Το μανιφέστο της υποψήφιας δημάρχου Χρ.Σουλιώτη για "ενότητα" στα Άγραφα

07 Ιαν. 2019 / 08:54 07 Ιαν. 2019 / 09:33 (upd)

 Στην επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας της για την διεκδίκηση του Δημαρχιακού αξιώματος, προέβει πριν λίγες μέρες η δικηγόρος κα. Χρυσούλα Σουλιώτη.

Η υποψηφιότητα της Σουλιώτη φαίνεται πως ανακατεύει για τα καλά την τράπουλα στα Άγραφα δημιουργώντας ένα αμφίρροπο κλίμα σχετικά με τις τάσεις που θα δημιουργηθούν στο εκλογικό σώμα .

Το «άρμα» της δικηγόρου φαίνεται να ακολουθούν οι "αντάρτες" της ομάδας Μπαμπαλή,σύσσωμη η ομάδα Δημητρόπουλου αλλα και η ομάδα Μιχόπουλου .Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχει εμφανή στήριξη του δεξιού χώρου και δει της τοπικής Νομαρχιακής .Το σίγουρο είναι ότι οι επόμενες μέρες θα δείξουν που θα γείρει η πλάστιγγα αφού όπως φαίνεται δημιουργείτε ένας ισχυρός αντίπαλος απέναντι απο τον νυν δήμαρχο.

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας

Αγαπητοί συνδημότες μου…..Με υψηλό αίσθημα ευθύνης και γνωρίζοντας σε βάθος τις δυσκολίες και τα αδιέξοδα, που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας αλλά και η τοπική αυτοδιοίκηση γενικότερα, σας ανακοινώνω επίσημα την απόφασή μου να θέσω υποψηφιότητα για Δήμαρχος Αγράφων στις Aυτοδιοικητικές Eκλογές, που θα διεξαχθούν τον Μαΐου του 2019.

ΠΑΡΟΥΣΑ με έναν και μοναδικό στόχο: την ενότητα της τοπικής κοινωνίας και την Αναγέννηση του Δήμου μας. Αν τα μεγάλα προβλήματα του τόπου μας, προκρίνουν ως λύση την σύγκλιση και τις ενωτικές διεργασίες, που θα δίνουν διέξοδο και προοπτική στο Δήμο και στους Δημότες του, η νέα μεταρρύθμιση του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης («Κλεισθένης »), το επιβάλει. «Ενότητα» λοιπόν.

Μια λέξη επίκαιρη πάντοτε όσο και τώρα. Ενωμένοι να πάρουμε τη σκυτάλη για το μέλλον, με αποφασιστικότητα, σιγουριά, ακούραστη διάθεση, αξιοποιώντας κάθε επιστημονικά τεκμηριωμένη πρόταση, ιδέα ή διάθεση συμμετοχής από όλους, χωρίς αποκλεισμούς, για την αναγέννηση του τόπου μας. Να γυρίσουμε σελίδα. Όλοι εμείς που έχουμε κάτι κοινό, που μας ενώνει. Η αγάπη για τον τόπο μας, απαιτείται αλλά δεν αρκεί. Χρειάζεται «Όραμα». Να κάνουμε με τις ιδέες μας, την δράση μας και την αντικειμενική κρίση, την πρωτοβουλία αυτή πιο δυνατή, να δημιουργήσουμε ρεύμα αλλαγής, ενότητας, ανανέωσης, αναγέννησης!

Έχουμε την τύχη να ζούμε σ’ ένα ονειρεμένο τόπο με θαυμάσιο φυσικό περιβάλλον. Έναν τόπο που τον γνωρίζω καλά, γιατί είναι ο τόπος που μεγάλωσα, που πήγα σχολείο, που ονειρεύτηκα να ζήσω, και που θλίβομαι να τον βλέπω να «ερημώνει». Πρωτίστως αυτόν θα πρέπει να προστατεύσουμε. Να τον αξιοποιήσουμε με σύνεση και γνώση, να τον κάνουμε μέσο και δύναμη για μια καλύτερη ζωή, για αειφόρο ανάπτυξη και να τον κληροδοτήσουμε στις επόμενες γενιές ζωντανό, αψεγάδιαστο, λειτουργικό. Με την ελπίδα στα χωριά μας να μην αντικρίζουμε κλειστά σπίτια και έρημα σχολεία και εκκλησίες.

