά ανεβάζει φώτο στό Fb σέ όμάδα τού χωριού του....
  Εγώ τόν προκαλώ νά ανεβάσει καί άλλες φώτο στήν ομάδα TORNOS GIA PANTA μέ διάφορα υλικά οικοδομής καί όχι μόνο....
  Μέ ενημέρωσαν από τό χωριό του ότι δέν τά λέει οπως τά δείχνει,παρά μόνο αυτό πού τού λένε...
  Είναι ντροπή γιά ένα τόσο όμορφο χωριό να μήν δέχεσται "κύριοι" καί τά ασχημα...
  Αλλά καί τά καλά πού έχεται κάνει...
  Υ.Γ
  Μέ στεναχωρεί ή στάση τόν τοπικών αρχών..π.χ..Πρόεδρος κτλπ...
  Δέν βλέπω νά πέρνουν καμία θέση...

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου Νεκτάριος Παππαδήκος Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020 15:40 δημοσιεύθηκε από Νεκτάριος Παππαδήκος

  Ένα μόνο θά πώ,στούς "Κυρίους" τού Τόρνου καί όχι μόνο...
  Δέχτηκά τηλεφωνηματα από ντόπιους οί οποίοι εξέφρασαν τήν αγανάκτησή τους ότι...
  Άκουσων άκουσων...τούς απειλούν μεσω τρίτων ότι θά τούς τά πούν χύμα...
  Εδώ ή σελίδα σας δίνει στόν κάθε ένα νά εκφράσει τά προβλήματά του...
  Γιατι απλά δέν εχεται μάθει καί τα καλά τού τοπου σας αλλά καί τά άσχημα...
  Καί οπως βλέπω εδώ ή Τ.Κ Τόρνου είναι ανύπαρκτη,χωρίς να πάρει καμία θέση...
  Καί εσείς "κύριε Μάρκο" πού έχεται γνώμη γιά ολλα καί γιά όλλους ποιόν εκπροσωπείται..
  Καί οπως βλέπω στό διαδύκτιο ανεβάζεται φωτό από τό χωριό στο υποτιθέμενό "πάρκινκ" τού χωριού σας χωρίς όμως νά βλέπεται τά πεταμένα,δεξιά καί αριστερά "καλούπια,σίδερα,κτλπ" καί τροχόσπιτα σέ κεντρικό δρόμο τού τόπου σας...ή καί εδω υπαρχει υπερβολή??
  Λυπάμαι γιά τόν όμορφο τόπο σας...

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου Μάρκος Νικολαος Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2020 11:47 δημοσιεύθηκε από Μάρκος Νικολαος

  Κυριοι
  Απευθυνόμενος στο site θα ήθελα να παρακαλέσω τα σχόλια των αναγνωστών να δημοσιεύονται ως έχουν και όχι να παραποιούνται κατά βούληση . Αναμένω την πρωτότυπη δημοσίευση του σχολείου μου
  Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
  Μάρκος Νικόλαος

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου grouchomarx Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2020 11:30 δημοσιεύθηκε από grouchomarx

  Ευτυχώς η πλειοψηφία των επισκεπτών ανά την ΕΛΛΑΔΑ έχουν ήθος και σώας τας φρένας.

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου Βασίλης Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2020 01:01 δημοσιεύθηκε από Βασίλης

  Γεια σας. Συγγνώμη αν σας κουράσω.
  Επισκέφτηκα τον Τόρνο πριν μερικά χρόνια και μπορώ να πω οτι με εξέπληξε σαν χωριό για τα μονοπάτια και την καθαριότητα του. Πολύ πρόσφατα αποφασίσαμε με παρέα να ανέβουμε για ολιγοήμερες διακοπές που θα κάναμε στο Καρπενήσι.
  Έτσι ξεκινήσαμε ενα πρωινό με σκοπό να αφιερώσουμε την ημέρα μας ολοκληρη στο χωριό αυτο. Τα μονοπάτια ηταν παρατημένα και σε καμια περίπτωση δεν θυμιζαν αυτα που ειχα δει πριν χρονια. Μπήκε μια σημανση απο την περιφερεια αλλα μεχρι εκει.
  Επειδη τυγχανω μελος των σελιδων στο φειςμπουκ και παρακολουθω τα νεα του Τορνου βλεπω οτι η μονη προσπαθεια που γινεται ειναι μονο εκει αν και εχετε ενα κάρο ομάδες. Ο κοσμος ανεβαζει φωτογραφιες και δειχνει μονο την καλη πλευρα του χωριου . Καλο θα ειναι για τη δικη σας εικονα να μην απαντατε με ανακοινωσεις μεσα στα νευρα και τυποποιημένες .
  Να πω ακομα οτι αυτη η ιδεα για κλειδαρια με κωδικο στο πολιτιστικο σας ειναι τελειως χαζη γιατί δεν ανταποκρίνεται σε αναγκες του κοσμου.
  Να γράψετε στο διαδίκτυο που έχετε και πολλές σελίδες τα ονόματα του Δ.Σ. και του τοπικού συμβουλίου για να συννενοηθούμε.
  Τέλος στον κύριο Μάρκου είστε λίγο οξύθυμος και το παίρνετε προσωπικά ή είναι ιδέα μου; Αναφέρεστε με αγενή και προσβλητικό τρόπο στην ανώνυμη επισκέπτρια που εκφράζει μόνο την αποψη της. Αλλο που εσάς δεν σας αρεσει.
  Αλήθεια, εσείς είστε ο πρόεδρος του Δ.Σ. ή μήπως όχι;;; Συγγνωμη αλλά εκτίθεστε .
  Όσο για τη νεολαία κρίμα γιατί φαίνεται ότι δεν συμμετεχουν ολοι οι νεοι. Μην τσουβαλίαζετε ολη την νεολαία ενω δουλευον μονο ατομα μετρημενα στα δαχτυλα ενος χεριου. Ίδιοι και ίδιοι. Αυτο να κοιταξετε και να μην νευριαζετε. Για να πατε μπροστα.

