Διήμερη επίσκεψη και περιοδεία πραγματοποίησε στην Ευρυτανία ο πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων, μέλους της Κ.Ε. και τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων του Συριζα Π.Σ. Σταύρος Αραχωβίτης.
Σε ανακοίνωσή του η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ευρυτανίας αναφέρει:
"Η διήμερη επίσκεψη και περιοδεία του πρώην Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων, μέλους της Κ.Ε. και τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων του Συριζα Π.Σ. στο Νομό μας στις 17 και 18 Ιουνίου, ήταν μια τοπική δημοσκόπηση .
Καλωσορίσαμε τα 143 νέα μέλη μας, συνομιλήσαμε με επαγγελματίες και εργαζομένους του πρωτογενή τομέα (αγρότες, κτηνοτρόφους, δασεργάτες, μελισσοκόμους). Επισκεφθήκαμε κτηνοτροφικές μονάδες, μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις και συνεταιρισμούς. Περάσαμε από καφενεία χωριών στο δρόμο προς τη Βαλαώρα, όπου και συναντηθήκαμε με κτηνοτρόφους της περιοχής.
Αυτή η διήμερη περιοδεία έφερε στην επιφάνεια τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος του πρωτογενή τομέα , των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αλλά και ο απλός πολίτης .
Η αγωνία και η ανασφάλεια είναι τα βασικά συναισθήματα που κυριαρχούν στην Ευρυτανία. Ο πληθυσμός του Νομού συρρικνώνεται και γηράσκει. Τα καταστήματα κλείνουν το ένα μετά άλλο φέρνοντας ανεργία ακόμη και σε ολόκληρες οικογένειες.
Η πολυμέτωπη ακρίβεια στην ενέργεια, στις τιμές τροφίμων και στα καύσιμα οδηγούν τους Ευρυτάνες σε αδιέξοδο.
Η αγάπη για τον τόπο δεν είναι αρκετή για να εξακολουθούν να δραστηριοποιούνται στον τόπο μας με εννέα μήνες χειμώνα σε τομείς δύσκολους όπως η κτηνοτροφία και η μελισσοκομία.
Δεν ζητούν θαύματα, αλλά εκείνα τα εργαλεία που θα τους επιτρέψουν να επιβιώσουν και να εξακολουθούν να παράγουν τα υψηλής ποιότητας προϊόντα τους.
Η σημερινή κυβέρνηση αποδείχτηκε ανίκανη να δώσει λύσεις. Μόνο λουκέτα έφερε στο Νομό μας. Οι ελπίδες όλων στραμμένες στις εκλογές, που θέλουμε να γίνουν το συντομότερο.