Η ομάδα των ανθρώπων που θα με στηρίξει σε αυτή την προσπάθεια, θα προέρχεται από όλους τους ιδεολογικούς χώρους. Στόχος μου είναι να δώσουμε στο συνδυασμό μας ένα κινηματικό χαρακτήρα, να απελευθερώσουμε τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας και να στελεχώσουμε ένα ψηφοδέλτιο με ανθρώπους ικανούς, ανιδιοτελείς με όρεξη να προσφέρουν στον τόπο μας.Και τέτοιοι υπάρχουν πολλοί. Νέοι στην ηλικία αλλά και παλιοί με νέες ιδέες. Να συνθέσουμε την αναμφιβόλως απαραίτητη εμπειρία των παλιών με τον ενθουσιασμό, το ανιδιοτελές συναίσθημα και την τεχνογνωσία των νέων. Με την ευκαιρία που μου δίνει αυτό εδώ το βήμα θα ήθελα να καλέσω όλους τους νέους ανθρώπους που ενδιαφέρονται για τα κοινά και έχουν άποψη για τα τοπικά θέματα, να ακολουθήσουν αυτό το «άρμα».

Στην αρχή αυτού του αγώνα, πολλοί θα μας πουν ρομαντικούς ως προς την σκέψη μας, ίσως αφελείς ως προς την δυνατότητα υλοποίησης των ιδεών μας. Το στοίχημα όμως πρέπει για όλους εμάς να είναι, να μην μπορεί ούτε ένας εκ των δημοτών μας, να μας καταλογίσει υπόγειες και αδιαφανείς διαδρομές, σκοτεινές συμμαχίες και ανέντιμους συσχετισμούς. Με σεβασμό στην Δημοκρατία και τους Θεσμούς, ευγένεια απέναντι στο Δημότη, ήθος, αρχές, έγνοια και αγώνα με μοναδικό στόχο το Καλό του τόπου μας"

13 σχόλια

 • Σύνδεσμος σχολίου Tom Κυριακή, 13 Ιανουαρίου 2019 14:00 δημοσιεύθηκε από Tom

  Πάει αυτή την αδεισανε οι ίδιοι που την κατεβάσαμε..

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου ΓΡΑΝΙΤΣΑ Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2019 11:47 δημοσιεύθηκε από ΓΡΑΝΙΤΣΑ

  καρδαμπικης...αναγκαστικα εργα για μερικους μερικους υποψηφιους του..κριμα

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου Ακατανόμαστος Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2019 00:41 δημοσιεύθηκε από Ακατανόμαστος

  Η ΣΟΥΛΙΩΤΗ ΠΟΙΟ ................
  ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΙ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΣΕ ΠΟΥ ΤΙΣ ΣΚΑΒΕΙ ΤΟΝ ΛΑΚΟ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου Γιώργος ασπροποταμος Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2019 19:42 δημοσιεύθηκε από Γιώργος ασπροποταμος

  Ο Μπαμπαλής θα ξαναβγεί δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή γιατί φτιάχνει πολύ δυνατό ψηφοδέλτιο χωρίς τα φαντάσματα του παρελθόντος,ποιος Καρδαμίλης βρε παιδιά αυτός δεν κάνει ούτε για πρόεδρος σε σχολική επιτροπή,έλεος και λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει.

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου ΓΡΑΝΙΤΣΑ Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2019 08:12 δημοσιεύθηκε από ΓΡΑΝΙΤΣΑ

  ο δημητροπουλος δεν σας αρεσει;αν ερχονταν στον αλεξη με ολη την ομαδα του[που ειναι αδειος στον ασπροποταμο]θα ηταν καλος;

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου ΝΙΚΟΣ ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΟ Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2019 04:46 δημοσιεύθηκε από ΝΙΚΟΣ ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΟ

  Γελάει ο κόσμος....η Σουλιώτη δήμαρχος με το καλημέρα!!και σαν είναι δικηγόρος τι έγινε;;;από πτυχία χορτάσαμε..τώρα όσο αφορά ποιοι την στηρίζουν δεν είναι αληθές....οι ανεξαρτοποιημένοι του Μπαμπαλή αλλά και μη ανεξαρτοποιημένοι στηριζουν κυρίως τον Καρδαμπίκη...Ο Καρδαμπίκης βεβαια δεν εχει ανοίξει χαρτιά ακόμα και αν δεν το κάνει άμεσα δεν υπάρχει ελπίδα μετά ...γιατί αν και κατακερματισμένος ο Μπαμπαλής έχει ξεκινήσει και δουλεύει με τον τρόπο του....Αυτή την στιγμή μιλάμε για ένα 15% στην Σουλιώτη...ένα 30% στον Μπαμπαλή και ένα 35% στον Καρδαμπίκη...Και ένα 20% που περιμένει να δει συνδυασμούς....με τους περισσότερους να έχουν κλίση στον Καρδαμπίκη!!Αυτή είναι η πραγματικότητα μέχρι τώρα....Ας περιμένουμε να δούμε συνδυασμούς και τοποθετήσεις και τα ξαναλέμε...Πάντως μιλάμε σίγουρα για αποτυχημένη πλήρως κίνηση Σουλιώτη,,μεγάλη πτώση Μπαμπαλή και ίσως μια ελπίδα από Καρδαμπίκη που και αυτός μέχρι στιγμής πολύ κρύος και πολύ Γρανιτσιώτης!!

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου ΜΗΤΣΟΣ Τετάρτη, 09 Ιανουαρίου 2019 21:16 δημοσιεύθηκε από ΜΗΤΣΟΣ

  Ο δημητροπουλος δεν ξέρει ούτε την υπογραφή του να βάλει χαχαχα βρε καταντια..

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου Γιαννης Γρανιτσα Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2019 21:18 δημοσιεύθηκε από Γιαννης Γρανιτσα

  Γατακιαααααααααααααααααααααα!!!!!!Σας ποναει Ο Δημητροπουλος ειναι ο ρυμθιστεις και βγαξει νικητη μαζι με τν ομαδα του!!!!!!

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου Γιωργος Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2019 19:29 δημοσιεύθηκε από Γιωργος

  Σιγά το φρούτο

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου ΚΑΓΚΟΥΡΑΣ Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2019 14:16 δημοσιεύθηκε από ΚΑΓΚΟΥΡΑΣ

  Με τη Σουλιώτη για Δήμαρχο πάλι Μπαμπαλής Δήμαρχος το (που πας ορέ Καραμήτρο δεν έχεις μάνα) το ξέρουν στη Ν.Δ; θα πάνε για μαλί και βγουν γουλί

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου Πάνος Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2019 11:12 δημοσιεύθηκε από Πάνος

  Συγνώμη η κυρία δεν είναι που άδειασε τους νέους που την εμπιστευτηκαν και η ίδια την ίδια ώρα πήγαινε και συνομιλούσε με ότι απολίθωμα του παρελθόντος έβγαλε ο τόπος μας όλα αυτά τα χρόνια ?Πολύ κακή αρχή για την νεαρά δικηγόρο

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου Aliki Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2019 01:46 δημοσιεύθηκε από Aliki

  Αισθάνομαι ντροπή γι αυτόν τον τόπο που ακομα ασχολούνται κάποιοι ευτυχώς ελάχιστοι με τους Δημητρόπουλεους,ντροπή και μόνο ντροπή.

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου Ηλίας Δευτέρα, 07 Ιανουαρίου 2019 23:30 δημοσιεύθηκε από Ηλίας

  Αυτό το παλιοί με νέες ιδέες είναι ο Δημητροπουλος και ο Μιχοπουλος?
  Αυτό οι ανιδιοτελείς!!! Με όρεξη να προσφέρουν στον τόπο είναι ο Δημητροπουλος καο ο Μιχοπουλος?
  Κρίμα γιαυτό το τόπο...

  Aναφορά

Προσθήκη σχολίου

H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί.
Το "VimaPoliti.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες του έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του portal

Επικοινωνήστε μαζί μας στο vimapoliti@gmail.com ή απευθείας στην φόρμα επικοινωνίας

Please, enter your name
Please, enter your e-mail address Mail address is not not valid
Please, enter your message