  Με εκτίμηση προς όλους τους Τορνιώτες ,
  ο φίλος του χωριού που θέλει το καλό σας,
  Βασίλης Κ.
  (ευχαριστω το vima politi για τη πιθανη δημοσιευση του σχολιου μου)

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου Groucho Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2020 22:49 δημοσιεύθηκε από Groucho

  Εσεις επισκεπτες, δεν εχετε κανενα δικαιωμα να προσβαλλετε και να αφοριζετε, η κοινωνια εμεις οφειλουμε να σας απομονωσουμε, μονο κακο κανετε, αποβλητα δεν προσφερετε τιποτα.

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου Grooucho Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2020 20:50 δημοσιεύθηκε από Grooucho

  Τι γινεται εδω και λιγες μερες;ποιοι ειναι αυτοι οι μισανθρωποι που σιχαινονται τον ιδιο τους τον ευαυτο;ναι για σας λεω επισκεπτες

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου στελιος Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2020 14:14 δημοσιεύθηκε από στελιος

  η απαντηση απο το δσ ειναι κουφια. πια ειναιη συγκεκριμενη χρονικη στιγμη ? πια ειναι η υπευθυνη σταση, που την ειδατε?ζητατε υποστηριξη στις δρασεις ενω δεν κανετε καμια δραση και αυτο φανηκε απο τα πεταμενα σανιδια και το παρατημενο χωριο .τελικα τζαμπα νευριαζετε γιατι τελικα δειχνετε αλλο προσωπο απο αυτοο που θελετε να περασετε. συμφωνω με την επισκεπτρια μιας και ετυχε να ειμαι κι εγω εκει σαν επισκεπτη εκεινη την ημερα

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου ΔΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2020 09:15 δημοσιεύθηκε από ΔΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Ως Μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Απανταχού Τορνιωτών εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκεια μας για τα συγκεκριμένα τοξικά σχόλια από την ανώνυμη επισκέπτρια.
  Ειλικρινά δεχόμαστε κάθε κριτική και αξιολόγηση, προτάσεις βελτίωσης αλλά όχι ανώνυμα και κακόβουλα.
  Ειδικά τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, επιλέγουμε την υπεύθυνη στάση και θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε να προσφέρουμε στον Σύλλογο, ο καθένας ξεχωριστά και συλλογικά.
  Κυρίως όμως εκφράζουμε την ανάγκη και ζητάμε την υποστήριξη και συμμετοχή στις δράσεις του πολιτιστικού συλλόγου από όλους τους συγχωριανούς.
  Επίσης εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας, για το πολύτιμο έργο του τοπικού Συμβουλίου καθώς επίσης και των συγχωριανών μας οι οποίοι με αυταπάρνηση συντελούν αφιλοκερδώς στην πρόοδο και προβολή του χωριού μας.
  Τέλος κρίνουμε το σχόλιο και τον συσχετισμό με αναφορά στα ναρκωτικά ως απαράδεκτο και υβριστικό.

  Δ.Σ. Πολιτιστικού Συλλόγου Απανταχού Τορνιωτών "Η Μεγάλη Βρύση"

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου Δ.Σ Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2020 00:18 δημοσιεύθηκε από Δ.Σ

  Ως Μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Απανταχού Τορνιωτών εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκεια μας για τα συγκεκριμένα τοξικά σχόλια από την ανώνυμη επισκέπτρια.

