ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης διέγραψε Τσακαλώτο και Πέρκα από την Κ.Ο.

13 Νοε. 2023 / 11:28

Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ. Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα με την οποία γνωστοποιείται ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και η Πέτη Πέρκα διαγράφονται από την Κ.Ο. του κόμματος, με την αποχώρηση της «Ομπρέλας».

Όπως αναφέρεται, «οι εν λόγω βουλευτές οφείλουν να παραδώσουν άμεσα τις έδρες τους στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όπως προβλέπει ο Κώδικας Δεοντολογίας των υποψήφιων βουλευτών. Συγκεκριμένα η παράδοση των εδρών προβλέπεται στην περίπτωση α) της παρ.2 του Κώδικα που αναφέρει ότι όλοι/ες οι βουλευτές που εκλέγονται με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ δεσμεύονται πολιτικά και ηθικά ότι η έδρα που καταλαμβάνουν ανήκει στο κόμμα».

Με την κίνηση αυτή, ο Στέφανος Κασσελάκης πρόλαβε τους δύο βουλευτές πριν δηλώσουν ότι ανεξαρτητοποιούνται, πρόθεση την οποία είχαν εκφράσει από χθες. Η Πέτα Πέρκα είχε δηλώσει από την πρώτη στιγμή ότι δεν θα παραδώσει την έδρα της καθώς όπως υποστήριξε, «έχω νωπή εντολή να υπηρετήσω την περιοχή μου με το πρόγραμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς. Αυτός που έχει μετακινηθεί από αυτή τη γραμμή είναι ο νέος πρόεδρος και ο νέος ΣΥΡΙΖΑ».

Πέρκα κατά Κασσελάκη

Όπως είπε η κυρία Πέτη Πέρκα  σήμερα στο MEGA: «Ο πρόεδρος που έχει αγνοήσει πλήρως το καταστατικό με όλες αυτές, τις τελευταίες ειδικά κινήσεις, επικαλείται ένα καταστατικό για έναν άνθρωπο που δεν είναι μέλος του κόμματος. Επίσης φαίνεται δεν ξέρει και τις διαδικασίες. Από χθες ζητάει μια έδρα πριν ακόμη γίνει ανεξαρτητοποίηση. Εγώ θέλω να υπενθυμίσω ότι έχουμε κάποιους στην κοινοβουλευτική ομάδα οι οποίοι δεν είναι μέλη του κόμματος».

«Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι εμάς ο στόχος μας, όσων φύγαμε, παραμένει να είναι το καθεστώς Μητσοτάκη, θα κάνουμε μια σκληρή αντιπολίτευση αλλά τεκμηριωμένη, με μεταρρυθμιστικές προτάσεις και θα προσπαθήσουμε να συσπειρώσουμε σε αυτήν την κατεύθυνση τον κόσμο της Αριστεράς που πονάει αυτήν την στιγμή. Αυτή η μετάλλαξη η βίαιη του κόμματος έχει προκαλέσει μεγάλο ρήγμα που δεν είναι μόνο σε επίπεδο στελεχών. Αυτό που είναι σοβαρό είναι αυτό που γίνεται στη βάση του κόμματος, έχουμε καθημερινά αποχωρήσεις», είπε η κυρία Πέρκα και τόνισε:

«Θεωρώ ότι αγαπημένοι σύντροφοι που είναι από τα ιδρυτικά στελέχη αλλά και νεότεροι που έχουν δώσει μάχες, δεν θα αντέξουν για πολύ, εμένα αυτή είναι η εκτίμησή μου. Αυτό που έχει συμβεί είναι ότι, σε όλη αυτήν τη διαδικασία, όποιος έχει μια άλλη άποψη χαρακτηρίζεται υπονομευτής. Η προχθεσινή τοποθέτηση του προέδρου μάς πρόσβαλε, απορώ πως δεν έφυγε όλη η αίθουσα, δεν μπορείς να αναφέρεσαι μπροστά σε αγωνιστές της Αριστεράς σε 5η φάλαγγα. Δεν είναι κουβέντες που μπορεί να αντέξει ένας άνθρωπος που έχει σχέση, καταρχάς, με την πολιτική».

Προσθήκη σχολίου

H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί.
Το "VimaPoliti.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες του έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του portal

Επικοινωνήστε μαζί μας στο vimapoliti@gmail.com ή απευθείας στην φόρμα επικοινωνίας

Please, enter your name
Please, enter your e-mail address Mail address is not not valid
Please, enter your message