Πρεμιέρα για το Click away-Άνοιξαν κομμωτήρια, βιβλιοπωλεία & Κτέο

14 Δεκ. 2020 / 08:46

Πρεμιέρα μετά από πέντε εβδομάδες lockdown έκανε μέσω του click away το λιανεμπόριο την Κυριακή, με την αγορά να ελπίζει σε μία μερική αναζωογόνηση του τζίρου ενόψει Χριστουγέννων.

Την ίδια ώρα, καταστηματάρχες και καταναλωτές καλούνται να εντάξουν στην αγοραστική τους ρουτίνα έναν πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα τρόπο αγοραπωλησίας.

Χθες, πρώτη μέρα εφαρμογής του μέτρου οι πολίτες με μάσκες έξω από τα καταστήματα έδωσαν μία πρώτη «γεύση» του click away. Ωστόσο ο άστατος καιρός δεν επέτρεψε στους καταστηματάρχες και τους παράγοντες της αγοράς να βγάλουν συμπεράσματα για την νέα αυτή πραγματικότητα. Χαρακτηριστικό πάντως είναι ότι περίπου στις 12:00, στην καρδιά της Αθήνας, την Ερμού, η κίνηση ήταν περιορισμένη με την εικόνα να είναι παρόμοια και στην Θεσσαλονίκη.

Από σήμερα Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου ανοίξαν ρολά  βιβλιοπωλεία και κομμωτήρια με το προαιρετικό ωράριο λειτουργίας τους να είναι από τις 7:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ. Επίσης άνοιξαν και τα ΚΤΕΟ για μοτοσικλέτες, επιβατηγά οχήματα ιδιωτικής και δημόσιας χρήσης και φορτηγά αυτοκίνητα μεικτού βάρους έως 3,5 τόνους.

Τα μέτρα τήρησης αποστάσεων και η αναλογία πληθυσμού ανά τ.μ

Κομμωτήρια - κουρεία

- Απόσταση μεταξύ θέσεων εργασίας: 2 μέτρα.

- Οι πελάτες θα προσέρχονται μόνο κατόπιν ραντεβού μέσω τηλεφώνου και ηλεκτρονικών μέσων.

- Οι επιχειρήσεις οφείλουν κατά την ημερήσια έναρξη λειτουργίας τους, να συμπληρώνουν κατάλογο με τα ραντεβού των πελατών, ο οποίος θα επιδεικνύεται στα ελεγκτικά όργανα.

- Υποχρεωτική χρήση μάσκας προστασίας για το προσωπικό και τους πελάτες.

- Ωράριο λειτουργίας (προαιρετικό) από 7 π.μ. έως 9 μ.μ.

- Προαιρετική λειτουργία τις Κυριακές 20-27 Δεκεμβρίου.

- Το άνοιγμα των κομμωτηρίων και των κουρείων δεν θα συνοδεύεται από τις υπηρεσίες περιποίησης νυχιών.

Βιβλιοπωλεία

- Εως 100 τ.μ. 4 άτομα

- Ανω των 100 τ.μ. +1 άτομο ανά 15 τ.μ.

ΚΤΕΟ

- Οι πελάτες θα προσέρχονται μόνο κατόπιν ραντεβού μέσω τηλεφώνου και ηλεκτρονικών μέσων

- Οι επιχειρήσεις οφείλουν κατά την ημερήσια έναρξη λειτουργίας τους να διατηρούν κατάλογο με τα ραντεβού, ο οποίος θα επιδεικνύεται στα ελεγκτικά όργανα

- Υποχρεωτική χρήση μάσκας προστασίας στο προσωπικό εργασίας

- Γάντια μιας χρήσεως και χρήση αντισηπτικού

Τι μήνυμα στέλνουμε στο 13033

Η μετακίνηση πρέπει να γίνεται με την αποστολή SMS 2 στο 13033. 

Άνοιξαν τα ΚΤΕΟ - Πώς θα λειτουργήσουν

Επαναλειτουργούν από σήμερα τα Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων (ΚΤΕΟ) για μοτοσικλέτες, επιβατηγά οχήματα ιδιωτικής και δημόσιας χρήσης και φορτηγά αυτοκίνητα μεικτού βάρους έως 3,5 τόνους.

ορίζεται, μεταξύ άλλων, ότι η προθεσμία των 70 ημερολογιακών ημερών που είχε χορηγηθεί για όλα τα Δελτία Τεχνικού Ελέγχου (ΔΤΕ) που είχαν ισχύ έως τις 13 Δεκεμβρίου, εξακολουθεί να ισχύει.

Επίσης, οχήματα με Δελτίο χωρίς σοβαρές ή επικίνδυνες ελλείψεις με αναγραφόμενη ημερομηνία λήξης την 30η Οκτωβρίου 2020 και προγενέστερα, καθώς και οχήματα με ημερομηνία υποχρέωσης για περιοδικό, τεχνικό έλεγχο για πρώτη φορά την 30η Οκτωβρίου 2020 και προγενέστερα, δύνανται να ελεγχθούν μέσα στην παραπάνω προθεσμία (παράταση των 70 ημερών). Οι ιδιοκτήτες μεταχειρισμένων οχημάτων για τα οποία έχει επιτραπεί η ταξινόμηση τους χωρίς την προσκόμιση ΔΤΕ, μπορούν να περάσουν τα οχήματα για τεχνικό έλεγχο έως την ημερομηνία που αναγράφεται επί της χορηγηθείσας αδείας.

Προσθήκη σχολίου

H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί.
Το "VimaPoliti.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες του έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του portal

Επικοινωνήστε μαζί μας στο vimapoliti@gmail.com ή απευθείας στην φόρμα επικοινωνίας

Please, enter your name
Please, enter your e-mail address Mail address is not not valid
Please, enter your message