  Ειλικρινά δεχόμαστε κάθε κριτική και αξιολόγηση, προτάσεις βελτίωσης αλλά όχι ανώνυμα και κακόβουλα.

  Ειδικά τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, επιλέγουμε την υπεύθυνη στάση και θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε να προσφέρουμε στον Σύλλογο, ο καθένας ξεχωριστά και συλλογικά.

  Κυρίως όμως εκφράζουμε την ανάγκη και ζητάμε την υποστήριξη και συμμετοχή στις δράσεις του πολιτιστικού συλλόγου από όλους τους συγχωριανούς.

  Επίσης εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας, για το πολύτιμο έργο του τοπικού Συμβουλίου καθώς επίσης και των συγχωριανών μας οι οποίοι με αυταπάρνηση συντελούν αφιλοκερδώς στην πρόοδο και προβολή του χωριού μας.

  Τέλος κρίνουμε το σχόλιο και τον συσχετισμό με αναφορά στα ναρκωτικά ως απαράδεκτο και υβριστικό.

  Δ.Σ. Πολιτιστικού Συλλόγου Απανταχού Τορνιωτών "Η Μεγάλη Βρύση"

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου Μάρκος Νικολαος Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2020 20:06 δημοσιεύθηκε από Μάρκος Νικολαος

  Κατ αρχήν στην ΑΝΩΝΥΜΗ επισκέπτρια του χωριού μας που με μία επίσκεψη πως οι τοπικοί άρχοντες εξυπηρετούν τους κολλητούς ,τέτοια ευφυΐα την έχουμε ανάγκη και όχι μόνο στον Τόρνο .
  Θα θέλαμε να μας βρει έναν τρόπο να λειτουργήσει το πολιτιστικό κέντρο χωρίς προσωπικό, μιας και κανένας δεν ενδιαφέρθηκε, αλλά προφανώς αυτό δεν σας μεταφέρθηκε .Όσον αφορά στο κωδικό και τους νέους τους οποίους νοιάζεστε περισσότερο από εμάς θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι εάν όντως είχατε πάει θα βλέπατε ότι υπάρχει τηλ. επικοινωνίας ώστε να γνωρίζουμε ποιος μπαίνει και εάν αυτός είναι ανήλικος και δεν πρέπει να έχει πρόσβαση σε αλκοόλ.
  Για τους χωματόδρομους που κινδύνευε να σπάσει κάποιο πόδι, μάλλον πήγε να περπατήσει με τις παντόφλες που φορούσε στην θάλασσα .
  Βέβαια όχι πως είναι τέλεια, πέτρες πέφτουν ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ τις παραμερίζουν και περνάνε και αν είναι και κάποιο σανίδι ξεκάρφωτο το καρφώνουνε .
  Το ΔΣ της κοινότητας , και το Δ Σ του συλλόγου νέα παιδιά στην πλειοψηφία τους, αλλά και η συντριπτική πλειοψηφία των χωριανών με μόνο κριτήριο την αγάπη για τον τόπο τους παλεύουν με όσα μέσα έχουν για ό,τι καλύτερο.
  Όσοι επισκέπτες έχουν έρθει το επιβεβαιώνουν με τον καλύτερο τρόπο με τις κριτικές τους.
  Καλούμε λοιπόν με χαρά όποιον επιθυμεί να επισκεφθεί τον τόπο μας και να γνωρίσει τις ομορφιές του.
  Μάρκος Νικόλαος .

  Υ.Γ το πολιτιστικό παραχωρείται δωρεάν σε κάθε ενδιαφερόμενο .

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου τρομπετα Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2020 16:13 δημοσιεύθηκε από τρομπετα

  λυπαμαι πραγματικα για το μαυρο χαλι των μονοπατιων και τους λιγους νεους που παλευουν για το τιποτα.

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου niskuoh Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2020 16:09 δημοσιεύθηκε από niskuoh

  Συμφωνώ με το κειμενο της κυρίας ανωνυμης. Πολλοι νομιζουν οτι προσφερουν εργο ενω δεν κανουν τιποτα παρα μονο φιεστες στα πολιτιστικα τους κεντρα. Οντως το μονοπατι ειναι χαλια με σαπια ξυλα πεσμενα. Η νεολαια απουσα ως συνηθως προσπαθει να μας πεισει μονο μεσα απο το διαδικτυο με κειμενα γεματα μπουρδες και ψεματα και εικονες χιλιοτραβιγμενες. κριμα

  Aναφορά

Προσθήκη σχολίου

H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί.
Το "VimaPoliti.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες του έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του portal

Επικοινωνήστε μαζί μας στο vimapoliti@gmail.com ή απευθείας στην φόρμα επικοινωνίας

Please, enter your name
Please, enter your e-mail address Mail address is not not valid
Please, enter your message