Τα παραλειπόμενα της επίσκεψης Μητσοτάκη στο Καρπενήσι

07 Φεβ. 2019 / 09:07 07 Φεβ. 2019 / 11:12 (upd)

Θερμής υποδοχής απο στελέχη και φίλους της τοπικής ΝΟΔΕ έτυχε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην πολιτική συγκέντρωση της ΝΟΔΕ για την κοπή πίτας στα παραπολιτικά πηγαδάκια γεννήθηκαν διάφορες συζητήσεις με φόντο τις προσεχείς αυτοδιοικητικές και εθνικές εκλογές.

Από πού να ξεκινήσω;

Μικρή αποδείχθηκε η αίθουσα του ξενοδοχείου για την μεγάλη  προσέλευση φίλων και στελεχών της τοπικής ΝΔ.Πολλοί μιλούν για πάνω απο 250 άτομα.

Είσαι ο αυριανός πρωθυπουργός, να κάνεις στο τόπο μόνο καλό..” του είπε μια ηλικιωμένη κυρία ,κατα την είσοδό του στο χώρο της εκδήλωσης,που τον περίμενε καρτερικά.Με εμφανή συγκίνηση ο πρόεδρος την ασπάστηκε θερμά και της κούνησε καταφατικά το κεφάλι του ως απάντηση.

Ως οικοδεσπότης ο Βουλευτής Κώστας Κοντογεώργος καρπώνεται την επιτυχία της εκδήλωσης και του ερχομού του Μητσοτάκη για πρώτη φορά στο Καρπενήσι

<√Πρώτη των πρώτων για την Τζίνα Οικονόμου αφού είναι η πρώτη γυναίκα που ανακοινώθηκε απο τον πρόεδρο της ΝΔ που επιλέχθηκαν απο το μητρώο στελεχών.

Έκλεψε την παράσταση η Γραμματέας και υποψήφια με τον Σπανό ,Ντόρα Ράπτη,που απο ότι φάνηκε μπορεί να μπήκε ..σφήνα αλλά έπιασε την καλύτερη θέση,αυτή εκ των δεξιών του προέδρου.

√ Η… φάση ήταν, πως κάποιοι τέως .... στην προσπάθεια τους να γίνουν αντιληπτοί και να εξασφαλίσουν μια χειραψία με τον Πρόεδρο  φροντίζοντας βεβαίως αυτή να απαθανατιστεί για να’ χουμε να δείχνουνε αντί για… χάνδρες στους ιθαγενείς – υπηκόους όπως τουλάχιστον θεωρούν τους ψηφοφόρους  τους, έκαναν κανονική… κατάληψη πρώτων θέσεων.

Σαν μύγα μες στο γάλα ..ήταν ο δήμαρχος Αγράφων μέσα στην ..δεξιά σφυγγοφωλιά..Ήταν τέτοια η αμηχανία του πασοκογενή Μπαμπαλή που όσο και να προσπαθούσε δεν μπορούσε να την κρύψει..

Μιλάμε για τον απόλυτο πολιτικό ευτελισμό για κάποιους ..… καταληψίες που έσπευσαν να καθίσουν σε θέσεις εν ενεργεία και μη.. όταν αυτοί… πήγαν τουαλέτα ή βγήκαν για τσιγάρο!Κίνηση που σχολιάστηκε με ήκιστα κολακευτικούς γι’ αυτούς χαρακτηρισμούς,  από τους συμμετέχοντες! Κατάντια.

Κέρδισε η Ν.Δ τοπικά από την επίσκεψη αυτή και το πολιτικό – κομματικό αυτό κέρδος, πιστώνεται πρωτίστως  στον επισκέπτη Πρόεδρο της αλλά και στην τοπική ΝΟ.ΔΕ Ευρυτανίας βεβαίως. 

Να σημειωθεί , πως κατά κοινή διαπίστωση, ο  Μητσοτάκης στο Καρπενήσι, λειτούργησε και συμπεριφέρθηκε ως  Πρόεδρος του Κόμματος και όλων των στελεχών, μελών και ψηφοφόρων αυτού χθεσινών και εν δυνάμει αυριανών και όχι ως... Κομματάρχης. 

Ένα χαμόγελο ξεχύλησε απο ..γυρολόγο αυτοδιοικητικό όταν ο πρόεδρος υπεύθυνε κάλεσμα και σε μη ψηφοφόρους του κόμματος που για πρώτη φορά παρευρίσκονται σε κομματική εκδήλωση..

Σοβαρός και μετρημένος ο τρίτος του ψηφοδελτίου της ΝΔ στην Ευρυτανία ,Κλεομένης Λάππας που φαίνεται να μπαίνει απο νωρίς στα βαθιά ..

Το πρώτο τραπέζι της εκδήλωσης μάθαμε μπήκε τελευταία στιγμή ..σφήνα απο τον Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη βάζοντας στην θέση τους όλους τους θεικούς φορείς...

Αντίθετα ..πόρτα έπιασε κατα την ομιλία του προέδρου η Χρύσα Σουλιώτη.Εννοείτε μετά επιδόθηκε στο καθιερωμένο ..μασάζ στήριξης και προς τον γραμματέα αλλα και την αναπληρώτρια τύπου..Λέτε να τα κατάφερε..

