Ολοκληρώθηκε πριν λίγα λεπτά η ψήφιση για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών στην Βουλή.
Υπέρ ψήφισαν 153 βουλευτές ,κατά 146 ενώ παρών στη Συμφωνία των Πρεσπών ψήφισε ο Γρηγόρης Ψαριανός
Εκτός από τα 145 «ναι» των βουλευτών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, τη συμφωνία με την κυβέρνηση Ζάεφ στήριξαν και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Θανάσης Παπαχριστόπουλος, Έλενα Κουντουρά, Σπύρος Δανέλλης, Σταύρος Θεοδωράκης, Σπύρος Λυκούδης, Γιώργος Μαυρωτάς, Θανάσης Θεοχαρόπουλος και Κατερίνα Παπακώστα.
Όπως ενημέρωσε την εθνική αντιπροσωπεία ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, η Ολομέλεια κράτησε 38,5 ώρες και μίλησαν συνολικά 200 βουλευτές, με πολιτικούς αρχηγούς, εισηγητές, ειδικούς αγορητές κ.λπ.
Συγκρούσεις, υψηλοί τόνοι, πολλαπλά μηνύματα, τοποθετήσεις στα άκρα, αλλά και υποδειγματικές στιγμές που τιμούν την Δημοκρατία έναντι εγκληματικών οργανώσεων και φασιστικών ομάδων, όπως οι τοποθετήσεις του Νίκου Δένδια και του Νίκου Ξυδάκη κατά της ΧΑ, περιελάμβανε η συζήτηση στο κοινοβούλιο.
Αλέξης Τσίπρας, Κυριάκος Μητσοτάκης και Φώφη Γεννηματά διασταύρωσαν τα ξίφη τους, σε μια διαδικασία η οποία ήταν διεξοδική.