Κράτησε ..αποστάσεις ασφαλείας και ευδιάκριτες από όλους,ο Κυριακός , αρνούμενος ουσιαστικά να δείξει ιδιαίτερη εύνοια ή να «κλείσει το μάτι» σε κάποια από τα φερόμενα ως τοπικά πρωτοκλασάτα  πρωτοπαλίκαρα του. 

Ωστόσο ορισμένοι πιστεύουν  ότι αν ο Μητσοτάκης γίνει Πρωθυπουργός, αυτοί θα έχουν ρόλο και λόγο στο Γκουβέρνο του, για τα της περιοχής.

Πιστεύουν οι αφελείς, γιατί τόσο πολιτικό μυαλό έχουν, ότι θα επιτρέψει ο  Μητσοτάκης να… ενεργούν αντ’ αυτού χωρίς όρους και όρια όπως φάνηκε; 

Πιστευουν αλήθεια οι τύποι αυτοί, ότι ο Μητσοτάκης αν και όταν γίνει Πρωθυπουργός, θα θυμάται την παρουσία τους δίπλα του, σε μια ολιγόωρη επίσκεψη του στην Ευρυτανία στο παρελθόν ως Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης;

Και πως όχι μόνο θα τους  θυμάται αλλά και θα δώσει εντολή να αξιοποιηθούν πάραυτα αυτά τα «πιστά» κομματικά στελέχη,  απολαμβάνοντας προφανώς οφέλη της εξουσίας σε βάρος άλλων; ΑΝ αυτό πιστεύουν ας τους αφήσουμε να συνεχίσουν να το πιστεύουν ΓΙΑΤΙ να τους χαλάσουμε εμείς την πολιτική… ονείρωξη και να  γινόμαστε κακοί…

Αναμενόμενο ήταν να ξεφυτρώσουν στην υποδοχή του αρχηγού και οι συνήθεις… ύποπτοι,πάλαι ποτέ.. τοπικοί «κομματάρχες» επιδιδόμενοι σε Καραγκιοζιλίκια και μετερχόμενοι οποιονδήποτε τρόπο  μπορούσαν, προκειμένου να είναι ορατοί από αυτόν. ΕΙΠΑΜΕ ως εκεί φτάνει το πολιτικό και κομματικό τους IQ…

Άνετος , χαλαρός, προσιτός  και επικοινωνιακός  με τον κόσμο ο πρόεδρος Κυριάκος, χαιρέτισε όσο περισσότερους  προλάβαινε στον περιορισμένο χρόνο της επίσκεψης του στο Καρπενήσι..

Είπαμε ,η εξουσία είναι μεγάλο δέλεαρ! ΟΤΑΝ μάλιστα θεωρείς πως την πλησιάζεις για να την…  «πιάσεις»  και να την γευτείς και μάλιστα ως Πρωθυπουργός, ο εν αναμονή εξουσίας Πρωθυπουργός,  κάνει τα πάντα για να την κατακτήσει.

Σημασία έχει όμως, πως συμπεριφέρεται ο πολιτικός όχι όταν βρίσκεται στο «κυνήγι» της εξουσίας αλλά όταν την αποκτά. ΠΩΣ την διαχειρίζεται  και βεβαίως πόσο αυτή επηρεάζει και αλλοτριώνει  ενίοτε την προσωπικότητα του. 

Γιατί ως γνωστόν, η εξουσία εκτός από… πλανεύτρα – μάγισσα, μπορεί και να σε ΤΡΕΛΑΝΕΙ! ΣΕ τέτοιο σημείο που αργότερα όταν την χάσει αυτός που την ασκεί αν δεν είναι προσγειωμένος και αν δεν έχει πάντα κατά νου ότι ΟΥΚ ΑΕΙ ΑΡΧΕΙ να μη αναγνωρίζει ούτε ο ίδιος τον εαυτό του! 

Παραδείγματα πολιτικών που αλλοτριώθηκαν κυριολεκτικά όταν «έγιναν» εξουσία σε  κεντρικό και τοπικό επίπεδο άσκησης αυτής, ούκ ολίγα. ΑΠΟ το απώτερο, το πρόσφατο παρελθόν αλλά και το σήμερα. ΑΣ ελπίσουμε ότι ο Κυριάκος αν και όταν γίνει Πρωθυπουργός, θα είναι από άλλη πολιτική στόφα! ΟΨΟΜΕΘΑ...

α-δέξιος

2 σχόλια

  • Σύνδεσμος σχολίου Φανηδ Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2019 15:50 δημοσιεύθηκε από Φανηδ

    ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ!

    Aναφορά
  • Σύνδεσμος σχολίου Κατερινα Παρασκευή, 08 Φεβρουαρίου 2019 14:10 δημοσιεύθηκε από Κατερινα

    Μένιος Λάππας ο επομενος βουλευτής ευρυτανίας.εργατικο και καλο παιδι κοντα στα προβληματα των ευρυτανων

    Aναφορά

Προσθήκη σχολίου

H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί.
Το "VimaPoliti.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες του έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του portal

Επικοινωνήστε μαζί μας στο vimapoliti@gmail.com ή απευθείας στην φόρμα επικοινωνίας

Please, enter your name
Please, enter your e-mail address Mail address is not not valid
Please, enter your message